Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

karštas taškas čia jau darosi. Uch kokia arši diskusija, visos neskaičiau, nes su pirmomis ne kokie prisiminimai susiję, ale vat prakeiktas bobiškas smalsumas, įlindau vis tiek pasiskaitinėt, kaip čia žmonės pliekiasi.

Pirmiaus pradėsiu nuo savęs. Norėjua maitint, ruošiausi maitint, info skaičiau, šviečiausi, alė šūds gavosi. Maitinau 2 mėn. Vaikas amžinai alkanas buvo. Tai pradėjua primaitinimą ir nors pirma pasiūlydavau iš kkrūties iir tik po to primaitindavau pienas sužsiraukė.

Rimtesnių ligų kaip sloga nebuvo. Pabėrė nuo mandarinų. Sveikas vaikas, auga, sienom liipa, gražus. Nealergiškas.

O kaip man buvo tas nemaitinimas. Iš vienos pusės patiko. Nebuvau pririšta, vyras galėjo naktim keltis ir pamaitint. Laisvės suteikia.

Kas nepatiko? Ogi tie buteliukai, dezinfekavimai, plovimai, mišinukų kainos, ruošimas vidury nakties. O jei kur išeit reikia, tai kalnas daiktų skirtų pamaitinimui. Žodžiu...

Žinau, kad MP geriausia vaikui. Bet manau, kad jei mama nenori maitint ir jei reikia perlipt per save, tai koks jau tas jos pienas... Jau geriau linksma, pailsėjusi, besišypsanti mama maitinanti mišinukais, nei surūgusi, nepatenkinta, pikta ant viso svieto, bet maitinanti MP - per kančias į žvaigždes.

Kalbėjau šia tema su vaiko gyd, kai tos problemos su pienu pasidarė. Ji liepė man nurimt ir neimt į galvą, kad primaitinu. Pasak jos, gaunais užburtas ratas: aš stresuoju, vaikui mažai pieno, pienas negeras, vaikas bliauna, rėkia, nevalgo.. Aš dar labiau stresuoju ir t.t. Tai kokia nauda vaikui iš tokio pieno?

Dėl žindymo viešoj vietoj. Tam tikrose ribose. Jeigu reikia vaiką pamaitint, prašom, bet tam nereikia pasirinkti matomos vietos, juk galima ir skraiste užsidengti, ir šonu pasisukti. Man atrodo, kad kažkoks paslaptingumas, intymumas tarp mamos ir vaiko turi išlikti. Juk tai judviejų minutės ir nėr ko čia pašaliniam spoksto. Na, čia jau kita pusė: yra norinčių paspoksoti doh.gif

Žodžiu, manau, kad maitinti ar ne yra mamos pasirinkimas.

Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 01 04, 13:22)
sveikos ir as pasisakysiu savo nuomone...temos autore pergyvena kad jei maitins vaika krutimi tai mat nukars krutine,tai man iskilo klausimas ar tu pagalvojai kad kai pastosi juk tavo kuno formos taipat  pasikeis,pats gymdymas gali isdarkyti kuna,kodel to nebijai?juk gali buti taip kad isplates labai klubai,atsiras striju,arba jei darys cezari liks randas ir t.t. o jei po gymdymo tau bus uzdraustas bet koks sportinis aktyvumas tai bus nukarusi pilvo oda ar dar kazkokios problemos...manau pirmiausia pamastyk ar tau tada vaikas isvis reikalingas,juk galima isivaikinti ir nebus jokiu problemu...mes su MB planuojame vaikeli,is pat pradziu as ir bijojau kuno formu pasikeitimu pries ir po gymdymo,sakiau tikrai nemaitinsiu ir t.t. dabar as galvoju tik aipe tai kad pastoti, isnesioti ir pagimdyti sveika vaikeli..galesiu- duosiu kruti, negalesiu- neduosiu,bet tai bus viskas po gimdymo iki kurio manau dar ilgas kelias-juk 9 menesiai gali buti labai sunkus laiko tarpas..tad linkiu pirmiausia pamastyti ar tikrai nori pastoti,o tada kai pastoti stengtis isnesioti vaikeli,o tada galvoti kad tik butu lengvas gimdymas...ir manau kai pereisi sita visa etapa tau dar nuomone keisis simtus ir du simtus kartu... 4u.gif

Prelude, mano tokia pat nuomonė drinks_cheers.gif man atrodo, kad Snapei Lapei, kai rimtai ruošis motinystei, susirasti gerą gydytoją, kuris objektyviai viską paaiškintų. Nuomonė dar gali pasikeist 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2008 01 04, 20:40)
o gal ir atvirksciai...  blush2.gif  gal tokia nusibaigus buvai,kad nieko gero is tavo pienuko nebuvo kaip ir su klijukais/misinukais...  g.gif
taip kad nezinosi  ax.gif
o siaip paveldimas dalykas.

Užlankstei tu čia biggrin.gif

Mišinukuose, o tuo labiau klijukuose nėra nė pusės medžiagų, kurių reikia vaikui.

Štai ezra vaikas paveldėjo stiprų imunitetą ir jo net mišinukai neišmuša iš vėžių.

O maniškiai prastą imunitetą paveldėjo. Tai net ir su mano piene esančių antikūnių pagalba su ligomis sunkiai susidoroja. Tokius vaikus ne mišinukais maitinti reikia, o žindyti bent iki 3 metų, kol imuninė sistema susiformuos. cool.gif
Atsakyti
Xi xi xi, tiesa sakant man juoka kelia, kai moteris dar kiek supratau neturinti vaiku o jau kalba kaip ir ka darys.Prisipazinsiu ir as taip kalbejau kai tik apie svetimu vaikus galvojau: darysiu tik taip ir ne kitaip , to tai tikrai nedarysiu, figuros negadysiu, karjeros taip pat, mokslu neapleisiu, vyrui liksiu tokia pati, vaika maitinsiu geriausiu atveju iki triju menesiu, nes po to gi krutine nukars, kai as tokia pasirodysiu.Gi dabar darbo rinkoj taip svarbu tavo isvaizda.Ir ne tik ten.O tada netycia gandras atskrido.Na gal ir nelabai netycia, nes apie savo vaika jau galvojom, bet geriausiu atveju po metu ar kitu.Na bet atskrido tai atskrido.Visus 9men literatura tiesiog valgyte valgiau, domejausi viskuo, ir vis sau sakiau kad nelepinsiu, nenesiosiu, neguldysiu pas mus i lova, neprarasiu savo laiko vien tupciojimui apie lelka, juk ir as zmogus ir man reikia nuosavo laiko.Ir gime mano kliockas, grazi putlute mergyte wub.gif .Ir kai tik padejo ja ant krutines, pamirsau viska ka tiek laiko sau i galva kaliau.Visa kas iki tol buvo reiksminga ir svarbu nublanko.Su ta minute ir skausmai pasimirso.Viskas dingo liko tik mazas rausvas verkiantis zmogeliukas ant mano krutines.Tiesa grizus namo pora savaiciu teko su savim pacia pakovot, nes kai iki tol gyveni tikrai aktyviai ir visa savo laika skirdavai sau vyrui ir draugam, sunku sedet namie tarp keturiu sienu.Kartais net susisukuot pamirsdavau blush2.gif Bet ta pogimdymine depresija buna daugeliui ir ji praeina.Maitinti krutimi pradzioj nera lengva.Kol ismoksti paduoti kruti, kol randi tinkama poza, kol ir maziukas ismoksta gerai zisti, daug pastangu ir laiko reikia ideti.Greiciau ir paciai lengviau yra maitinti buteliuku.Mp yra ir vaistai ir maistas.Ir kai supranti kad tavo pienas padeda tavo vaikui lengviau pernesti liga tada ne tavo grazios formos nei tavo laisvalaikio neturejimas nei karjera nei dar kas nors nebeturi reiksmes.Kuno linijas susigrazinsi padirbejus sporto salej ir pakoregavus mityba, darbas ir karjera- negyvenam akmens amziuj kad auginant vaika turetume prarasti savo kvalifikacija ir gebejima dirbti.Jega ir protas mumyse tik reikia juos palaikyti ir kurstyti.Vyras tave myles jei ir pati save mylesi.O stai vaiko prisillietimas, svelnumas, tiesiog buvimas su juo, priglaudimas prie kurtines maitinant - sito niekas nepakartos.Man maitinimas yra pats didziausias malonumas.Ir visai nesvarbu, kad negaliu iseit is namu ilgiau negu 2 valandos, kad nakti reikia keltis dazniau, kad ant krutines striju atsirado.Mano vyrui patinka ziureti kaip mazoji valgo, kaip ji iesko kruties, kaip paima.Visiem trim mum tai yra akimirkos kurios nebepasikartos.
Tam kas bus kai gims vaikelis negalima pasiruosti ar suplanuoti.Tiem jausmam ir norui duoti kas geriausia sunku atsispirti.O kai dar pajunti, kad gali ir netekti viso to...
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2007 12 29, 11:35)

tiesa,manau krutys dar pasikeicia ir maitinimo metu,
turiu drauge 6men maitina, is 2 ismieros i 5 liemenuko dydi perejo, strijos, nukare tokie ir negrazus...  doh.gif 
gal neprisiziuri tinkamai,nezinau...  g.gif  bet ir pienukas pas ja liejasi laisvai... cool.gif

tai pasikeicia brangioji viskas, ne tik papai, ir keistis pradeda kai pastoji...
QUOTE(ingalp @ 2007 12 29, 12:05)
nes kai gimsta vaikas, moters sąmonėje labai daug kas apsiverčia. ir vertybės gyvenime 180 laipsnių kampu apsisuka.

va butent. na bet temos ikureja ziuriu nesupranta, ji vis tiek galvoja kad jeigu simtas zmoniu sako kad taip, tai ji butinai sakys ne... kazkokia vaikiska. nelabai suprantu kam tada kurt tema jei po kiekvieno posto ir nuomones tu butinai parasysi ta pati, ka jau cia simta kartu parasius esi...

o siaip kas nenori maitint tai na tegu ir nemaitina man tai tikrai neatrodo baisu ir pan. baisiau kai vaikus augina tam nesubrende zmones, kurie ziuri i vaikus kaip i gyvenimo griovejus ir pan. pamastykim, kas butu jei i mus taip butu ziureje? ar jaustumemes laimingomis?

Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 01 05, 12:09)
tai pasikeicia brangioji viskas, ne tik papai, ir keistis pradeda kai pastoji...
va butent. o siaip kas nenori maitint tai na tegu ir nemaitina man tai tikrai neatrodo baisu ir pan. baisiau kai vaikus augina tam nesubrende zmones, kurie ziuri i vaikus kaip i gyvenimo griovejus ir pan. pamastykim, kas butu jei i mus taip butu ziureje? ar jaustumemes laimingomis?

100proc thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Jei vaikas yra tik priedas prie grazaus gyvenimo tai kam tada jis apskritai reikalingas?
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2008 01 04, 21:40)
o gal ir atvirksciai...  blush2.gif  gal tokia nusibaigus buvai,kad nieko gero is tavo pienuko nebuvo kaip ir su klijukais/misinukais...  g.gif
taip kad nezinosi  ax.gif
o siaip paveldimas dalykas.

Raideles nusibaigus lotuliukas.gif lotuliukas.gif na tai jau tikrai cirkas. Tada aš jau miriau blush2.gif jeigu jos pienas - klijukai, tai mano - vanduo biggrin.gif bigsmile.gif
O aplamai - net jeigu būtum pavargusi, pienas vis tiek nepraranda savo savybių blush2.gif

Pasiskaičius, man atrodo yra trys priežastys, kodėl mamos nenori maitinti - nelabai nori priklausyti nuo vaikų (pvz nori palikti ilgesniam laikui su senele arba aukle), nori apsaugot savo sveikata (gana rimta priežastys, atsimenant, kad mūsų mamos neturėjo gero maisto, labai daug dirbo ir žindymas jas tikrai vargino, o mamos yra linkusios savo dukterų gailėti...) ir trečia priežastys yra psichologinė - maitinti tiesiog keista, net gi bjauru, nes neįsivaizduojama, kad krutį, kurią glamonėja vyras, čiulps vaikas. Teisingai aš supratau?

Tai gi čia visa kruva t.t. gana rimtų baimiu g.gif , noras apsiginti, apsisaugoti nuo ligos, streso, kompleksų. g.gif Bet pats motinystės kelias yra labai rizikingas, rašiau apie tai ankščiau. Ir yra daug baisesnių dalykų, negų blogesne figura arba nuovargis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 05 sausio 2008 - 12:26
Na jau kelinta diena vis pasiskaitinėju, maniau pasisakysiu savo patirtį, bet šiandien paskaičius temos autorės paskutinius postus, matau, kad nė neverta burnos aušint.

Kitoms mamoms patariu nevargti, auginkit, maitinkit savo mažylius, rūpinkitės jais, ir nekreipkit dėmesio į akivaizdžiai DĖMESIO reikalaujančią moterį/merginą. Neverta, laiką sugaišit, ji ant tiek užsispyrus, kad tikrai nė viena jos mintis, nusistatymas nuo to nepasikeis, tegul daro kaip išmano, kaip ji nori ir kaip jai atrodo geriau, tik jai nuo to bus geriau ar blogiau, mes to nesužinosim. o Jums nuo to neturėtų būti šilta ar šalta.
Temos autorė man primena vieną pažystamą, kuri visada kišdavo man savo nuomonę, bandydavo mane kitaip nuteikti, įtikinti būtent jos teisumu, visada kai paprieštaraudavau, sakydavo, "oi, tu tokia nusistačius, laikaisi visada savo" ir pan. Ta draugystė baigėsi. Jei nesugebam priimti ir kitų nuomonės ir pradedam jau sarkastiškai su " oi oi, ajajai" "atsimušinėt, tai ko gi vertos tos mūsų šnekos.

Neverta net diskutuot, lai daro kaip nori. Aišku tik viena, jos užsispyrimas rodo jos pačios vaikiškumą, jei kada ir pastos, gimdys, augins, mąstymas gal ir pasikeis...
Atsakyti
Noreciau be nusistatymo isdestyti informacija:
- yra apie 400 medziagu, kurios yra motinos piene ir ju nera jokiuose pakaitaluose
- motinos piene yra imunoglobulinu ir leukocitu, kurie apsaugo vaika nuo infekcijos, taip pat daugybe veiksniu, kurie skatina geruju is stabdo bloguju (patogeniniu) bakteriju augima zarnyne;
- tik motinos piene yra optimalus baltymu ir amino rugsciu santykis
- motinos piene yra baltymu (laktoferino), kuris uztikrina gelezies isisavinima
- motinos piene yra nukleotidu, daug nesociuju riebalu rugsciu, kurios uztikrina gera intelekto raida (maitintu bent 4 sav vaiku intelektas vidutiniskai 10 punktu didesnis nei nemaitintu)
- motinos pieno sudetis keiciasi ir prisitaiko, kad patenkintu vaiko poreikius
- kudikiai, negave motinos pieno: 5 kartus dazniau serga slapimo taku infekcijomis, 14 kartu dazniau mirsta nuo viduriavimo, 4 kartus dazniau mirsta nuo kvepavimo taku infekcijos, 2 kartus dazniau serga ausu uzdegimu, dazniau serga cukriniu diabetu, dazniau nutunka
- maitinant krutimi motinos smegenyse gaminasi prolaktinas, kuris skatina prisirisimo ir motinystes jausmus
- motinos pienas yra visada sterilus, tinkamos temperaturos, nekainuoja.

Zindymo poveikis motinai:
- bent 3men zindziusios 2 kartus reciau serga kruties veziu
- 25 procentais reciau serga kiausidziu veziu
- osteoporozes tikimybe senatveje sumazeja 75 procentais
- gali atsirasti estetiniu trukumu: nukarusios krutys ir pan (is esmes, jei labai reikia, juos galima sutvarkyti pasitelkus estetine chirurgija uz pinigus, kurie lieka sutaupius neperkant misinuku, buteliuku ir pan.)
Atsakyti
Naudinga pasikaityt ir man tokius dalykus, bet mano nuomone, autorė db tik šaiposi juokiasi, tad jai mūsų nuomonės ir patyrimai giliai dzin, ji šitoj temoj tik taip pat mąstančių susirast norėjo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 01 05, 15:20)
- gali atsirasti estetiniu trukumu: nukarusios krutys ir pan (is esmes, jei labai reikia, juos galima sutvarkyti pasitelkus estetine chirurgija uz pinigus, kurie lieka sutaupius neperkant misinuku, buteliuku ir pan.)

Mišinukams ir buteliukams išleistų pinigų tikrai neužtektų plastinei krūtų operacijai.
O be to, po tokios operacijos nebegalėsi maitinti kito vaiko MP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ezra: 05 sausio 2008 - 14:54
QUOTE(Geisvilė @ 2008 01 05, 14:43)
Naudinga pasikaityt ir man tokius dalykus, bet mano nuomone, autorė db tik šaiposi juokiasi, tad jai mūsų nuomonės ir patyrimai giliai dzin, ji šitoj temoj tik taip pat mąstančių susirast norėjo cool.gif

autores reikalas, ka ji daro.
manau, kad sis pokalbis turi prasme: snapes lapes provokuojantys klausimai ir teiginiai privercia is naujo apmastyti situacija ir argumentus apie zindymo naudai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 05 sausio 2008 - 14:59