Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

Sveikos!

as irgi palaikau sios temos autore, na ne visiskai, bet del maitinimo sutinku. Manau kiekvienos moters teise rinktis kaip maitinti savo vaika- as nemaitinu krutimi, ir kvailai dariau, kad tris prmuosius savo vaikelio menesius kankinausi ir pati ji kankinau, nes prisiklausiau ir prisiskaiciau, kad pienas tartum kazkokia panaceja. Nesutinku tik su vienu- as dekretinese ir tikrai busiu 2 metus, nes manau pirmi dveji metai vaikui yra svarbiausi, ir jam reikia kad butu salia visada zmogus, kurim rupi vaikelis, nesvarbu- mama ar tetis. pristabdziau karjeras ir mokslus- niekur nepabegs, o vaikelio pirmi metukai prabega taip greitai ir as noriu stebeti kaip jis taria pirmus zodzius ar daro pirmus zingsnius, o ne teta kazkokia ar mociute....
mano maziui greit 6menesiai, maitinu misiniais, ir ne karto nesirgom, jau koses valgo nuo 4 men, juokiasi, krykstauja, sedasi,bando ropoti, taria skiemenis, tyrineja rankas ir kojas, tiesia rankas kad paimciau, reaguoja i varda, jau issedi apie minute pats, vartosi ir ant pilvo ir ant nugaros, zaidza su zaislais, pats isideda dude i burnyte...tai kad nemanau kad vaikai labai atsilieka, kurie maitinami misiniais.
kaip pamenu ta kosmara, kai mano mazius nuo gimimo neeme kruties, nei su antspeniais nei be ju. kai pamenu, kad turejau po gimdymo nusilpusi valgyti vien preska maista, nes maitinanciom nieko negalima, ka megstu, buvau depresuota pieninga karve, kuri verkdavo del kiekvieno menkniekio...kai pamenu tas naktis, kai kas antra valanda keldavausi sildyt nutraukto pieno,maitinti, ir kai vaikelis uzmigdavo eiti vel nusitraukineti valanda, ir su tais skausmais...kai pamenu kad nuo nusitraukinejimo aplink krutis susidare zaizdos ir bego kraujas, kad krutis buvo sunkios, skaudejo nugara, buvau neisimiegojusi, net duse prausdamasi jutau skausma nuo vandens, tekancio mano krutine...net vyras negalejo prisiliest, krutine is grazios D virto pasibaisetina G!!!! niekur neiseisi, nes reikia nusitraukinet kas 2-3 valandas, o ir tie idekliukai i liemenukus grozio nepridedavo...jauciausi kap tos karves fermose prijungtos prie aparatu....
ir kai neiskentusi viso sito emiau vaika maitinti misineliais-o stebukle- jis ismiega bent po 4 val nakti,as pamaitinusi galiu iskart eit miegoti,krutu nebeskauda,vaikas neklykia, nebera koliu pilvo, galiu valgyti tai, ka megstu, galiu vaika palikti savo tevam nors karta per menesi ir su vyru iseiti i restorana, isgert taure vyno ar surukyti viena cigarete, nueiti i kina, ar nuvaziuoti i druskininku sanatorija...galiu palikti vaika mamai ir ilgesniam laikui- ji atsidziaugti negali, o mes su vyru vaziuojam namo miegoti, ar kur i palanga...pailseti....
nes jei nemaitinu pienu, tai nereiskia kad esu bloga mama ir nemyliu savo vaiko...as juk galiu pailseti, o maziukui manau labiau patinka pailsejusi ir linksma mama, kuri ji myli, ciuciuoja, lepina, dainuoja jam, eina pasivaikscioti, seka pasakas, zaidzia juokina, maudo, daro masazus...taip taip- as esu tokia pati mama kaip ir visos tik maitinu vaikeli ne krutimi...
ir ne kiek to nesigailiu!
labiausiai erzina arsios mamos, kurios persa savo nuomone kad maitinti reikia tik krutimi, kurios vadina mus netikelemis ar kad mes esame nesubrendusios, kurios vaiku nepaleidzia nei minutei, ir pamirsta kad tapdamos mamomis jos nenustojo buti moterimis, draugemis, meiluzemis savo vyrams...kurios sako, kad del vaiko reikia aukotis, ir pamirsta, kad vaikai tikria geriau jauciasi salia mamu, kuriom kazkas idomu, kurios kazka veikia, o ne tik aukojasi...kai vaikas uzaugs jis nedekos- mama, aciu kad pirmus 3 metus nematei gyvenimo ir aukojaisi, vaikas to nesupranta...o as noriu prisiminti, kad kai mano vaikulis buvo mazas ir tada nesedejau per dienas su pramirkusiu liemenuku prie muilo operos...jei taip jus uz naturaluma- tai kodel naudojat pampersus dauguma, o ne vystyklus?
cia diskutuoti ir pyktis galima butu daug...visos esame mamos ir mylim savo vaikus, o kad cia izeidinejate viena kitas, tai nieko nepakeis.jei susikauper per daug energijos-pradekite sportuoti...
man nera skirtumo ar mama maitina vaika krutimi ar misineliu... tik nenoreciau kad butu persama sava nuomone- ir mes ,nemaitinancios- butume taip engiamos...tik kartais labai nejaukiai pasijauciu kai mama, savo darzelinuka bambli, kuriam jau visi pieniniai dantukai islinde, maitina krutimi...na maziuka kudyki, dar suprantu- tik galetu to taip neafisuoti, bet kai begiojantis vaikis pribega prie mamos, pleso jai palaidine ir rekia "pieno", man tai slykstu ir nesveika...sakyciau net iskrypeliska...
aciu kad perskaitet mano nuomone

sekmes visom mamom ir zindyvem ir nenorinciom tokiomis buti, auginkit savo maziukus ir bukite laimingos smile.gif

ir pasistenkime buti tolerantiskesniais!
Atsakyti
QUOTE(blondinatore @ 2008 01 21, 03:25)
Sveikos!
as irgi palaikau sios temos autore, na ne visiskai, bet del maitinimo sutinku. Manau kiekvienos moters teise rinktis kaip maitinti savo vaika- as nemaitinu krutimi, ir kvailai dariau, kad tris prmuosius savo vaikelio menesius kankinausi ir pati ji kankinau, nes prisiklausiau ir prisiskaiciau, kad pienas tartum kazkokia panaceja . Nesutinku tik su vienu- as dekretinese ir tikrai busiu 2 metus, nes manau pirmi dveji metai vaikui yra svarbiausi, ir jam reikia kad butu salia visada zmogus, kurim rupi vaikelis, nesvarbu- mama ar tetis. pristabdziau karjeras ir mokslus- niekur nepabegs, o vaikelio pirmi metukai prabega taip greitai ir as noriu stebeti kaip jis taria pirmus zodzius ar daro pirmus zingsnius, o ne teta kazkokia ar mociute....

drinks_cheers.gif , labai panašiai ir aš galvoju. Kadangi auginu jau antrą vaiką ir galiu kažkiek lyginti, tai pasakysiu, kad jau ne kartą suabejojau tuo, ar tikrai MP yra toks jau nepakeičiamas ir, kaip sako Blondinatore, panacėja. Man čia kažkaip išpūstas burbulas. Pirmąjį sūnų dėl savo nepatyrimo ir klaidingų pediatrės rekomendacijų maitinau MP tik 1,5 mėn., taigi, galima sakyti, kad užaugo ant mišinių. Iki metų nėra nė karto sirgęs, net slogavęs, svoris augo gerai, žodžiu nebuvo jokių bėdų dėl jo vystymosi. Mažyliui jau 7 mėn., vis dar maitinu pati (nuo 8 mėn. žadu pamažu pradėti nutraukti, bet tikrai ne dėl to, kad nepakenkčiau figūrai - kiek buvo įmanoma pakenkti, jau pakenkta, krūtinė suglebusi, išvagota strijų, bet dėl to tikrai nesuku sau galvos schmoll.gif ) ir ką galiu pasakyti - jau 3 kartus sirgo sloga (nors dabar gyvenam kur kas geresnėm sąlygom, nei augindami pirmąjį), 3 mėn. pradėjo vystytis rachitas, nors ir duodavau po 2 laš. vit. D, kaip paskyrė pediatrė, iki 4 mėn. vaikiukas buvo be galo neramus, irzlus, svoris auga neypatingai, labai sunkiai valgo košes, nes nori tik MP. Taigi, iš esmės nematau didžiulio skirtumo dėl maitinimo įtakos vaiko vystymuisi - čia maitinimo MP naudai lemia galbūt daugiau psichologinis faktorius, artumo su vaiku jausmas ir pan. (jei atmesime nuolatinio neišsimiegojimo naktimis faktorių biggrin.gif ). O va dėl buvimo su vaikučiu namie, tai tikrai pasinaudosiu mums suteikta galimybe ir nelėksiu akis išdegus į darbą, nes buvimas su vaiku ilgesnį laiką gali jam duoti nė kiek ne mažiau, nei ilgas maitinimas MP rolleyes.gif
Tikiu, kad susilauksiu kritikos į savo pareiškimą iš ilgo maitinimo šalininkių, bet mano sąžinė rami, savo vaikų aš neskriaudžiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurk: 21 sausio 2008 - 08:59
blondinatore, atsiprašau, kad išrinkau tik citatas, į kurias norėjau replikuoti, bet tavo postas labai ilgas, be to, jis nesenas, tai kas norės viso konteksto, nereikės ilgai ieškoti.
buvau depresuota pieninga karve, kuri verkdavo del kiekvieno menkniekio...
Ir aš verkdavau dėl kiekvieno menkniekio. Po gimdymo tai normalu. Depresinę nuotaiką po gimdymo lemia daug veiksnių. Man, pvz., maitinimas kaip tik buvo vienas iš geresnių dalykų. Tik pirma savaitė buvo labai sunki, bet iškenčiau. bet net tada, pačioje pradžioje, kai krūtys atrodė baisiai, skaudėjo, "pieninga karve" tikrai nesijaučiau.

net vyras negalejo prisiliest, krutine is grazios D virto pasibaisetina G!!!! niekur neiseisi, nes reikia nusitraukinet kas 2-3 valandas, o ir tie idekliukai i liemenukus grozio nepridedavo...jauciausi kap tos karves fermose prijungtos prie aparatu....
Kai tik susireguliavo pieno gamyba, krūtinė vėl tapo tokia, kokia buvo.
Vėl tos karvės... Juk tai tavo pačios požiūris į save. Sutinku, kad gali kilti tokių asociacijų, bet juk žinai, kad nesi karvė  smile.gif 
įdėkliukai - laikina (o kitoms ir išvis neprireikia).
tai, kad negali išeit ilgiau nei 2-3 valandom - irgi laikina.

galiu valgyti tai, ka megstu, galiu vaika palikti savo tevam nors karta per menesi  ir su vyru iseiti i restorana, isgert taure vyno ar surukyti viena cigarete, nueiti i kina, ar nuvaziuoti i druskininku sanatorija...galiu palikti vaika mamai ir ilgesniam laikui- ji atsidziaugti negali, o mes su vyru vaziuojam namo miegoti, ar kur i palanga...pailseti....
aš irgi galiu valgyti, ką mėgstu. tik pačioj pradžioj labiau prisižiūrėdavau. ir vyno taurę retkarčiais išgeriu - kaip skanu, kai gali tik nedaug (norėtųsi kartais ir daugiau, bet dar visas gyvenimas prieš akis  smile.gif ) rūkyt neberūkau - bet tai man pačiai į naudą. dar iki nėštumo vis stengiausi mesti, bet pavykdavo tik trumpam.
su vyru dviese išeinam tikrai daugiau nei kartą per mėnesį. o kai dukra bus didesnė, irgi planuojam kartais išvykti dviese.

labiausiai erzina arsios mamos, kurios persa savo nuomone kad maitinti reikia tik krutimi, kurios vadina mus netikelemis ar kad mes esame nesubrendusios, kurios vaiku nepaleidzia nei minutei, ir pamirsta kad tapdamos mamomis jos nenustojo buti moterimis, draugemis, meiluzemis savo vyrams...kurios sako, kad del vaiko reikia aukotis, ir pamirsta, kad vaikai tikria geriau jauciasi salia mamu, kuriom kazkas idomu, kurios kazka veikia, o ne tik aukojasi...
rašai, kad aršios maitinančios mamos perša savo nuomonę, o ar pati savosios neperši? nepamenu, kad kuri būtų sakiusi, kad reikia tik aukotis vaikui, pamiršti save, vyrą, niekuo nesidomėti.
dėl aršumo, tai man kaip tik dažnai susidaro įspūdis (ne tik šitoj temoj), kad aršesnės, labiau puolančios, įžeidinėjančios dažniau būna nemaitinančios  g.gif

o as noriu prisiminti, kad kai mano vaikulis buvo mazas ir tada nesedejau per dienas su pramirkusiu liemenuku prie muilo operos...
pramirkęs liemenukas - tai jau higienos klausimas.
muilo operos? nemaniau, kad muilo operų žiūrėjimas priklauso nuo vaiko maitinimo būdo  lotuliukas.gif aš, pvz., nežiūriu ir nežiūrėsiu  schmoll.gif (nors maitinu jau 10 mėn. smile.gif )

kai begiojantis vaikis pribega prie mamos, pleso jai palaidine ir rekia "pieno", man tai slykstu ir nesveika...sakyciau net iskrypeliska...
[...]
ir pasistenkime buti tolerantiskesniais!
nelabai tolerantiškas požiūris. (beje, pati niekad nemaitinau viešai, taigi čia ginu ne save)

Savo komentaru tenorėjau pasakyti, kad ne visada ir ne viskas būna taip baisu, kaip tu nupiešei.
Tikiu, kad esi gera mama nepaisant to, kad nemaitini; sutinku, kad vaikas vien MP nebus sotus, kad jam reikia ir kitų dalykų (meilės, šilumos etc.). Apskritai šita tema - ne varžybos, kas geresnė smile.gif Kiek aš suprantu, ji apie išankstinio nenoro maitinti priežastis, apie tam tikrus su maitinimu susijusius stereotipus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lady king: 21 sausio 2008 - 13:54
QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 20, 12:58)
As manau, negalima lyginti maitinimo su skalbykle ir pan. Tie patys sintetiniai vaistai nesukuria kudikio (kol kas), tik padeda moteriai pasiekti tai, kas daugeliui naturalu - pastoti, isnesioti, pagimdyti.
Gamta yra tobula siuo klausimu - visi misinuku gamintojai siekia sukurti kuo panasesni maisteli i motinos piena, ir niekam iki siol 100% nepavyko.

Todel negaliu sutikti, kad NATURALU nera tobula - idomu, kodel nekuriamas dirbtinis vanduo, gal butu naudingesnis nei tas kuri naudojame.

Jeigu, tai kas yra naturalu yra tobula, tai kodel reikia padeti moteriai pastoti, kodelreikia padeti isnesioti kudiki, kodel reikia padeti gimdyti ( kartais ir pagimdyti uzja - cezaris), kodel neisnesiotam kudikiui isgyventi, kodel reikia gydyti sergancius.....?

Gal tarp gyvunu visa tai ir yra tobula, nes jie neturi pasirinkimo. Bet zmogus jau isaugo is tos stadijos.

P.S ar tikrai yra naudojamas naturalus vanduo? Dazniausiai jisai yra filtruojamas, valomas ir tik tada vartojamas. Ir tokio vandens as tikrai nedrisciau vadinti naturaliu. Naturalus - tas kur upelyje teka, bet as jo didelio reikalo neprispirta nerizikuociau gerti. O jei ir gerciau, tai pries tai bent jau uzvirinti stengciausi
Atsakyti
Jurk ir Blondinatore, tikrai nenoriu jusu izeisti, mokyti ir pan, jus stengetes bandet maitinti ar maitinot, pavyko - nepavyko - kitas klausimas ir kita tema kodel, bet kazkaip keistai, gal net kvailai atrodo negimdziusios ir net dar pora metu neplanuojancios moters svaiciojimai, nusiteikimai - paciai negimdyti, nes "klynas suplys", nemaitinti - nes "papai nutys" ir pan. Manau daug kas vyksta musu smegenyse nestumo metu, keiciasi mastymas, supratimas tu dalyku ir pan. Nenori - nemaitink, nieks neprivers ir net nenori priversti - tiesiog manau nera ko saukti visam pasauliui, kol neturi ko maitinti ir ko gimdyti blush2.gif Beje ir argumentai temos autores nera kaip atsakingo, ivertinancio situacija zmogaus, jie greiciau primena paaugliskus svaiciojimus mirksiukas.gif
O maitinsi ar ne - nerodo gera tu ar bloga mama, myli ar ne savo vaikeli, juk tam gali buti ivairiausiu priezasciu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste2: 21 sausio 2008 - 14:03
QUOTE(LINCE @ 2008 01 20, 13:30)
Aš manau ,kad mano kelias geriausias, todėl bandau ginčytis su draugėm ,kurios dar negimdžiusios sako, jog maitins tik iki 6 mėn. ar, pvz.,tikrai niekada nemigdys tėvų lovj ir pan.Vaikas gyvas ir tikras.Todėl tenka ir privalu paisyti ir jo norų bei poreikių.Jei ne , gal geiau nusipirkti  lėlę?

ir isauga isivaizduok vaikai be miego tevu lovoje. Nemigdziau ir nereikejo. Ir problemu nekyla kai reikia patiems uzmigti.
Nebent itin retais atvejai ( kai stipriai sirgdavo) guldydavausi mazge salia, kad galeciau pati nors kiek pailseti. Bet kad jinai ir pati vertina savo erdve.

Idomu zindymas ( ne maitinimas) yra vaiko ar motinos poreikis?
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 01 21, 15:03)
ir isauga isivaizduok vaikai be miego tevu lovoje. Nemigdziau ir nereikejo. Ir problemu nekyla kai reikia patiems uzmigti.
Nebent itin retais atvejai ( kai stipriai sirgdavo) guldydavausi mazge salia, kad galeciau pati nors kiek pailseti. Bet kad jinai ir pati vertina savo erdve.

Idomu zindymas ( ne maitinimas) yra vaiko ar motinos poreikis?

taip isauga vaikai ne tevu lovoje, isauga ir vaiku globos namuose - bet tikrai negali zinoti kaip bus kai pagimdysi - ir as bandziau migdyti loveleje, bet neisimiegodavau schmoll.gif , nes tekdavo kilotis kas valanda dvi - na nemiegojo ta mano panele kaip priklauso vaikui, uztat salia manes ji prabunda, pasitikrina - -mamyte salia ir parpia sau toliau - as taip pailsiu geriau, tad nekaltinu nei tu kurios miega kartu, nei tu kurios net i kita auksta vaikucius isnesa miegoti - kam kaip patogu - taip ir gerai, tik kol neturi, nebandei, nereikia svaicioti ir kitiems savo tiesu irodineti, be to ir vaikas vaikui nelygus - kazkodel vieni neima krutes ne pro kur, o kiti buteliuko - ir nieko cia jau nepakeisi rolleyes.gif
Zindymas manau pirmiausia yra vaiko, bet nemaziau ir mamos poreikis (bent jau mano atzvilgiu0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste2: 21 sausio 2008 - 14:11
QUOTE(Silvute @ 2008 01 21, 13:57)
Jeigu, tai kas yra naturalu yra tobula, tai kodel reikia padeti moteriai pastoti,  kodelreikia padeti isnesioti kudiki, kodel reikia padeti gimdyti ( kartais ir pagimdyti uzja - cezaris), kodel neisnesiotam kudikiui isgyventi, kodel reikia gydyti sergancius.....?

Gal tarp gyvunu visa tai ir yra tobula, nes jie neturi pasirinkimo. Bet zmogus jau isaugo is tos stadijos.

P.S ar tikrai yra naudojamas naturalus vanduo? Dazniausiai jisai yra filtruojamas, valomas ir tik tada vartojamas. Ir tokio vandens as tikrai nedrisciau vadinti naturaliu. Naturalus - tas kur upelyje teka, bet as jo didelio reikalo neprispirta nerizikuociau gerti. O jei ir gerciau, tai pries tai bent jau uzvirinti stengciausi

Taip ir maniau, kad kazkas gris su atsakymu apie filtruota vandeni wink.gif Esme, kad taisomas tas pats produktas - netobulas vanduo, nes siuo metu uzterstas. Nera kuriama kazkas nauja. Taip ir kiekvienos moters organizmas nera tobulas, prireikia isikisti ji "pagerinti", ir pvz. yra naturali gamtos suredyta, tos pacios kur nepastoja, naudoja medicina tik pasiekti ta tobuluma.

Misinukai lygiuojasi i MP, ne atvirksciai. Pati maitinau maze jais kai isejau i darba, 3 men., rinkausi - visi kaip susitare skelbe uz MP, ir nurode kaip arti MP sukure savo produkta. Ne is pirsto cia lauziu.
Pediatras sake, kad pvz.MP turi daug maziau gelezies pagal procentus, bet vaikas isisavina ja beveik visa, o misinukuose jos zymiai daugiau, o pasisavinama maziau.

Kartoju - nesu pries tas kurios nemaitina pacios, bet jei argumentuoja, kad ju pienas netobulas - idomu kuo tai pagrista, nes misinukams jis yra pavyzdys.

QUOTE(Kriste2 @ 2008 01 21, 14:01)
Jurk ir Blondinatore, tikrai nenoriu jusu izeisti, mokyti ir pan, jus stengetes bandet maitinti ar maitinot, pavyko - nepavyko - kitas klausimas ir kita tema kodel, bet kazkaip keistai, gal net kvailai atrodo negimdziusios ir net dar pora metu neplanuojancios moters svaiciojimai, nusiteikimai - paciai negimdyti, nes "klynas suplys", nemaitinti - nes "papai nutys" ir pan.

Geriausia tai susiklonuoti vaika, kas ten zino, gal to ir laukiama lotuliukas.gif Jokio skausmo nebus... Ir koks tobulas bus, juk mokslas tobulesnis uz gamta.
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 01 21, 15:11)

Zindymas manau pirmiausia yra vaiko, bet nemaziau ir mamos poreikis (bent jau mano atzvilgiu0

gal gali pagristi - kuo konkreciai zindymas ( ne maitinimas) yra vaiko ( gal greiciau kudikio, nes vyresniems, taip tai jau nebetik maistas, bet labai daznai ir nusiraminimo priemone) poreikis.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 01 21, 15:46)
gal gali pagristi - kuo konkreciai zindymas ( ne maitinimas) yra vaiko ( gal greiciau kudikio, nes vyresniems, taip tai jau nebetik maistas, bet labai daznai ir nusiraminimo priemone) poreikis.

sunku man spresti - nes vaikas tokio amziaus budamas dar negali paaiskinti kas ir kodel, bet yra irodyta, kad taip vaikas jaucia mamos kuna, kvapa, sirdies plakima - tuo jis jauciasi saugus, ne vienisas, kas skatina gera vaiko raidos ir emocini vystymasi, be to tai skatina pieno gamyba mirksiukas.gif
Atsakyti
Silvute, koki gera klausima uzdavete!!!!!!
kazkur girdejau, kad kudikiui zindant moteriai issiskiria laimes hormonai (taip pat ir kiti, kurie padeda gimdai susitraukinet) deja, negaliu kaip Ragnez, irodyti savo zodziu moksliniais straipsniais ir nuorodom biggrin.gif tai kad maitinimas yra naudingas vaikui, o jau zindymas - malonus moteriai. bent jau man tai buvo labai malonu maitinti - tiek fiziskai, tiek psichologiskai. tikiuosi, nepavadinsit mane iskrypele kokia.... ax.gif
Man is tikruju gaila, kad Blondinatorei maitinimas suteike tik kancia ir slogius prisiminimus. cia tikriausiai labai individualu. nes man asmeniskai maitinimas suteike nepatogumu tik pirmas 2 sav., o paskui - tik dziaugsma ir komforta. Be abejo, ji teisingai pasielge, kad nutrauke maitinima, nes vaikui svarbesne laiminga mama nei nelaimingos mamos pienas.
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 01 21, 15:57)
sunku man spresti - nes vaikas tokio amziaus budamas dar negali paaiskinti kas ir kodel, bet yra irodyta, kad taip vaikas jaucia mamos kuna, kvapa, sirdies plakima - tuo jis jauciasi saugus, ne vienisas, kas skatina gera vaiko raidos ir  emocini vystymasi, be to tai skatina pieno gamyba mirksiukas.gif

pala pala...
negi tvirtini, kad mamos kuna, kvapa, sirdies plakima kudikis jaucia tik tada kai yra zindomas?
Su abiem vaikais patogiausia maitinimo poza buvo - isidrebti fotelyje, ant atramos pasideti ranka ant kurios kazkur 45 laipsniu kampu guli kudikis ir taip prisigqlaudus maitinti. Kartais per diena tai budavo vieninteles atokvepio valandelis, nes kitu laiku taip atsisesti ir pasedeti nebudavo laiko. Po vakarinio maitinimo, taip glebyje palaikius, vaikas daznai ir uzmigdavo.
Jisai ka tada pagal tave taip is buteliuko maitinamas nejauciau mamos kuno kvapo, sirdies plakimo ar priglaudimo.

P.S bent jau man nuostabus vaizdas budavo kai vyras taip maitindavo mazaja. Didelis, gan stambus vyras ir mazas vos kelis kg sveriantis gumuliukas.

Atsakyti