Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

QUOTE(Minerva @ 2008 01 23, 12:28)
Aleliuja  4u.gif Šia fraze ir siūlau baigti šią temą cool.gif

baik, iki 50 dar daug truksta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 23, 01:31)
zinoma galima prisikabint kad mama ruko ir t.t. Bet tada galima prisikabint, kad misinuku maitinanti mama nesterelizuoja buteliuko.

lotuliukas.gif Taip pat galima prisikabint, kad netinkamai misinuka pasildo. Berods, sakot, kad tinkamas yra kambario temperaturos vanduo misiniui gaminti laugh.gif
O as manau, kad tinkamas ir butinas vanduo misiniui gaminti, privalo buti 37 C , kaip ir zmogaus kuno siluma. Kaip jau saket, niekas nebando sukurti vandens ar is naujo isradineti dviracio. Todel si tema yra grynas kabinejimasis prie zindanciu, juolab kad yra skyrelyje apie zindyma. Tarsi specialus norejimas pasigincyti, igelti, "tu zindai? tau papai nukars laugh.gif " Gaila nera skyrelio "Kudikiu nezindymas", bet yra "Kudikio iki metu meniu" ir "Bendraminciai"............Kodel si tema ne ten g.gif
Atsakyti
Mano mama mus visus keturis vaikus maitino ilgai po 2 metus o trečią maitindama- dar maitino krūtimi ir kaimynės alergišką vaiką- tai gavosi kad maitino 3 metus tada. O susirgo ir numirė nuo krūties vėžio-nors irgi galvojo kad maitinimas padeda dėl vėžio. Susirgus gydytojas-onkologas irgi sakė kad nuo maitinimo čia nepriklauso... Tai aš nors pati ir maitinau ilgai, bet netiku dėl vėžio rizikos sumažėjimo...
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 01 23, 14:16)
. Todel si tema yra grynas kabinejimasis prie zindanciu, juolab kad yra skyrelyje apie zindyma. Tarsi specialus norejimas pasigincyti, igelti, "tu zindai? tau papai nukars  laugh.gif " Gaila nera skyrelio "Kudikiu nezindymas", bet yra "Kudikio iki metu meniu" ir "Bendraminciai"............Kodel si tema ne ten  g.gif

Buvo daug temu apie zindyma kituose skyreliuose, deja, buvo staigiai atbogintos i si skyreli, nes dauguma zmoniu-ju tarpe vyru, negimdziusiu, nemaitinanciu- tada pasisake PRIES zindyma.
Matyt, moderatoriai issigando, kad esant tokiam daugumos nepalaikymui neturetu itakos neapsisprendusioms zindyti ar ne. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 23 sausio 2008 - 13:59
QUOTE(stripulis @ 2008 01 23, 03:10)
Sveikos, vaikų aš irgi neturiu, žindymas, kol jų neturiu, irgi atrodo keistas darbas, net ne keistas - aš jo bijau, kai pasiskaitau, kaip ten kam spenelį nukando, kaip buvo mastitas ar pan. - bijau skausmo... Gimdyt nepabijočiau, o žindyt - bijau bigsmile.gif
Bet keistokai atrodo galvojimas, jog krūtys nukars ar pan. Jei turėčiau vaiką, dieve mano, tegu tos krūtys nors iki žemės nusikabina ar išvis nukrenta...
Bet iš esmės norėjau ne apie tai parašyt, o apie vėžį ir maitinimą krūtimi. Neduosiu nuorodos, nes tai, ką skaičiau, skaičiau medicininiame žurnale (nuomuojuosi butą iš medikės, ir jai vis prisiunčia), kurį vėliau išmečiau.
Tai va, nustatyta, kad bent jau krūties vėžys yra užkrečiama liga, ir motina gali perduoti vėžį dukrai, maitindama ją krūtimi... Nesuprantu, kodėl ji neperduoda jo tą vaiką nešiodama, nu bet aš ne medikė, ten buvo parašyta būtent taip. Gal tas vėžys pereina būtent per pieną?
Ir aš dabar baidausi, kad man nebūtų mama vėžio perdavusi, kad jos mama nebūtų perdavusi jai, nes ji sirgo krūties vėžiu. Toks jausmas, kad gal net būtų ramiau, jei būčiau maitinta mišinukais  doh.gif
Šiaip išvada tokia - reik mažiau skaityt bigsmile.gif
Ir dar vienas dalykas, kas užkliuvo. Gal aš nenormali, bet krūtinė man visada siejosi tik su vaiko maitinimu, o ne su seksu smile.gif Vyram tai natūralu, kad ji siejasi su seksu (nes ji parodo, kad moteris yra moteris, o ne vyras - lytinis požymis, škia), bet pačiai vertinti savo krūtinę kaip sekso objektą, ką aš žinau...  g.gif
P. S. Nesuprantu kai kurių bandymo, nors temos autorė tūkstantį kartų sakė, kad ieško nemaitinimo šalininkių, pasitelkiant įžeidinėjimus ją perkalbėti į savo pusę. Ir pačios pripažįstat, kad kol negimdžiusios buvot, BUVOT LYGIAI TOKIOS PAT NUOMONĖS, KAIP JI, ir vis tiek pamokslaujat... Ir tikitės, kad autorė bus dėkinga. Nuoširdžiai sau atsakykit, nejaugi, kai buvot negimdžiusios ir galvojot kaip ji, jus kas nors perkalbėjo galvot kitaip? Taigi, kad ne. Visos persigalvojot TIK pagimdžiusios...

Ai, tiesa, dar prisiminiau, yra tas argumentas, kad būtinai reikia anksti pagimdyt ir būtinai žindyt kūdikį, nes kitaip galima susirgti krūties vėžiu. Tai va, mano močiutė gimdė 19 ir taip toliau, penkis vaikus iš viso, juos visus žindė ir gan ilgai, ir vis tiek sirgo krūties vėžiu...

Galiu garantuoti, kad kruties vezys pienu neplinta. Gal Jus kazka ne taip supratote tame straipsnyje. Kruties vezys gali buti nulemtas genetiskai - dukra is mamos paveldi pazeistus BRCA1 ir/arba BRCA2 genus ir jai tikimybe susirgti veziu yra 50 - 80 % tokiu atveju. Bet tikrai tai ne per zindyma ir piena. Zindymas mazina moters tikimybe susirgti veziu, bet jei kalba eina apie paveldima vezi - tai neturi prasmes. Is visu veziu paveldimi sudaro 5-10%.
Atsakyti
Manau, kad reikia pirmiausia pabandyti žindyti, kad galėtum tiksliai pasakyti, ar iš tikro nenoras maitinti yra pagrįstas. Būna įvairių įsitikinimų ir teorijų, tačiau apie save reikia spręsti pagal savo patirtį.
Dar svarbus momentas yra tas, kada pirmąkart vaiką paduoda žindyti. Kuo anksčiau vaikas priglaudžiamas prie mamos, tuo didesnis noras yra pažindyti. Nerealus vaizdas matyti tą mažą vaikutį, mažutį, susisukusį, atliekantį antrą darbą savo gyvenime (po gimimo) - siurbiantį pieną ir kaifuojantį...Pabandykite pačios, kad įsitikintumėte tongue.gif
Atsakyti
na man keista skaityti tokias mintis kad iki nestumo ir vaiku pagimdymo p ziuris i maitinima krutimi buvo priesiskas...gal pas kazka... ir turbut pas tas moteris kurios dar net neplanuoja tureti vaiku...

is tiesu ner cia ka kalbeti ir pamokslauti..ateis laikas ir pacios susivoksit savo prioritetuose... kai vaikelio lauki, svajoji apie ji, sapnuoji tai atsispirti galimibei duoti jam geriausia yra sunku ir net sakyciau neimanoma tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2007 12 29, 13:35)
aciu labai uz atsakyma, beje,lelius labai mielai atrodo  ax.gif

o kiek laiko jau maitini?

tiesa,manau krutys dar pasikeicia ir maitinimo metu,
turiu drauge 6men maitina, is 2 ismieros i 5 liemenuko dydi perejo, strijos, nukare tokie ir negrazus...  doh.gif 
gal neprisiziuri tinkamai,nezinau...  g.gif  bet ir pienukas pas ja liejasi laisvai... cool.gif

Na, o mano žiniomis, tai krūtys nutįsta, jei staigiai padidėja ir yra patempiami raisčiai, kuriuos galima atitaisti tik operacijos pagaba. Mano krūtys nėra didelės ir nors maitinant padidėjo 1 dydžiu, nešiojau spec. liemenėlę ir niekas man nenukaro, o mano draugei, kuri nemaitino, bet krūtinė buvo didelė, o per gimdymą dar labiau padidėjo(visoms taip nutinka), tai dabar atrodo kaip 5 vaikų nutasyta ta jos krūtinė. Taigi, negali žinoti kaip tau bus.
Atsakyti
QUOTE(olenka @ 2008 01 21, 15:33)
Silvute, koki gera klausima uzdavete!!!!!!
kazkur girdejau, kad kudikiui zindant moteriai issiskiria laimes hormonai (taip pat ir kiti, kurie padeda gimdai susitraukinet) deja, negaliu kaip Ragnez, irodyti savo zodziu moksliniais straipsniais ir nuorodom  biggrin.gif tai kad maitinimas yra naudingas vaikui, o jau zindymas - malonus moteriai.

Okstocinas išsiskiria. jis moters kūne tik 3 atvejais išsiskiria: orgazmo metu, gimdymo metu ir žindymo metu - viskas su vaikais susiję. biggrin.gif

QUOTE(stripulis @ 2008 01 23, 01:49)
Kalbant apie atseit maitinimo neestetiškumą... Nu nežinau, kaip tai gali būt neestetiška? Minėtas Minervos atvejis trolike išties yra keistokas, galbūt net rodo tos moters tam tikrą psichinį sutrikimą, bet kitais atvejais... Velniai griebtų, kas gali būt natūraliau už motiną, maitinančią savo vaiką?

Taigi Kaune didžiulė reklaminė akcija vyksta už žindymą viešose vietose. Ir būtent reklamuojama moteris žindanti savo vaiką troleibuse, žiemą. Nežinau kuom buvo motyvuotas būtent tokios vietos pasirinkimas, bet man atrodo tokia socialinė reklama labiau atbaidys, nes paskatins toleruoti viešą žindymą, nes troleibusai jokių šiltų emocijų žmonėms tikrai nekelia, kaip tik atvirkščiai. g.gif

QUOTE(stripulis @ 2008 01 23, 02:01)
Baltic girl, ačiū, buvau užpernai pas savo okulistę, kuri mane informavo, jog pastojusi puikiai galėčiau gimdyt pati, nes mintis, kad trumparegiam nuo stangų atšoksta tinklainė, yra debiliška, kad ji pati lyg tyčia ką tik buvo konferencijoj, kurioje teigta, jog trumparegiam ir netrumparegiam tinklainės atšokimo procentas vienodas, ir jis priklauso ne nuo trumparegystės, o nuo tinklainės būklės, kuri pas mane gera...

bet gal nuo stangų teisingumo irgi priklauso? aš su regėjimu problemų neturiu, bet kiek žinau neteisingai stanginantis (į veidą) trūkinėja akių kapiliarai, tai po gimdymo moteris būna su raudonom akim. Teisingai stanginantis (į tarpvietę) atrodo neturėtų būti problemų dėl tinklainės būklės.
Bent jau aš nesunkiai po cezario antrą dukrą pati pagimdžiau, gydytojai dabar palankiau žiūri į tokius norus, nors ne visi ir ne visuose gimdymo namuose...

QUOTE(ragnez @ 2008 01 23, 02:12)
o sioje diskusijoje dalyvauju ne tam, kad ka nors irodyciau. tiesiog man idomu suprasti is kur kyla tokia moteru nemeile sau, savo kunui, savo vaisingumui... kas suformuoja tokias baimes...

jau kelis kartus kartojau - yra atskiros temos apie misinio ir MP santyki, apie zindyma viesose vietose, apie cezari savo noru ir tt. ten buvo mustasi iki kraujo, argumentai kartoti kokie tik imanoma.  visas sias temas vienija vienas bendras motyvas: MOTERU BAIME ir  NEPASITIKEJIMAS SAVIMI, o kai yra baime, gali cituoti nors ir enciklopedijas - niekas negirdes.

dedulė Z.Freud atsakytų... Bet nemeilė savo kūnui ir vaisingumui kyla iš ankstesnių santykių su motina. Kažkas būtent vaikystėje ir paauglystėje ten buvo ne taip.

QUOTE(Rustė @ 2008 01 23, 08:52)
vienžo, iš visos šitos temos pasidariau vieną išvadą:
Vienos sako maitinti reikia krūtimi, kitos sako maitinti reikia iš buteliuko mišinuku.

Dar galima maitinti iš buteliuko MP nuolat nusitraukinėjant. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 01 23, 00:07)
Abstrakti rizika, jos mažinimas - vienas dalykas. Kitas dalykas - gyvi žmonės. Mano brolienė kovoja su krūties vėžiu jau tris metus. Nežindžiusi, manau ir nežindyta. Jai 32. Nė viena iš žindžiusių mano draugių ir giminaičių neserga JOKIU vėžiu šiuo metu.

mano tetes brolienei buvo kruties vezys, pasalintos krutys.
Zinde abu vaikus.
Papildyta:
QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 23, 02:31)

Skirtingos nuomones ir tiek wink.gif Nematau izeidimo nei is jos puses nei jai skirto.

cia su tavim sutinku, manau Stripulis per jautriai i gincus sureagavo

QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 23, 02:31)
tik sikart nepriemiau jos pasakymo, kad tai, kas sukurta gamtos, nera tobula. Gaunasi, kad misinukas yra tobulesnis uz MP.  Bet nesuprantu kam sakyti, kad naturaliai maitinti yra blogiau nei naturaliai schmoll.gif Tokiu pasisakymu buvo, po ju nereikia isizeisti, jei kazkas pabreze, kad MP geriau uz misinuka wink.gif

o sicia gavosi nesusipratimas.
AS sakiau, kad tai kas naturalu nebutinai yra tobula - jeigu tai tikrai butu tobula, nereiketu zmogaus issikisimo i tuos procesus. Ir nelyginau kas geriau MP ar misinelis. Sitas isvadas jau tu padarei.
P.S ar ir motinai, kurios vaikas alergiskas jos MP ( reti, bet pasitaikantys atvejai) irgi irodinetumei, kad MP tobulas maistas jos mazyliui?
Atsakyti
Tiesiog matyt reikia daryt aiškią išvadą, kad žindymas ar nežindymas neturi su krūties vėžiu absoliučiai nieko bendra, kad ir kokie mitai šiom temom sklandytų visuomenėje, ir kad turint šeimoj vėžininkų, reikia echoskopuot krūtis (jokiu būdu, jei tik įmanoma, nesirinkt vietoj echoskopijos mamografijos, nes tai irgi krūtų savotiškas žalojimas suspaudžiant beigi rentgeno spinduliai) kasmet, neturint - kaip minimum kas penkis...
P. S. Atėjus iš šono visad atrodo, kad jėzau, kaip jie čia visi kalasi ir įžeidinėja, ir būna, kad dalyviam visai taip neatrodo smile.gif
Tai jei įsižeidusių mažiau nei maniau, tai tik valio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 23 sausio 2008 - 18:30
QUOTE(ingalp @ 2008 01 11, 12:15)
o čia irgi šiaip  mirksiukas.gif
Žindymas apsaugo nuo leukemijos bei limfomos vaikystėje

Autoriai tyrė žindymo apsauginį poveikį prieš ūmia leukemiją ir limfomą kontrolinėje studijoje, lygindami 117 pacientų nuo 2 iki 14 matų amžiaus grupėje, kurie sirgo ūmia limfine leukemija, Hodgkinso ir non- Hodgkinso limfoma, su 117 vaikų tokio paties amžiaus, lyties ir priklausantiems tai pačiai etninei grupei. Sergančiųjų žindymo trukmės mediana buvo žymiai trumpesnė, negu kontrolinės grupės: atitinkamai 7 mėnesiai (ribos 0-23) ir 10 mėnesių (ribos 0-20). Žindymas iki 6 mėnesių, lyginant su žindymu ilgiau nei 6 mėnesius, tapo padidėjusiu veiksniu ūmiai leukemijai ir Hodgkinso ir non-Hodgkinso limfomai pasireikšti ( atitinkamai 2.47, 3.75 ir 4.06 karto). Atlikus analizę įvairiais būdais, žindymo trukmė išliko nepriklausomas prediktorius prieš piktybinę limfomą. Apibendrinant, žindymas ilgiau nei 6 mėnesius, gali apsaugoti nuo ūmios leukemijos ir limfomos vaikystėje.

Bener A,Denic S, Galadari S. Longer breastfeeding and protection against childhood leukemia and lymphoma. Eur J Cancer 2001; 37:234-8

ne,bet jum ne visi namie blink.gif

tai ka daryt man? manes mama visai nemaitino,tai pagal jus turejau buti nedalivysciusi intelekto nesuzalota su 86 veziais?
bet...as buvau pirmune mokykloje, tarp 10 geriausiai besimokanciu univere, turiu 2 diplomus, sekmingai kilau karjeros laiptais, turiu mylima darba, kuris man sekasi ir uz kuri gerai mokama. nesergau jau net sloga kokia 15 metu (tfu tfu tfu)

biski besimetydamos pareiskiamais apie tokias ligas biski pagalvokit, negaliu
ozkos
Atsakyti