Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

QUOTE(Ode @ 2008 02 15, 13:03)
O aš kur nors rašiau, kad nekankina?  g.gif Ale statistiškai mišiniai bėdų pridaro kur kas daugiau: ne tik kaip sunkiai virškinamas maistas, bet ir kaip netoleruotinas žmogaus virškinimui karvės pieno baltymais. Ir skausmai būna kur kas intensyvesni. Ir ilgiau kūdikiai iš jų išauginėja.

misiniai yra gaminami arba is pieno baltymu, arba jei kudikiai tam alergiski, yra nauji misiniai gaminami is sojos baltymu. visos paskaitykit ka PSO raso apie naujausius kudikiu misinius (kad jei savo sudetimi yra labai artimi MP, tik ten hormonu maziau) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mrs.ieva: 15 vasario 2008 - 14:28
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 15, 14:27)
misiniai yra gaminami arba is pieno baltymu, arba jei kudikiai tam alergiski, yra nauji misiniai gaminami is sojos baltymu. visos paskaitykit ka PSO raso apie naujausius kudikiu misinius  (kad jei savo sudetimi yra labai artimi MP, tik ten hormonu maziau) 4u.gif

va čia apie sojos mišinių " negeroves" http://www.sveikapra...?text.id.sub.35

na nežinau, tik iš pačios didžiausios bėdos vaikui tą sojos mišinį duočiau unsure.gif . ir apskritai, prieš nujunkydama kiekviena mama turėtų patikrint, ar vaikas nealergiškas karvės pieno baltymui, ir jei alergiškas, jokiu būdu nenutraukt žindymo betn iki 2 m, kad tik nereiktų tų sojos mišinių blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 15, 14:27)
misiniai yra gaminami arba is pieno baltymu, arba jei kudikiai tam alergiski, yra nauji misiniai gaminami is sojos baltymu. visos paskaitykit ka PSO raso apie naujausius kudikiu misinius  (kad jei savo sudetimi yra labai artimi MP, tik ten hormonu maziau) 4u.gif

Žinau apie įvairius mišinius, bet tai mano požiūrio į juos nekeičia. Aš - suaugęs žmogus - vengiu neaiškios kilmės ir konsistencijos produktų, tiek maistinių, tiek medikamentų, nes nežinau, kas juose, kaip jie buvo pagaminti ir kokį poveikį jie padarys mano organizmui (tiek artimoje, tiek tolimoje ateityje). O čia kalba eina apie ką tik gimusį kūdikį, kuris iki šiol maitinosi per virkštelę, kurio organizmas bando prisitaikyti prie naujos terpės, o tam reikia laiko, palaipsniškumo. Man baisu įsivaizduoti - žinant mišinukų sudėtį ir jų pasisavinimą - kas darosi naujagimo skranduke, pilvuke. Čia grynai mano asmeniniai pamąstymai be vadovėlinių tiesų. 4u.gif
Atsakyti
o kas trukdo priena nusitraukineti po kelis kartus i diena ir statyti i saldytva, o po to kai vaikas nori pasildyti ir duoti?
[/quote]

tai jeigu as to pieno tureciau daug tai taip ir daryciau, o as nusitraukineju kas 3 val ir dziaugiuosi, jeigu pritraukiu pakankamai kiekvienam maitinimui daugiau man jo nelieka
Atsakyti
QUOTE(aaistee @ 2008 02 15, 16:01)

tai jeigu as to pieno tureciau daug tai taip ir daryciau, o as nusitraukineju kas 3 val ir dziaugiuosi, jeigu pritraukiu pakankamai kiekvienam maitinimui daugiau man jo nelieka

turi tu pienuko pakankamai, tik niekada nenutrauksi tiek, kiek vaikiukas iszinda blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste2: 15 vasario 2008 - 17:14
QUOTE(aaistee @ 2008 02 15, 13:21)
kol laukiausi tai man maitinimas buvo kaip savaime suprantamas dalykas, bet jau ligoninej nezinojau ka daryt atnese vaika paliko tik pasake, kad kas 3 val maitinti ir viskas tai as ikisu papa ir galvoju kad tas vaikelis valgo, o jis man tik nuzindo iki skausmu, o jau pas mane pienas atsirado, bet priespienis dar neistrauktas  doh.gif  tada ir prasidejo smagumai maige tuos mano papus kas tik norejo, o as is skausmo vos nesaukdavau (aisku cia mano macios kalte, kad iki gimdymo nesidomejau kaip reiks maitinti man tai atrode labai paparasta). Taip mano dukryte ir neismoko imti kruties, todel turiu nusitraukineti ir taip maitinti nors pieno tai nedaug nezinau kiek istemsiu, nes misinuku jau gimdymo namuos ragavo. Taigi maitinti norejau, bet kai pasigimdziau tai man labai nepatinka ir ilgai tikrai nesikankinsiu ir vaiko nekankinsiu, nakti pabundam tai kol as ta piena issitraukiu tai ji tai issiverkia, kad paskui kol uzmigdau dar valanda praeina nezinau nei ka daryt  g.gif

čia žinoma, offtopas, bet reikia bandyt pratinti prie kruties. Šiaip tai yra įmanoma, bet reikia labai daug darbo ir pastangų. ax.gif Aš jaučiu, kad nuo pradžios vaikas neteisingai apžiodavo krutį, dėl to ir kilo visos nelaimes. Tikrai pikta ant ligoninės personalo... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 02 14, 23:09)
thumbup.gif  lotuliukas.gif
Nieko net pridurt nereikia.  thumbup.gif Tik, jei galima, patikslinsiu kai ką, kad išbaigtesnė informacija gautųsi.  4u.gif
Taip, tos PSO bobelės tai šiaip jau tikrai neturi ką veikti (matyt, namų šeimininkės, apsikrovusios vaikais ir juos visus žindančios), tai ir rašo tuos straipsnius. Bet ką tie vyrai ten daro, tai nežinau...  g.gif Vien organizacijos valdyboj bei generalinės direktorės kabinete jų dauguma, o va moteriškes ant rankos pirštų galima suskaičiuot...  unsure.gif
Ir tyrimų šiaip jau yra apie MP išskirtinę sudėtį, naudą (jeigu ką, turiu daug nuorodų, bet bijau teršti eterį...), bet kas gi juos darė? Kažkokie nupiepę, matyt, MP permaitinti mokslininkai ir medikai, kurių IQ toks žemas, kad jie nežino patys, kokių nesamonių prityrė. biggrin.gif Ai, nu baikė čia - visi gi žino, kad IQ genai lemia: turi juos arba ne. Na yra dalis išrinktųjų, kurie juos turėdami ir dar gaudami MP, savo IQ pasikelia, bet tiek tos.  irnesakyk.gif
Ir apskritai - kas čia per nauja mada žindyti kūdikį? Ar mes kokiam akmens amžiuje gyvenam, kad kaip kokie gyvuliai archaiškus vaiko maitinimo būdus naudotumėm? Dėkingi turėtumėm būti maisto papildų kūrėjams ir gamintojams, kad pagaliau patiekė mūsų kūdikėliams tobulą produktą, nuo kurio nemirštama, 'ant kurio' vaikai užauga ir yra ne prastesni už MP mitusius vaikus, kuris yra ne tik priartintas savo sudėtim prie MP, bet dargi yra praturtintas vitaminais ir mineralais! Ai, nu pamanykit - karvės pieno pagrindu sukurtas, laboratorijoj sintetiniais priedais pakoreguotas, kad baltymų būtų mažiau, angliavandenių daugiau... Užtat kaip pigu! Pagalvokit, kiek mokėtumėt už tokį natūralų produktą. O jei vaikutis karvės pieno ir tų sintetinių priedų netoleruoja, taigi yra lašiukų nuo pilvo skausmų - viską rūpestingieji gamintojai apgalvojo. O jūs dar sakot, kad jiems tik savo pinigai rūpi...
Oi, ir vos nepamiršau. O p. gyd. Sigita Žindžiuvienė turbūt specialiai pavardę pasikeitė prieš gaudama aukščiausiąją vaikų ligų gydytojo kvalifikacinę kategoriją (spėju, kad gavo ją už tai, kad turi 29 m. darbo stažą, stažavosi Kauno Medicinos Universiteto vaikų ligų klinikoje, Vilniaus Universiteto pediatrijos centre, Stokholmo universitetiniame vaikų ligų tyrimo centre, ir Karlskronos ligoninės vaikų ligų klinikoje Švedijoje  g.gif ) ir prieš pradėdama konsultacijas vaikų maitinimo klausimais.  unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 15, 16:13)
turi tu pienuko pakankamai, tik niekada nenutrauksi tiek, kiek vaikiukas iszinda blush2.gif

nu nepasakyciau.. mano dukryte man pienuko gerai neistraukdavo ir jis pradejo mazeti, tik pradejus naudoti pientrauki taip vel jo padauginau. reikia gerai tik ismokti juo naudotis. po pirmo traukimo ir as galvojau kad tai yra ssss, bet paskui pamaciau kad tai mano pienuko gelbetojas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 02 15, 13:52)
Žinau apie įvairius mišinius, bet tai mano požiūrio į juos nekeičia. Aš - suaugęs žmogus - vengiu neaiškios kilmės ir konsistencijos produktų, tiek maistinių, tiek medikamentų, nes nežinau, kas juose, kaip jie buvo pagaminti ir kokį poveikį jie padarys mano organizmui (tiek artimoje, tiek tolimoje ateityje). O čia kalba eina apie ką tik gimusį kūdikį, kuris iki šiol maitinosi per virkštelę, kurio organizmas bando prisitaikyti prie naujos terpės, o tam reikia laiko, palaipsniškumo. Man baisu įsivaizduoti - žinant mišinukų sudėtį ir jų pasisavinimą - kas darosi naujagimo skranduke, pilvuke. Čia grynai mano asmeniniai pamąstymai be vadovėlinių tiesų.  4u.gif

doh.gif
neaiskios kilmes misinuku manau jau seniai nera 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2008 02 15, 13:33)
va čia apie sojos mišinių " negeroves" http://www.sveikapra...?text.id.sub.35

na nežinau, tik iš pačios didžiausios bėdos vaikui tą sojos mišinį duočiau  unsure.gif . ir apskritai, prieš nujunkydama kiekviena mama turėtų patikrint, ar vaikas nealergiškas karvės pieno baltymui, ir jei alergiškas, jokiu būdu nenutraukt žindymo betn iki 2 m, kad tik nereiktų tų sojos mišinių blink.gif

kas per lietuviska mada, iskart apie negeroves doh.gif
jei jau tokie butu blogi, be jokiu 'geroviu' tai kam juos gamintu g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 02 13, 20:46)
Nematau rysio tarp maitinimo MP ir pasitikejimo savimi bei rysio su tevais g.gif

As matau. Nemyliu savo mamos, sazine grauzia, kad nemyliu taip, kaip noreciau, kaip kitos dukterys myli. Nelankau jos pusmeciais, nors gyvena uz 3 kilometru. Turiu daug jaunesne seseri. Ji labai gerai su mama sutaria. Mane zinde labai trumpai. Sese - metus. Mokykloje visada buvau atsilikus. Nepasitkedavau savimi ir mokiausi prastai. Sesuo yra pirmune, ji dar mokine. Taip pat ji labai myli mama. Sakysim du tu paciu tevu vaikai, taip pat aukleti, o tokie skirtingi. Todel manau, kad maitinimas MP gali tureti itakos.
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 15, 20:22)
kas per lietuviska mada, iskart apie negeroves  doh.gif
jei jau tokie butu blogi, be jokiu 'geroviu' tai kam juos gamintu  g.gif

akivaizdu, kad neskaitei tos nuorodos doh.gif . na įdedu "įdomiausias" vietas, gal tada biški susimastysi verysad.gif

Sojos pupelės yra gamtinis estrogenų šaltinis. Tai fitoestrogenai. Šis junginys pasižymi tokiomis pačiomis savybėmis, kaip ir moteriškas hormonas – estrogenas. Susirūpinimą sojos mišinių įtaka kūdikių sveikatai iškėlė Naujosios Zelandijos sojos informacijos tinklas (angl. The New Zealand Soy Information Network; www.soyonlineservice.co.nz), kai 1995 metais pasirodė tyrimų rezultatai, skelbiantys, jog sojos pagrindu pagaminti kūdikių mitybai skirti mišiniai gali pavojingai padidinti estrogenų kiekį kūdikio organizme. Jau 1986 m. atlikto tyrimo rezultatai parodė statistinį ryšį tarp priešlaikinio mergaičių lytinio brendimo (telarche) požymių atsiradimo ir sojos mišinių naudojimo. [3]Pasirodė, kad sojos mišiniuTai buvo prilyginta kelioms kontraceptinėms tabletėms per parą. Tai reikštų, jog kūdikis gauna gerokai didesnę estrogenų dozę nei tą, kuri sukelia moterų menstruacijos ciklo pakitimus.[1]

1996 m. JAV buvo ištirti penkių MPP gamintojų sojos mišiniai, siūlomi kūdikių mitybai nuo gimimo. Atliktoje studijoje paaiškėjo, jog visuose mišiniuose fitoestrogenų kiekis buvo 6-11 kartų didesnis, nei reikalinga sukelti moterų menstruacinio ciklo pakitimams. Dar daugiau, ištyrus fitoestrogenų kiekį 21 berniuko kūdikio plazmoje buvo rasta, jog šios medžiagos buvo 200 kartus daugiau nei tokio pat amžiaus berniukų kūdikių, kurie buvo maitinti motinos pienu. Tai buvo prilyginta maždaug penkioms kontraceptinėms piliulėms.

Izoflavonai, esantys sojos produktuose, laikomi antityroidiniais agentais, kurie gali sukelti Bazedovo ligą (gūžį). Į šią rizikos grupę papuola kūdikiai, maitinami sojos mišiniais, o taip pat ir žmonės, naudojantys didelius kiekius sojos maiste ar izoflavonų papildus.[

Metalai sojos mišiniuose
Brandžiame motinos piene 100 ml randama 0,0004 – 0,0015 mg mangano, o priešpienyje jo visai nėra.[Šio elemento perteklius gali pakenkti kūdikių smegenų vystymąsi ir pakeisti elgesį paauglystėje. Ištyrus sojos mišinius rasta, jog kūdikiai iš sojos mišinių (jei suvalgo vidutiniškai 1 litrą) per parą gauna labai įvairų nuo 0,2- 0,4 – 2,2 mg mangano, o tai žymiai viršija motinos piene 1 litre randamo mangano kiekį. Mokslininkai paskaičiavo, jog 8 mėn. kūdikis, maitinamas sojos mišiniu kasdien absorbuoja 1,1 mg mangano daugiau nei yra normalus kūdikio poreikis. Šis perteklius pasiskirsto organizme: raudonuose kraujo kūneliuose, kepenyse, inkstuose. 8 proc. deponuojami smegenyse ir gali sukelti mangano ataką. Tai buvo patvirtinta tragiškų įvykių JAV, kai kepenų ligomis sergantiems kūdikiams buvo skirtas intraveninis maitinimas, kur mangano kiekis nebuvo didesnis nei leidžia normatyvai ar randama sojos mišiniuose. Iš 57 kūdikių, gavusių šį „saugų“ mangano kiekį, 2 išsivystė motorikos sutrikimai, o 6 buvo diagnozuota bazalinių ganglijų pažeidimas. Žinomas mangano poveikio žmogui ir gyvūnams tyrinėtojas Crinella iš Kalifornijos rado padidėjusį mangano kiekį hiperaktyvių vaikų plaukuose, lyginant su kontroline grupe.

1996 m. Amerikos pediatrų akademija paskelbė apie aliuminio toksiškumą kūdikiams ir mažiems vaikams ir atkreipė dėmesį į didelį aliuminio kiekį, randamą sojos mišiniuose. Motinos piene aliuminio randama nuo 4 iki 65 ng/ml, tai sojos mišiniuose nuo 600 iki 1300 ng/ml. Aliuminio šaltinis mišinyje yra mineralinės druskos, kurios naudojamos mišinio gamyboje. Aliuminis, kuris sudaro 8 proc. žemės plutos, yra trečias labiausiai paplitęs elementas, kurio biologinės funkcijos žmogaus organizme iki šiol nerandama. Aliuminio toksiškumas pasireiškia tuo, jog nusėda kauluose ir centrinėje nervų sistemoje, ypač jei yra nepakankama inkstų funkcija dėl neišnešiotumo ar kitų ligų. Be to aliuminis konkuruoja su kalciu ir sutrikdo kaulų mineralizaciją. Tokios kilmės osteopenija buvo stebėta neišnešiotiems ir hipotrofiškiems kūdikiams, maitintiems sojos mišiniu

nu ir t.t

todėl neriekia čia skleisti erezijų, kaip fainiai kad pienui alergiškiems vaikams yra sojos mišiniai. toli gražu ne viskas, kas gaminama yra gėris.
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 15, 20:22)
nu nepasakyciau.. mano dukryte man pienuko gerai neistraukdavo ir jis pradejo mazeti, tik pradejus naudoti pientrauki taip vel jo padauginau. reikia gerai tik ismokti juo naudotis. po pirmo traukimo ir as galvojau kad tai yra ssss, bet paskui pamaciau kad tai mano pienuko gelbetojas  4u.gif
Papildyta:
doh.gif
neaiskios kilmes misinuku manau jau seniai nera  4u.gif
Papildyta:
kas per lietuviska mada, iskart apie negeroves  doh.gif
jei jau tokie butu blogi, be jokiu 'geroviu' tai kam juos gamintu  g.gif

Čia gal ir ne visai į temą, bet pienelio neištraukt galėjo dėl daugelio priežasčių: to paties neteisingo apžiojimo (neefektyvus žindimas), mieguistumo ir pan., todėl aš asmeniškai ieškočiau tokių priežasčių prieš imdamasi pientraukio. O dar klausimas - iš ko sprendėte, kad pieno pradėjo mažėti?.. Atsiprašau už off-topic'ą, tiesiog man visada įdomu paanalizuoti tokius atvejus. Galite traktuoti tai kaip retorinį klausimą. 4u.gif

Aš neturėjau omeny jų sudėties kaipo tokios - žinau visus ingredientus ir kaip jie ten patenka. biggrin.gif Mane gąsdina pati gamyba, sintetinimas, dirbtinis reikalingų medžiagų kiekių pritempimas prie natūralaus produkto. Na, pvz., aš asmeniškai renkuosi cukrų, o ne sintetinius saldiklius, mėsos gabalą, kurį susimalu, o ne gatavą faršą, atskirus prieskonius, o ne 'prieskonių mišinį vištienai' (MSG incl.), vyras net majonezą planuoja pats gamint biggrin.gif, tad natūraliai ir vaiką maitinam tuo, kas gamtos idealiai suformuota TIK jam, o ne kažkokio dėdės mokslininko laboratorijoj.
Ai, kažkaip labai jau žemiškai aš čia. smile.gif

Kodėl gaminami papildai? Kad kūdikiai, kurie neturi galimybės gauti mamos pieno: dėl motinos ligos, mirties, dėl to, kad buvo pamestas, kitaip atitrauktas nuo mamos (pvz. karas), galėtų išgyventi. Tokia jų pagrindinė (turėtų būti ir vienintelė) paskirtis. Visais laikais žmonės tais ekstra atvejais kažką prigalvodavo, tačiau vaikai mirdavo, nes akivaizdu, kad tai buvo visiškai nepriimtas maistas naujagimo skrandukui. O va dabar turim pakaitalus, kurie - lyg ir - nieko blogo nedaro ( o gero - apart kalorijų? g.gif ), bet va paskirtis jų staigiai pakito, nes kažkam prisireikė karjerą daryt, kažkam krūtinės formų pagailo, kažkam MP pritrūko... Kaip sakoma - žmogus, vienintelis gyvūnas (žinduolis), kuris vengia duoti savo palikuonims tai, ką sukūrė gamta.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 02 14, 09:22)

Kokia seka isvada? Kad MP neturi jokiu PSO pripaisytu savybiu. Tai tik maistas tam tikro amziaus kudikiams. Kaip cepelinai suaugusiam.  drinks_cheers.gif Be jokiu gydomuju savybiu. Tik energetine verte.

doh.gif Cepelinai sulyginti su MP blink.gif Nesveikas (nors ir labai skanus rolleyes.gif ) valgis, prilygintas MP, kuriame (jei abejoji, kad yra vaiko imuninę sistemą saugančių ląstelių), nepaneigiamai yra vitaminų ir mikroelementų, būtinų augančiam kūdikio organizmui...
Geras palyginimas - cepelinai ir MP doh.gif lotuliukas.gif

Kodėl neišnešiotukams rekomenduojama nuo pat pirmų gyvenimo dienų duoti nors po kelis lašelius priešpienio, kad tik stiprėtų, kabintųsi į gyvenimą? mirksiukas.gif O gal geriau girdyt nuoviru, kuriame virė cepelinai? lotuliukas.gif Juk, anot tavęs, tai tik energetinė vertė....

Beje, jei taip numojam ranka į žmogaus evoliuciją ir mišinukus sulyginam su MP (o iš kai kurių pasisakymų panašu, kad mišinukai ir pranoksta MP doh.gif ), tai pasilengvinkim gyvenimą ir kitoj srity - vaiko laukime. Pvz., kam kentėti paskutines sunkias nėštumo savaites, jei vaikutį galima pagimdyt ir anksčiau, pvz. 36 sav.. O ką? Mokslas yra pažengęs į priekį, vaistai, subrandinantys naujagimio plaučiukus, jau sukurti, tai kam vargti paskutinį mėnesį? Subrandini plaučiukus, pagimdai, jei trūksta svorio - į inkubatorių, o kai priauga iki reikiamo svorio, ir parsiveži namo lyg niekur nieko biggrin.gif Bet kažkodėl taip niekas nedaro, išskyrus atvejus, kai vaikutis dėl tam tikrų aplinkybių pats pasiskubina į šį pasaulį arba toks ankstyvas gimdymas yra būtinas, kad išsaugoti vaikelio/mamos gyvybę....

Tad neskubėkim neigti to, ką mums skyrė motulė gamta.Nes jei evoliucijos eigoj MP neišnyko taip, kaip uodega (iš kurios liko tik uodegikaulis biggrin.gif ), reiškia, MP iki šiol yra reikalingas pilnaverčiui žmogaus vystymuisi. Vaikeliui sveikiau augti mamos gimdoj, o ne inkubatoriuj ir atitinkamai maitintis tuom, ką gamina mamos organizmas, o ne mišinukų gamintojai....O mišinukai - būtinybė toms mamoms, kurios neturi pieno/ ar dėl med. priežasčių negali maitinti. Užjaučiu jas visas. 4u.gif Kaip ir tas mamas, kurios laiku negavo reikiamos pagalbos ir patarimų maitinimo klausimais, ir dėl to nebegali žindyt....
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 02 15, 21:36)
Kaip sakoma - žmogus, vienintelis gyvūnas (žinduolis), kuris vengia duoti savo palikuonims tai, ką sukūrė gamta.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti