Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

QUOTE(Klepesova @ 2008 02 22, 00:03)
Aš suprantu moteris kurios negali maitinti, tikrai užjaučiu jas, jos ieško to kas geriausia jų vaikui.
BET NESUPRANTU MOTERŲ KURIOS NENORI MAITINTI MAT JŲ PAPAI NUKARS IR JOS PASIDARYS NEGRAŽIOS. tokios moterys man atrodo tuščios.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(soske @ 2008 02 22, 09:41)
1. o tos, kurios maitino, turejo didziuliu bedu, nukraujavusios, apsiverkusios vis tiek maitino ir t.t.- vertos didziausios pagaarbos? laugh.gif
2.absurdas kad MP maitinamu vaiku intelektas aukstesnis., netikiu, nors nusauk laugh.gif o
3. ta MP jus taiup sureiksminat.. doh.gif tikriausiai tik del to, kad pacios save galetumet pasiguosti kai pasiziurit kas po to maitinimo liko (na atsiprasau jei per ziauriai pasakiau)  rolleyes.gif

1. taip, vertos cool.gif
2. gali netikėti, tai nieko nekeičia. tai jau seniai įrodyta moksliniais tyrimais.
3. ir kas gi liko? na pasižiūrėjau į save ir matau tik gėrį: laimingą mažiuką, meiliai į mane žiūrintį kai žinda wub.gif ; nepaprastą artumą mus siejantį; jokių virškinimo problemų nebuvimą pas vaiką (ko negalėčiau pasakyt apie pirmagimį, kurį anksti pradėjau primaitint); daugybės laisvo laiko turėjimą, nes nereikėjo terlintis su buteliukais; ir dar - duodama krūtį vaiką galiu nuramint per sekundę. o ar tu turi kokį nors būdą, kuris akimirksniu nuramintų įsiverkusį vaiką? o jei tau rūpi fizinis grožis - tai galiu pasakyt, kad šios problemos niekada neturėjau - niekas mano kūne nepablogėjo - nei sveikata, nei grožis. sveikata žindant netgi pagerėjo. o krūtinė nors ir pakeitė formą, bet tikrai netapo kažkokia baisi. juk ir taip metams bėgant keičiasi krūtinė, tai natūralu.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 22, 11:00)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

1. taip, vertos cool.gif
2. gali netikėti, tai nieko nekeičia. tai jau seniai įrodyta moksliniais tyrimais.
3. ir kas gi liko? na pasižiūrėjau į save ir matau tik gėrį: laimingą mažiuką, meiliai į mane žiūrintį kai žinda  wub.gif ; nepaprastą artumą mus siejantį; jokių virškinimo problemų nebuvimą pas vaiką (ko negalėčiau pasakyt apie pirmagimį, kurį anksti pradėjau primaitint); daugybės laisvo laiko turėjimą, nes nereikėjo terlintis su buteliukais; ir dar - duodama krūtį vaiką galiu nuramint per sekundę. o ar tu turi kokį nors būdą, kuris akimirksniu nuramintų įsiverkusį vaiką? o jei tau rūpi fizinis grožis - tai galiu pasakyt, kad šios problemos niekada neturėjau - niekas mano kūne nepablogėjo - nei sveikata, nei grožis. sveikata žindant netgi pagerėjo. o krūtinė nors ir pakeitė formą, bet tikrai netapo kažkokia baisi. juk ir taip metams bėgant keičiasi krūtinė, tai natūralu.

del vaiko nuraminimo, niekada problemu nebuvo, nebuvo jis verksnys, labai ramus mano vaikas buvo. nuo 2-3 men visa nakti ishmiegodavo. su pilvu problemu jokiu neturejom schmoll.gif o buteliuku buvau prisipirkus gal 10, gal daugiau net, tai vakarais sumeti ir viskas, o taip visa diena vis kita duodi kad terliotis nereiktu. kame cia vargas? laiko, turejau daugiau, mat ir vyras pamaitint galedavo, ne kaarto nakti nereikejo keltis, MB keldavosi, ir siaip ilgiau nej 2h galedavau ishlekt, daug ilgiau. rysys su vaiku normalus tas rysys, jus taip gilinates i viska, kaip gali nebuti rysio su mama? taip viska analizuojate. na yo, o ka gi veikti g.gif
o tais moksliniais tyrimais tik visokiu briedu irodyta laugh.gif juokas ima laugh.gif ir kad nuo vegetos vezys atsiranda ir kad reikia klausytis muzikos kad insultas neistiktu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 02 22, 10:10)
1.del vaiko nuraminimo, niekada problemu nebuvo, nebuvo jis verksnys, labai ramus mano vaikas buvo. nuo 2-3 men visa nakti ishmiegodavo. su pilvu problemu jokiu neturejom  schmoll.gif
2. o buteliuku buvau prisipirkus gal 10, gal daugiau net, tai vakarais sumeti ir viskas, o taip visa diena vis kita duodi kad terliotis nereiktu. kame cia vargas? laiko, turejau daugiau, mat ir vyras pamaitint galedavo, ne kaarto nakti nereikejo keltis, MB keldavosi,
3. ir siaip ilgiau nej 2h galedavau ishlekt, daug ilgiau.
4. rysys su vaiku normalus tas rysys, jus taip gilinates i viska, kaip gali nebuti rysio su mama? taip viska analizuojate. na yo, o ka gi veikti g.gif
5. o tais moksliniais tyrimais tik visokiu briedu irodyta laugh.gif juokas ima laugh.gif ir kad nuo vegetos vezys atsiranda ir kad reikia klausytis muzikos kad insultas neistiktu laugh.gif

1. tai tau labai pasisekė, kad tavo vaikas toks ramus, niekada neįsiverkia, niekada nieko jam neskauda. dauguma vaikų kitokie cool.gif
2. o man buteliukų sumest nereikia, ir pirkt jų 10 nereikia ir vandens virint mišiniams nereikia. patikėk manim, tikrai žinau kad lengviau augint žindant, nes 1 vaiko ilgai nežindžiau, todėl puikiai prisimenu tuos laikus, kai ir tuos 10 buteliukų virinau ir mišinukus maišiau. tikrai žindyti yra nepalyginamai patogiau ir paprasčiau. o ar tu paklausei vyro, ar jam lengva naktim keltis, o paskui eit ryte neišsimiegojus į darbą? tau tai aišku, kad lengva ir faina, kas gi nenorėtų naktį pamiegot biggrin.gif
3. hm, man tai kažkaip negbuvo poreikio ilgiausiai lakstyt palikus mažą kūdikėlį su svetimais. juk jis 9 mėn mano pilve gyveno, todėl jam ir po to labiausiai reikia MANĘS, o ne močiučių ar auklių. gi spėsiu, prisilakstysiu, visas gyvenimas prieš akis, kas tie 6-8 mėn per kuriuos negali ilgam išeit, palyginus su likusiais gyvenimo metais rolleyes.gif . o nuo kokių 8 mėn ir ilgiau išeit gali, nuo metukų kad ir visai dienai, nes vaikas jau daug ką valgo. nematau nieko čia gero ir prasmingo lakstinėt palikus mažą kūdikėlį svetimiems schmoll.gif . o į kirpyklą ar į kavinę kartais nueit užtenka ir tų 2-3 val tarp žindymų.
4. tikrai nuoširdžiai linkiu, kad turėtum tą ryšį ir artumą su savo vaiku 4u.gif . nes aš, deja, su savo trumpai žindytu pirmagimiu, dažnokai nesusišneku, uždarokas jis, pilnas baimių, sudėtingas vaikas verysad.gif . ir aš kartais tikrai nežinau kaip jam padėt verysad.gif . na aišku, neteigiu, kad tai būtinai susiję su žindymu, be abejo veikia ir kiti faktoriai - aplinkos, genetiniai, socialiniai. bet gal jei būčiau ilgiau jį maitinus, jis iš savęs būtų stipresnis, tvirtesnis, labiau pasitikintis savimi. nežinau...
5. nu tai nereikia čia persūdyt biggrin.gif . bet negi tu tikrai manai, kad mp yra niekuo nesveikesnis ir negeresnis už mišinuką??? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 02 22, 12:10)
laiko, turejau daugiau, mat ir vyras pamaitint galedavo, ne kaarto nakti nereikejo keltis, MB keldavosi, ir siaip ilgiau nej 2h galedavau ishlekt, daug ilgiau. rysys su vaiku normalus tas rysys, jus taip gilinates i viska, kaip gali nebuti rysio su mama? taip viska analizuojate. na yo, o ka gi veikti g.gif
o tais moksliniais tyrimais tik visokiu briedu irodyta laugh.gif juokas ima laugh.gif ir kad nuo vegetos vezys atsiranda ir kad reikia klausytis muzikos kad insultas neistiktu laugh.gif

Na dėl išlėkimo: aš irgi galėjau išlėkti- ir kartais tekdavo net iki 8 valandų vaikelį vieną su tėtuku, ar teta palikti. Labai paprasta: prisikonservuoji pienuko ir leki... Gryžti: krūtys pilnos- vaikas mamos išsiilgęs- vieną krūtį duodi- iš kitos nutraukinėji pienuką- vaikas pažaidžia- nutrauki ir iš kitos, naktį dar kartelį- vat ir 3 maitinimams jau yra pienuko. Vyras o ir aš galiausiai nenorėjau mesti studijų (mat 27 meteliai, o ir paskutiniai metai beliko mokintis- žinojau, kad jei pasiimsiu akademines vargiai besugryšiu- neužteks ryžto gal) Pienuko užteko- apie pieno krizes neturėjau laiko galvoti. Ir viską suderinau... Taigis, manau kad ir karjera- ne priežastis nemaitinti vaiko- greičiau tai yra didelis nenoras (kurio kažkodėl nesuprantu)

O dėl tų kurios dar neturi vaikų, o jau kalba kad nemaitins irnesakyk.gif . Na nesmerkiu jų- mat kai pagimdys persigalvos. Aš pavyzdžiui buvau nusistačiusi maitinti ne ilgiau kaip iki 8 mėnesio, ir net nestuke.gif būdama taip galvojau... Kai pagimdžiau irgi taip galvojau, bet vėliau, kažkaip.... maža ir maža man atrodė mano fėja, net ir dabar- jai greit metukai, o man ji atrodo maža (o visiems sakau "didelė mano pana ane?" vis bandau įtikinti save kad ji jau didelė, bet vis tiek dar maitinu, ir gauna ji mano pienuko iki 5 kartų per parą (bet dažniausiai pakanka 4) mirksiukas.gif Štai ir po nusistatymų. lotuliukas.gif
Atsakyti
ingalp, nea, manau, kad MP sveikiau uz misinuka, bet tikrai niekuo SUPER NEREALIAIA sveikiau nera. na, sveikiau, bet ne taip jau nerealiaii sveikiau kad reiktu kankintis su nugrauztais speneliais, maitint per asaras, vaikas juk naktim valgo tada kaip zinau ilgiau ir dazniau (skaiciau kad kurios MP maitina, tai ir 2m vaikas dar pabunda 'atsigerti' doh.gif ) ir galvot kad vaikui cia sveikiausia.
sveikiaau tai sveikiau, bet ne taip sveika kad galu gale tokia arsi diskusija aapie tai vyktu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 02 22, 10:38)
ingalp, nea, manau, kad MP sveikiau uz misinuka, bet tikrai niekuo SUPER NEREALIAIA sveikiau nera. na, sveikiau, bet ne taip jau nerealiaii sveikiau kad reiktu kankintis su nugrauztais speneliais, maitint per asaras, vaikas juk naktim valgo tada kaip zinau ilgiau ir dazniau (skaiciau kad kurios MP maitina, tai ir 2m vaikas dar pabunda 'atsigerti' doh.gif )  ir galvot kad vaikui cia sveikiausia.
sveikiaau tai sveikiau, bet ne taip sveika kad galu gale tokia arsi diskusija aapie tai vyktu laugh.gif

nu bet ne visoms nugraužia tos spenelius biggrin.gif . ir net jei ir nugružia, tai labai greit praeina, po 1 mėn tokių problemų praktiškai niekam nebebūna. tai kur čia kankinimasis?
o naktim sėkmingai keliojasi ir nežindomi vaikai cool.gif . o kiti žindomi ramiausiai sau išmiega visą naktį. manau, kad nepriklauso tai nuo maitinimo būdo
Atsakyti
po menesio doh.gif na.. yo doh.gif men jei kas man ten pakramtytu laugh.gif doh.gif ir kur gi kankinimasis ??? jus turbut turite kazkoki polinki i sadizma laugh.gif
na, tiesiog nemanau, kad tai yra taaip super sveika ir yra toks begalinis skirtumas tarp misinuko ir MP kad reiktu vargti.
savop apsisporendimu esu ir buvau paatenkinta, ir jeei antra turesiu vel taip pat darysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 02 22, 10:48)
po menesio doh.gif na.. yo doh.gif men jei kas man ten pakramtytu laugh.gif doh.gif ir kur gi kankinimasis ??? jus turbut turite kazkoki polinki i sadizma laugh.gif
na, tiesiog nemanau, kad tai yra taaip super sveika ir yra toks begalinis skirtumas tarp misinuko ir MP kad reiktu vargti.
savop apsisporendimu esu ir buvau paatenkinta, ir jeei antra turesiu vel taip pat darysiu  rolleyes.gif

kas tas mėnuo palyginus su visu tavo ir vaiko gyvenimu?
be to, ne su dantim gi ten nugraužia, tiesiog spenelių oda pasitrina dėl neįprasto krūvio, todėl gali tapti jautri ir skilinėti. beje, labai daug priemonių tam yra, užsitepi ir nebeskauda tongue.gif
man pvz tik savaitę skaudeno, ir tai ne taip jau baisiai, kad įvardinčiau tai kaip "kankinimąsį" rolleyes.gif . paperštėjo biški ir tiek. galiu pasakyt, kad pilvą po cezario kur kas labiau ir ilgiau skaudėjo negu spenelius tongue.gif
tu čia turbūt įsivaizduoji, kad ateina tas vaikas kaip šuva ir nukramto iki kraujo su milžiniškom iltim lotuliukas.gif
Atsakyti
na, tiesiog man atrodo neverta ne menesio, ne savaites. o ka dar kalbet jeei truksta pieno, vaikas alkanas.. kam klykinti ir sedeti visa diena vaika prie papo pridejus? schmoll.gif daug paprasciau ipylei misinuko ir vaikas pavalges sau snaudzia. o ir paprasta su taios buteliukais, yra pilna misinuku jau skystu, ne milteliu. tai ipylei i buteliuka , pasildei ir viskas. bee to, paprasciau, nes vaikas greit ishmoksta pats laikytis buteliuka ir gali atsigerti pats, o tuo tarpu gali kad ir nagus nusilakuoti wink.gif
pilvo po cezario neskaudejo, labai truputi g.gif o tai kodel kitos raso cia verkdamos kad taip nugrauzia kad verkia maitindamos ir t.t. aj, na kiekvienos reikalas. o man ir papu gaila. maciau drauges po maitinimo (3men tik maitino) tai doh.gif man tokiu nereikia schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
bee to, paprasciau, nes vaikas greit ishmoksta pats laikytis buteliuka ir gali atsigerti pats, o tuo tarpu gali kad ir nagus nusilakuoti wink.gif

Ką mes čia kalbėjom - dėl ryšio su mama, kad jeigu mama nemaitina, turi kompensuoti fiziniu artumu - pvz pačiai maitinti mišiniuku ant ranku.... ax.gif

Aš manau, soske, kad tu dėl tos skausmo, grožio praradimo baimės vis gi daug praradai g.gif Pradėdant nuo eiforijos po gimdymo, kai pirmą kartą pajuti vaiką ant savo pilvo, kai jis vis dar sujungtas su tavim placenta - tokį minkštą, švelnų - daugiau jis toks niekada nebebus. Taip pat nepakartojamas jausmas, kai vaikutis yra prisiglaudęs prie tavęs - valgo arba šiaip džiaugiasi artumo. wub.gif
Tiesiog noriu pasakyti, kad tas švelnumas ir ryšys yra abipusis - ne tik vaikui nuo to gera, bet ir mamai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 22 vasario 2008 - 12:26
QUOTE(soske @ 2008 02 22, 12:06)
1. na, tiesiog man atrodo neverta ne menesio, ne savaites.
2. o ka dar kalbet jeei truksta pieno, vaikas alkanas.. kam klykinti ir sedeti visa diena vaika prie papo pridejus? 
3. schmoll.gif daug paprasciau ipylei misinuko ir vaikas pavalges sau snaudzia. o ir paprasta su taios buteliukais, yra pilna misinuku jau skystu, ne milteliu. tai ipylei i buteliuka , pasildei ir viskas.
4. bee to, paprasciau, nes vaikas greit ishmoksta pats laikytis buteliuka ir gali atsigerti pats, o tuo tarpu gali kad ir nagus nusilakuoti wink.gif
5. pilvo po cezario neskaudejo, labai truputi g.gif o tai kodel
6.  kitos raso cia verkdamos kad taip nugrauzia kad verkia maitindamos ir t.t. aj, na kiekvienos reikalas.
7. o man ir papu gaila. maciau drauges po maitinimo (3men tik maitino) tai doh.gif man tokiu nereikia  schmoll.gif  schmoll.gif

1. tikrai verta cool.gif . kas ta savaitė palyginus su sveiku maistu? norėtum pusę metų valgyt užpilamus makaronus?
2. jei viską darai teisingai, pieno netrūksta
3. daug paprasčiau iš vis vaikų neturėt - nei maitint, nei užpakalio plaut, nei naktim keltis, nei išlaidų, nei dėmesio - nieko
4. kai taip darai, vaikas tikrai neturės jokio ryšio su mama, o bus priverstas labai anksti tapti savarankišku ir neturės normalios saugios kūdikystės, kai jį maitindama mama glaudžia prie širdies. man klaiku kai nežindančios mamos dar ir buteliukus vaikams paramsto, kad nereiktų laikyt. matai, palaikyt 5 min negali ant rankų vaiką, nagus reikia nusilakuot doh.gif .
5. tau gerai. bet tai dar nereiškia kad po 2 cezario neskaudės
6. tokių tėra mažuma
7. kai pasensi, tavo papai irgi nutys ir susiraukšlės. o po maitinimo praėjus kuriam laikui krūtys atsistato. be to, kitoms jau nėštumo metu labai pakinta, nutįsta, padidėja, nereikia ir žindymo.
Atsakyti
natuke, man labai faina kai vaikas atsikeles ilipa pasmus i lova, ash ji pakeliu, jis smarkiai apkabina, girzus namo pribega, apkabina, pabuciuoja. tikrai nuostabus jausmas. bet kad mane valgytu - schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2008 02 22, 13:29)
1. tikrai verta  cool.gif . kas ta savaitė palyginus su sveiku maistu? norėtum pusę metų valgyt užpilamus makaronus?
2. jei viską darai teisingai, pieno netrūksta
3. daug paprasčiau iš vis vaikų neturėt - nei maitint, nei užpakalio plaut, nei naktim keltis, nei išlaidų, nei dėmesio - nieko
4. kai taip darai, vaikas tikrai neturės jokio ryšio su mama, o bus priverstas labai anksti tapti savarankišku ir neturės normalios saugios kūdikystės, kai jį maitindama mama glaudžia prie širdies. man klaiku kai nežindančios mamos dar ir buteliukus vaikams paramsto, kad nereiktų laikyt. matai, palaikyt 5 min negali ant rankų vaiką, nagus reikia nusilakuot  doh.gif .
5. tau gerai. bet tai dar nereiškia kad po 2 cezario neskaudės
6. tokių tėra mažuma
7. kai pasensi, tavo papai irgi nutys ir susiraukšlės. o po maitinimo praėjus kuriam laikui krūtys atsistato. be to, kitoms jau nėštumo metu labai pakinta, nutįsta, padidėja, nereikia ir žindymo.

tai sena jau visa busiu, visa suiraukslejus busiu, tai ka jau padarysi, o dabar visa jauna, grazi o paapai ? g.gif
tikrai nemaanau kad misinukas ir uzpilami makaronai tas pats laugh.gif tada galima butu lyginti vyro ishtrykstancius reikalus su moters pienu laugh.gif lotuliukas.gif
tai, kad nebus mamyciukas, o bus savarankiskas zmogus,guyvenime jam tik pades. stiprus zmones pasiekia daug daugiau. o kad vaiku paprasciau neturet, o kodel gi neturet? man viska patinka su vaiku daryti ir zaisti ir maudyti ir jam kose virti ir t.t. tik nenorejau maitinti. tai tas pats kad tu maitintum, zaistums su juo ir t.t. bet nepatiktu tau jo maudyti ir nemaudytum, ar pampersu nekeistum, o keistu pvz MB.
Atsakyti