Įkraunama...
Įkraunama...

Gucio avalynė

QUOTE(eglaite2 @ 2011 01 06, 17:50)
tai daktaras vos ne apsauke, kad tokiems maziems vaikams dar niekas nesusiformave, jie net nevaiksciojantys, tai nereikia dar jiems jokiu ortopediniu batuku ir pan blink.gif . Zodziu, bijau beiti doh.gif .

Ir labai teisingai pasake. Man tai is viso gryna nesamone maziukams auti batukus namuose, o jei dar nevaikstantiems tai is viso doh.gif Paleiskit vaika basom po namus palakstyt, bent jau nauda bus, pasimakstins, o kaip lavint suvarzyta koja? Ir jusm paciai patogu namuose su kokiais ilgaauliais vaiksciot?
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 01 06, 19:15)
Ir labai teisingai pasake. Man tai is viso gryna nesamone maziukams auti batukus namuose, o jei dar nevaikstantiems tai is viso  doh.gif  Paleiskit vaika basom po namus palakstyt, bent jau nauda bus, pasimakstins, o kaip lavint suvarzyta koja? Ir jusm paciai patogu namuose su kokiais ilgaauliais vaiksciot?

Cia su jumis nesutinku, nes nemazai straipsniu ir nuomoniu, kuriai ir as pritariu, kad namie reikia kokybiskos avalynes, o basom geriau po smeliuka, zvyriuka, zolyte ir pan. Tik ta kokybiska tai dar nereiskia grynai ortopedine. O vaiksciojimas ant pirstu galu laiku nesureagavus gali prisaukti ir daugiau bedos, kai reikalingi specialus masazai, atlaisvinantys pedute. Sita zinau tikrai, nes girdejau ne is vieno kineziterapeuto ir masazisto.
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2011 01 06, 19:39)
Cia su jumis nesutinku, nes nemazai straipsniu ir nuomoniu, kuriai ir as pritariu, kad namie reikia kokybiskos avalynes, o basom geriau po smeliuka, zvyriuka, zolyte ir pan. Tik ta kokybiska tai dar nereiskia grynai ortopedine. O vaiksciojimas ant pirstu galu laiku nesureagavus gali prisaukti ir daugiau bedos, kai reikalingi specialus masazai, atlaisvinantys pedute. Sita zinau tikrai, nes girdejau ne is vieno kineziterapeuto ir masazisto.

O aš kitai nuomonei pritariu blush2.gif maniškis problemėlių turėjo su pėdutėm, masažistė griežtai patarė basam ir po namus leist vaikščiot, šokinėt ant lovos, mokint vaikščiot pirštų galais, ant kulnų, ant šoninės pėdų dalies ir t.t., kad raumenukai ir raiščiai stiprėtų, nes, anot jos, koja įtvare (čia apie ortopedinius batukus) tai tikrai nestiprėja. Ir mano mažiukas su jais net nepaeidavo (manau ir aš nepaeičiau su tokiais batais). Ji labai stebėjos, kaip ortopedai nesidomi ir viską pagal seną modelį patarinėja. Ir šiaip, kažkokioj laidoj mačiau kaip ortopedą kalbino, kuris irgi pasisakė už basas kojytes namie. Bet čia kiekvienai mamytei pačai spręst. Antrajam dėl to ir žvalgausi į gucio batukus, nes jie man atrodo artimiausi basom kojytėm.
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2011 01 06, 18:39)
O vaiksciojimas ant pirstu galu laiku nesureagavus gali prisaukti ir daugiau bedos, kai reikalingi specialus masazai, atlaisvinantys pedute. Sita zinau tikrai, nes girdejau ne is vieno kineziterapeuto ir masazisto.

Masazai ir mankstos sutinku, kad padeda, tai yra judejimas, kuris gydo. O kaip gali gydyti kojos stabilizavimas ir nejudrumas? Kuo daugiau kojyte juda, lankstosi, tuo labiau laveja raumenys, raisciai.
Aisku buna ir realiu bedu, kada jau gydytojai sprendzia kaip kojytes gydyti ir kuo auti, bet visiems mazyliams is eiles mauti batukus namie ir riboti judejima, man asmeniskai atrodo nesamone. Taip iseina, kad musu tevai ir seneliai, kuriems batai is viso buvo prabanga ir namie bei po laukus lakstydavo daugiausia basi, turtu buti visi klisi ir kreivom kojom. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 07 sausio 2011 - 11:31
QUOTE(gitulia @ 2011 01 06, 18:15)
Ir labai teisingai pasake. Man tai is viso gryna nesamone maziukams auti batukus namuose, o jei dar nevaikstantiems tai is viso  doh.gif  Paleiskit vaika basom po namus palakstyt, bent jau nauda bus, pasimakstins, o kaip lavint suvarzyta koja? Ir jusm paciai patogu namuose su kokiais ilgaauliais vaiksciot?

labai griežta nuomonė ir nevisai teisinga.
jei vakas neturi problemų - taip galima leisti, bet jei vaiko kojos linkusios į problemiškumą (vaikščiojimas ant pirštų galų - tai jau problema), tada praktiškai visi ortopedai rekomenduoja/liepia auti batus.

QUOTE(garbanėlė @ 2011 01 07, 10:18)
O aš kitai nuomonei pritariu  blush2.gif maniškis problemėlių turėjo su pėdutėm, masažistė griežtai patarė basam ir po namus leist vaikščiot, šokinėt ant lovos, mokint vaikščiot pirštų galais, ant kulnų, ant šoninės pėdų dalies ir t.t., kad raumenukai ir raiščiai  stiprėtų, nes, anot jos, koja įtvare (čia apie ortopedinius batukus) tai tikrai nestiprėja. Ir mano mažiukas su jais net nepaeidavo (manau ir aš nepaeičiau su tokiais batais). Ji labai stebėjos, kaip ortopedai nesidomi ir viską pagal seną modelį patarinėja. Ir šiaip, kažkokioj laidoj mačiau kaip ortopedą kalbino, kuris irgi pasisakė už basas kojytes namie. Bet čia kiekvienai mamytei pačai spręst. Antrajam dėl to ir žvalgausi į gucio batukus, nes jie man atrodo artimiausi basom kojytėm.

šitie pratimai lavina visus raumenis, bet vien vaikščiojimas ant lygaus paviršiaus iššaukia pilnapadiškumą.

QUOTE(gitulia @ 2011 01 07, 11:29)
Masazai ir mankstos sutinku, kad padeda, tai yra judejimas, kuris gydo. O kaip gali gydyti kojos stabilizavimas ir nejudrumas? Kuo daugiau kojyte juda, lankstosi, tuo labiau laveja raumenys, raisciai.
Aisku buna ir realiu bedu, kada jau gydytojai sprendzia kaip kojytes gydyti ir kuo auti, bet visiems mazyliams is eiles mauti batukus namie ir riboti judejima, man asmeniskai atrodo nesamone. Taip iseina, kad musu tevai ir seneliai, kuriems batai is viso buvo prabanga ir namie bei po laukus lakstydavo daugiausia basi, turtu buti visi klisi ir kreivom kojom.  biggrin.gif

ir dabar ortopedai rekomenduoja ant žolės, smėlio, po laukus laktyti vaikams basiems, nes pagrindas nėra lygus, tad koja pėda lavėja.
nemaišykim lygaus naminio paviršio, kuriuo pėda veikščiodama "ilsisi" ir grublėto paviršiaus, kuriuo pėda eidama mankštinasi.
Atsakyti
jau geriau tokie, ortopediniai, kad ir uz dyka daro, bet jie labai baisus (invalidiski)
Atsakyti
QUOTE(zirzia @ 2011 01 07, 12:50)
nemaišykim lygaus naminio paviršio, kuriuo pėda veikščiodama "ilsisi" ir grublėto paviršiaus, kuriuo pėda eidama mankštinasi.

Abejoju ar vaiko peda ilsisi, kai jis bega, tupiasi, stojasi, sliauzia, ropoja ir daro galybe kitu dalyku. Juk visais siais atvejais pedos padetis yra kitokia, ji juda visom kryptim. Batai su auliukais ir pan. dalykais kojyte varzo ir jai judeti daug sunkiau. \nu bent jau man tikrai taip butu, todel savo sveikus vaikus paleidziu basom ir pati po namus vaikstau be batu.
Kai vaikai turi problemu, tai zinoma as uz tai, kad mamos eitu pas daktarus ir konsultuotusi, bei gydytu vaikus kaip joms pataria. Bet paskaicius sia bei kt. temas susidaro ispudis, kad mamos auna tuos batus reikia, nereikia. Atsistojo vaikas ir op i batus visai dienai doh.gif
O batus gaminantys ir pardavinejantys eilini karta dziaugiasi ir ploja rankom traukdami pinigus is tevu kisenes - pirkit mamos batus kuo brangesnius ir kas menesi vis naujus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasajura @ 2011 01 07, 12:52)
jau geriau tokie, ortopediniai, kad ir uz dyka daro, bet jie labai baisus (invalidiski)

kartai tie invalidiški labai reikalingi. bet tikrai - jie baisūs, sunkūs ir nepatogūs.
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2011 01 07, 13:05)
Abejoju ar vaiko peda ilsisi, kai jis bega, tupiasi, stojasi, sliauzia, ropoja ir daro galybe kitu dalyku. Juk visais siais atvejais pedos padetis yra kitokia, ji juda visom kryptim. Batai su auliukais ir pan. dalykais kojyte varzo ir jai judeti daug sunkiau. \nu bent jau man tikrai taip butu, todel savo sveikus vaikus paleidziu basom ir pati po namus vaikstau be batu.
Kai vaikai turi problemu, tai zinoma as uz tai, kad mamos eitu pas daktarus ir konsultuotusi, bei gydytu vaikus kaip joms pataria. Bet paskaicius sia bei kt. temas susidaro ispudis, kad mamos auna tuos batus reikia, nereikia. Atsistojo vaikas ir op i batus visai dienai  doh.gif
O batus gaminantys ir pardavinejantys eilini karta dziaugiasi ir ploja rankom traukdami pinigus is tevu kisenes - pirkit mamos batus kuo brangesnius ir kas menesi vis naujus  biggrin.gif

gerai, jei visos eina ir konsultuojasi.
bet tikrai esu mačius ir žinau daug mamų, kurios tyngi eit pas gydytojus ir nemano kad jų vaiaki turi problemų, ko pasekoje paskui atranda gydytojai užleistų problemų. tad aš lieku prie nuomonės, kad geriau nupirkai gucius (ar kokius kitus), kurie tikrai nevaržo judesių ir gal užbėgai kokiai ateities problemai už akių. mano akim - apsidraudimas geriau nei užleidimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzia @ 2011 01 07, 13:07)
kartai tie invalidiški labai reikalingi. bet tikrai - jie baisūs, sunkūs ir nepatogūs.
Papildyta:
gerai, jei visos eina ir konsultuojasi.
bet tikrai esu mačius ir žinau daug mamų, kurios tyngi eit pas gydytojus ir nemano kad jų vaiaki turi problemų, ko pasekoje paskui atranda gydytojai užleistų problemų. tad aš lieku prie nuomonės, kad geriau nupirkai gucius (ar kokius kitus), kurie tikrai nevaržo judesių ir gal užbėgai kokiai ateities problemai už akių. mano akim - apsidraudimas geriau nei užleidimas  mirksiukas.gif

Na apie tingiu tai cia jau problema aisku, geriau tada tingetu ir vaikus daryt. O jei viska daryti tik del apsidraudimo, tai galima ir i lankas nusivaziuot. Taip mamos su tokia logika, daznai apsidraudzia vaikams pripirkadamos ir kruvas vitaminu, imunostimuliatoriu, sau ir vyrui visokiu maisto papildu ir pan. dalyku.
Man atrodo geriau viska daryti su protu, o nepasiduodant masinems reklamoms ir "madoms", atidziau ziureti i savo vaika ir netingeti. O ir nuejus pas daktara, dar ir kritiskai ivertinti jo brukama produkta. Juk visi suprantam kokias laikais gyvenam ir is ko kas duona valgo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 01 07, 13:24)
Na apie tingiu  tai cia jau problema aisku, geriau tada tingetu ir vaikus daryt. O jei viska daryti tik del apsidraudimo, tai galima ir i lankas nusivaziuot. Taip mamos su tokia logika, daznai apsidraudzia vaikams pripirkadamos ir kruvas vitaminu, imunostimuliatoriu, sau ir vyrui visokiu maisto papildu ir pan. dalyku.
Man atrodo geriau viska daryti su protu, o nepasiduodant masinems reklamoms ir "madoms", atidziau ziureti i savo vaika ir netingeti. O ir nuejus pas daktara, dar ir kritiskai ivertinti jo brukama produkta. Juk visi suprantam kokias laikais gyvenam ir is ko kas duona valgo  mirksiukas.gif

kritinis vertinimas šiaip turėtų būti neatsiejamas kiekvienos dienos palydovas biggrin.gif
Atsakyti
Visokių situacijų būną, bet galiu tik iš savo patirties pasakyt - mažasis kreivai pėdutes statė, tai ir šleivapėdystę ir pilnapadystę prirašė. Užsakėm ortopedinius batus, su kuriais tikrai jam buvo neimanoma paeit (nekalbu apie bėgima, šokinėjimą). Basutės iki pusės blauzdų kietos kietos. Vaikas juos pamatęs atsisakydavo į lauką eit. Nors daktarė prisakė, kad vos išlipus iš lovos juos dėt - ir namie, ir lauke. Visa laimė, pataikėm pas masažistę, kuri patarė išvis tų basučių jam nedėt. Visą vasarą kuo daugiau basą leidau lakstyt (kartu ir aš basa per miestą ėjau, nes vienas nenorėdavo - duria lotuliukas.gif ), kur įmanoma, su batutais draugavom. Namie visos lovos nušokinėtos, bet jau rudeniop ortopedė sakė, kad viskas normos ribose. Ir dabar jis namuose niekada ramiai nevaikšto - šokinėja, stykinėja, bėgioja. Nemanau, kad jam tos kojytės stiprėtų jei būtų i batus įkištos. Taigi namuose vaikas nesakys - mamyte, nuimk man batus, dabar šoksiu mirksiukas.gif
P.S. beje, masažistė po mankštų ir masažų sakė, kad jo pėdutės nėra šleivos, tiesiog silpni raiščiai, dėl to kreivai stato. Dėl to surizikavau be ortopedinės avalynės leist bėgiot, kad jie stiprėtų. Jei būtų buvusios rimtesnės problemos, būtų neišsisukęs nuo tų įtvarinių batų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbanėlė: 07 sausio 2011 - 14:33
Mes avime jau antruosius gucciukus. Superiniai jie thumbup.gif aila, kad anksčiau tiek pinigų leidau visokiems š... blush2.gif Dabar mes jau 26dydį nešiojame. Įdomu, koks yra didžiausias? Norėtųsi ir kitus guccio pirkti. Superiniai jie. Lengvučiai, minkštučiai. thumbup.gif

P.S. Žinau, kad juos gamina Lenkijoje. Gal kas perkate pigiau, nei siūlo Mažylio ratai? Gal tiesiai iš lenkų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mičiko: 23 sausio 2011 - 20:05