QUOTE(gitulia @ 2011 01 06, 18:15)
Ir labai teisingai pasake. Man tai is viso
gryna nesamone maziukams auti batukus namuose, o jei dar nevaikstantiems tai is viso 
Paleiskit vaika basom po namus palakstyt, bent jau nauda bus, pasimakstins, o kaip lavint suvarzyta koja? Ir jusm paciai patogu namuose su kokiais ilgaauliais vaiksciot?
labai griežta nuomonė ir nevisai teisinga.
jei vakas neturi problemų - taip galima leisti, bet jei vaiko kojos linkusios į problemiškumą (vaikščiojimas ant pirštų galų - tai jau problema), tada praktiškai visi ortopedai rekomenduoja/liepia auti batus.
QUOTE(garbanėlė @ 2011 01 07, 10:18)
O aš kitai nuomonei pritariu

maniškis problemėlių turėjo su pėdutėm, masažistė griežtai patarė basam ir po namus leist vaikščiot,
šokinėt ant lovos, mokint vaikščiot pirštų galais, ant kulnų, ant šoninės pėdų dalies ir t.t., kad raumenukai ir raiščiai stiprėtų, nes, anot jos, koja įtvare (čia apie ortopedinius batukus) tai tikrai nestiprėja. Ir mano mažiukas su jais net nepaeidavo (manau ir aš nepaeičiau su tokiais batais). Ji labai stebėjos, kaip ortopedai nesidomi ir viską pagal seną modelį patarinėja. Ir šiaip, kažkokioj laidoj mačiau kaip ortopedą kalbino, kuris irgi pasisakė už basas kojytes namie. Bet čia kiekvienai mamytei pačai spręst. Antrajam dėl to ir žvalgausi į gucio batukus, nes jie man atrodo artimiausi basom kojytėm.
šitie pratimai lavina visus raumenis, bet vien vaikščiojimas ant lygaus paviršiaus iššaukia pilnapadiškumą.
QUOTE(gitulia @ 2011 01 07, 11:29)
Masazai ir mankstos sutinku, kad padeda, tai yra judejimas, kuris gydo. O kaip gali gydyti kojos stabilizavimas ir nejudrumas? Kuo daugiau kojyte juda, lankstosi, tuo labiau laveja raumenys, raisciai.
Aisku buna ir realiu bedu, kada jau gydytojai sprendzia kaip kojytes gydyti ir kuo auti, bet visiems mazyliams is eiles mauti batukus namie ir riboti judejima, man asmeniskai atrodo nesamone. Taip iseina, kad musu tevai ir seneliai, kuriems batai is viso buvo prabanga ir namie bei
po laukus lakstydavo daugiausia basi, turtu buti visi klisi ir kreivom kojom.
ir dabar ortopedai rekomenduoja ant žolės, smėlio, po laukus laktyti vaikams basiems, nes pagrindas nėra lygus, tad koja pėda lavėja.
nemaišykim lygaus naminio paviršio, kuriuo pėda veikščiodama "ilsisi" ir grublėto paviršiaus, kuriuo pėda eidama mankštinasi.