Aš darau taip:
Prieš pradedant ruošti sriubą uždedu virti ilgagrūdžius plikytus ryžius maišeliuose (1 pak.)
Puode (ar troškintuve) truputyje aliejaus (alyvuogių) pakepinu pjaustytus svogūną, česnaką, aitriąją papriką (smulkiai pjaustytą, kas mėgsta aštriau

), petražoles. Jiems apkepus dedu tarkuotą morką ir įpilu vandens (nes priešingai reiks daug aliejaus, kas mėgsta gali kepinti vien aliejuje

).
Kai morkos suminkštėja įdedu pomidorų pastos indelį ir išmaišau. Minkštus pomidorus nulupu, smulkiai supjaustau ir sudedu į puodą. Dar dedu luptų konservuotų pomidorų. Juos supjaustau ir sudedu į puodą, taip pat supilu skystį, kuriame jie buvo (santykiu: 50% žalių ir 50% luptų konservuotų pomidorų).
Na ir verdu. Dedu grūstų pipirų, druskos, baziliko pagal skonį. Jei reikia, pilu virinto vandens.
Išvirusius ryžius perpilu šaltu vandeniu ir skrudinu nepridegančioje keptuvėje su trupučiu aliejaus, ryžių prieskoniais (kariu - kas mėgsta), druska, pipirais (nedaug). Kai apskrunda galima valgyti kaip garnyrą prie sriubos arba supilti į sriubą ir dar šiek tiek pavirti.
Visko dedu ''iš akies'', nemoku tiksliai aprašyti
Valgom karštą, galima užtarkuoti šiek tiek sūrio.