Įkraunama...
Įkraunama...

Pašilaičiai: Aitvaras

QUOTE(aksonine @ 2010 09 14, 13:16)
kokie visgi idomus zmones.. jei norit ypatingo demesio savo vaikuciui geriausia samdyti auklyte 4u.gif  juk suprantat, kad 20 vaiku 2-3 zmones visapusiskai priziureti negales smile.gif o be to, mano nuomone, vaikuciui nereiktu stengtis sukurti ypac saugios aplinkos, nes veliau jis nemokes saves apginti, bet cia mano nuomone smile.gif o del pampersiuku tai idomu, kdl apie tai kyla klausimas  g.gif  jeigu vaikas visa laika vaiksto su kelnaitemis, tai kam tada darzelyje det juos? nebent jis dar nera visai savarankiskas - tada pasikartosiu - 20 vaiku 2-3 zmones visapusiskai priziureti negales, ir jei jau neipratot su kelnaitem vaiksciot tai naivu ir savanaudiska tiketis, jog kazkas visa darba nudirbs uz jus smile.gif

dėl tų pampersiukų tai taip jau yra, kad vaikas stresinėse situacijose ( o darželio lankymo pradžia yra stresas), regresuoja, ty. grįžta į ankstesnę stadiją..., man taip buvo su vyresniu sūnumi, kai pradėjo lankyti darželį buvom jau tris mėnesius be pampersų, dėja, darželyje jų vėl prireikė, tik trumpam, gal kokiam mėnesiui laiko, vėliau vėl viskas buvo ok. taip, kad nereikia stebėtis, kad tik atvedėt į darželį ir vėl prireikė pampersų, čia ne Jūsų, ir ne auklėtojų kaltė, tieisog duokit vaikučiams laiko apsiprasti ir vėl viskas bus OK mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėl auklėtojų: Man didžiausias ženklas mano vaikas. Jei jis ten patenkintas, tada vadinas jam ten gerai. Tik pirmi keli kartai buvo ašariniai. Pasiskundžiau, kad palieku su ašarom ir jau berods kitą dieną nuėjo į grupę lyg niekur nieko blink.gif Net neatsisuko. Pamojo ranka ir tiek. Maniau pokštas. Kita dieną vėl tas pats. Tikėjaus prastsenių rezultatų, todėl buvau lengvam šoke biggrin.gif Kitos mamos pergyvena, kad verkia, o man neramu buvo, kad ne. Bet tai kogero dar labiau įrodo, kad žmogučiui ten nėra blogai.

QUOTE(rujo @ 2010 09 11, 13:24)
Va ir "du gaidelius" namie pradejo dainuoti, ko anksciau nebudavo smile.gif

Turbūt maniškis primokė hihihi.gif biggrin.gif Ans visur juos dainuoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo papūga: 17 rugsėjo 2010 - 09:00
QUOTE(papūga @ 2010 09 17, 09:56)
Turbūt maniškis primokė hihihi.gif biggrin.gif Ans visur juos dainuoja biggrin.gif

biggrin.gif darbar jau "su gimimo diena" varo, gal gimtadieni sventet neseniai lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

Pirma diena tiksliau kelios valandos grupeje. Nezinau ar taip priimta, bet neleido buti kartu. Sake ateisit pasiimti. Toks stresas man pirma karta teko palikti jis visada ir visur su mumis. Drauges pasakoja kaip pora dienu bent buvo ir daugiau su vaikuciu ir leido. Pasieme po pietu. Buvo jau pabertas sad.gif Namie raitesi, verke susirietes. Manau gal valgis netiko? Nors darino ir klausinejo ka galima ir ko ne. Jis maciau pagriebe ir duonos ir zirneliu is kitu vaiku ir niekas nedraude. Kaip man elgtis? Bijau ka sakyti ar klausti jog neuzsisestu ant vaiko teko girdeti jog taip buna. Bet jis su tokiu noru bego pas vaikus ryte. Sake lauke ir sporto saleje buvo gal tenkas nutiko...? Ai nezinau greiciausiai as pati kalta pergyvenu.... sad.gif Labai sunku vaika palikti viena. Jo niekur neteko palikti del ligeliu, net ir tos pacios alergijos. Nesakau jog mano vaikas islepintas tik tenka ji saugoti daugiau. Kai pamaciau tu vaikuciu mazu nauju akytes taip sirdi suspaude ir apsiverkiau. Teko matyti kaip sakoma tos vidines "virtuves" gal zinokite geriau ir nematyti tai kas ten vyksta ramiau.... Ech.... Rytnauja diena bus ir bandysim eiti.
Atsakyti
QUOTE(lina.eidi @ 2010 09 20, 14:34)
Sveiki,
Pirma diena tiksliau kelios valandos grupeje. Nezinau ar taip priimta, bet neleido buti kartu. Sake ateisit pasiimti. Toks stresas man pirma karta teko palikti jis visada ir visur su mumis. Drauges pasakoja kaip pora dienu bent buvo ir daugiau su vaikuciu ir  leido. Pasieme po pietu. Buvo jau pabertas sad.gif Namie raitesi, verke susirietes. Manau gal valgis netiko? Nors darino ir klausinejo ka galima ir ko ne. Jis maciau pagriebe ir duonos ir zirneliu is kitu vaiku ir niekas nedraude. Kaip man elgtis? Bijau ka sakyti ar klausti jog neuzsisestu ant vaiko teko girdeti jog taip buna. Bet jis su tokiu noru bego pas vaikus ryte. Sake lauke ir sporto saleje buvo gal tenkas nutiko...? Ai nezinau greiciausiai as pati kalta pergyvenu.... sad.gif Labai sunku vaika palikti viena. Jo niekur neteko palikti del ligeliu, net ir tos pacios alergijos. Nesakau jog mano vaikas islepintas tik tenka ji saugoti daugiau. Kai pamaciau tu vaikuciu mazu nauju akytes taip sirdi suspaude ir apsiverkiau. Teko matyti kaip sakoma tos vidines "virtuves" gal zinokite geriau ir nematyti tai kas ten vyksta ramiau.... Ech.... Rytnauja diena bus ir bandysim eiti.

Jums šiandien buvo pirma diena? Mums irgi biggrin.gif Manau, kad auklėtjos gerai daro, jog neleidžia mamoms būti kartu. Nes kaip jūs vaikui paaiškintumėte, kodėl tris dienas buvote su juo, o ketvirtą jau staiga išeinate? Vis tiek jam tektų ten išmokti būti vienam, todėl jokio skirtumo dviem dienom anksčiau ar vėliau tai įvyktų mirksiukas.gif O dėl maisto, tai maniškis irgi pabertas, bet jis jau po pietų prie mano akių kito vaiko duonytę nugvelbė ir į burną įsidėjo doh.gif Kol sureagavau vienas kąsnis jau buvo burnoj unsure.gif Bet manau, visa tai laikina. Labai nepergyvenkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruti @ 2010 09 20, 16:55)
Jums šiandien buvo pirma diena? Mums irgi  biggrin.gif Manau, kad auklėtjos gerai daro, jog neleidžia mamoms būti kartu. Nes kaip jūs vaikui paaiškintumėte, kodėl tris dienas buvote su juo, o ketvirtą jau staiga išeinate? Vis tiek jam tektų ten išmokti būti vienam, todėl jokio skirtumo dviem dienom anksčiau ar vėliau tai įvyktų  mirksiukas.gif O dėl maisto, tai maniškis irgi pabertas, bet jis jau po pietų prie mano akių kito vaiko duonytę nugvelbė ir į burną įsidėjo  doh.gif Kol sureagavau vienas kąsnis jau buvo burnoj  unsure.gif Bet manau, visa tai laikina. Labai  nepergyvenkite  4u.gif

drinks_cheers.gif gal gerai, kad neleidžia; pagalvokim ir apie kitus, grupės mišrios, ateina kokia mamytė ir sėdi su vaikeliu, o tai kaip kitiems vaikučiams jaustis ( " su juo tai mama būna, o mano kur.... verysad.gif )....
dėl pabėrimo tai kai pradėjom leisti savo vaiką buvo labai ryškus pablogėjimas, bet darželyje jis nevalgė ir nevalgo nieko, tai gal dėl streso g.gif
Atsakyti
Žinoma, kad gerai! Kokia ten nauda iš tupinėjimo aplink vaiką. Namai yra namai, darželis yra darželis, mokykla - mokykla. Jeigu nuspręsta vaikui namie nebebūti, jis turi pereiti į kitą etapą ir mokytis socialumo, savarankiškumo. Bet va kartais kažkaip vis vien mamoms pavyksta 'namus' perkelti į darželį ir tupėti ten su vaiku, nė sekundei nepaleidžiant. Niekada nesupratau tokių dalykų...
Atsakyti
QUOTE(lina.eidi @ 2010 09 20, 16:34)
Sveiki,
Pirma diena tiksliau kelios valandos grupeje. Nezinau ar taip priimta, bet neleido buti kartu. Sake ateisit pasiimti. Toks stresas man pirma karta teko palikti jis visada ir visur su mumis. Drauges pasakoja kaip pora dienu bent buvo ir daugiau su vaikuciu ir  leido. Pasieme po pietu. Buvo jau pabertas sad.gif Namie raitesi, verke susirietes. Manau gal valgis netiko? Nors darino ir klausinejo ka galima ir ko ne. Jis maciau pagriebe ir duonos ir zirneliu is kitu vaiku ir niekas nedraude. Kaip man elgtis? Bijau ka sakyti ar klausti jog neuzsisestu ant vaiko teko girdeti jog taip buna. Bet jis su tokiu noru bego pas vaikus ryte. Sake lauke ir sporto saleje buvo gal tenkas nutiko...? Ai nezinau greiciausiai as pati kalta pergyvenu.... sad.gif Labai sunku vaika palikti viena. Jo niekur neteko palikti del ligeliu, net ir tos pacios alergijos. Nesakau jog mano vaikas islepintas tik tenka ji saugoti daugiau. Kai pamaciau tu vaikuciu mazu nauju akytes taip sirdi suspaude ir apsiverkiau. Teko matyti kaip sakoma tos vidines "virtuves" gal zinokite geriau ir nematyti tai kas ten vyksta ramiau.... Ech.... Rytnauja diena bus ir bandysim eiti.

Miela Svajoklių grupės mamyte, kodėl rašydama neprisipažįstate jog šiandien pati grupėje maitinote savo sūnelį ir leidote iš kito vaiko lėkštės imti žirnelius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitvariukes: 20 rugsėjo 2010 - 20:53
QUOTE(Ruti @ 2010 09 20, 16:55)
Jums šiandien buvo pirma diena? Mums irgi  biggrin.gif Manau, kad auklėtjos gerai daro, jog neleidžia mamoms būti kartu. Nes kaip jūs vaikui paaiškintumėte, kodėl tris dienas buvote su juo, o ketvirtą jau staiga išeinate? Vis tiek jam tektų ten išmokti būti vienam, todėl jokio skirtumo dviem dienom anksčiau ar vėliau tai įvyktų  mirksiukas.gif O dėl maisto, tai maniškis irgi pabertas, bet jis jau po pietų prie mano akių kito vaiko duonytę nugvelbė ir į burną įsidėjo  doh.gif Kol sureagavau vienas kąsnis jau buvo burnoj  unsure.gif Bet manau, visa tai laikina. Labai  nepergyvenkite  4u.gif

Tai mes matemes 4u.gif Jusiskis duonos paeme ir i burna jus paemete ir ant stalo padejot tai maniskis spejo paimti ir i burna. Dar zirneliu i kito vaiko lekstes paciupo to ir terekejo... sad.gif Pietu miega namie praklyke, prasiraite. sad.gif Ir koseti pradejo tai buvom pas gydytoja ir nevedziau ir darzeli. Labai nakti blogai miegojo vis tikrino ar esam. Mes niekur neesame palike. Kitiems gal lengviau tai pas seneliu ir pan... smile.gif O jis tik su mama arba tetuku.
Papildyta:
QUOTE(aitvariukes @ 2010 09 20, 21:51)
Miela Svajoklių grupės mamyte, kodėl rašydama neprisipažįstate jog šiandien pati grupėje maitinote savo sūnelį ir leidote iš kito vaiko lėkštės imti žirnelius.

OHO! biggrin.gif AS leidau jums su galva viskas gerai?! smile.gif Ar suprantate kas alergikui nevalgiusiam tokio maisto gyvenime yra leisti?! Jis paeme staiga, nes toks chaosas ten buvo... Tad prasau neiskraipyti faktu!!! O maitinti pati aukletoja pakviete. Kokie cia prisipazinimai?a? Ka tureciau prisipazinti??? Matau esate drasi tai prasau susitinkam ir padiskutuosim apie sia visa situacija. Nereikes nieko iskraipyti ir sklesti dizinformacijos! smile.gif Ir smeisti!
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 09 20, 17:26)
drinks_cheers.gif gal gerai, kad neleidžia; pagalvokim ir apie kitus, grupės mišrios, ateina kokia mamytė ir sėdi su vaikeliu, o tai kaip kitiems vaikučiams jaustis ( " su juo tai mama būna, o mano kur.... verysad.gif )....
dėl pabėrimo tai kai pradėjom leisti savo vaiką buvo labai ryškus pablogėjimas, bet darželyje jis nevalgė ir nevalgo nieko, tai gal dėl streso g.gif

Alergijos i aplinka neturi ar BA?
Atsakyti
QUOTE(lina.eidi @ 2010 09 21, 10:17)
Alergijos i aplinka neturi ar BA?

turi...ir tą, ir kitą... verysad.gif
bet aš ir nesiskundžiu ir, gink Dieve, nieko dėl to nekaltinu...net ir namie būnant, ir mamytei prižiūrint išberdavo taip, kad vaikas mėlynai violetinis tapdavo... ir nesuprasdavau nuo ko, tiesiog , manau tokia liga, sunki forma, ir vienintelė viltis, kad gal augant palengvės, pagerės....
o dėl to, kad pradėjus vesti į darželį pablogėjo tai jau anksčiau pastebėjau, kad pakeitus aplinką pablogėja, o po kurio laiko "gal prisitaiko" ir vėl pagerėja...
Atsakyti
QUOTE(lina.eidi @ 2010 09 21, 10:01)
Tai mes matemes  4u.gif Jusiskis duonos paeme ir i burna jus paemete ir ant stalo padejot tai maniskis spejo paimti ir i burna. Dar zirneliu i kito vaiko lekstes paciupo to ir terekejo... sad.gif Pietu miega namie praklyke, prasiraite. sad.gif Ir koseti pradejo tai buvom pas gydytoja ir nevedziau ir darzeli. Labai nakti blogai miegojo vis tikrino ar esam. Mes niekur neesame palike. Kitiems gal lengviau tai pas seneliu ir pan... smile.gif O jis tik su mama arba tetuku.
Papildyta:
OHO! biggrin.gif AS leidau jums su galva viskas gerai?! smile.gif Ar suprantate kas alergikui nevalgiusiam tokio maisto gyvenime yra leisti?! Jis paeme staiga, nes toks chaosas ten buvo...  Tad prasau neiskraipyti faktu!!! O maitinti pati aukletoja pakviete. Kokie cia prisipazinimai?a? Ka tureciau prisipazinti??? Matau esate drasi tai prasau susitinkam ir padiskutuosim apie sia visa situacija. Nereikes nieko iskraipyti ir sklesti dizinformacijos! smile.gif Ir smeisti!

Jei buvot salia savo vaiko tai reikejo ziureti ka vaikas ima, o nestebeti grupes "CHAOSO":oh schmoll.gif g.gif
Man nenusibos rasyti ir kartoti, kad mes esam patenkinti lankydami si darzeli, nors esam taip pat labai alergisiki ir daug ko turim saugotis,bet esam labai dekingi AUKLETOJOMS.Tik ju pagalbos deka po truputi sveikstam.Daugiau palankysit ir suprasit thumbup.gif 4u.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MonaM: 21 rugsėjo 2010 - 10:49