Įkraunama...
Įkraunama...

Namo išlaikymo išlaidos

QUOTE(doviliuke @ 2011 10 04, 15:23)
Mes taip pat rinkomes geotermini sildyma, skaiciavom skaiciavom ir isskaiciavom, kad  brangiau, bet netiek kad perbrangu smile.gif Malkas turetume pirkti, aisku patys skaldytume,  bet reikia ir malkine pastatyi- prie naujos statybos namo betkokios budeles nestatysi...taigi prisideda ir islaidos malkinei. Toliau- katilas+ kaminas+ ideklai kamino+ tarnavimas katilui. Ir dar gryzus po darbo turi eiti kurti peciu, nes namuose salta, nera silto vandens...O su geotermu viskas paprasciau. Netgi visai paprasta.  smile.gif

Cia mazdaug tik gandu lygi, bet esu girdejes jog silumos siurblys is grezinio gali "ishsiurbti" siluma tada lieka tik elektra? Ar tai imanoma? Ar isvis imanoma kad siurblys be perstojo cirkuliuodamas tarnautu 5 - 10metu ?

Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 10 05, 20:57)
Bakterijų dauginimuisi palankiausios sąlygos susidaro, kai vandens temperatūra yra nuo 20 iki 45°C, todėl karšto vandens temperatūra turėtų būti nuo 60°C, o šalto vandens temperatūra  žemesne nei 25°C. Negalima leisti vandeniui užsistovėti sistemose, reikia valyti dušų galvutes, aušinimo bokštus ir vamzdžius oro kondicionavimo sistemose, valyti ir dezinfekuoti vandens šildytuvus, vandens filtrus, karšto vandens sistemas dezinfekuoti po vandens šildytuvų remonto ir prieš šildymo sezoną.

jeigu tokia temp laikyti reikia papildomos irangos, kad einant is ciaupo karstam vandeniui nenusideginti ranku.
Netgi katiluose darome "dezinfekcija" (kai keliama iki +70) atliekama nakti apie 2h nakties
Todel laikant boileryje +50; +55 viskas bus ok
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2011 10 06, 11:04)
Cia mazdaug tik gandu lygi, bet esu girdejes jog silumos siurblys is grezinio gali "ishsiurbti" siluma tada lieka tik elektra? Ar tai imanoma? Ar isvis imanoma kad siurblys be perstojo cirkuliuodamas tarnautu 5 - 10metu ?

Na pasidomejau ir man atrase taip: cia tas pats, kas is pompos baigtusi oras. Jei paprastais zodziais aiskinat tai butu: zemė sildo grezini, ne grezinys zemę. O zemes silumos uzteks visiems smile.gif O jus cia klauset kaip suprantu apie silumos siurbli? tai cia tas pats kaip klausimas, kiek metu be perstojo veikia saldytuvas? Lygiai tas ptas principas veikimo kaip saldytuvo. smile.gif
Atsakyti
Sildomas plotas 100 kvadratiniu metru. Sildymo sistema samotiniu plytu zidinys su ortakiais. Sildymo sezonui sunaudojom 3 paletes briketu po 520 lt. Palaikoma temperatura apie 18-20 laipsniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deme: 11 spalio 2011 - 15:53
QUOTE(doviliuke @ 2011 10 10, 20:31)
Na pasidomejau ir man atrase taip: cia tas pats, kas is pompos baigtusi oras. Jei paprastais zodziais aiskinat tai butu: zemė sildo grezini, ne grezinys zemę.  O zemes silumos uzteks visiems smile.gif O jus cia klauset kaip suprantu apie silumos siurbli? tai cia tas pats kaip klausimas, kiek metu be perstojo veikia saldytuvas? Lygiai tas ptas principas veikimo kaip saldytuvo. smile.gif

O ar yra nors viena siurbline besiurbianti is topaties grezinio 10 - 50 metu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 17 spalio 2011 - 14:26
QUOTE(Ingridap @ 2011 10 20, 09:21)
Galima ir taip pavadinti  smile.gif
Mano brolis tokią katilinę įsirengė ir dabar nemato vargo. Jo žmona, mano brolienė namuose augina vaikiuką, o brolis vis komandiruotėse. Jai sunku buvo užpraeitą žiemą. O praeitais metasi įsirengė tokią katilinę ŠIL.ta ir vargo nemato.  smile.gif

Galiu visiems katilams ir visoms schemoms aprisimo ta pati parasyti. Cia labiau nuo zmogaus priklauso, jo poreikiu ir finansinio lygio.
Atsakyti
QUOTE(zuikulis @ 2011 10 20, 09:20)
mano blondiniska galva tai ne joks stebuklas, o paprasciausias kietas kuras su akumuliacine talpa. mes tokia naudojam, tik patys susikomplektavom. o sildymo kainu nedrisciau taip akivaizdziai rasyt, nes nelygu ka i katila kisi: malkas ar angli ar dar ka... ir tas dvieju dienu siltumas irgi salyginis. vat igyvenom dabar nama (trecias sezonas), tai irgi sunku pasakyt, sildymo rezultatai geresni nei pernai, bet, aisku, ir salciai dar neatejo. o silumos lygis esant pliusinei temperaturai nelabai aktualus...

Butent kad tai joks stebuklas, todel tam tos firmos agentui, dar tesimokanciam kaip reklamuoti savo productus forumuose reiktu dar smarkiai tobuklintis ir siaip jis jau turejo gauti ban'a is moderatoriaus uz tokius bejeriu
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2011 10 17, 16:26)
O ar yra nors viena siurbline besiurbianti is topaties grezinio 10 -  50 metu?

Nezinau, pas mus padaryta uzdara sistema per grezini, tai vanduo neturetu baigtis g.gif
Atsakyti
Sveiki domina kokiais katilais kūrenat savo individualiuosius namus, kiek pinigų išleidote kurui šiai žiemai ?smile.gif P.s kvadratūra šildomo ploto ir namo apšiltinimą parašykite taip pat, man ydomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(digger @ 2012 03 28, 13:47)
Sveiki domina kokiais katilais kūrenat savo individualiuosius namus, kiek pinigų išleidote kurui šiai žiemai ?smile.gif P.s kvadratūra šildomo ploto ir namo apšiltinimą parašykite taip pat, man ydomu  g.gif

sitam forume pradejai gudriau - mazu nieks nepastebes smile.gif
tobulejam
http://www.biteplius....46-=(814944307
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 03 28, 14:16)
sitam forume pradejai gudriau - mazu nieks nepastebes smile.gif
tobulejam
http://www.biteplius....46-=(814944307

thumbup.gif super, pasiskaiciau ana foruma, tikrai tobuleja... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2012 03 28, 22:31)
thumbup.gif  super, pasiskaiciau ana foruma, tikrai tobuleja...  biggrin.gif