Įkraunama...
Įkraunama...

Auklių agentūros

Na va pagaliau ivyko musu susitikimai su auklemis agenturoje smile.gif
Maniau, kad su visomis is karto bus organizuojamas susitikimas (mums atrinko 8 aukles), bet i diena daugiausiai po dvi susitikdavome, todel sitas reikalas siek tiek uzsitese. Nors niekas ir nesako, kad aukle greitai imanoma susirasti smile.gif
Na bet mums patiko dvi kandidates, tai is ju dar reikes pasirinkti kokia ir viena ir po biskiuka pratinti vaika prie naujosios auklytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tax @ 2010 10 23, 15:20)
Noriu ir as parasyti savo atsiliepimus apie agentura Mama ir aukle UAB.
Paparaseme mes padeti surasti mums aukle, uzpildem anketa, praejo savaite, jokio atsiliepimo, parasiau dar viena laiska, paklausiau ar gavo musu laiska, tada atsiunte patvirtinima. Dar po savaites pasiule aukle (viena!?), tipo rinkites (auklei ~70 metu, nors anketoje buvo pazymeta aukles amzius nuo 40 iki 60 metu).
Zodziu, paskambinau jiems, sakau, nera kaip rinktis, viena is vienos nesirinksi, ir siaip keista, juk krize, tokia bedarbyste, bet pasiulos nera, atsakymas ju: jusu sudetingas rajonas (mes gyvename netoli oro uosto, nuosavu namu kvartale, ne sodu, o tikrai graziame, tvarkingame, aplink pusynai, sporto aikstes, namai visi grazus...), paprasiau pakomentuoti toki pasakyma, tai tipo motesikes (aukles) taip galvoja (tai kam tada agentura?!). Tada ta pacia diena pasiule aukle 30 metu, kaip supratau be patirties.
Nu galvojam, pabandysim susitikti. Pasirodo, susitikti galima, tik po to kai bus pasirasyta sutartis ir sumoketi 240Lt, likusi dalis 250Lt, po to kai ras tinkama aukle. Gerai. Perskaitem sutarti, ji parasyta i vienus vartus, tipo, jeigu is 10 aukliu neissirenkate, tai jusu problema, pinigai sumoketi lieka... Klausiame, pagal ka atrenkamos aukles, atsakymas, cia pagal musu (agenturos) metodika, placiau nekomentavo. Tai taip iseina, dabar siulo dvi aukles, kurios visiskai neatitinka musu uzpildytos anketos reikalavimu ir dar 8 gali paimti bet kokias "is gatves", cia tau ir visos 10, rinkis, kad gudrus..., jeigu neisirinkai, tavo problemos, sumoketi pinigai lieka agenturai.
Prie viso to, nu tokia arogantiska moteriske, pasijauti, kaip ismaldos prasydamas, o ne tai kad esi klientas, kuris perka paslauga...
Nezinau, gal cia tik mums taip nepasiseke.
Taip, kad dabar bandysim aukle ieskoti savo jegomis...

Mano patirtis su sia aukliu agentura analogiska, po menesio tylos pasiule ateiti i susitikima su viena aukle, kuri faktiskai be jokios patirties.
Nerimtai viskas atrodo ir tiesiog gaila sugaisto laiko.
Atsakyti
Samdėme auklę per MAMA IR AUKLĖ agentūrą.


Testas kurį reikia užpildyti tėvams pasirodė pakankamai išsamus. Ten išsakėme visus savo poreikius.

Gavome tik 2 kandidates. Kadangi reikėjo rinktis gana greitai, visaip svarstėme. Abi neturėjusios savo vaikų, abi pensininkės. Nors rašėme, kad reikia jaunos, vidutinio amžiaus moters, mylinčios vaikus be galo, tai buvo svariausia. Na nežinau kodėl būtent šios kandidatės buvo mums pasiūlytos.
Mes ją pasrinkom, dėl patirties dirbant su vaikais, ir su vaiku ji bendravo daugiau susitikimo metu nei su mumis, tai buvo tarsi geriau, kaip vėliau paaiškėjo, kad deja...
Vėliau paaiškėjo begalė dalykų. Mūsų vaikui du metai. Jis guvus,komunikabilus, kūrybingas,protingas, valingas, turi nuomonę. Aš niekada iš jos negirdėdavau jokios informacijos apie vaiką, koks jis, koks jo būdas, charakteris, ar imlus, kaip šneka, ką pasakoja, ką įdomaus patyrė su juo būdama, ką pastebėjo Tuomet klausdavau pati, bet kai tik klausdavau, atrodydavo, kad traukiu per jėgą, kad jai labai nemalonu šnekėti...
Kai ji bandydavo pasakoti dienos įspūdžius, vaikas niekada neantrindavo, kas jam būdinga, paantrina ir paskui dar savo prideda, tai užtikrindavo faktą, kad jis iš ties patyrė pasakojamus dalykus. Tačiau jis tik sėdėdavo ir tylėdavo akis išplėtęs.
Pagaliau vieną dieną tik iš vaiko sužianau faktą, kad jie važinėjosi troleibusu.
Iš ties supykau, pamaniau kodėl ji mūsų neperspėjo? Juk bent papaskoti po to galėjo, kaip dienos įdomybę, nuotykį, tikrai viskas būtų kitaip. Bet kitą rytą paklausiau jos pačios. Tai tik pasakė, kad iki banko nuvažiavom, kas čia blogo. tuomet mes pasakėme, kad jei nusprendžia kur nors toliau nuonamų aplinkinių kiemelių eiti, ypač važiuoti, privalo mus perspėti. Ji atsakė klausimu, o kas yra toliau? Vyrui teko pakartoti.
Jei skambindavau dieną, ji nuolat tik aha aha viskas gerai, bet kaip iš tiesų, nesuprasi, nes nuotaika pastovi, be emocijų, net be šypsenos po laiko pastebėjom, kad labai retai šypsosi.
Paskambinau agentūrai, nes man kilo įtarimas dėl sudėtingo bendravimo, emocinio šaltumo, anemiškumo. Papaskojau kaip viskas vyksta. Tai pasiūlė atrasti bendrą kalbą kitaip, nes ji matematikė, tiksliukė, uždara, tai su ja reikia matematiškai ir aiškiai kalbėti. Na kad čia tas uždarumas ir nelkalbėjimas visiems ne humanitarams būdingas.

Tiesa, prieš poklabį dar kartą skaičiau auklės testą. Pastebėjau, kad testavimo data 2004m. t.y. 6 metų senumo. Taigi, paskambinusi pasakiau, kad testas senas, kad gal jie gali atnaujinti ir pertestuoti ją, nes per tike laiko bet kas galėjo nutikti gyvenime. Ataskymas buvo deja ne, nes jos jau žinos klausimus, ir atsakymai nebus patikimi. Taigi paprašiau daugiau rekomendacijų, nes gavau tik vieną ir žinoma paskabinau tai mamai, ji buvo be galo patenkinta ir įtikino tuomet palankiam sprendimui. Bet kai suabejojau ja, prašiau daugiau, nes iš vieno niekad negali spresti, o dirba ji senai. Pažadėjo duoti. Deja negavau visą mėnesį.

Galiausiai nuiko tai, kad po kiek laiko vaikas pradėjo pasakoti apie bausmes, kuriomis ar grasino, o gal net baudė : "uždarysiu į tamsų", "neklausai, išeisiu, paliksiu vieną", "pamuša, pamuša, neklausiau...", gėdino jį, kad nedaro ant puoduko, "bars mane, neklausiau", "taip per veida pamuša" ir tt.
Pagaliau ir man ir mamai nutiko dar tai, kad kai teko palikti ją su vaiku ir eiti vakiui matant, jis prapliupdavo verkti, ji nenukreipdavo dėmesio, o sakydavo kad jos čia nereikia, kol neišeis mama, močiutė, tol verks, bus sunku. Nenuramindavo. Jis pats susiimdavo nes ir aš ir mama abi stengdavomės nukalbėti. Nedirbi ji savo darbo. Žodžiu ji buvo šalta, be krislo meilės vaikams apskritai. Ir tiesa, anketoje nurdė, kad geriau su lėliuku dirbtų. Aš žinoma paklausiau kodėl. Atsakymas buvo, nes savo indėlį labiau jaučia. Kaip vėliau paaiškėjo musm, po jos darbo, tiesiog papraščiau, nes kūdikis nekalba, negali paprieštarauti, tik verkti...todėl derėtis ir fantazuoti, kurti nereikia.

Atleidom. Agentūrai skambimom. Nekėlė. Parašiau į soc tinklus savo nuomonę, tai pirmadienio ryta sulaukiau skambučio. Bet tai ką galėjo pasiūlyti, kitą auklę(kai pasitikėjimas sužlugdytas visiškai), išbraukti ją iš sąrašų ir įrašyti į juodą sarašą...
Viskas.
Vaikas galbūt visą gyvenimą prisimns tai ką patyrė... Man net sunku įsivaizduoti, kokią žalą padaryta vaikui...
Ko verti agentūros testai? Darbas? Aš manau, kad kitoms mamoms tiesiog pasisekė šioje agentūroje, arba reikalavimai buvo labai viduiniški...

Per 3 mėnesius, agentūra nesidomėjo pasiūlytos auklės darbo kokybe.
Ką jau kalbėti apie atsižvelgimą į pavojaus signalus ar prašymus pertestuoti, atsiųsti rekomendacijų iš šeimų, su telefonais.

Taip kad mums dėl auklės tikrai nebeliko abejonių atleidom. Bet ką apie tai galvoja pati agentūra? Juk reputacija visiškai sutrypta.

Noriu perspėti mamas, nepasitikėkite. Ir netikėkite.
Atsakyti
Drauge papasakojo apie agenturos UAB "Aukle" veiklą.
Pradziai: snekama maloniai, suokiama, giedama, atrenkamos aukles, susitinki, imoki pirma inašą. Viskas kaip ir gerai. Auklė pradeda pas tave dirbti, vaikas pripranta per koki mėnesį. Jokių priekaištų, tik laiminga mama, kad gavo gerą auklę. Tada vėl susitinki su agentūros atstove, pasirašyti sutartį. Vat tada ir atsiranda toks įdomus faktas, į kurį draugė išpradžių neatkreipė dėmesiio. Pasirodo, kai atstovė pamini, kad jei nori gali mokėti abonentinį mokestį, kad jeigu auklė susirgtų, tau nereiktų rūpintis kur dėsi vaiką, ateis kita agentūros auklė, o tu pagalvoji, - "porai dienų aš turiu kas pažiūrės mano lelių, jei auklė susirgs" ir to mokesčio nemokėsi, susimokėsi tik už suradimą 800 Lt. Deja deja, draugė vos neapsiašarojo, pasirodo, kai jin pasakė, kad aš turiu, kas man pažiūrės lelių, atsakymas buvo, o kodėl jūs nenorite apsidrausti, juk auklei gali kas atsitikti, ar šeimoje kas, ar kur kitur išeiti..............Vienu žodžiu, jeigu tu nemokėsi, tai aš auklę siūlysiu kitiems žmonėms, kurie mokės abonentinį, tu arba vėl mokėsi 800 litukų, kad naują surastume arba pati ieškosies.......Aišku apeliuojama, kad mes taip nedarome, vaikai mūsų gėlės ir t.t. ir panašiai.........Taip, kad nusiteikite prie pirminio 800Lt mokesčio mokėti dar 720 Lt per metus, kad Jūsų auklytė, kuria gal būt busite patenkinta Jūs ir Jūsų vaikelis, neišeitų pas kitus, nes auklės irgi pasirodo taip apdirbamos, - jeigu tu pasakysi, kad šeimininkai nemokėtų man abonentinio, tai mes tau daugiau darbo nebesiūlysime. Neapsigaukite, nes draugė sakė, kad išpradžių, kad nori nenori, o mokėti reikės, neminėjo, išskyrus, "jei norėsite tai galėsite susimokėti, bet nebūtina".
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif gal kam teko per agentūrą ieškoti auklės vaiko ligos atveju? Būtų įdomu, jei pasidalintų savo patirtimi. Mums bus aktualu nuo rudens ax.gif
Atsakyti
Deja, nors drauge abonentini ir mokejo, aukle sekmingai penktadieni vakare zinute pranesusi, kad pirmadieni nebeateis i darba issinesdino. Agentura jai pasiule kita darba, o jin specialiai lauke iki vakaro, kad drauge jau nebegaletu i agentura paskambinti ir paprasyti pagal pirmadieniui naujos aukles.
Matomai agenturai prireike naujos 800 Lt injekcijos.
Atsakyti
Turiu blogos patirties su aukliu agentura "mama ir aukle", kol kas esu susinervinus nes svieziai cia viskas ivyko, veliau parasysiu daugiau. Bet trumpa reziume - nesikreipkit i agentura, ieskokite pacios o tuos pinigus isleiskie geriau sau - pagalvokite, kiek pedikiuru jums uz tuos pinigus iseis! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Naudojausi agentūros Mama ir aukle paslaugomis. Aukle suradom. Bet priekaištų agentūrai galėčiau pasakyti ne viena. Pildem anketa, surašem reikalavimus, net atskirai telefonu aptarem ribas kiek planuojame mokėti auklei. Bet iš dviejų pasiūlytų kandidačių, vienai netiko mūsų rajonas, nes susisiekimas sudėtingas, o kitos pageidaujamas atlygis ryškiai viršijo mūsų planujamą.
Kam siusti aukles, kurios neatitinka mūsų reikalavimų, kam gaisinti mūsų ir auklių brangų laiką.
Manau problema tame, kad truksta konkurencijos šioje srityje. Tad agentūrai nera kur pasitempti.
Papildyta:
QUOTE(m00n @ 2012 08 21, 23:27)
Turiu blogos patirties su aukliu agentura "mama ir aukle", kol kas esu susinervinus nes svieziai cia viskas ivyko, veliau parasysiu daugiau. Bet trumpa reziume - nesikreipkit i agentura, ieskokite pacios o tuos pinigus isleiskie geriau sau - pagalvokite, kiek pedikiuru jums uz tuos pinigus iseis!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Laukiam atsiliepimo smile.gif
Atsakyti
Gal kas iš mamų bandė ieškoti auklės per šią agentūrą - Slaugos tarnyba - (jei galima taip pavadinti, nes iš esmės jų pagrindinė veikla susijusi su slauga), bet rašo internetiniam puslapyje, kad ir auklę padeda surasti http://www.slaugosta.../aukliu_tarnyba

Įdomu kokie atsiliepimai, jei kas išbandėte, prašau pasidalinkite patirtimi 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 09 10, 15:20-->
QUOTE(Rugsejinuke smile.gif @ 2012 09 10, 15:20)
Naudojausi agentūros Mama ir aukle paslaugomis. Aukle suradom. Bet priekaištų agentūrai galėčiau pasakyti ne viena. Pildem anketa, surašem reikalavimus, net atskirai telefonu aptarem ribas kiek planuojame mokėti auklei. Bet iš dviejų pasiūlytų kandidačių, vienai netiko mūsų rajonas, nes susisiekimas sudėtingas, o kitos pageidaujamas atlygis ryškiai viršijo mūsų planujamą.
Kam siusti aukles, kurios neatitinka mūsų reikalavimų, kam gaisinti mūsų ir auklių brangų laiką.
Manau problema tame, kad truksta konkurencijos šioje srityje. Tad agentūrai ner

Mes ir ieskojom aukles agenturos pagalba. Pasiulytos kandidates irgi neatitiko musu reikalavimu. Visa musu paieska draugam pasakoju kaip anekdota smile.gif
ar kasnors yra aiskinesis su paiesku agentura per vartotoju teises?
Atsakyti
Sveikos mielos mamytes,

Stebiu šitą temą ir man kyla klausimų. Pirmiausia dėl susitarimų su auklę apie jos veiklą. Ar prieš pradedant dirbt auklei Jūs aptarėt visas sąlygas, ar sudarėte sutartį, ar abipusiu sutarimu ko viena ir kita pusė tikisi. Nesuprantu, kaip galima tiesiog paimt ir neateit iš vakaro nepranešus schmoll.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 08 balandžio 2014 - 23:26
QUOTE(kristinai26 @ 2013 12 11, 09:36)
Sveikos mielos mamytes,

Stebiu šitą temą ir man kyla klausimų. Pirmiausia dėl susitarimų su auklę apie jos veiklą. Ar prieš pradedant dirbt auklei Jūs aptarėt visas sąlygas, ar sudarėte sutartį, ar abipusiu sutarimu ko viena ir kita pusė tikisi. Nesuprantu, kaip galima tiesiog paimt ir neateit iš vakaro nepranešus schmoll.gif .



Pagrindines problemos yra jog pati agentura (o gal jos dauguma ju. man teko isbandyti tik viena) nesusikalba su klientais (nors as asmeniskai esu tikra, kad tiesiog apsimeta neturedami ka pasiulyti ir noredami ismelzt kuo daugiau pinigu. Mano atveju nutiko butent taip.). As pati kreipiausi i vartotoju teises (aisku pati padariau klaida, kad nenusiunciau agenturos man siustu "konfidencialiu" aukliu anketu, kur akivaizdu jog su lietuviu kalba jos nelabai draugauja, nes penkiu zodziu sakinyje sugeba padaryti tris klaidas pavartojant ne tuos prielinksnius ar gimines, todel vvtat pasireme melagingais agenturos parodymais jog del jiems nesuvokiamu priezasciu aukles man netiko (netiko, nes aiskiai prasiau taisyklingai lietuviskai kalbancios aukles) ir pati kalta, kad nesutariau del mums tinkamos algos su viena is tu keturiu pasiulytu aukliu (tiesa ta moteris savo anketoje aiskiai rase jog nori NUO... ir tas NUO buvo daugiau nei mes planavome + plius aisku turejome padengti kuro islaidas-o tai is esmes ta pati alga... tiesa nepaminejau jog kuro islaidos yra 50km per diena biggrin.gif)). Visa mano istorija su aukliu agentura draugams pasakoju kaip anekdota. Gal reiks kada i kokia DELFI parasyt. Tikrai praskaidrinciau zmonems diena su istorija apie aukle, kuri sunkiai vaiksciodama (lauke kelio operacijos. ir atvaziavo i pokalbi pas zmones gyvenancius 2a name) sugeba paprasyt 2k+kuras uz viena vaika, bet tiesa ji darbo iskart ir atsisake sugaisindama musu laika tik del to, kad agentura uzsidetu pliusa, jog mums kazka pasiule neturedama ka siulyt (atsisake, nes nesiot ir pakelt vaiko, juo labiau atsisest ant zemes pazaist su vaiku nelabai galetu. na bet zmogui jei neklystu 70+... tiesa mes praseme aukles iki 55 smile.gif Bet juk agentura siulo atsizvelgus i klientu poreikius smile.gif seimai prasanciai gerai lietuviskai kalbancios aukles su patirtimi pasiulo kandidatura be jokios patirties (na tokia patirti turiu tiek as, tiek mano kaimyne paauginusi savo vaikucius). Ir kalbant su nepatyrusiu zmogumi isaiskeja juokingas dalykas, kai aukle lepteli, kad agenturoj SAKE PRASYTI nuo 1400+benzinas (nors ji sutiktu dirbti ir uz maziau)... smile.gif Tai vat tokios pas mus tokeles smile.gif IR pasakysiu atvirai, kad jei nesiseka aukles rasti be agenturos, tai agentura irgi netures ka pasiulyti wink.gif Taip zinau viena atveji, kai per sia agentura susirado tikrai tinkama aukle (gyvendama antakalnyje as be problemu ir be agenturos aukliu buciau susiradus), bet dauguma pazistamu visgi turi neigiamu atsiliepimu susijusiu su ta pacia agentura wink.gif
Beje vvtat mano prasyma grazint pinigus uz neatlikta paslauga is dalies patenkino (kaip ir minejau padariau klaida nenusiusdama anketu irodanciu, kad su lietuviu kalba aukles nelabai draugauja ir ne as nesutariau del algos, o agentura zinojo jog aukles neis dirbt (uz musu siuloma suma) pries siunciant aukle pas mane). Tiesa viena aukle buvom pasieme pabandyti (uztat praradom didesne suma), bet na nezinau ko verta ta gausybe testu, kuriuos praeina aukles kol atrenkamos i agentura, jei atejes dirbt zmogus visiskai nenori dirbt to darbo??? ir mamai esant namuose sugeba apsaukt (ta dare tikrai pakeltu tonu) dvieju metuku vaika nenorinti rengtis "ko staugi kaip parselis" (sita dalyka net buvau irasius telefone (nes cia gi AUKLE IS AGENTUROS) ir daviau pasiklausyt psichologei, kuri pasake mest ja lauk nuo siandien biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ka norejau pasakyti-NEMETIKIT PINIGU TOKIEM DALYKAM smile.gif
Papildyta:
QUOTE(tax @ 2010 10 23, 15:20)
Perskaitem sutarti, ji parasyta i vienus vartus, tipo, jeigu is 10 aukliu neissirenkate, tai jusu problema, pinigai sumoketi lieka... Klausiame, pagal ka atrenkamos aukles, atsakymas, cia pagal musu (agenturos) metodika, placiau nekomentavo. Tai taip iseina, dabar siulo dvi aukles, kurios visiskai neatitinka musu uzpildytos anketos reikalavimu ir dar 8 gali paimti bet kokias "is gatves", cia tau ir visos 10, rinkis, kad gudrus..., jeigu neisirinkai, tavo problemos, sumoketi pinigai lieka agenturai.

As apie ta pati ir pagalvojau, kad geras verslas. SUrenki desimt bobuleliu is turgaus, pazadi po duonos kepaleli uz kiekviena aplankyta seima, is seimu susirenki pinigelius ir vuolia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
o agenturos metodika galiu pacituoti:
"pagal galimybe atsizvelgiant i uzsakovo pageidavimus". Bet gali tu galimybiu ir neasirast biggrin.gif ir taip su visom 10 bobulyciu (aisku dar toks reikalas, kad ne visiem tas 10 ir pasiulo. mums pasiule 4 per kokius 5 men. Is to laikotarpio viena menesi mes bandem pasiulytaja aukle.)
Atsakyti