Įkraunama...
Įkraunama...

Nereguliarios menstruacijos

Ką daryti man jau šešiolika, o aš dar nesergu mėnesinėmis, pas daktarę labai bijau ir nenoriu eiti?
Atsakyti
Be apžiūros to pasakyti neįmanoma.
Atsakyti
Prasau pagalbos,
Jau bus du metai kaip nera menesiniu. man 25 metai. menesines prasidejo 13 metu, ciklas visada budavo normalus. jokiu ginekologiniu problemu neturejau. tuo metu kai dingo menesines buvau numetusi siek tiek svorio. apie 4 kg. per puse metu. lankiausi pas gydytojus ir pas ginekologus, ir pas endokrinologus, bet nieko konkretaus nepasake. arba del svorio, arba nervu (nes siaip esu jautri, neatspari stresams). Sveriu apie 50 kg. ugis 1.72.
dabar pasidariau hormonu tyrimus:
Prolaktinas 57,64
FSH 4,04
LH 2,22
Estradiolis 72,68
Testosteronas 2,16

mano ginekologe buvo paskyrusi gydyma homeopatiniais vaistais(geriau Hormeel lasiukus, Pulsatilla, leido Ovarium compositum ampules, po to buvo paskirtas Duphaston 10mg, taip pat pastoviai vartojau vitamina E ir B grupes kompleksa,dabar vartoju Ovuliavita), taciau jokiu pakitimu.
Nebezinau, ka daryti toliau. Mano ginekologe patare pradeti gerti kontraceptikus, nors as ju labai nenoriu. labai prasau Jusu padeti, gal rekomenduosite kur kreiptis. as dar jauna ir noreciau susilaukti vaikuciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievuha: 01 vasario 2006 - 18:57
Jei Jūs šiuo metu norite pastoti, tikrai reikalingas rimtas hormoninis gydymas. Kreipkitės į nevaisingumu užsiimančius specialistus.
Atsakyti
Laba diena.
Mano mėnesinių ciklas būna labai nereguliarus(28-36), o praeitų metų spalio mėnesį buvo net 40 dienų. Tada pradėjau vartoti kontraceptines tabletes. Vartojau 3 mėnesius. Dabar, po tablečių vartojimo ir vėl "nesulaukiu" mėnesinių. Šiandien yra 38 ciklo diena. Dėl kokių priežasčių ciklas būna nereguliarus ir toks ilgas? Šiaip jaučiuos puikiai - niekas neskauda, neperšti, išskyros normalios.
P.S. Man 27 metai ir esu gimdžiusi prieš 3 metus.
Atsakyti
Nereguliarus mėnesinių ciklas būna dėl hormonų reguliuojamos kiaušidžių funkcijos sutrikimų.Jei ovuliacija vyksta, tačiau yra geltonkūnio nepakankamumas, ciklas svyruoja 5-7 dienas. Jei ovuliacija nevyksta, tai ciklo trukmė gali siekti 40, 60 ar net daugiau dienų.
Jei kartosis tokie ciklo sutrikimai, vertėtų atlikti hormoninius tyrimus, ir skirti atitinkamą gydymą.
Atsakyti
Sveiki,
gyvenu uzsienyje, tad turiu pora klausimeliu kurie mane jau kamuoja pora menesiu.Persileidau budama 11 savaiciu,valyma atliko ligonineje.Jau eina trecias menuo kai nesulaukiu savo dienu,kamuoja ivairios mintys.Ar gali buti sutrike hormonai? Neseniai buvau apziurai ligonineje man tik buvo paimtas kraujo tyrimas,jo rezultatai tik po 6 savaiciu. Jai sutrike hormonai,ar tai blogai? Ar galiu su vyru planuoti vaikuti? Cia man daktarai pasake kad galime, ar tai tiesa?


Dekoju Jum.
Atsakyti
Laba diena,gimdžiau prieš11mėn.Mėnesinių nebuvo 2 mėn.kai sisirgau pora kartų jos buvo normalios.O po to prasidėjo labai gausios per vieną sirgimą sunaudodavau net 3 pakuotes įklotų, negalėdavau išeiti iš namų.Prieš keletą metų gydytoja buvo skyrus gerti merciloną [mėnesinės buvo visad gausokos tik ne taip baisiai] tai ir dabar pradėjau jį gerti. gėriau 4 mėn ,nieko negerėjo. Buvau pas ginekologę darė ochoskopiją sako viskas turi susitvarkyti.Taip lyg ir buvo pora kartų buvo normalios, bet dabar jau vėl ,,plaukiu,, merciloną geriu 7 mėn. Mėnesinės prasideda gera savaite ankščiau . Ką daryti ar vel vykti pas gydytiją?ar keisti kontroceptikus?
Atsakyti
Pabandykite pakeisti į didesnių dozių preparatą, pvz. tos pačios firmos "Marvelon"ą.
Atsakyti
kartais po persileidimo būna tokie ciklo sutrikimai. Jei vieną kartą jau pastojote, vadinasi hormonai yra normoje. Galite planuoti pastoti vėl.
Atsakyti
Aš jau nuo gruodžio mėnesio nesergu mėnesinėmis. Dariausi nėštumo nustatymo testą, jis buvo neigiamas. Man atsakėte, kad tai gali būti ciklo sutrikimas. Bet dėl ko būna ciklo sutrikimai?
Atsakyti
Ciklo sutrikimo priežąsčių gali būti labai daug.Apsilankykite pas savo ginekologą, aptarsite galimas priežąstis, gal būt reikės atlikti papildomus tyrimus.
Atsakyti