Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie įvaikinimą? 2 dalis

QUOTE(antracite @ 2009 03 20, 00:08)
Kai tave ignoruoja ir parodo ,kad tu visai nesvarbus jo pasaulyje ,belieka tik atsitraukti . O sūnelio norėjau ,ir visai nesvarbu kaip jis atrodo . Manau svarbu dvasinis kontaktas . Ir kad jis su manim norėtų bendrauti.
Papildyta:
O per prievartą  mylimas nebusi.  ax.gif

Mano atveju, preiš mus sūnelį ruošėsi pasiimti viena šeima. Moteriškė atvažiuodavo, pasiimdavo savaitgaliais. Globos namuose mažylis į mane net nežiūrėjo, slėpdavosi, nebendravo, nesileisdavo imamas už rankos ir t.t. Jaukinausi labai sunkiai. Visada galvodavau, kuo blogesnis šitas už betkurį kitą...dabar jis man pats geriausias, pats didžiausias draugužis. Nežinau, kaip būtų buvę, jei būčiau ieškojus, kol kažką (net nežinau kaip įvardinti, ką) atrasčiau.
Apie mano simpatijas? Tai tiesiog buvo vaikai, kuriems reikėjo šeimos...simpatijos ir meilė atėjo sunkiai, per laiką.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 03 20, 07:27)
1. ir kodėl g neatsranda monų, norinčių pulkelį įsivaikinti tikriausia aišku-f inansinė ir gyvenamojo būsto ribojimai. Įsivaiina dažniauia vidutines pajamas turintys, o kartu ir standartiniuose butuose gyvenentys žmonės, ur fiziškai vienu metu dviejų kambarių bute tiesig netelpa kokie penki vaikai, ir išlaikyti juos nėra iš ko. Bett kaip palengvinti tų vaikų padėtį yra galiybė- leisti juos globoti. Paprasta. Globėjų atsirastų greičiau, deja...

2. netiesakad niekas yra nedaroma, kad vaikus sugražinti į šeimą, geros ar prastos mūsų scalinės tarnybos, bet jos dirba. Yra bendruomenėse socaliniai darbuotuojai ir jie dirba darbą. Matyt nelabai žinote, iš kokių šeimų , iš kokių gyvenimo sąlygų vaikaiyra paimammi ir patalpinami į globos namus. Gaila, žinotumėt mažiau viskas baisu atrodytų. Šeimos, motinos iš kurių yra paaimami vaikai jau nebėra įmanomos jokiai socialiniai reabilitacijai, na kartais pasitaiko vienetai, bet labai retai, per visą Lietuvą žinau tris tokius atvejus ir viskas.

3. Airijoj, na pirmiausia reika tikriausa pradėti vardinti nuo pašalpų dydžio pas juos ir pas mus mokamų augant vaikui šeimoje, ten ne auksiniai gyvena, ten irgi vaikus, kaip pragyvenimo šaltinį šeimoje išsaugoti bando ir dažniausia sėkmingai. Paima iš šeimų vaikus realiai ten dar rečiau nei pas mus, suranda tas šemas, nes pašaos globėjams mokamos ho kokio dydžio. Nereikia rodyti pirštais,kai reali valstybinė olitika šeimos atžvilgiu nėra jau tokia ir gera ir tobula- va ten tai jau yra. Niek ypatingai gero nėra, yra tiesiog valstybė , su didesnėm finansinėm galimybėm ir tiek. Pijokų ten tikriausia daugiau nei Lietuvoj, ir alkanų ir apleistų vaikų ten nemažiau. Jei realiai analizuoti padėtį.


1. taip yra galimybe padeti tiems vaikams leisti juos globoti arba iskirti ir leisti ivaikinti, jeigu kas nori, po viena. bet ne yra laukiama kol paims visa pulkeli, ir kai vaikai jau buna gerokai paauge, tada jau ir po viena atiduoda ir globoti manau leidzia kad tik jie patektu i seima.

2. tai kame saknys, kodel siai dienai vaiku namai yra pilni????????????? ar specialistai blogi dirba socialini darba, ar musu tauta tokia jau nusivaziavus, kad netelpam i jokios reabilitacijos programos remus ar programos nevykusios????

3. pasakysiu kad pasalpa uz vaika airijoje yra 160 berods euru i menesi. tai manau suma nera tokia viliojanti, kad zmones laikytu vaikus del "tokiu viliojanciu" pasalpu umn.gif: . taip pasalpos laikiniems globejams yra mokamos padorios. manau ir LT turetu tam lesu, jei vaiku vaiku namuose butu maziau. vaikui vienam menesiui vaiku namuose yra skiriama virs tukstancio litu. o tokiu vaiku yra desimtys tukstanciu per visa lietuva.


QUOTE(alfija @ 2009 03 20, 09:14)
Prisminiau. Skarota Egle, beje globos namų darbuotojai labai aktyviai siekia benrauti su tėvais, ruošia su vaikais jiems šventes, rašo laiškus, pakvietimus, ragina tuos vaikus lankyti- jokie tėvai nėra jau taip palikti likomo valiai.


mano nuomone tai jokia ne pagalba tevams, turiu omenyje rimta kvalifikuota pagalba tevams. manau toks siulymas susitikti su vaikais yra tik zaizdos aitrinimas tevams. nes nors jie ir degradave, bet manau ne visi sirdis ir jausmus prarade verysad.gif .



manau cia galima diskutuoti iki nuprotejimo sita tema

as issakiau savo nuomone ir baigiu sita pilstyma is tuscio i kiaura cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skarota Egle: 20 kovo 2009 - 17:19

Sveiki sulaukę šventų Velykų!




user posted image
Atsakyti
... as visok 4 jei reikia ir 6 uz ivaikinima ar bent globa .. bet manau patys valdininkai apsunkina viska ... visokie kursai popierizmo kalnai ir panasiai smile.gif .. nesamone .. manau vaikus turetu greicia paleist i mylincias seimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaitkute @ 2009 05 06, 19:17)
... as visok 4 jei reikia ir 6 uz ivaikinima ar bent globa .. bet manau patys valdininkai apsunkina viska ... visokie kursai popierizmo kalnai ir panasiai smile.gif .. nesamone .. manau vaikus turetu greicia paleist i mylincias seimas  4u.gif

o kaip jiems žinoti, kad tai mylinti šeima? ax.gif
Atsakyti