Įkraunama...
Įkraunama...

Rusų kalbos kursai

tikriausiai dauguma čia besilankančių mamyčių moką šią kalbą, tačiau gal atsiras nemokančių ir norinčių ją išmokti. smile.gif Aš pati nemoku šios kalbos ir norėčiau ją mokytis savarankiškai. Tačiau kiek perėjau knygynus nieko tinkamo mokytis savarankiškai neradau. verysad.gif Gal kas turit kokios medžiagos ir galit ja pasidalinti ar šiaip kokių patarimų gal galit duoti, gal kokios tinkamos literatūros žinote kur būtų galima įsigyti.
Atsakyti
O tu skaityti rusiskai moki, t.y. raides pazisti ar visai ne bum-bum? Siaip rtai yra organizuojami kursai rusu kalbos. Pvz. http://www_kalba_lt/...w...tas=&page=1
O siaip tai reiketu pradeti bendrauti sia kalba. Juk Lietuvoje, ypac Vilniuje ir Klaipedoje, tikrai daug zmoniu moka rusu kalba. Jei manes kas nors paprasytu bendrauti rusiskai, tai su malonumu pamokyciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katrin @ 2007 03 21, 12:17)
O tu skaityti rusiskai moki, t.y. raides pazisti ar visai ne bum-bum? Siaip rtai yra organizuojami kursai rusu kalbos. Pvz. http://www_kalba_lt/...w...tas=&page=1
O siaip tai reiketu pradeti bendrauti sia kalba. Juk Lietuvoje, ypac Vilniuje ir Klaipedoje, tikrai daug zmoniu moka rusu kalba. Jei manes kas nors paprasytu bendrauti rusiskai, tai su malonumu pamokyciau  smile.gif

raides ir skaityt moku. Bet mane labiau ne kursai domina, o kokia nors literatūra, pagal kurią galima būt mokytis. Norėtųsi kokią gramatikos gerą knygelę turėt, bet kiek ieškojau nerandu nieko tinkamo sau, nes viskas tik rusų kalba, o aš noriu kad būtų rusų su lietuvių, kad pati galėčiau mokytis>
Atsakyti
o tu nenori pabandyt i kokia biblioteka nueit. taigi nuos enu laiku turetu turet daug literaturos ir tau patartu
Atsakyti
N kartų mėginau mokytis pagal rusų kalbos vadovėlius vidurinėms mokykloms (kiek pamenu, ten lietuvių kalba užduotys, paaiškinimai ar kažkas... nepamenu, neturiu čia), ir pratybų sąsiuvinius. "Mokymasis" trukdavo maximum 2 dienas. Galiausiai nusprendžiau, kad neišmoksiu. Beje, kirilica man buvo tolygi hieroglifams. Išmokau, kai pradėjo patikti vieno rusų atlikėjo muzika. Rusiškus tekstus translator'iumi versdavau į anglų, tada skaitydavau angliškai, o vėliau ieškodavau, kuris rusiškas žodis kurį anglišką reiškia.. Ir išmokau būtent per tokį vertaliojimą. Po maždaug 3 mėnesių daugmaž normaliai suprasdavau tekstą pasitikrindama žodyne ar translator'iuje kai kuriuos žodžius, pradėjau šnekėti (aišku, būdavo kuriozų su kirčiavimu) ir rašyti. Turėjau ploną gramatikos taisyklių knygutę, su visom galūnėm linksniavimų-asmenavimų, jei sumanydavau pasitikrinti, ar teisingai parašau. Bet pastebėjau, kad man gramatikos žinojimas atėjo savaime- skaitant tekstus, bendraujant, klausant. Po pusės metų beveik laisvai kalbėjau. Dabar, po 4 metų, galiu kalbėti, rašyti ir visa kita kuo puikiausiai ir rusiškai skaitau net mokslinę literatūrą.
Paieškok knygynuose rusų kalbos vadovėlių, jie pagal klases, tai turbūt atrastum sau priimtiniausią. Arba kaip Dowe sakė, bibiliotekose būna, bet jose turbūt paprasčiau jų gauti vasarą, kai moksleiviai nebūna pasiėmę.
Atsakyti
Aš labai norėčiau išmokt šitos kalbos, moku raides, bet ne visas ir nerandu nieko knygynuose tinkamo
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Galvoju pradeti lankyti rusu kalbos kursus. Radau internete, kad organizuojami kalbu kursai www.ziniugausa.lt ir www.kalba.lt. Norejau pasiteirauti, gal kas lankete kursus siose imonese, ar esate patenkintos ir pan., nes nezinau, kuria geriau pasirinkti ax.gif Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gelyte* @ 2007 05 07, 19:34)
Sveikutes smile.gif Galvoju pradeti lankyti rusu kalbos kursus. Radau internete, kad organizuojami kalbu kursai www.ziniugausa.lt ir www.kalba.lt. Norejau pasiteirauti, gal kas lankete kursus siose imonese, ar esate patenkintos ir pan., nes nezinau, kuria geriau pasirinkti  ax.gif  Aciu  mirksiukas.gif

Gelyte,
gal geriau UAB Kalba.....
Lankiau Ziniu gausa- visai nepatiko. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2007 05 08, 14:37)
Gelyte,
gal geriau UAB Kalba.....
Lankiau Ziniu gausa- visai nepatiko. ax.gif

Aciu, bandysiu kreiptis - dar kaip tik ir arciau namu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiaurinee @ 2007 03 25, 00:09)
N kartų mėginau mokytis pagal rusų kalbos vadovėlius vidurinėms mokykloms (kiek pamenu, ten lietuvių kalba užduotys, paaiškinimai ar kažkas... nepamenu, neturiu čia), ir pratybų sąsiuvinius. "Mokymasis" trukdavo maximum 2 dienas. Galiausiai nusprendžiau, kad neišmoksiu. Beje, kirilica man buvo tolygi hieroglifams. Išmokau, kai pradėjo patikti vieno rusų atlikėjo muzika. Rusiškus tekstus translator'iumi versdavau į anglų, tada skaitydavau angliškai, o vėliau ieškodavau, kuris rusiškas žodis kurį anglišką reiškia.. Ir išmokau būtent per tokį vertaliojimą. Po maždaug 3 mėnesių daugmaž normaliai suprasdavau tekstą pasitikrindama žodyne ar translator'iuje kai kuriuos žodžius, pradėjau šnekėti (aišku, būdavo kuriozų su kirčiavimu) ir rašyti. Turėjau ploną gramatikos taisyklių knygutę, su visom galūnėm linksniavimų-asmenavimų, jei sumanydavau pasitikrinti, ar teisingai parašau. Bet pastebėjau, kad man gramatikos žinojimas atėjo savaime- skaitant tekstus, bendraujant, klausant. Po pusės metų beveik laisvai kalbėjau. Dabar, po 4 metų,  galiu kalbėti, rašyti ir visa kita kuo puikiausiai ir rusiškai skaitau net mokslinę literatūrą.
Paieškok knygynuose rusų kalbos vadovėlių, jie pagal klases, tai turbūt atrastum sau priimtiniausią. Arba kaip Dowe sakė, bibiliotekose būna, bet jose turbūt paprasčiau jų gauti vasarą, kai moksleiviai nebūna pasiėmę.

aš lėkiau iš vienos bibliotekos į kitą ir neradau jokių knygų skirtų rusų k. mokymuisi, o vadovėliai taip sudaryti, kad ten daugiau praktinių uždavinių nei aiškinimo, mat jie skirti mokymuisi kartu su mokytoju mirksiukas.gif
Knygynuose irgi nepastebėjau kažko tokio kam pakaktų tik kirilicos mokėjimo. Ko gero blogai ieškojau, mat daugiau buvau pasinėrusi į bibliotekas smile.gif
Atsakyti
Man ta pati problema, suprasti dar dar...bet sneketi - tai siaubas kazkoks, nekalbu apie rasyma... blush2.gif Mokykloj pora metu tepasimokinau ir viskas, daugiau rusu kalbos kaip ir nereikejo, bet dabar..tiek darbe, tiek keliaujant ji praverstu... book.gif Gal yra Vilniuj kokia nors rusu kalbos mokykla? g.gif
Atsakyti
Taip,Vilniuje pvz. tikrai sunku rasti medziaga...yra vadoveliai skirti vaikams "Шаг за шагом" ir "Русский язык по новому"(sitas man asmeniskai nelabai patinka)..."Шаг за шагом" neblogas,su CD ar kasetem,pratybu sasiuviniais...(siuo metu,(veliau tikiuosi gauti vadovelius is Rusijos,skirtus mokytis rusu k. kaip uzsienio) su savo mokiniais ji ir naudoju), bet pradedant mokytis savarankiskai nuo nulio, vistiek manau reikia pagalbos... smile.gif

Atsakyti