QUOTE(Shiaurinee @ 2007 03 25, 00:09)
N kartų mėginau mokytis pagal rusų kalbos vadovėlius vidurinėms mokykloms (kiek pamenu, ten lietuvių kalba užduotys, paaiškinimai ar kažkas... nepamenu, neturiu čia), ir pratybų sąsiuvinius. "Mokymasis" trukdavo maximum 2 dienas. Galiausiai nusprendžiau, kad neišmoksiu. Beje, kirilica man buvo tolygi hieroglifams. Išmokau, kai pradėjo patikti vieno rusų atlikėjo muzika. Rusiškus tekstus translator'iumi versdavau į anglų, tada skaitydavau angliškai, o vėliau ieškodavau, kuris rusiškas žodis kurį anglišką reiškia.. Ir išmokau būtent per tokį vertaliojimą. Po maždaug 3 mėnesių daugmaž normaliai suprasdavau tekstą pasitikrindama žodyne ar translator'iuje kai kuriuos žodžius, pradėjau šnekėti (aišku, būdavo kuriozų su kirčiavimu) ir rašyti. Turėjau ploną gramatikos taisyklių knygutę, su visom galūnėm linksniavimų-asmenavimų, jei sumanydavau pasitikrinti, ar teisingai parašau. Bet pastebėjau, kad man gramatikos žinojimas atėjo savaime- skaitant tekstus, bendraujant, klausant. Po pusės metų beveik laisvai kalbėjau. Dabar, po 4 metų, galiu kalbėti, rašyti ir visa kita kuo puikiausiai ir rusiškai skaitau net mokslinę literatūrą.
Paieškok knygynuose rusų kalbos vadovėlių, jie pagal klases, tai turbūt atrastum sau priimtiniausią. Arba kaip Dowe sakė, bibiliotekose būna, bet jose turbūt paprasčiau jų gauti vasarą, kai moksleiviai nebūna pasiėmę.
aš lėkiau iš vienos bibliotekos į kitą ir neradau jokių knygų skirtų rusų k. mokymuisi, o vadovėliai taip sudaryti, kad ten daugiau praktinių uždavinių nei aiškinimo, mat jie skirti mokymuisi kartu su mokytoju
Knygynuose irgi nepastebėjau kažko tokio kam pakaktų tik kirilicos mokėjimo. Ko gero blogai ieškojau, mat daugiau buvau pasinėrusi į bibliotekas
Praeities nepakeisi, tačiau gali keisti ateitį dabar.