Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaudų - molio namai

QUOTE(zuikis5 @ 2009 03 23, 09:57)
mane va šita frazė labai sudomino  blink.gif  mes kaip tik ruošiamės bekarkasei statybai, įdomu kodėl pasidarėt tokią išvadą? Žinau kas yra pasistatę....

Dėl bekarkasės statybos: buvo pasakyta, kad geriau, kad statytų patyrę šį darbą žmonės, kad būtų bent ką pasistatę, išbandę... Bet greičiausia čia daugiau apie gyvenamuosius namus buvo kalbama. g.gif Bent kiek atmintis dar veikia.
Bet jie visi mielai siūlosi konsultuoti, tad jei ką zuiki5, galite su juo susisiekti ir detaliau pasiaiškinti.

Dėl graužikų:
pasakojo, kad kas nepasitiki molio tinku ir nori papildomo saugumo, gali dėti metalinį tinklelį pirmame aukšte.
Tvirtino, kad tinkamai ir atidžiai užtinkavus tokių problemų neturėtų kilti.

Mane pačią l. sudomino natūralūs dažai, kuriuos ir patys galime pasigaminti: pvz. iš pieno gaminių, aliejaus, miltų ir pan.
Tik va: paslapčių tai neišdavė lotuliukas.gif
Turbūt reikėtų bandyti asmeniškai kreiptis.
Jų psl. http://www.indigas.info/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmaliet: 23 kovo 2009 - 10:57
Irmaliet, gal galit tada apie tinkavima placiau parasyti smile.gif Ar labai jau sudetingas procesas butu paciam? Ir pvz. sienos kaina - 250 lt. Tai cia tik tu siaudu sudejimas ar ir tinkavimas ieina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indregu: 23 kovo 2009 - 11:47
QUOTE(irmaliet @ 2009 03 23, 11:50)
Bet jie visi mielai siūlosi konsultuoti, tad jei ką zuiki5, galite su juo susisiekti ir detaliau pasiaiškinti.

Irmaliet, aciu uz reportažą 4u.gif
O nesakė, kiek kainuoja jų konsultacijos? Bent apytikriai? Mane labiausiai domintų tinkavimas (moliavimas)
Ar daug buvo susirinkę žmonių pasiklausyt apie šiaudus?
Natūralūs dažai - jėga, pažiūrėjau jų psl. Puikiai thumbup.gif tikrai džiaugiuos jų koncepcija.

Ir dar manau, kad bekarkasė lipdypa geriau tinka nedideliems statiniams. Pirtis, ūkinukas, nykštukų būdelė ir pan thumbup.gif Na o gyvenamajam bus drąsiau su karkasu.

Merginos, žinokit jau kaip nekantrauju, tiesiog rankos niežti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2009 03 23, 13:45)
Irmaliet, gal galit tada apie tinkavima placiau parasyti smile.gif Ar labai jau sudetingas procesas butu paciam? Ir pvz. sienos kaina - 250 lt. Tai cia tik tu siaudu sudejimas ar ir tinkavimas ieina?

jei nieko prieš - galiu aš atsakyt. vasarą buvom tinkavimo seminare, patys bandėm. nieko sudėtingo. tik aišku nesigauna taip idealiai jau lygiai, bet smagu tongue.gif
bet vat kad pasidaryt tą tinką tokį kaip reikia, tai čia jau reikia būt specu... kažkiek patinkavus, paskui jau jaučiasi koks jis maždaug turėtų būti... Nors ir taip Jonas sakė, kad ne kartą savo namą pertinkavo... turiu omeny, reikia žinot kiek ko dėt, kokios struktūros turėtų būt kad paskui laikytų ir neskilinėtų.... pagal tą tekstūra paskui reik jaust kokio storio galima dėt... tai čia jau tas pats viršutinis sluoksnis, o tie pirmieji tai paprasati, galima pirmą net užpurkšt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 23 kovo 2009 - 11:59
QUOTE(sho ja @ 2009 03 23, 12:50)
Irmaliet, aciu uz reportažą  4u.gif
O nesakė, kiek kainuoja jų konsultacijos? Bent apytikriai? Mane labiausiai domintų tinkavimas (moliavimas)
Ar daug buvo susirinkę žmonių pasiklausyt apie šiaudus?
Natūralūs dažai - jėga, pažiūrėjau jų psl. Puikiai  thumbup.gif tikrai džiaugiuos jų koncepcija.

Ir dar manau, kad bekarkasė lipdypa geriau tinka nedideliems statiniams. Pirtis, ūkinukas, nykštukų būdelė ir pan  thumbup.gif Na o gyvenamajam bus drąsiau su karkasu. 

Merginos, žinokit jau kaip nekantrauju, tiesiog rankos niežti  wub.gif

Mums yrgi rankos nesti tai nusprendem nuo pirteles pradet , pabandimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2009 03 23, 12:57)
jei nieko prieš - galiu aš atsakyt. vasarą buvom tinkavimo seminare, patys bandėm. nieko sudėtingo. tik aišku nesigauna taip idealiai jau lygiai, bet smagu  tongue.gif
bet vat kad pasidaryt tą tinką tokį kaip reikia, tai čia jau reikia būt specu... kažkiek patinkavus, paskui jau jaučiasi koks jis maždaug turėtų būti... Nors ir taip Jonas sakė, kad ne kartą savo namą pertinkavo... turiu omeny, reikia žinot kiek ko dėt, kokios struktūros turėtų būt kad paskui laikytų ir neskilinėtų.... pagal tą tekstūra paskui reik jaust kokio storio galima dėt... tai čia jau tas pats viršutinis sluoksnis, o tie pirmieji tai paprasati, galima pirmą net užpurkšt

Zuiki
4u.gif tai dabar taip gaunas, kad jūs čia labiausiai patyrę. Tas yra gerai thumbup.gif Nes man rodos, talka pas jus pirmus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sho ja @ 2009 03 23, 16:07)

Zuiki
4u.gif  tai dabar taip gaunas, kad jūs čia labiausiai patyrę. Tas yra gerai  thumbup.gif Nes man rodos, talka pas jus pirmus  bigsmile.gif

tikiuosi, kad sulauksim tos talkos bigsmile.gif nes orai tai kol kas neleidžia nieko net planuot blink.gif
dėl to patyrimo - mes tik domėjomės kiek įmanoma, ir tai čia ne aš, o MB užsidegęs be proto... o aš užsiėmiau namą kapitaliai remontuot, ir stovi viskas, nes šiaudai sukrauti visur kur įmanoma, reik pirma pirtį statyt ax.gif nežinau, ar pavešim dvejas statybas tiek fiziškai, tiek finansiškai.... unsure.gif
šiaudinės patirties va tiek ir teturim - iš tinkavimo seminaro, iš apžiūrėtų namų statomų ir teoriškai visko kiek įmanoma susižinot. Tikėjausi, kad šiemet dalyvaus ir Restoj šiaudinių namų statytojai, bet pagal programą matau, kad ne... gaila šiek tiek, nes pernai pražiopsojom... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2009 03 23, 16:12)
tikiuosi, kad sulauksim tos talkos bigsmile.gif  nes orai tai kol kas neleidžia nieko net planuot  blink.gif 
dėl to patyrimo - mes tik domėjomės kiek įmanoma, ir tai čia ne aš, o MB užsidegęs be proto... o aš užsiėmiau namą kapitaliai remontuot, ir stovi viskas, nes šiaudai sukrauti visur kur įmanoma, reik pirma pirtį statyt  ax.gif  nežinau, ar pavešim dvejas statybas tiek fiziškai, tiek finansiškai....  unsure.gif
šiaudinės patirties va tiek ir teturim - iš tinkavimo seminaro, iš apžiūrėtų namų statomų ir teoriškai visko kiek įmanoma susižinot. Tikėjausi, kad šiemet dalyvaus ir Restoj šiaudinių namų statytojai, bet pagal programą matau, kad ne... gaila šiek tiek, nes pernai pražiopsojom...  doh.gif

zuikis5 o apie statybos nusimanot?, nes tai nera lb lengva, mano tai vyras statybininkas, tai kai pats statys tai paskaiciavom pirtele kainuos 1oooo, 6m ant 5m,, o jus uz kiek pirtele planojat, kokios islaidos?
Atsakyti
Nespėju skaityti komentarų tongue.gif

Pabandysiu atsakyti į klausimus, kuriuos parašėte.

Del 250lt už 1m2: buvo pasakyta, kad į tai įeina viskas (medžiagos ir darbas be dažymo). O tai pakankamai daug ... Jei paskaičiuosime...

Tinkavimas:
Jei teisingai išgirdau sakė, kad tinkavimo kaina 50-80lt už 1m2 (manau, kad čia darbas + medžiagos, juk kitai būtų kosminė kaina)

Bet kokį darbą dirbant, kad rezultatas būtų norimas ir tinkamas, reikia pasirepetuoti, kaip jie sakė - geriausia statant lauko tualetą.

Dabar galvoju ar viską ir rašyti apie tinkavimą ką pasakojo g.gif
Etapai tinkavimo: pasiruošimas ( tinklelio dėjimas - apačioje, jei norisi dėl graužikų, o visur kitur, kur medis su šiaudais susitinka, kampuose, kad užtinkavus neskilinėtų) tinklelis prie medžio gali būti "prišaudomas", o prie šiaudų perkišama 2-3mm storio viela, kuri turėtų būti sulenkta U raidės forma.
Molio paruošimas: geriausia, kad jis pabūtų per žiemą iškastas...
Iš molio pagaminame "šliterį" (grietinės skystumu ) - galima jį purkšti su "drenažiniu" siurbliuku (nežinau ar teisingai čia parašiau).
Tinko dalys: molis, žvyras, organinis užpilas (karvės mėšlas - geriausias, kad ir kaip bridku atrodo; pjuvenos, spaliai, šiaudai....)
Karvės mėšlas išsiskiria klijavimo, antiseptinėmis, g.armatuojančiomis savybėmis, be to nekainuoja - bet reikalingas šviežias-nesudžiūvęs. Jo reikia 1:10 santykiu.
Tai ką šturmuosim karvių savininkus? rolleyes.gif

Tinkuotas pirmas sluoksnis ilgai džiusta, ypač mano aprašytas. Galimi ir kažkokie kt. variantai.
O 2ir 3 sluoksniai rankomis tinkuojama.
Kuo storesnis tinko sluoksnis - tuo didesnis šilumos sluoksnis.

Galima tinkuot ir iš lauko su moliniu tinku, tik po to reikia nubalinti kasmet.
arba Lauko sienas siūloma padengti ant molinio tinko silikatinį tinką, dažais...

Dėl konsultacijų: nesakė, kad jos kainuos... bet mielai patars bet kuriame statybų etape.

Jei kartais kyla klausimų dėl baldų kabinimo: sakė, kad prieš tinkavimą tose vietose medinės karkaso dalys įtaisomos.
O jei visgi nebuvo suplanuota, tuomet pragręžus kišamas 30 cm kaištis į šiaudus.

Jei šiaudai sudėti į sieną sudrėksta kurioje vienoje vietoje - tiesiog išpjauti ir pašalinus į tą vietą įdėti naujas kitkas.

Atrodo bent dalį referavau. Gal dar ką užmiršau, rašykit g.gif

Tiesa, buvo pristatytas pirmasis skydinis šiaudinis namukas... Žiūrint iš viršaus trikampio formos... Kokiu 38 m2, jei neklystu.

Jei kas norėtų gyventi tokiame ar kitokiame name, jie mielai pastatys.
Tik va, iš kur pinigėlių imti, nes jei samdyti, tai irgi kainuoja daug.
Ne tiek medžiagos, o kiek darbo jėga.

Atsakyti
Tai va nors mes ir patis statysim bet vistiek pinigeliu reikia nemazai. ax.gif
Atsakyti
Labuka, o jus nezinot ar isleistas jau istatymas tokiu namu statybai?
Atsakyti
Koks dar istatymas? g.gif
Atsakyti