Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaudų - molio namai

QUOTE(zuikis5 @ 2009 04 28, 10:44)
Tai malonu  4u.gif  nes aš irgi klaipėdietė  biggrin.gif  bet dabar Vilniuje..... Sėkmės statybose  drinks_cheers.gif
O kur gi vilniečiai šiaudinių namų statybininkai  lens.gif ar visi pasinėrę į darbus  fitness4.gif ar atostogauja jau  vacation4.gif ?

beje, dėl pirtelės - vidinis plotas bus 5x3m, išorinės sienos - 6x4m. Dabar pridavinėjam namą, tai klausėm dėl pirties - sakė nereikia jokių projektų tokiam pastatui, bet kaip dėl leidimo tai nežinau  ax.gif

ir man malonu drinks_cheers.gif jums taip pat sekmes statybose thumbup.gif
Atsakyti
help.gif gal dar yra čia kas gyvų? gal kas nors iš besidominčių šiaudinėm statybom susidūrėt, skaitėt kur ar girdėjot - kiek maždaug galėtų susėst bekarkasė siena?
Atsakyti
o kokia saunia tema radau... ne veltui matyt naktineju siandien...
tai va as galvojau statytis molinuka, bet su 60 % siaudu ar spaliu. bet dabar baigiu persigalvoti ir statysiu siaudinuka, bet ne is kitku. o is palaidu mirkytu molyje... dar nezinau vis tik kuri varianta pasirinksiu ar molini su 60 % siaudu ar palaidus siaudus mirkytus slapiame molyje kemsamus i karkasa... sako pastarasis labai tvirtas buna... ir siltas, nes turi ir to ir to savybes. bet va irgi gasdina tai, kad niekas tokio nera state, tai pirma patirtis buna nekokia... doh.gif o molinius su daugiau siaudu tai daug kas turi...
beje ar talka ivyko?
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2009 05 07, 03:54)
beje ar talka ivyko?

tai va buvo suplanuotas šis savaitgalis statyboms verysad.gif o lietus lietus kaip tyčia.... žmogus planuoja - Dievas juokiasi, čia bus matyt iš tos serijos biggrin.gif
ir net kitą savaitę pažiūrėjau bent kol kas žada lietų unsure.gif mums verkiant reikia bent keletos sausų dienelių, bent kol sienas sustatyt ir uždengt stogą... g.gif
tai negaliu nieko pasakyt talkininkams konkretaus, patys nežinom ką daryt... orų prognozės keičiasi po keliskart į dieną, tai gali būti kad gausis viskas staigiai jei tik pasitaikys proga. o ir talkininkai dauguma užsiėmę... tai turbūt bus taip, kad staigiai imsimės dviese - aš ir MB. bet dėl viso pikto paskambinsiu visiems, kurių turiu koordinates, kai jau pradėsim 4u.gif
sėkmės visiems statybininkams 4u.gif ir tik planuojantiems 4u.gif
Atsakyti
Dėka Jūsų temos, vis dažniau atkreipiu dėmesį į tokias alternatyvas. Visai patiko šis rezultatas. Turėjau omenyje šį vaizdelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 07 gegužės 2009 - 08:05
QUOTE(zuikis5 @ 2009 05 07, 08:46)
tai va buvo suplanuotas šis savaitgalis statyboms verysad.gif  o lietus lietus kaip tyčia.... žmogus planuoja - Dievas juokiasi, čia bus matyt iš tos serijos  biggrin.gif
ir net kitą savaitę pažiūrėjau bent kol kas žada lietų unsure.gif  mums verkiant reikia bent keletos sausų dienelių, bent kol sienas sustatyt ir uždengt stogą...  g.gif
tai negaliu nieko pasakyt talkininkams konkretaus, patys nežinom ką daryt... orų prognozės keičiasi po keliskart į dieną, tai gali būti kad gausis viskas staigiai jei tik pasitaikys proga. o ir talkininkai dauguma užsiėmę... tai turbūt bus taip, kad staigiai imsimės dviese - aš ir MB. bet dėl viso pikto paskambinsiu visiems, kurių turiu koordinates, kai jau pradėsim  4u.gif
sėkmės visiems statybininkams  4u.gif  ir tik planuojantiems  4u.gif

nu va, o kur buvot anksciau kai saule kepino ir buvo sausa sausa, mano sklype vakar buvau, net pusys dziusta, tai va palijo nakti, gal atsigaus... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 05 07, 09:56)
Dėka Jūsų temos, vis dažniau atkreipiu dėmesį į tokias alternatyvas. Visai patiko šis rezultatas. Turėjau omenyje šį vaizdelį.

vaizdelis super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2009 05 07, 13:52)
nu va, o kur buvot anksciau kai saule kepino ir buvo sausa sausa, mano sklype vakar buvau, net pusys dziusta, tai va palijo nakti, gal atsigaus... smile.gif

ruošėmės viską, tas irgi užima labai daug jėgų ir laiko. dar daugiau turbūt nei pati statyba. taip, lietaus reikėjo labai drinks_cheers.gif
Atsakyti
zuiki5, kaip sekasi statybos? Gal jau turit ką parodyt blush2.gif ?
Papildyta:
QUOTE(EVOY @ 2009 05 07, 08:56)

EVOY, žinokit atkreipus dėmesį ir pradėjus gilintis į tokias statybas, nebesinori į "normalius" namus žiūrėti bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
[quote=indregu,2009 05 18, 13:29]
zuiki5, kaip sekasi statybos? Gal jau turit ką parodyt blush2.gif ?
Papildyta:

taip, jau turim smile.gif įdėsiu nuotraukų artimiausiu metu
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2009 05 18, 12:29)
... žinokit atkreipus dėmesį ir pradėjus gilintis į tokias statybas, nebesinori į "normalius" namus žiūrėti...

Tikiu 4u.gif .

Šiek tiek info apie "molinę statybą":

Kas liečia molio pastatų tvirtumą. Jei neklystu- aukščiausias pastatas.

Kad tai seniausia statybinė medžiaga- visi ir taip žino. Prieš 25 šimtmečius pradėtas statyti "molio" miestas Irane, kurį sugriovė beveik 7 balų žemės drebėjimas 2003 m.

Kad moliui prognozuojamas "šviesus rytojus"- taipogi jokia paslaptis. Įdomesnė vokiečių firma (spustelėkite "G" ir paveikslėlius).
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2009 05 19, 09:42)
taip, jau turim  smile.gif  įdėsiu nuotraukų artimiausiu metu

Oj kaip faina, lauksim vaizdų thumbup.gif bigsmile.gif

QUOTE(EVOY @ 2009 05 19, 11:28)
Kas liečia molio pastatų tvirtumą. Jei neklystu- aukščiausias pastatas.

Geras, tikrai aukštas pastatas, bet įdomu kodėl stogo tiek nedaug užeina ant namo sienų, kas mane labiausiai nervina mūsų name, tai, kad stogas labai platus, ir daug šviesos užstoja per langus... Juk turi būti garantuota apsauga nuo lietaus, todėl jis ir platus, o čia tiek nedaug to stogo g.gif

QUOTE(EVOY @ 2009 05 19, 11:28)
Kad moliui prognozuojamas "šviesus rytojus"- taipogi jokia paslaptis. Įdomesnė vokiečių firma (spustelėkite "G" ir paveikslėlius).

Ačiū už nuorodą, daug gražaus vaizdelio 4u.gif
Atsakyti