Gal kas susiduret ar zinot statybines firmas, kurios stato siaudu namus nuo "pamatu" iki "rakto" ir ar imanoma tiketis pigiau uz pvz karkasini nesiaudini.
QUOTE(djoka @ 2009 10 27, 10:13)
Gal kas susiduret ar zinot statybines firmas, kurios stato siaudu namus nuo "pamatu" iki "rakto" ir ar imanoma tiketis pigiau uz pvz karkasini nesiaudini.
Nebus pigiau už karkasinį, net brangiau, panašiai tiek pat kainuoja kaip rąstiniai namai. Jei ne per firma statant, bet šiaip žmones samdant gaunasi panašiai tiek kaip karkasas, nes labai daug rankų darbo reikia, daug žmonių reikia samdyti. Idealu, jei statotės patys, turit daug pagalbininkų, kurie galėtų suvažiuot visi ir pastatyti.
QUOTE(varnikė @ 2009 10 27, 14:51)
Nebus pigiau už karkasinį, net brangiau, panašiai tiek pat kainuoja kaip rąstiniai namai. Jei ne per firma statant, bet šiaip žmones samdant gaunasi panašiai tiek kaip karkasas, nes labai daug rankų darbo reikia, daug žmonių reikia samdyti. Idealu, jei statotės patys, turit daug pagalbininkų, kurie galėtų suvažiuot visi ir pastatyti.
O kaip suprast patys, juk ten tiek plonybiu reik zinot, niu kazkas vadovaut ir priziuret vistiek turi, juk is esmes kitoks namas. Parasykit, man tokiai zaliai, kaip viskas vyksta.
QUOTE(djoka @ 2009 10 27, 16:03)
O kaip suprast patys, juk ten tiek plonybiu reik zinot, niu kazkas vadovaut ir priziuret vistiek turi, juk is esmes kitoks namas. Parasykit, man tokiai zaliai, kaip viskas vyksta.
Mus dabar irgi tie patys klausimai kamuoja

O jūs dar tik svajojat apie tokį namą ar jau realūs planai kažkokie yra?
Aš jau susitaikiau, kad jis nebus pigesnis už karkasinį ar rąstinį namą, bet vistiek jis man labiausiai prie širdies, vien dėl jo šiltumo, jaukumo

QUOTE(varnikė @ 2009 10 27, 17:31)
Mus dabar irgi tie patys klausimai kamuoja
Vyras viena akim matė tą pačia statyba, o kai reikės statytis tai kažin kaip viskas bus. Reiktų sudalyvauti bent seminare, kažkokiuose mokymuose, tik kad jų šiuo metu labai retai būna. Tvarkomės dokumentus dėl leidimų, reiks ieškoti, kas galėtų projektą tokiam namui padaryti. Gal iš pradžių bandysim kokį tualetą lauko statytis. Pas mus būtų tos talkos, bet bent vieno žmogaus labiau nusimanančio irgi reikia. Samdyt, kad viską pastatytų, tai tikrai kad brangiai gausis, tokių statybininkų nėra daug, o norinčių tokio namo nemažai, dėl to ir kainos jų didelės.
Aš jau susitaikiau, kad jis nebus pigesnis už karkasinį ar rąstinį namą, bet vistiek jis man labiausiai prie širdies, vien dėl jo šiltumo, jaukumo

Jus toliau pazenge, mes tam reikalui turim grubiai metus apmastymams, bet kitokios trobos irgi neisivaizduoju. Jei namas tai tik siaudu.
O ka manot apie siaudu skydus, isivaizduoju, kad jie statosi labai greitai, ir primityviai, bet gal irgi labai brangu... Rasykit kaip jums viskas seksis, bais idomu ir sekmes startuojant.
QUOTE(djoka @ 2009 10 27, 17:23)
Jus toliau pazenge, mes tam reikalui turim grubiai metus apmastymams, bet kitokios trobos irgi neisivaizduoju. Jei namas tai tik siaudu.
O ka manot apie siaudu skydus, isivaizduoju, kad jie statosi labai greitai, ir primityviai, bet gal irgi labai brangu... Rasykit kaip jums viskas seksis, bais idomu ir sekmes startuojant.
Kiek žinau, tai tos firmos tik skydinius ir stato. Turi tokias nemažas patalpas, kuriose tuos skydus kemša ir tuomet juos gabena į statybvietę ir montuoja. O startuosim tai geriausiu atveju kitą rudenį. Būtų gerai iki tol susitvarkyti popierizmą ir pamatus išsibetonuoti

O man kuo toliau, tuo labiau tai kvepia didele komercija. Jie deklaruoja, kad tai turi buti pigi, greita statyba, bet, kai pradedi dometis, tai to pigumo nelabai ir matai, jei nori, kad tau pastatytu. O juk pati statybine medziaga, galima sakyti, uz dyka, tad man niekaip nera suprantama, kaip toks namas gali buti brangesnis uz rastini? Tai yra nerealu, medis kiek metu turi augti, o cia siaudai, medi kiek reikia apdirbti, kiek jam technikos reikia, kad pasiektu vartotoja, o siaudai? Jei statytis paciam, tai taip, sutinku, tai pigus variantas...
O namai be zodziu... mieli mieli

QUOTE(indregu @ 2009 10 27, 19:48)
O man kuo toliau, tuo labiau tai kvepia didele komercija. Jie deklaruoja, kad tai turi buti pigi, greita statyba, bet, kai pradedi dometis, tai to pigumo nelabai ir matai, jei nori, kad tau pastatytu. O juk pati statybine medziaga, galima sakyti, uz dyka, tad man niekaip nera suprantama, kaip toks namas gali buti brangesnis uz rastini? Tai yra nerealu, medis kiek metu turi augti, o cia siaudai, medi kiek reikia apdirbti, kiek jam technikos reikia, kad pasiektu vartotoja, o siaudai? Jei statytis paciam, tai taip, sutinku, tai pigus variantas...

Brangu dėl to, kad dar nedaug kas tokius namus stato. Ne medžiagos sudaro didžiausią kainą, o darbo jėga. Visur gi ir sakoma, kad pigu bus jei pats statysi. O jei dar statysies nedidelį, kuriam nereikia karkaso, tai visai pigu. Bet vistiek tokiam reikės ir stogo ir langų ir grindų. Bet kad ir kokia jo kaina gausis man jis šimtą kartų mielesnis už mūrinį namą.
QUOTE(zuikis5 @ 2009 10 26, 16:24)
Turbūt geriausiai būtų apsilankyti ir gyvai pakalbėti...
Domintų viskas... Mes vis dar palaikom idėją - kad ir mes norime... tik neaišku kada pradėsime...

Galėtų arčiau Kauno Zuikio5 pirtelė stovėti, ekskursijos užsiprašyčiau

QUOTE(varnikė @ 2009 10 28, 10:58)
tai gal kada būsit ir prie Vilniaus - prašom užsukt. irmaliet irgi galit užsukt, telefoną mano berods turit...
kas link kainų - tai jau kažkada anksčiau buvau čia pasisakius - sienos juk nėra visas namas, yra dar pamatai ir stogas, langai, durys, laiptai, vidaus įrengimas, elektra ir santechnika ir milijonas visų kitų dalykų, kurie suėda tiek pat pinigų, kokį bestatytum... nebent viską daryt su išmone, patiems... o tam reik laiko daug turėt ir noro. internete pilna info, kaip užsieny žmonės panaudoja visokias medžiagas statybai (butelius, padangas, paletes), daro duris ir langus patys... žodžiu čia jau hobis ir žmogaus ideologija (kad panaudot kas yra, o ne vartot naujus produktus), bet čia gal atskira tema.
Neseniai kalbėjausi su žmogum, kuris važinėjasi po pasaulį ir domisi alternatyvia statyba. Kas dėl šiaudinių namų kainų, tai jis pasakė taip: KOL KAS pas mus dar nėra kas augintų ir ruoštų šiaudus specialiai statybai, todėl laimės dalykas susirast kokį dieduką, kuris turi gerą techniką, kur normaliai iškultų ir gerai supresuotų. Ir galima nusipirkt labai pigiai, nes dar komercija nevyksta. Diedukų tokių deja mažėja... O užsieny ta sritis jau komercinė (kas matau ir pas mus jau darosi), todėl šiaudų kitka kainuoja jau ne 2-3 litus, o dešimt-dvidešimt, ir tai čia pigu... Dabar jau neatsimenu, bet minėjo konkrečias šalis ir kainas. Šiaudinė statyba man rodos tiesiog požiūrio (ar gal net mados) dalykas, tikrai ne pigumo. Nors dabar dar pas mus daug entuziastų, norinčių pabandyt, pamatyt, tai vat žmonės talkas organizuoja, buriasi į savotiškas sektas tokias

Kadangi mes darom ir namo kapitalinį tuo pat metu, tai galiu pasakyt, kad ir eilinei statybai tinka viskas taip pat - arba reikia samdyt kas viskuo pasirūpintų, arba pačiam aiškintis ir sekt kiekvieną žingsnį, kitaip - prapultis... pinigai nežinia kur eina, o nervai jau nebelaiko kai pasižiūri rezultatus

Dar viena, puiki beje išeitis - VISKĄ daryt patiems. Pirtį mes statėm dviese su MB, taigi net jei kas ir negerai, tai mums viskas tinka, nes priekaištų nėr kam išsakyt

Didžiulės sėkmės visoms svajojančioms, planuojančioms ir statančioms

dar tik pridėsiu, kad mūsų pirtis be karkaso
O čia kitokia smagi statyba:
http://peswiki.com/i...Earth_Ship_Home
http://www.youtube.c...h?v=bFv3Zbwsjtg
http://www.youtube.c...h?v=WMNzoWkXTtc
O čia kitokia smagi statyba:
http://peswiki.com/i...Earth_Ship_Home
http://www.youtube.c...h?v=bFv3Zbwsjtg
http://www.youtube.c...h?v=WMNzoWkXTtc