QUOTE(MonaJ @ 2012 02 17, 19:34)
o kodel tu skaiciuoji, kad jei 1 auksto namas su mansarda, tai 65+65 kv m? nes antram tiek nebeliks - nebent stoga darysi plokscia. mano planuojamas vienslaitis, tai toj pusej, kur zemiau nusileidzia, tai nelieka daugiau kaip metro...
as susibraiziusi 8x8 m namuka, tai pas mane tik 3 kambariai lieka virsuj su vona, ir pirmam aukste virtuve su bendru kambariu, vonia, ir koridorius... bet man gaunasi 100 kv m

o jei dar krosnis - tai oho, kiek vietos

as tai tik zidini...
na optimaliausiai išnaudojamas plotas, kai mansardos sieną pakeli per 1,2 m- taip girdėjom ne iš vieno statytojo. Yra variantas "nurėžti" kraštus, bet realiai vis tiek tada reikia šiltinti stogą, o paskiui statyti lengvos konstrukcijos sienelę, mūsų galva tai papildomos išlaidos, o nesutaupysi kažinkiek. Na, žodžiu, mum pirmam a užtektų kokių 80 kv, o viršuje- 45 kv, bet taip neina išplanuot patogiai
Keturšlaičio čerpinio stogo labai norėjau, bet kaina kaina kaina... be to, traukia prie tradicinės lietuviškos architektūros, tai gražiausiai žiūrėtųsi dvišlaitis skiedrinis, bet vėl savi niuansai....
dėl krosnies- tikslas yra būti kuo mažiau priklausomiems nuo Sistemos vartotojiškos ir šiaip elektros bei kitų "ne mūsų" patogumų. Saulės kolektoriai, ir panašiai. Krosnis turėtų šildyti taip, kad nerekėtų elektros naudoti, t.y. jokio padavimo į radiatorius. Sienelės ir ortakiai. Čia ir išplanavimo smagumai prasideda, feng shui lieka kažkur toli toli...

laiko nebedaug jau turim, bet kažką sugalvosim...