Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2008 01 13, 22:43)
Siandien prabegom pabandziau nakti fotografuoti.
Komentaru laukiu is visu ir bet kokiu - ypac del kompozicijos 4u.gif
O dar turiu konkretu klausima sillwio - kiek pamenu tavo ND nuotraukoje (issimta jau, tai negaliu pasitikslint) aplink zibintus jokiu atspindziu nebuvo, nors fotografavai tiesiai i juos. Ar cia koks paaiskinamas dalykas, ar mistika ir man vistiek taip nesigaus? g.gif  biggrin.gif
user posted image

Man gražu tiek techniškai, tiek kompoziciškai. Tik va tos spalvos geltonos g.gif kažkaip nepatinka..
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 13, 21:46)
man tai kilo klausimas, kaip tu taip padarei tuos zibintus, nes man nakti juos fotografuojant lyg savaime taip nesigauna. Galima nustatymus?

zinoma. fotografavau ant Manual programos, ISO 100, f/18, islaikymas 6sekundes.
Kad tokie zibintai gautusi, ISO nustatyk ant maziausio, o diafragma kuo daugiau priverk - sako jau nuo f/11 zibintai zvaigzdeja, bet man tik nuo f/18 pradejo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 13 sausio 2008 - 21:52
wyshniuk aš kaip tik svaigstu pabandyt va tokį fotografavimą.. kiek ilgas išlaikymas? šiaip man žiūrėtųsi geriau jei tie žibintai nekristų į akis.. atskirai jie netgi labai..o dabar kažkiek nuo gatvės blaško.. bet visumoj man ryškumas, spalvos patinka
ir dar.. kažkur praleidau, bet tu kažkur UK gyveni g.gif smile.gif .. ar čia Lietuvoj mašinos atvirkščiai kažkus važinėjas g.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 13 sausio 2008 - 21:51
Buciau labai dekinga, jei ir man kas nors permestu sillwio veido lyginimo "programele"....
Noriu buti jauna ir grazi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 13, 22:49)
wyshniuk aš kaip tik svaigstu pabandyt va tokį fotografavimą.. kiek ilgas išlaikymas? šiaip man žiūrėtųsi geriau jei tie žibintai nekristų į akis.. atskirai jie  netgi labai..o dabar kažkiek nuo gatvės blaško.. bet visumoj man ryškumas, spalvos patinka
ir dar.. kažkur praleidau, bet tu kažkur UK gyveni  g.gif smile.gif .. ar čia Lietuvoj mašinos atvirkščiai kažkus važinėjas  g.gif  smile.gif

Fokusą reik kiek įmanoma mažesnį daryt, o išlaikymas auto (diaframos prioritetas). Bent aš taip darau. Gal kas pataisys mane jei klystui?
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 13, 21:43)
O dar turiu konkretu klausima sillwio - kiek pamenu tavo ND nuotraukoje (issimta jau, tai negaliu pasitikslint) aplink zibintus jokiu atspindziu nebuvo, nors fotografavai tiesiai i juos. Ar cia koks paaiskinamas dalykas, ar mistika ir man vistiek taip nesigaus? g.gif  biggrin.gif

koks išlaikymas ir diafragma? man tokios žvaigždutės niekaip neišeina g.gif
kompoziciškai patinka. tik to žibinto galėtų nebūt, arba galėtų būt toliau ax.gif nevalingai akys vis krypsta į jį.
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 13, 21:54)
Fokusą reik kiek įmanoma mažesnį daryt, o išlaikymas auto (diaframos prioritetas). Bent aš taip darau. Gal kas pataisys mane jei klystui?

aš daugmaž žinau kaip tas vyksta.. turiu iiilgą autobusą smile.gif ... bet niekaip nepsiruošiu kaip nors įdomiau tą padaryt.. ir vietą esu nusižiūrėjus .. beje aš atvirkščiai išlaikymą pati reguliuoju.. o diafragmą duodu pasirink fotkiui arba manual darau..
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 13, 21:49)
zinoma.  fotografavau ant Manual programos, ISO 100, f/18, islaikymas 6sekundes.
Kad tokie zibintai gautusi, ISO nustatyk ant maziausio, o diafragma kuo daugiau priverk - sako jau nuo f/11 zibintai zvaigzdeja, bet man tik nuo f/18 pradejo  smile.gif

o jau ir atsakei biggrin.gif kitą kartą bandysiu ir aš taip pat.
Papildyta:
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 13, 21:48)
Man gražu tiek techniškai, tiek kompoziciškai. Tik va tos spalvos geltonos g.gif kažkaip nepatinka..

bet tai gi čia natūrali žibinto spalva g.gif nemanau, kad čia dėl blogo WB. ar ne taip, Wyshnia? tu gi pas mus nuolatos dėl WB kabinėjiesi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 13, 22:56)
aš daugmaž žinau kaip tas vyksta.. turiu iiilgą autobusą smile.gif ... bet niekaip nepsiruošiu kaip nors įdomiau tą padaryt.. ir vietą esu nusižiūrėjus .. beje aš atvirkščiai išlaikymą pati reguliuoju.. o diafragmą duodu pasirink fotkiui arba manual darau..

Niponial? Kokį autobusą? o diafragmą reik pačiam kuo mažesnę nustatyt kokį f/22, tada gausis žvaigždės. Čia jau 100 proc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 13 sausio 2008 - 22:03
QUOTE(bite maja @ 2008 01 13, 21:56)
koks išlaikymas ir diafragma? man tokios žvaigždutės niekaip neišeina  g.gif
kompoziciškai patinka. tik to žibinto galėtų nebūt, arba galėtų būt toliau  ax.gif nevalingai akys vis krypsta į jį.

kad žibintai taip švytėtų, reiktų su diafragma pažaisti, man kažkada užteko f9, jei gerai pamenu, gal per porą žingsnių didesnė, išlaikymas ~10s
Atsakyti
is vakar vakaro prie seimo ax.gif
user posted image

ugnies serija...
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

o cia man ziauriai apmaudu, kad atsirado atspindziai kazkokie... verysad.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 13, 21:43)

Keista g.gif niekada iš niekur nuotraukų neišiminėju. Kažkas prasisuko.
Šitą turi omeny?
http://fotokudra.lt/...8&nav=aut&page=

Jų atsiradimas priklauso nuo objektyvo ir vadinama tai "ghosting". Tai atspindžiai nuo vidinių objektyvo paviršių. Man matyt prie tam tikrų nustatymų ir objektyvo kampo su šviestuvais pavyko išvengti šio efekto. Visi objektyvai kažkiek atspindi.
Pataisyk kiek wb, kad geltona nebūtų. Automobilių šviesos išryškės, ypač raudonos.
Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2008 01 13, 21:51)
Buciau labai dekinga, jei ir man kas nors permestu sillwio veido lyginimo "programele"....
Noriu buti jauna ir grazi  lotuliukas.gif

e-mail'ą parašyk.

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 13, 21:54)

Fokusą?

QUOTE(peppi @ 2008 01 13, 22:02)
is vakar vakaro prie seimo ax.gif
o cia man ziauriai apmaudu, kad atsirado atspindziai kazkokie... verysad.gif

Paskutinė geriausia. Apie atspindžius ką tik rašiau. Gali juos užklonuot tokioj vietoj. wb šiltesnį palikčiau, nes labai šaltas.
Papildyta:
Žvėrie, grįžta e-mail'as atgal.
Atsakyti