Įkraunama...
Įkraunama...

Parama Klaipėdoje

Buvom šeštadienį su Merga pas Kristiną - Ačiū už tiek paramos 4u.gif - ir šaldytuvas, ir drabužėlių Viktorijai thumbup.gif Dabar mergaitei dar kedų reikėtų 35-36 dydžio, o drabužių tiek, kad galės madas demonstruoti. Ir Kristinos nuotaika geresnė, nes penktadienį kai jai skambinau, tai ėjo iš darbo ir verkė - pakrikusi jos būsena nuo visų problemų. Ir dokumentų tvarkymas stringa, neranda jos buvusio vyro dėl alimentų susitvarkymo, per migracinę ieškos, vėl laikas... Už darželį gavo mokėti beveik 200 Lt.. Sako aš nebegaliu, nuo cento prie cento... Raminau ją kad susitvarkys kada nors, bet manau tas jos neramina... Sunku jai tikrai. Nors šeštadienį buvo pailsėjusi ir jau ramesnė, bet man atrodo kaip "uždelsto veikimo bomba" - vėl pratrūks... Na bent jau maistu padedam, daiktais - tai jai labai didelė pagalba. Už Frane 100 Lt du maišus pripirkau maisto, tai turės bent jau savaitei. Dar bulvių planuoja vienas bendradarbis atvešti - tai galės kepti... Realiai, jai reikia labai bendravimo - maloni šeimynėlė wub.gif
Tam bute kur ji gyvena, kitam kambaryje gyvena porelė besilaukianti - tai kai papasakojo jų gyvenimą - tai kraupu. Abu labai jauni - jis našlaitis, ji irgi beveik, nes mama jos mirė iškarto ją pagimdžiusi. Va taip ir užaugę... Abu dirba, mokinasi, labai tvarkingi, ir Kristiną globoja, su kompu mokina, bendrauja - jai tai irgi parama. Tai ji vis daiktus atrinkdama - vis ir apie neštukę galvojo, koks platesnis daiktas - jai atidėdavo... Gimdyti merginai liepą, gal ką nors jai galėsim padėsime, sako bus mergaitė...
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 04 14, 09:45)
Tai ji vis daiktus atrinkdama - vis ir apie neštukę galvojo, koks platesnis daiktas - jai atidėdavo... Gimdyti merginai liepą, gal ką nors jai galėsim padėsime, sako bus mergaitė...

O kokių daiktų reikia būsimam leliukui? Rūbelių, baldelių? Šiaip rūbelių galiu maišeliuką pririnkti, dar naminę kėdutę galiu padovanoti, nes mano berniukas joje net neketina sėdėti daugiau, žaisliukų irgi parinkčiau leliukui. ax.gif
Dar mačiau, kad skelbimų lentoje maniežą dovanoja. g.gif Gal ir jis tiktų? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lexana: 14 balandžio 2008 - 13:54
QUOTE(Lexana @ 2008 04 14, 13:53)
O kokių daiktų reikia būsimam leliukui? Rūbelių, baldelių? Šiaip rūbelių galiu maišeliuką pririnkti, dar naminę kėdutę galiu padovanoti, nes mano berniukas joje net neketina sėdėti daugiau, žaisliukų irgi parinkčiau leliukui. ax.gif
Dar mačiau, kad skelbimų lentoje maniežą dovanoja. g.gif Gal ir jis tiktų? g.gif

Būtų šaunu, kol kas nieko neturi dar... Tiktų ir rūbeliai, ir žaisliukai... Viena forumietė buteliukų, peno traukinklį buvo įdavusi - tai tai mamytei irgi atidavėme... O dėl maniežo nežinau, dar leliukas negimęs, o ir vietos nelabai...

Buvau ką tik su Lina susitikusi, vežimą naują nuvežiau, nes tas visai rankena "su mėsom' išlūžo... Ačiū vienai forumietei, net nick'o nežinau. Labai apsidžiaugė Lina, labai modernus ir tvirtas, liuks. Tai trumpai apie Valdą paklausiau, tai sakė nebebaliavoja, nebeūliavoja, gavo pinigų būtui, vėl dirba prie dėvėtų drabužių, kur ir kažkada pradžioje... Taip kad ereliukas niekur toli nenuėjo.... Na tegu gyvena kaip gali - su rankom, su kojom - maistui užsidirbs... mirksiukas.gif

Jurgita&P - perduok padėką tai savo draugei už bilietus spektaklio "Daktaras aiskauda" - Kristinos vaikams sakė labai patiko - šiandien Vikrotijai dviratį užvežiau, tai patenkinta pasakojo...

Ir dar - balandžio 26 d. Andriuko Kristinos gimtadienis - vyrukui 5 metukai - planuoju tortą nupirkti, dar gal kokių balionų - na kažkaip norisi vaikui šventę padaryti - gal kas turite kokių minčių, norite prisidėti ??? Aš važiuočiau 25 d. po darbelio trumpam, ne s26 d. iš ryto nebebūsiu LT. Taip kad laukiu bendraminčių mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 14 balandžio 2008 - 15:52
Gal prisijungčiau penktadienį ir aš- kokią dovanėlę gal nupirkčiau. Tikrai pasakyti negaliu - nes 26d. laikau egzaminą, tai jei būsiu pasiruošus - mielai prisijungčiau 4u.gif Tiksliai pasakysiu savaitės bėgyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elve @ 2008 04 15, 08:34)
Gal prisijungčiau penktadienį ir aš- kokią dovanėlę gal nupirkčiau. Tikrai pasakyti negaliu - nes 26d. laikau egzaminą, tai jei būsiu pasiruošus - mielai prisijungčiau 4u.gif Tiksliai pasakysiu savaitės bėgyje smile.gif

Ok, būtų šaunu nors pusvalandžiui nuvažiuoti, nes aš irgi negalėsiu ilgam.. Susirašom, bet jau planuoju su tavimi.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien bendravau su "VKC" vyr.soc.darbuotoja Roma - tai gerų naujienų retai išgirsti gali... verysad.gif

Vėl turi "naują" šeimyną atvykusią su 8 mėn. mergaite. Pati mama našlaitė, įgudžių neturi, pajamų irgi... Šaldytuve arstas maistas - karvės pienas ir apie 20 indelių želė blink.gif Sakau "kam" - maitina 8 mėn. mergaitę, nes želė išbringsta, vaikas sotus jaučiasi... ir pienas doh.gif Na žinot mane šokiruoja tokie dalykai, ir aš tiesiog su siaubu pagalvoju apie jų darbą doh.gif Kaip joms darbuotojoms-moterims- motinoms tokius dalykus reikia matyti.... doh.gif Tai reikia maistelio, košyčių, vėl kol kas paaiškės - Roma vėl virs ir maitins mergytę... Galima tiesiogiai vežti VKC 5 ka. Romai arba per mane.

O ta šeimynėlė kur buvo marinama mergaitė dėl motinos nežinojimo - tai soc. rupyba Šilutės parsiunčia pinigus, soc.darbuotoja perka maistą, neša, gamina, mokiną mamą gaminti, maitinti, prižiūrėti vaiką... Va toks darbas, bet bent jau vaikai pamaitinti. O į ką žiūri VTAT - aš jau nebežinau ar jie reikalingi.... g.gif

Atsakyti
tu paklausk VTAT, ar ji kam reikalinga...pamatysi, ka tau atsakys...
baisu girdet tokius dalykus, bet ka padarysi..
Atsakyti
blink.gif be zodziu. tiksliau be amo.

ideja tokia gime galvoj. kai pagalbos prashymas (skelbimas) patalpinamas Skyrelyje kur mamos perka parduoda rubelius, vaikishka technika - tiesiog antpludis norinciu padeti, dovanoti, siuncia siuntinius i kita LT gala. daug mamu net neuzhsuka i skyreli "paremkime vaikus". gal net nezhino, kad toks yra. nors postuose rasho, kad kaip gera butu prisideti, kad tik kam reiktu tu rubeliu, kad tik kam pagelbetu.

Kaip butu galima pritraukti tokias mamas cia? Gal tiesiog imesti pagalbos prashymus i ju skyreli? Skaiciau, kad Kristinos buto kaimynai laukiasi leliuko, reikalinga parama. Imeskit skelbima ten. Taip pat apie VKC galima painformuoti, papasakoti. gal moderatoriai nenubauduos unsure.gif

Yra vargstanciu, yra norinciu padeti, reikia kazhkaip sujungti zmones erdvej cool.gif Ka manot?
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 04 15, 16:40)
Šiandien bendravau su "VKC" vyr.soc.darbuotoja Roma - tai gerų naujienų retai išgirsti gali...  verysad.gif

Vėl turi "naują" šeimyną atvykusią su 8 mėn. mergaite. Pati mama našlaitė, įgudžių neturi, pajamų irgi... Šaldytuve arstas maistas - karvės pienas ir apie 20 indelių želė  blink.gif  Sakau "kam" - maitina 8 mėn. mergaitę, nes želė išbringsta, vaikas sotus jaučiasi... ir pienas doh.gif Na žinot mane šokiruoja tokie dalykai, ir aš tiesiog su siaubu pagalvoju apie jų darbą  doh.gif  Kaip joms darbuotojoms-moterims- motinoms tokius dalykus reikia matyti....  doh.gif  Tai reikia maistelio, košyčių, vėl kol kas paaiškės - Roma vėl virs ir maitins mergytę... Galima tiesiogiai vežti VKC 5 ka. Romai arba per mane.

O ta šeimynėlė kur buvo marinama mergaitė dėl motinos nežinojimo - tai soc. rupyba Šilutės parsiunčia pinigus, soc.darbuotoja perka maistą, neša, gamina, mokiną mamą gaminti, maitinti, prižiūrėti vaiką... Va toks darbas, bet bent jau vaikai pamaitinti. O į ką žiūri VTAT - aš jau nebežinau ar jie reikalingi....  g.gif

VTAT žiūri ne į tą puse unsure.gif

Tikrina vaikus, kurių tėvai užsienyje bando užsidirbti pragyvenimui ... Mano drauges dukrą prižiūrėjo giminaičiai ... tuoj pat prisistatė "teta" iš valdiškos įstaigos ir pareikalavo ateiti ir pasiaiškinti kodėl vaikas paliktas vienas doh.gif

Va taip va ... o kur iš tikrųjų reikia pagalbos - tai kažkodėl niekas toliau savo nosies nemato mad.gif

8 mėn. mergaitei kokių mišinukų reikia, kokios firmos? Bandysiu ką nors padėti ... tik ko gero kt savaitej ... anksčiau neišeis blush2.gif
Atsakyti
Paskelbiau truputi info apie Klaipeda jau esanciame pagalbos prasyme. Idejau nuoroda i "paremkime vaikus". Tikiuosi, kad daugiau mamu atskubes jums i pagalba.
Prasymas cia
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2008 04 15, 20:23)
tu paklausk VTAT, ar ji kam reikalinga...pamatysi, ka tau atsakys...
baisu girdet tokius dalykus, bet ka padarysi..

Jų darbą juodą nudirba VKC, juk tik vienintelė Klaipėda turi VKC - labai patogu manau VTAT... Nes iš socialinių girdėjau, kad VTAT inspektorės privalo lankyti šeimas irgi, bet pasiskambina VKC, pasikluasia kaip kas gyvena ir ruošia tokias ataskaitas savo vedėjai... Vėjai kažkokie...

QUOTE(Frane @ 2008 04 16, 00:11)
blink.gif  be zodziu. tiksliau be amo.

ideja tokia gime galvoj. kai pagalbos prashymas (skelbimas) patalpinamas Skyrelyje kur mamos perka parduoda rubelius, vaikishka technika - tiesiog antpludis norinciu padeti, dovanoti, siuncia siuntinius i kita LT gala. daug mamu net neuzhsuka i skyreli "paremkime vaikus". gal net nezhino, kad toks yra. nors postuose rasho, kad kaip gera butu prisideti, kad tik kam reiktu tu rubeliu, kad tik kam pagelbetu.

Kaip butu galima pritraukti tokias mamas cia? Gal tiesiog imesti pagalbos prashymus i ju skyreli? Skaiciau, kad Kristinos buto kaimynai laukiasi leliuko, reikalinga parama. Imeskit skelbima ten. Taip pat apie VKC galima painformuoti, papasakoti. gal moderatoriai nenubauduos  unsure.gif

Yra vargstanciu, yra norinciu padeti, reikia kazhkaip sujungti zmones erdvej  cool.gif  Ka manot?

Na nežinau ar pasiteisins - pirmiausia, kad ten jos nežino ir nepažysta manęs - o nepasitikėjimo forume per visokius aferistus yra... Buvau rašiusi prieš Kalėdas Klaipėdiečių mamyčių temoje - tai nei viena neatsiliepė.... Aišku, pabandyti galima....
Papildyta:
QUOTE(Svet_lana @ 2008 04 16, 08:46)
8 mėn. mergaitei kokių mišinukų reikia, kokios firmos? Bandysiu ką nors padėti ... tik ko gero kt savaitej ... anksčiau neišeis  blush2.gif

Nors ką nors, firma nesvarbu... Jie jau vaiką žėle maitina... doh.gif Gal yra kokių nors greito pagaminimo, nes soc.darbuotojos irgi negali visą dieną stovėti prie puodų...

QUOTE(Frane @ 2008 04 16, 08:46)
Paskelbiau truputi info apie Klaipeda jau esanciame pagalbos prasyme. Idejau nuoroda i "paremkime vaikus". Tikiuosi, kad daugiau mamu atskubes jums i pagalba.
Prasymas cia

Ačiū Frane už pagalbą, palaikymą 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Vakar atvežė vienas bendradarbis iš kaimo bulvių maišą Kristinai (pigiai atidavė, už 32 Lt thumbup.gif ) - tai jau galės vaikams kepti... O juokas koks buvo - parvežiau kaip tik Kristiną namo, to kambario kaimyno nebuvo, tai paprašė vieną iš trečio aukšto vaikiną užnešti bulvių maišą, jis 50 kg, normalus.. Tik maišas nebuvo normalus lotuliukas.gif , nes keliant ant peties maišas trūko ir visos bulvės po kiemą išsibarstė ... lotuliukas.gif Įsivaizduokite kaip mes su Kristina stovėjome kieme.... Tai po to gryžo iš parduotuvės kitam kambaryje gyvenanati porelė, surinkom bulves, užnešė vyrukas....
O mes su ta būsima mamyte pasikalbėjome - jai tikrai reikia visko kudikėliui - nuo drabužėlių iki vežimo, lovytės... nieko absoliučiai dar neturi.. Be galo nuoširdi mergina. Taip kad pagalbos daiktais kudikiui reikia drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 04 16, 10:18)
Nors ką nors, firma nesvarbu... Jie jau vaiką žėle maitina...  doh.gif  Gal yra kokių nors greito pagaminimo, nes soc.darbuotojos irgi negali visą dieną stovėti prie puodų...

Aš teisingai supratau, kad reikia ir peino mišinukų, ir košytės, kurios su vadenių tik praskedi ir viskas?

O košytės, kurios verdasi 1-3 min. netinka?

Atsakyti