Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės II

o jei širdy dar vaikas tu, tai nukeliauk į Hamleys toys . Nuostabus žaislų pasaulis, per 5 (ar net daugiau) aukštų, kai ikuriuos galima net išbandyti. Parduotuvė yra Regents gatvėj (nuo Pikadilio einant link Oxford Circus/nuo Oxford circus link Pikadilio.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 04, 17:30)
O kas gero yra pikadilyje? Nes as ten gyvenu dabar, bet kol kas nieko ypatingo nepastebejau...

Jei neklystu tai ten tiesiog parduotuvių gatvė.
Man kai neaktualu, tai neužakcentavau.
Atsakyti
QUOTE(gi2lux @ 2008 11 04, 11:55)
Big Benas, Londono akis, Westminster Abbey, netgi Sr. Nelsono kolona ir fontanai Trafalgar aikštėj, pikadilis  wub.gif

Buvau visur. Big Benas - gražu. Westminster Abey, Parlamentas - gražu. Nelsono kolona ir fontanai - nepaliko įspūdžio, matyt neseniai kažkoks renginys buvo pasibaigęs, tai aparatūrą nurinkinėjo...

QUOTE(English_tea @ 2008 11 04, 13:21)
Pabandyk eiti pėstute nuo Tower'io iki Big Ben'o (ta puse, kur Londono akis). Eik kai jau būna sutemę (apie 6 ar 7), labai gražiai viskas apšviesta toj pusėj, o jei sušali, galima kur prie vandens kavinukėj atsisėst ir išgert puodelį arbatos ar vyno kokio. Jau artėjant link Tate Modern bus viena vieta, kur medžiai mėlynom lemputėm apkabinėti, o jei gerai paieškosi, ten turėtų būt keli suoliukai su užrašu: everybody needs a place to think.

Ėjau. Jokiu kitu laiku ir negaliu eiti, nes iki 5pm dirbu. Vieta - visai šalia Heatrow oro uosto, taigi iki centro 1-1,5 val.
Kavinukėj alaus atsigėriau (šlykštus tas vietinis alus - ne man). Medžius mėlynom lemputėm apkabinėtus radau. Suoliukus apžiūrėjau visus - nėra ten užrašų. Užrašai yra truputi toliau, kur jau nebėra lempučių. Minėtą užrašą radau ant keturių suoliukų. Įdomesnis pasirodė kitas užrašas - "In memoria for unknown husband" (dėl anglų gramatikos nesu tikras, angliškai beveik nemoku).

Labai man svarbus klausimas - gal Londone yra draudžiama rūkyti gatvėse? Ar negaliu kokios baudos užsidirbti? Kažkaip nejauku...
Papildyta:
QUOTE(English_tea @ 2008 11 04, 21:38)
o jei širdy dar vaikas tu, tai nukeliauk į Hamleys toys . Nuostabus žaislų pasaulis, per 5 (ar net daugiau) aukštų, kai ikuriuos galima net išbandyti. Parduotuvė yra Regents gatvėj (nuo Pikadilio einant link Oxford Circus/nuo Oxford circus link Pikadilio.

Labai ačiū. Pabandysiu rytoj apsilankyt.
Atsakyti

Labai man svarbus klausimas - gal Londone yra draudžiama rūkyti gatvėse? Ar negaliu kokios baudos užsidirbti? Kažkaip nejauku...
Papildyta:

Gatvėse rūkyti galima, kaip ir Lietuvoj, tik pagal įstatymus negalima ant žemės "bikų" mėtyti, bet vistiek visi mėto.

O kas liečia užrašus, tai prisimenu, kaip kažkur ant baro mačiau užrašą: "Do not kill your wife, let us do it", tai toks irgi vienas iš smagesnių.
Atsakyti
QUOTE(English_tea @ 2008 11 05, 00:26)
Gatvėse rūkyti galima, kaip ir Lietuvoj, tik pagal įstatymus negalima ant žemės "bikų" mėtyti, bet vistiek visi mėto.

Dėkui. Nebesidairysiu ar aplink nėra policijos. Nuorūkų aš nemėtau.
Gal dar kas nors ką nors pasiūlys? Turiu dar tris (du, įvetinus žaislų parduotuvę) vakarus... Velniop ankstyvą tamsą... šiandien ėjau pagal ženklą "Buckingham palace", bet taip ir nepamačiau jokių rūmų...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 05, 02:05)
Gal dar kas nors ką nors pasiūlys? Turiu dar tris (du, įvetinus žaislų parduotuvę) vakarus...  Velniop ankstyvą tamsą... šiandien ėjau pagal ženklą "Buckingham palace", bet taip ir nepamačiau jokių rūmų...

as siulyciau uzlipti i st. Pauls katedros virsu, bet neatkreipiau demesio iki kelintos ten ileidzia.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 05, 01:05)

Rūkyti negalima po pastoge ax.gif . Nes jau skaitos patalpa doh.gif , kas kad stogas virš galvos gal už 10 metrų rolleyes.gif . Man policininkas user posted image.
Paėjau pora žingsnių - ten jau buvo galima smoke.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 04, 17:30)
O kas gero yra pikadilyje? Nes as ten gyvenu dabar, bet kol kas nieko ypatingo nepastebejau...

Aciu uz patarimus, kol kas nelyja - bandysiu si vakara pasivaikscioti.

Netoli Pikadilio - Soho ir Chinatown.
Neseniai grįžau iš Londono, kaip tik ten lankiausi.
user posted image

Lankytinos vietos Londone

St Paul's Cathedral man buvo labai įdomu (kaina 9,5 svaro), tačiau lankytis reikia dieną ax.gif Iki 15.30

Gal įdomu teatras? Prie Pikadilio yra teatras (teatrų tame rajone laaabai daug) My Webpage
Atsakyti
nezinau ar kas minejot, kad einant i Madame Tusaud muzieju, reikia nepagaileti papildomu keliu svaru ir butinai nueiti i ju siaubo kambari. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(English_tea @ 2008 11 04, 21:38)

Ilgai ieškojau, bet radau... Medinukas jau gal per didelis tiems žaislams, o gal per daug išlepintas... Bet sau nusipirkau žaislą smile.gif
rytoj pabandysiu išsiaiškinti kur tas China Town'as ir kas ten valgoma..
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 06, 00:22)
Ilgai ieškojau, bet radau... Medinukas jau gal per didelis tiems žaislams, o gal per daug išlepintas... Bet sau nusipirkau žaislą smile.gif

China Town yra nepertoliausiai Leicester Square, šiaip kinų rajonas, pilna ten jų restoranėlių ir parduotuvyčių, o aplink visi kiniškai kalba. O Soho, hmm.. kaip čia pasakius - visame pasaulyje žinomas, kaip kekšių ir homoseksualų rajonas, bet Soho square stebuklingas dalykas, įdomus vien todėl, kad pamatai, kaip mažulyčiame skveriuke sutelpa šimtai žmonių. Na, Soho rajone visai neblogų klubų yra, bet ir tai dauguma Gay bar ir panašaus pobūdžio.

Tiesa, jei domina knygos/muzika, galima visada nueiti į Charing Cross Road (Ji kertasi su Oxford Street, o kitoje Oxford Street pusėje pasilieka Tottenham Court Road (metro stotelė taip ir vadinasi). Toje gatvėje labai daug ne vien naujų knygų, bet ir antrų rankų knygynų bei muzikos prekių parduotuvių.

O jei domina stalo žaidimai, tai 33 Museum Street yra parduotuvė Playin' Games (čia nuo Tottenham Court Road einant link British museum būtų). Jie dirba arba iki 18.30 arba iki 19.00 valandos. Kartais pardavėjai pasiūlo kartu sužaisti kokį žaidimą (bet čia turbūt tiems, kurie dažnai lankosi)
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 06, 00:22)

I China Town yra rodykles is daugelio centro vietu pvz Trafalgar aikstes.
Nors esu kinieciu maisto gerbeja, bet ten valgyti man nepatiko, l schmoll.gif labai brangu o maisto pasirinkimas mazas ir pats maistas prastas. Daug geriau susirasti kinieciu restoraneli toliau nuo londono centro.
Atsakyti