Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo namelis: sklypas, projektas, leidimai

2murzius:
"Įstatymas" - STR "Nesudėtingi statiniai".
Kas laukia- negalėsite atlikti jokių notarinių veiksmų - parduoti, dovanoti, mainyti. etc.
2akytė- gręžinys/šulinys bus parašytas projektavimo sąlygų sąvade. Kaži kokį tipą įrašėte Prašyme?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karamele_21 @ 2008 08 11, 12:29)
niu musu namelis kolkas netukde gauti projektavimo salygu savado. bent jau musu namelis buvo priskirtas prie nesudetingu statiniu ir jo nei registruoti nei leidimo nieko nereikejo thumbup.gif

Jei teisingai supratau, esant sklype nesudėtingam, savavališkam statiniui, projektas jam bus reikalingas, jei sugalvosi jį praplėsti, padidinti ? Bet jei nieko nedarysi ar neuždės baudelės, kad stovi savavališkas statinys be supaprastinto projekto ir savivaldybės klerko palaiminimo ?
Kitas klausimas, kaip padaryti jam projektėlį jei jis bus matomas topo nuotraukoje ? Kaip jį įteisinti ? Pasidalykit patirtimi unsure.gif
Atsakyti
2murzius: 90 proc bakūžių soduose taip riogso, nepergyvenk dėl baudų, nebent kox nublūdęs kaimynas imtų stuksenti.
Kaupk pinigėlius ir kreipkis pas agentą, mygom popierkas sutvarkys.
Atsakyti
agento kokio agento 007 lotuliukas.gif
o jai rimtai i ka kreiptis?
Papildyta:
gal zinot koki? adresiuka ar tel. butume dekingi.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 05 05, 18:54)
2murzius: 90 proc bakūžių soduose taip riogso, nepergyvenk dėl baudų, nebent kox nublūdęs kaimynas imtų stuksenti.
Kaupk pinigėlius ir kreipkis pas agentą, mygom popierkas sutvarkys.

Kaimynas nestuksens, nes jo didelis namas stovi 2,5m nuo kelio ir jau įregistruotas. Mano bakužė 2,4m nuo keliuko ir yra savavališka statyba. Dabar noriu daryt geodezinius, bet nežinau, kaip tą 2,4m apeiti. Visa kita čiki.
Ieškau žmogaus, galinčio sutvarkyti šitą reikalą (prastumti supaprastintą projektą), bet kad tas žmogus labai pasislėpęs. blink.gif
Jei galit padėkit, reikalas Vilniaus r., soduose.
Atsakyti
2apgautas, murzius: ar kaina iki 10 negąsdina?
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 05 06, 15:01)

Mano 24kv.m. bakužės savikaina 8000 lt. Reik pagalvot, ar verta. Geodeziniai+topo 1200lt+ supaprastintas projektas 1700lt.(sutartas)+ ? popierių prastumimas. Vat, tas klaustukas mane domina g.gif Gali būt ir daugiau klaustukų, bet juk viską galima aptarti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 05 06, 16:01)

tas 10 nemanau,kad cia tikra kaina. geodzini darau 650lt bendro palno pakeitimas 3000lt -dar du kaimynai turi tapacia beda jei izdalinsim ant 3 tai nieko tokio+zeme 3arai 1500lt. tai jei tarpininkas paimtu koki 1000li is manes+ kaimynai nieko cia baisaus nera.
tik dar nezinau ar pirmininko palaiminimo reik,nes sujuo bedu bus.
Atsakyti
Visi skirtingai komentuoja įstatymus. Keletas projektuotojų sakė, kad pas mane nieko baisaus, dokumentai praslys, kiti sakė, kad namelis t.b. 5m. nuo kelio. Vieni sako, kad topo nuotraukoj matysis ne vietoje stovintis pastatas ir jo nieks negali "patraukti", kiti sako, kad galima su kompu stumdyt kaip nori arba iš viso pastatų nerodyti. Kuo tikėti ? Manęs nejaudina kaip tai bus padaryta, man reikalinga 100% garantija, kad aš sumoku babkes ir gaunu žemėtvarkoje suderintą kadatsrinę bylą, kurią įregistruoju Registro centre.
Atsakyti
O ką įstatymas į tai, jei mano kadastrinė byla (geodeziniai matavimai) užregistruota Registro centre ir joje matyti nužymėti pastatai (pvz. pamatai), kurie neregistruoti. Kodėl aš negalėsiu sodo sklypo parduoti ?
Atsakyti
2murzius: už paminėtas babkes gausi dažais kvepiantį RC pažymėjimą, o ne kokią š bylutę.
smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

ir as turiu klausimeli gal kas susiduret. Mes pasistatem namuka sodo bendrijoje dabar noretume pasikeisti namo statusa is sodo namelio i gyvenama, kur as tureciau keliauti su visais savo popieriais ir ko prasyti?
Atsakyti