Per didelis galvos skausmas vien dėl pasaulio šalių.
Gal yra kokių rimtesniu aplinkybių?
Baikit šposus, kad PAGAL projektą namas pas kaimyną atsidūrė.
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 01 23, 15:31)
Per didelis galvos skausmas vien dėl pasaulio šalių.
Tą prasme jei statysim taip. kaip suplanavę, tai prasidės namas vienam sklype ir dar nukeliaus į kitą. Ir ne pas kaimynus, o į mūsų antrą sklypą. Nes viename namas netelpa.
1.Kažnai tam "suplanavimui" projektavimo sąlygos ir statybos Leidimas jau yra?
2.Žemės paskirtis?
2.Žemės paskirtis?
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 01 23, 15:39)
1.Kažnai tam "suplanavimui" projektavimo sąlygos ir statybos Leidimas jau yra?
2.Žemės paskirtis?
2.Žemės paskirtis?
Projektavimo sąlygu dar neturime, nes dar tik švežiai nusipirkti sklypai, bet jau žinome kokio dydžio bus pats namas.Ir ji planavome statytis 10a sklype, o db dar pasiūlė šalia esanti 6 a sklypelį. Žemės paskirtis- mažaaukščių namų statybai.
1Variantas:detalusis planas apjungiant sklypus.
2 Variantas:namas+priestatas kitame sklype.
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 01 23, 15:55)
1Variantas:detalusis planas apjungiant sklypus.
Ačiū už atsakymą.
QUOTE(Angelux @ 2009 01 23, 15:25)
Sveiki, norėjau užklausti, gal kas esate susidurę su tokiu reikalu. Turim du sklypus, vienas šalia kito. Ir mum gaunasi pagal namo projektą, kad namas prasidės vienam sklype ir dar trys metrai nukeliaus į kito sklypo ribas. Taip jau gaunasi pagal pasaulio šalis, nes iš pradžiu turėjom vieną sklypą, o tik paskui pasiūlė dar šalia esanti sklypą. Abu sklypai ant vienos pavardės. Ar kas susidurėte, ar tą apjungimo procedūra labai sudetinga? Ka patarsit.
Šiaip jei statyt namą kaip buvom nuplanavę anksčiau ant to pirmutinio sklypo, tai jokiu pakeitimu nereikėtu darytis, nes namas būtu to sklypo rybose, bet tada kiemelis būtu pietryčių pusėje. O mes norime , kad būtų pievakarų puseje.Įvažiavimas pas mus yra iš šiaurės pusės. Nežinau ar suprantamai parašiau? Prašau, patarkit.
Šiaip jei statyt namą kaip buvom nuplanavę anksčiau ant to pirmutinio sklypo, tai jokiu pakeitimu nereikėtu darytis, nes namas būtu to sklypo rybose, bet tada kiemelis būtu pietryčių pusėje. O mes norime , kad būtų pievakarų puseje.Įvažiavimas pas mus yra iš šiaurės pusės. Nežinau ar suprantamai parašiau? Prašau, patarkit.
Mes turejome ta pacia problema,bet musu zeme yra sodu bendrijoj-du sklypai vienas salia kito.Kadangi atstumai tarp sklypu statant namus turi buti 3 metrai,tai darem algamacija-kazkoki ribu pakeitima,atseit ir pigiau ir greiciau.Bet viska turi paaiskinti jums architektas.Mes taipogi norejom daryti sujungima,bet reikia daryti detaluji plana-tai t o k i e !!!!pinigai dideli,kad atsisakem.Dabar girdejau,kad bus tai atsaukta,nes tai tik pinigu ispompavimas is zmoniu. Sekmes
Teko man tuo uzsiimti (t.y. pats dabar baigineju jungti). tai procedura tokia su žemės ūkio paskirties sklypais: padaromi abieju sklypu kadastriniai, padaromas sklypu sujungimo projektas kartu su naujo sklypo geodeziniais, viskas nesama i zemetvarka, ten suveiksto kur reikia, ir po to i registru centra. Kol kas visas malonumas kainavo 3000 (kadastriniai po 500 ir projektas sujungimo 1500). siuo metu viskas guli registru centre, tai nezinau kiek ten teks moket. bet jau turetu greit but.. Man visus popierius tvarke viena matininke.
QUOTE(LiutasVegetaras @ 2009 01 27, 23:15)
Teko man tuo uzsiimti (t.y. pats dabar baigineju jungti). tai procedura tokia su žemės ūkio paskirties sklypais: padaromi abieju sklypu kadastriniai, padaromas sklypu sujungimo projektas kartu su naujo sklypo geodeziniais, viskas nesama i zemetvarka, ten suveiksto kur reikia, ir po to i registru centra. Kol kas visas malonumas kainavo 3000 (kadastriniai po 500 ir projektas sujungimo 1500). siuo metu viskas guli registru centre, tai nezinau kiek ten teks moket. bet jau turetu greit but.. Man visus popierius tvarke viena matininke.
Ačiū, viska aiškiai supasakojot

2Liūtas: nebalamūtikit klausėjų, gi aiškiai parašė, kad paskirtis yra NEŽŪ.
Neišsisuksit su pertvarkymo (amalgamavimo) projektu.
Neišsisuksit su pertvarkymo (amalgamavimo) projektu.
to ūkio bitė
nelabai suprantu aš sodo paskirties, nes prieš 3 sav., vilniaus raj. žemėtvarka man atmetė matavimus, o atmetė būtėnt todėl, kad "blogai apskaičiuota žemės ūkio (sodų) paskirties žemės sklypo vertė. Vadovaujantis LRV 1999-02-24 nutarimu nr. 205 "Dėl žemės įvertinimo tvarkos" 1.8 punktu, žemės ūkio paskirties žemės sklypo vertė apskaičiuojama užpildžius šios metodikos 6 priedą." vat taip vat man parašė, iki šito laiško aš irgi galvojau, kad sodai tai ne žemės ūkio paskirtis.. O gavus laišką norėjosi pasiųst žemėtvarką, ypač pamačius, kad pataisyt reikėjo iš principo tik to priedo kepurę, t.y. pakeist pavadinimą ir priedo nr. o vertės liko tos pačios..
Beje, tai buvo vienintelė priežastis kodėl atmesti kadastriniai.
nelabai suprantu aš sodo paskirties, nes prieš 3 sav., vilniaus raj. žemėtvarka man atmetė matavimus, o atmetė būtėnt todėl, kad "blogai apskaičiuota žemės ūkio (sodų) paskirties žemės sklypo vertė. Vadovaujantis LRV 1999-02-24 nutarimu nr. 205 "Dėl žemės įvertinimo tvarkos" 1.8 punktu, žemės ūkio paskirties žemės sklypo vertė apskaičiuojama užpildžius šios metodikos 6 priedą." vat taip vat man parašė, iki šito laiško aš irgi galvojau, kad sodai tai ne žemės ūkio paskirtis.. O gavus laišką norėjosi pasiųst žemėtvarką, ypač pamačius, kad pataisyt reikėjo iš principo tik to priedo kepurę, t.y. pakeist pavadinimą ir priedo nr. o vertės liko tos pačios..
Beje, tai buvo vienintelė priežastis kodėl atmesti kadastriniai.
Kad sodai ir yra ŽŪ paskirtis tik naudojimo būdas yra Sodų.
Vat klaususi moteriškė byškį ne ton temon pataikė, juk klausė apie Mažaaukštę statybą.
Vat klaususi moteriškė byškį ne ton temon pataikė, juk klausė apie Mažaaukštę statybą.