Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmosios mėnesinės

Sveikos,

Mano dukrai, 13 m. prasidėjo pirmos mėnesinės. Viskas būtų gerai, tačiau mėnesinės labai gausios, jau 4 diena ir net nebando mažėti, kaip dukra sako dar vis gausėja. Kažkaip man neramu darosi, geria ji vitaminus, bet ar nereikėtų papildomai gerti geležies. Gal kuri nors mama susidūrė su tokia problema ir gali pasidalinti patirtimi. Net nežinau, gal jau reikėtų kreiptis į ginekologę? O gal kas galėtumėte kokią nors pasiūlyti, kuri turi patirties su paauglėmis? Ačiū iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(XMamaX @ 2008 01 18, 12:18)
Sveikos,

Mano dukrai, 13 m. prasidėjo pirmos mėnesinės. Viskas būtų gerai, tačiau mėnesinės labai gausios, jau 4 diena ir net nebando mažėti, kaip dukra sako dar vis gausėja. Kažkaip man neramu darosi, geria ji vitaminus, bet ar nereikėtų papildomai gerti geležies. Gal kuri nors mama susidūrė su tokia problema ir gali pasidalinti patirtimi. Net nežinau, gal jau reikėtų kreiptis į ginekologę? O gal kas galėtumėte kokią nors pasiūlyti, kuri turi patirties su paauglėmis? Ačiū iš anksto.

Buna, kad moterys menesinemis serga 7 dienas, tai gal dabar yra tas pagausejimas pries pabaiga. Rytoj gal jau nebebus tiek daug... Konsultacija su ginekologu niekada nepakenktu, galite nueiti. Jei savo megiamo ginekologo neturi, tai pagal seimos gydytoja kazkoks ginekologas jums priklauso, o patirti jie visi turi, atskiro paaugliu ginekologo juk nera. mirksiukas.gif
Atsakyti
as manyciau, jei kraujuos ilgiau nei savaite, tada kreipkites i ginekologe. O mamyte tegul nesigasdina, viskas bus gerai 4u.gif Gerkit morku sulciu, valgykit burokeliu ir nesinervuokit. Man pirmais metais budavo menesines 7-12 dienu, dabar irgi apie 7 bet as prie to pripratau bigsmile.gif Tiesiog kai kuriom moterim taip yra ir tiek.
Atsakyti
Mano mėnesinės irgi ilgos ir gausios. Nesikrimskite, tikriausiai viskas gerai. Bet dėl viso pikto pasikonsultuokite su gydytoju, pačioms bus ramiau.
Atsakyti
Visą gyvenimą sergu 7 dienas ir gausiai. Bet jei po savaitės nesibaigs,reikia pasirodyti gydytojui.
Atsakyti
Ačiū, mielosios, visoms. Jau lyg ir mūsų problemėlės į pabaigą. Nesu iš tų labai jautrių mamų, kur kas tik truputį - reikia daktaro, bet labai kankina, kai nežinai ko laukti.
Atsakyti
Aš taip pat paauglystėje ir ankstyvoje jaunystėje po 7 dienas "džiaugdavausi", tiktai kai vaikučių apturėjau, viskas pasikeitė. Labiausiai mane gelbėja, jeigu kraujavimas gausesnis-daugiau vitamino C vartoti tomis dienomis (nemėgstu tablečių, todėl geriu daug arbatos su citrina, tikrai padeda thumbup.gif ).

Geležies kiekiui kraujyje atstatyti yra labai puikus ir paprastas buitinis receptas-tereikia 4 geležinių vinukų (tokių natūralių, parūdijusių, nenikeliuotų) ir obuolio (geriausia tinka antaniniai, bet galima ir kitokių, tik rūgštesnio skonio). Vinukai susmeigiami į obuolį ir 1 parą palaikomi, tada, ištraukus vinukus obuolį reikia suvalgyti. Geriausia turėti du komplektus vinukų, tuomet kasdien turėsite pasiruošę po vieną "geležinį" obuolį.

Na, o mergaičių ginekologai (jeigu prireiktų) būna atskiri (bent jau Kaune, Klinikose yra) - man teko dukrytę vesti pas ginekologę, kai jai vos 2 metukai tebuvo.

Atsakyti

Na, gausiai kraujuojant reikia kuo daugiau juoktis ( tai irgi skatina vitamino c gamybą ) ir valgyti maisto, turinčio vitamino c. mirksiukas.gif
O jei mėnesinės yra skaudžios, tai reikia uždėti šiltu vandeniu suvilgytą rankšluostį ( jokiu būdu nedėt ant pilvo nieko karšto, nes kraujavimas bus gausesnis ) arba pūslę su šiltu vandeniu. Be to, sveika tomis dienomis pajudėti daugiau.
Atsakyti
Sveikos, mamytės,
Žinau, kad čia yra ne tik mamų, bet ir jaunų panelių smile.gif.
Mane kamuoja toks klausimukas.
Man neužilgo bus 13 metų, o mėnesinių nė kvapo sad.gif unsure.gif . Man labai neramu, nes mano mamai buvo po 12 gimtadienio, sesei taip pat panašiu laiku. Kitos mūsų giminės moterys "susirgdavo" dar ankščiau. Nežinau net ką galvoti... unsure.gif Išskyros jau tęsiasi metus, krūtinė normali, plaukeliai taip pat auga visur.
Labai būčiau dėkinga jei kas nors pagelbėtų. :-)
Atsakyti
Visiškai normalu, kad dar nėra mėnesinių. Nebūtinai turi susirgti tada, kada susirgo mama ar sesė.
Tai priklauso nuo Tavo organizmo, nes mėnesinių pradžią lemia hormonai.
Lietuvoje mergaitėms mėnesinės prasideda 12-14 metų, bet tai tik vidurkis. Gali prasidėti ir anksčiau ir vėliau.
Net jei mėnesinių sulauktum tik būdama 15metė, tai reikštų, kad viskas yra gerai.
Atsakyti
Drąsiai gali laukti iki 16m. Bet jeigu jau yra tiek požymių, manau, netrukus pasirodys ir menstruacijos smile.gif
Atsakyti
Manau dar nera reikalo taip pergyventi mirksiukas.gif menesiniu galima laukti iki 16m., ir tada jei jau nera susirupinti rimtai. Mano mama pradejo sirgti menesinemis 11m, sesuo panasiai, o as 13,5 m. ax.gif tujo labiau kad visus kitus brendimo pozymius pastebi. smile.gif
Atsakyti