Ai nu tai šita gumuliukų problema dažnai vyrauja

. Butina kepint miltus įkaitintoj keptuvėj nesvarbu ar su svietu kepini ar be jo, bet keptuve turi but įkaitinta prieš beriant miltus. Baltam padažui miltų ilgai nereik kepint, kad nepatamsėtų, nes gausis jau nebe baltas. Apkepus miltus ( geriau butų mažam padažų puodelyj kepint miltus) sumažinu ugnį, šiuo atveju pilu maža srovele ir pastoviai maišant virintą vandenį ir kokių 80-90 laipsnių karščio (galima žuvies sultinį ), vienu žodžiu tik ne šaltą vandenį ar sultinį

ir būtina maišyt. Pilu tiek vandens, kai bemaišant ( maišau aš plakimo šluotele) pamatau, kad padažas jau įgauna savo tirštumo konsistenciją. Na jei norit į padaža pilt dar pieno ar grietinėlės, tai vandens ar sultinio reiks šiek tiek mažiau, nes pienas ar greitinėlė praskies padažą dar. Kai padažas atrodo jau tinkamo tirštumo, jį reik dar 5-8 min. pavirt ant mažos ugnies retsykiais pamaišant, ibert druskos, pipirai tiktų malti balti (nors ir juodi neblogai, tik tada padažas atrodo kaip su aguomom

) . Ir baigiant virti supilti pieną ar grietinėlę. Tačiau, jei pilu pieną, aš padažą dar kartą užvirinu, o jei grietinėlę-- tai tik iki užvirimo ir staigiai išjungt. Tada reik uždengt puodelį dangčiu, nes neuždengus padažo jo paviršiuje susidaro plėvėlė. kad ji nesusidarytų, dar galima pabarstyti padažo paviršių smulkiu cukrum, tik nedaug
Nežinau ar aš čia suprantamai parašiau ar ne, nes man su rašinėliais ir seniau sunku būdavo

. O padažus išmokau gamint kai labai senai mokinausi virėjos specialybės, labai gera technologė mums dėstė maisto gaminimo technologiją ir visokių gudrybių išmokino. Duok dieve jai sveikatą

visai pamiršau, na jei jau tie gumuliukai vis vien gaunasi, tai tada yra išeitis , pertrint padažą per smulkų plastikinį sietelį. Kitas būdas, jei gaminu bet kokį kitą padažą (tinka ir baltam, tik nededu morkų), tada aš darau taip : pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas su aliejum ar sviestu, tada suberiu į keptuvę su daržovėm šaukštą miltų nu gal pusantro šaukšto ir išmaišau keptuvėj, kol daržovės sugeria tuos miltus ir jų nelieka sausų. Viską suverčiu į nedidelį puodelį su verdančiu vandeniu, išmaišau ir verdu uždengus kol daržovės sumikštėja. Kai daržovės gatavos, išjungiu puodelį, imu mikserį ( no toks kur ir į puodą galima įkišus išplakt) ir viską sumalu, kol gaunas vientisas padažas. Tada vėl ant ugnies, beriu prieskonių, ragauju, galima sojos padažo įpilt , pakaitinu iki užverda. Nu man tai skaniai gaunas ir svarbiausia be gumuliukų

.
168 cm
ech...., kiek to gyvenimo......