QUOTE(Ugniux @ 2008 10 01, 13:55)
Būkit gerutės patarkit man nemokšai, kaip daryt su petukais. nuleidinėt, ar tiesiai megzt?? Petukams palikau po 20 akių. Jei nuleidinėt, tai kaip tai daryt, kad nesigautų laiptukai. ir per kiek eilių ir po kiek akių nuleidinėt??
Po kiek ir per kiek įmanoma apskaičiuot žinant mezginio tankumą, t.y. kiek eilių ir akių telpa į 1 cm. Kad nesigautų laiptukai nereikia išmezgt paskutinės akies, pvz, nuleidai pradžioje gerosios pusės, tada mezgi išvirkščiają ir paskutinę akį nukeli neišmezgus - vėl nuleidinėji geroje pusėje. Žodžiu, prieš kiekvieną nuleidimą neišmegzti paskutinės akies.
QUOTE(Pasaulė @ 2008 10 01, 20:18)
Kaip megzti taip, kad mezginio paviršiuje būtų išlindusios kilputės?

Esu mezgus žaisliuką taip, bet vašeliu, virbalais nemačiau tokio mezgimo būdo. Arba aš ne tai įsivaizduoju. Jei nori, kad gautųsi toks kaip pūkuotas-gauruotas paviršius, tada aš apie tai (apie vašelį), bet jei nori, kad būtų taip vadinamos "ištęstos" akys (atrodo kaip didele "V" mezginyje), tada virbalais, tik nežinau tiksliai kaip ten megzt reikia - reiktų pasiskaityt man

Žinau tik tiek, kad reikia apvynioti kelis kartus siūlą aplink virbalą išmezgant gerąją akį.