Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

QUOTE(Singė @ 2011 09 01, 15:44)
Gal maniškis irgi būtų buvęs laimingas, bet kadangi palikau tik valandai, tai jis vienas vaikas ir tebuvo grupėj  blink.gif

Oho, mes radom visą būrį vaikų, o kadangi dukrytei labai patinka vaikai, tai taip užsižiūrėjus net nepastebėjo, kad išėjau. smile.gif Dar sakiau, kad pabūtų, pažaistų su vaikais, o aš vėliau jos ateisiu, tai tik palinksėjo galva ir net neatsisuko. biggrin.gif Jau išeidama norėjau atsisveikint, bet nebetrukdžiau, kad nesibaigtų ramumai. smile.gif O kai atėjau pasiimti, su maniške buvo likę tik trys vaikučiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 09 01, 14:59)
Ir aš palikau  blush2.gif 

mums siandien trecia diena darzelyje, palikom jau visai dienai (pirmasyk lankom), buvau per pietus nuvaziavus, tai vaikas visas laimingas, valge kartu su vaikais ir aukletoja, kitu verkianciu vaikuciu irgi nesimate. Pas mus ir vaiku nedaug - kol kas vienuolika... Viliuosi, kad vaiko noras nepraeis lankyti darzeli.

O del verkianciu vaikuciu - isivaizduoju, kaip mamoms skauda sirdele, kai jos vaikutis verkia verysad.gif Kantrybes mamoms ir sekmes vaikuciams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 09 01, 14:05)
Va čia ir yra blogiausia, kad sueina daug naujokučių vienu metu. Kažkokia dabar durna tvarka. Kai vedžiau dičkę, tai ateidavo pamažu vis keli naujokiukai. O kai vienas pradeda verkti, tai jau ir grandininė reakcija - visiems graudu pasidaro. O gal ir auklėtojos bėda, kad nemoka susitvarkyti g.gif
Sunku, ką pasakyti, tai ką, ji taip iš eilės visų tėvams skambins, kad pasiimtų verkiantį, kol neliks grupėj vaikų ir nereiks jos laidoti unsure.gif

Pas mus irgi taip per savaitę trys vaikai ne daugiau, todėl man ir keista kad Rugsėjo pirmąja visi vaikučiai suvedami į darželį, juk ir auklėtojoms koks darbas visus apraminti ir šiaip daugiau dėmesio reikia naujokėliui, o kai visas burys suvedamas tai auklėtojos tūrėtų būti visiškai išsunktos blink.gif unsure.gif Keistai labai..g.gif
QUOTE(Singė @ 2011 09 01, 14:27)
Visas darželio personalas nesupranta tokio dalyko, kaip mamos buvimo kartu darželyje su vaiku. Jų ilgametė praktika, lankomi seminarai, paskaitos kalba tai, kad vaikas daržely neturi būti su mama-jis turi būti paliekamas kartu su kitais vaikais ir auklėtojomis. Tik tada jis greičiau adaptuosis, supras, kad šituose namuose tėveliai tik atveda juos ir paima, kad jie būna su kitais vaikais, kad čia nėra blogai.
Pasilikimas kartu su vaiku ilgesniam laikui - tai neleidimas suvokti vaikui, kad čia jis bus be mamos. Kuo ilgiau bus žaidžiama su tuo pasilikimu, tuo vaikui bus sunkiau.
Man irgi širdį skauda dėl to, kad valandai palikau vaiką ir išėjau, bet kitos išeities nėra. Žinau, kad jei sėdėsiu kartu su juo, bus tik sunkiau jam.

Taip ir vaikutis tuomet greičiau apsipranta, o kai mama yra šalia juk dažniausiai vaikšto įsikabinęs į sijoną ir nepaleidžia.Todėl ir prašo kad vaikučius atvestus paliktų tėveliai. 4u.gif
monikan Dėl pripratimo-manau reikia laiko apsiprasti, nereikia šokinėti nuo vienos grupės prie kitos, čia tikrai neišeitis. Neskubėkite ir kantrybės svarbiausia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 01 rugsėjo 2011 - 14:19
Dėkui,aš tikiuosi,kad viskas bus gerai, stengiuosi būti rami..Ryt vesiu dviem valandom,žiurėsiu kaip jausis ir elgsis mažylis smile.gif
Atsakyti
Mes ne Lietuvoje, tai cia darzeliuose sistema siek tiek kitokia. Pirma diena su savo mazaja darzelyje buvau kartu 4val. Sedejom, zaidem, snekejom su aukletoja. Tuo metu visi kiti vaikai zaide lauke. Antra diena buvau kartu valanda laiko, siek tiek atokiau nuo jos. Su dukryte zaide aukletoja ir dar keletas vaikuciu. Po valandos laiko isejau ir grizau po triju valandu pasiimti. Trecia diena tik atvedziau ir palikau jau visai dienai. Bet cia ir darzeliai siek tiek kitaip sudaryti. Dukrytes grupeje yra 14 vaiku ir 4 aukletojos. Pirma karta einancius i darzeli priima po viena darzelinuka. Po triju dienu vel naujas darzelinukas ateina. Taip ir prisipratina, po truputi, graziai. Mazoji mano labai dziaugiasi, jokiu asaru nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(jalo @ 2011 09 01, 14:08)
keista skaityti jusu pasakojimus. Pirma karta ir jau is karto palikote..... na nezinau.....  Man atrodo bant pirma dien areikejo kartu pabuti, taigi viskas nauja visiskai nepazistami zmones.
Mums ir aukletoja pasake, tik nepalikite is karto.

Aš planavau šiandien nuėjus į darželį tik apsižiūrėti, trumpai pabūti, bet mergaitės dar nepalikti. Tačiau pati auklėtoja pasiūlė porai valandų palikti, kaip ir padariau. smile.gif
Atsakyti
MES siandien irgi pirma diena lopselyje.Vos tik atejus nelabai supratau,grupe pilna ir tevu ir vaiku,ir mums aukletoja sako eikit i grupe pabusit su vaiku.Man tas nelabai patiko,vieni vaikai nesitrauke nuo tevu,kiti bande zaisti,bet visko negalima blink.gif mes pabuvom gerokai valanda ir isejom,nes manau tegu pabuna be musu,grizom ne pilnai po valandos,tai tipo po pietu,musiskis prie maisto net neprisiliete,o ir kitu lekstes beveik pilnos buvo,be teveliu buvo tik du vaikai,o jau aukletoja tokia kankine vaizdavo tipo taip pavargo,tai vyras vos susivalde nepasakes,o ko tikejotes,ir dar tas prasymas tevu but su vaikais man nelabai suprantamas g.gif kol musu nebuvo,sunelis zaide,lakste,tai sake teko kitus vaikelius saugoti nuo jo,nes itin aktyvus,tai aisku aukletojai ne itin patiko,tai ta pirma diena tokia,ka as zinau....tiesa gryzus is darzelio visa puodeli isgere sulciu ir nuejo i lovyte,matosi pavargo,nors tiesa sakant mane irgi nuvargino,toks balaganas,per daug zmoniu pirmam kartui,ziuresim kaip seksis rytoj,guodzia tik tiek kad neverke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitule5: 01 rugsėjo 2011 - 18:35
QUOTE(monikan @ 2011 09 01, 14:33)
Gaila,kad pas mus nėra tokios tvarkos, dėl vis naujų vaikų įvedimo  verysad.gif Žinau, kad reikia apsiginkluoti kantrybe ir išlaukti ta adaptacijos periodą, bet taip sunku  unsure.gif Tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi už tas Mamytes, kurių vaikučiai be jokių didelių ašarų pasilieka darželyje 4u.gif

tiesiog pati nebeveskite vaiko kokią savaitę, ar jos pusę, nes vaikai verks dar nemažai laiko, jei vaikas imlus, verks ir jis. Čia jau matau, kad auklėtoja jums kliuvo arba ką tik išleidus didesnius vaikus į mokyklą, arba nesusitvarkanti... buvom mes panašioj situacijos, žiauru buvo klausyti, kaip į uždarytas duris vaikas trankė rankytėm ir šaukė noriu pas mamą...
kitam daržiuke dirba puiki auklėtoja, ji kiekvienais metais išleidžia lopšiukus ir vėl naujus "gauna", labai švelni, kantri, moteris, nešioja juos ant rankų, glaudžia, sugeba pamyluoti visus, po kelių min, verkiančių nebelieka.
Padarykite pertrauką, gal bus lengviau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2011 09 01, 14:44)
Kaip jums faina  thumbup.gif
Papildyta:
Gal maniškis irgi būtų buvęs laimingas, bet kadangi palikau tik valandai, tai jis vienas vaikas ir tebuvo grupėj  blink.gif

čia geras lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(smiler @ 2011 09 01, 15:49)
Mes ne Lietuvoje, tai cia darzeliuose sistema siek tiek kitokia. Pirma diena su savo mazaja darzelyje buvau kartu 4val. Sedejom, zaidem, snekejom su aukletoja. Tuo metu visi kiti vaikai zaide lauke. Antra diena buvau kartu valanda laiko, siek tiek atokiau nuo jos. Su dukryte zaide aukletoja ir dar keletas vaikuciu. Po valandos laiko isejau ir grizau po triju valandu pasiimti. Trecia diena tik atvedziau ir palikau jau visai dienai. Bet cia ir darzeliai siek tiek kitaip sudaryti. Dukrytes grupeje yra 14 vaiku ir 4 aukletojos. Pirma karta einancius i darzeli priima po viena darzelinuka. Po triju dienu vel naujas darzelinukas ateina. Taip ir prisipratina, po truputi, graziai. Mazoji mano labai dziaugiasi, jokiu asaru nebuvo.

kad mes irgi taip pat pratinomės, nežinau nuo ko čia priklauso, nuo auklėtojų, ar direktorės, juk nėra baisu, priimti į grupę kokius 4-5 vaikus, su jų tėveliais, kartu pabūti, tada valandėlei vienus palikti, juk lopšiukuose tie mažuliai, tokie dar mažučiai... maniškė pradėjo lankyti 1,8m. , taip gaila ją kelt ryte būdavo, jau nekalbu apie palikimą...klykdavo irgi , įsikibdavo į mane, auklėtoja beveik atplėšdavo, verkėm abi. Perėjus į kitą darželį, viso to nebuvo. Nežinau, ar ji susiprato, kas yra kas, ar kitaip elgiamasi su ja buvo, pirmąjame palankė apie 2 savaites
Atsakyti
Maniske siandien kuo puikiausiai isbuvo visa diena darzelyje, tiesa pries pora menesiu mes menesi laiko buvom lanke si darzeli. Tai tik atejus ryte i grupe puole zaisti ir nepastebejo kaip isejom smile.gif Greiciausiai gerai jautesi, nes viskas kazkiek pazistama, ir aplinka ir aukletoja. O vakare net nenorejo namo eit, sake "nenoriu" biggrin.gif Tai zyziania isivedziau namo. Buvo kazkiek neramu, kaip reaguos, nes pora menesiu pertrauka buvo, bet matau, kad viskas kuo puikiausiai, tikekimes ir toliau taip bus, nes kai vedem pirma kart tai reikejo keliu savaiciu pripratint - kiekviena ryta buvo asaros paliekant.. Sekmes visoms mamytems, kantrybes ir viskas bus gerai 4u.gif
Tiesa, grupej siandien buvo beveik pilna - praktiskai visi naujokai, tai aukletoja pakraupus - sako tikejausi kad palaipsniui suves o ne is kart visus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medi: 01 rugsėjo 2011 - 21:17
Ziuriu nedaug vaiku, kurie noriai pasilieka darzely unsure.gif
Maniske jau beveik su 2 savaiciu patirtim biggrin.gif Tai viskas ok nuo pat pirmos dienos ( kad tik neprisisnekejus) thumbup.gif Jau dvi dienas ir pietu miegeli miegojo lopsely ax.gif
Atsakyti
Skaitineju temute, daugiau pasisakanciu patirtis kartoka smile.gif As is tu sentimentaliu mamau, kuri nepaliko pirma diena darzelyje. Atejom puse 9, vaiku buvo gal 13, mamos gal 4 besiruosiancios iseiti. Vienas berniukas verke ne savom asarom, prisijunge mergaite, po to dar viena, kai berniukas pradejo saukti "noriu mamos". Na ka, prie tu triju prisijunge dar 4 ir po valandos isvykom namo. Mano nuomone, kad nereiketu mamoms atvesti ir palikti i nepazistama viena su nepazistamom tetom ir dar 14 nepazistamu "draugu". Aukletoja labai rupestinga, seimininkute, jei taip vadinama, visus maitino pribegdama, kuris dar nevalgo, kuris uzsiziurejes ir pan. Pagarba joms. Prasitare moterys, kad sunku is karto su 15, kai is ju 7 rekia. Negali demesio skirti visiems, o visi jo nori. Verkimas persiduoda kitiems, nes visi saukia stebuklinga zodi "MAMYTE". Ir galu gale, teko iskviesti vaiku tevus. Ir aciu D., as noreciau but iskviesta, kai vaikas jau tiek isirekes, kad nebenusiramina. Zodziu, dziaugiausi savo ziogu, kuris yra 100% maminukas, nuejo nuo manes keleta zingsniu, apsizvalge, pazaide su konstruktoriais, valge kose, bendravo su vaikais... Zvilgtelejo pora kartu ar esu, bet nieko. Aukletoja sutiko, kad rytoj neateisim, situacija, aisku nepasikeis. Eisim kitos savaites pabaigoj, nes siandien netycia nuslydus kojytei prakirtom kakta, siuvo ir t.t. Bet pasveiksim ir eisim prijungti i draugu kompanija 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes. Na ka - siandien ir vel palikau mazyli. Porai valandu - apie puse 11 eisiu, jei nepaskambins anksciau. pabuvau kol pusryciavo, kol pradejo zaisti ir isejau.O ka daryti - as manau kad tas sedejimas tik dar sunkaiu bius vaikui ir nieko neduos, o pora valandu be mamos - na juk nera pasaulio pabaiga. Aisku, sakaiu aukletojai, jei jau labai uzsireks, kad man skambintu.... Nepasiduodu ir kol kas patis stengiuos nepanikuoti. Bet lengva kalbeti, va sunkiau islikti ramiai.
Atsakyti