QUOTE(prieblanda @ 2009 05 02, 19:32)
ką tuo nori pasakyti?
aš tai turiu santaupų, kurios buvo taupomos būtent buto įregimui, tam tuos pinigus ir leidžiu. aišku, kad viskam visko niekada nepakanka, bet ar dėl to turėčiau nieko neleisti? arba gal periodiškai pulti į paniką, kad viskam neužteks?
aha , kad viskam neužteks ir vėliau vistiek reikės traukti į bendras išlaidas

Panikos neturėjau omeny
QUOTE(Miaška @ 2009 05 04, 12:52)
O ar negali taip būti, kad leidžiat tuos pinigus normaliai, tiesiog pagal keturių asmenų šeimos poreikius mažiau ir nesigauna?
ir aš taip pagalvojau
QUOTE(tauskalyte @ 2009 05 04, 13:05)
na, gal ir gali, nebezinau

na, bet ir maistui, pvz, skaiciau, kad 4 asmenu seima isleidzia apie 800-900 per men, o pas mus ziuriu, kova 1000 su biskiuka, o balandi 1300 kazkur. na, buvau lenkijoj, tai ten kazkiek apipirkau i prieki, sauskelniu be to pirkau i prieki irgi, dar kokios gerom 2 sav yra ir mesos, ir kruopu, ir makaronu ir pan, tai ziuritn is tos puses, gal ir nera didele ta suma, nezinau. zodziu, maisto kazkaip uzsiperkam kiek imanoma i prieki. be to, balandi buvo vyresnelio 5 gimtadienis, tai jam isleidom nemazai

(vien du tortai kainavo 100)
Jei turi atsargų, tai normalu, kasd balandį buvo didesnė suma, gegužę bus mažiau išlaidų
Aš manau, kad geriausia sekti išlaidas keletą mėnesių ir tada daryti išvadas- kiek vidutiniškai per mėnesį gaunasi maistui, kiek komunalinėms paslaugoms (joms, manyčiau, reikia metinių rodiklių, nes skiriasi sezoniškumas), kaip dažnai reikia tam tikrų buities higienos prekių, kirpyklų ir t.t. Tada galima planuoti, nes neperkant jokių nebūtinų prekių kitaip neįsivaizduoju kaip elgtis

Pas mus tokia pat situacija- atrodo, nieko neperka "į šoną", bet...

Gerokai sumažėjo paskolos įmoka, bet jaučiu, kad išnyks ir tie pinigai

Todėl pradėjau dėti indėlius, nes jau iš ankstesnės praktikos žinau, kad jei pinigai iškart atidedami taupymui, tai jie ir kaupiasi, o jei planuojami atidėti mėnesio pabaigoje, tai jų nebelieka