Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas draugauti su puoduku?

man irgi idomu, ka daryt, jei vaikas visiskai nenori sedeti ant puodo, nuo kudikystes. tik pasodini ir asaros, nes nori lekti, begti ir sedeti tada ir ten kur pati nori, o ne kur pasodina doh.gif ar nekankint vaiko ir islaukti kol jau pradessuprasti blush2.gif
Atsakyti
Manajai už 4d. sueis metukai, va paėmiau šiandien ir su kelnytėm pasodinau ant puoduko, tai vos nukrapščiau, kad nuliptų lotuliukas.gif Po truputį susipažinsim kas tai per daiktas, tada bus lengviau mažylei susidraugauti su puoduku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(shady2 @ 2009 10 12, 13:22)
man irgi idomu, ka daryt, jei vaikas visiskai nenori sedeti ant puodo, nuo kudikystes. tik pasodini ir asaros, nes nori lekti, begti ir sedeti tada ir ten kur pati nori, o ne kur pasodina  doh.gif  ar nekankint vaiko ir islaukti kol jau pradessuprasti  blush2.gif

gal pabadykit nupirkti kitoki puoda g.gif pas musu mociute buvo toks senuovinis puodukas,tai ant jo sunelis nenuorejo sedeti nors tu ka blink.gif doh.gif is karto i asaras unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(teresiukas3 @ 2009 10 12, 09:04)
na o maniskiui 1m9men ir neseda jis ant puodo nors tu ka jau nebezinau ka ir daryt blush2.gif

Pas mus ir ta pati situacija doh.gif Atsiseda, bet tik sekundei, ilgiau pasedet niekaip neprikalbinu.Vyresnioji tokio amziaus, jau pati prasesi.Dabar is vis paslepiau puoda, nes kategoriskai atsisako sestis.Namuose laikau be pampersu, klykia kai i kelnes padaro, rodo, kad slapia, bet su puodu draugaut nenori.
Atsakyti
Girdejau kazkokioje laidoje, kad vaikas tokia savok, kaip kenteti ir nedaryti i kelnes suvokia nuo 1m ir 3men, taip kad as saviski ruosiuosi pratinti nuo 1m, ne anksciau smile.gif
Atsakyti
na as truputi apie mus papasakosiu:
ant pacio puodo pradejom sestis kai tik suejo 6men. aisku visko buvo smile.gif kai mano mazulei suejo 9men prasidejo siltas birzelis ir sauskelnes pakeiciau paprastom kelnaitem. As vadovaujuosi logika kad protas ateina per diskonforta. tai va, mes visa vasara be pampersu sedejom, tik i lauka ejom su pampiu, tai labai eko vasara buvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif to pasekoje vaikas nuo 8 men kai tik noredavo ant puodo, pati priropodavo prie puoduko ir pradedavo ji judinti lotuliukas.gif aisku laikemes vienos taisykles kad po miego iskart ant puodo ir pries pat pat miega dar pasodindavau. dabar mums jau metai ir 1men, tai prieina prie puodo ir rekia, kelia ji, tampo per kambari lotuliukas.gif tai va taip ir gyvenam pampersus taupydami lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O del naktinio miego tai po paklode visada patiesta vienkartine palute, jei diena labai daug vaikas geria tai jau zinau kad naktis bus slapia, bet kai oras toks kaip dabar tai pabundam sausos thumbup.gif
Atsakyti
Maniskei 1m. ir 9 men smile.gif Bet mes vis dar su "pampersiukais" vaikstom doh.gif Dukryte nebijo puoduko, ant jo mielai sodina leles, meskucius, pati su kelnytem atsiseda g.gif Bet nuogu uzpakaliuku pasedi tik akimirka, o paskui vel lekia lotuliukas.gif Tai nespeja padaryti reikaliuko...Jau pati nebenori tu sauskelniu, vis taiko kaip jas nusiplesti, bet i puoduka nedar...Tai taip ir gyvenam blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš savo pirmą vaikelį pratinau ant puoduko nuo to momento, kai pradėjo gražiai savarankiškai sėdėti (~ 8 mėn.), jauna buvau klausiau savo, vyro mamų doh.gif Kai buvo metukų laiko jau gražiai sėdėdavo ir padarydavo, bet teko keisti gyvenamąją vietą, kraustėmės į erdvesnį būstą, tai vaikučiui toks stresas buvo, kad visiškai pamiršom savo įgūdžius puoduko klausimu verysad.gif Dar kokį mėnesį bandžiau sodinti, bet veltui. Nenorėjau vaikučio dar daugiau stresinti ir pamasčiau, kad palauksiu kol pats vėl sėsis. Vėl pradėjome puoduku domėtis, kai buvom apie 1 metukus ir 10 mėnesių ax.gif Kokią savaitę žaidėm doh.gif , o per sekančią gražiai išmokom juo naudotis thumbup.gif Su broliuku pavyko dar geriau. Kadangi pametukai, tai jis dirbo kopijavimo aparatu, ką brolis vyresnėlis daro, tą ir jis iš paskos. Tai ir sėdėti, stovėti, vaikščioti, valgyti ir su puoduku draugauti išmokom galima sakyti visiškai nepastebimai wub.gif Paskui netikėtai perskaičiau straipsnį, kad tik sulaukę 1,5 metukų vaikučiai suvokia ką daro ir tada yra prasminga juos pratinti prie puoduko. Tad dabar augindama dukrelę per daug galvos nesuku dėl to puoduko rolleyes.gif Matau, kad dar vonioje prausiantis kartais ji daro sysiuko ir net nesureaguoja, kad jei kas bėga tarp kojyčių, arba šiaip vėdindamos užpakaliuką jei mažą reikaliuką padarom - nulis reakcijos. Reiškiasi - anksti smile.gif
Atsakyti
Aš prižiūriu anūkytę wub.gif Tuoj bus 11mėn. Puoduką nupirko kažkur prieš du mėn., tai pradžioj tik žaidėm, susipažinom, sėsdavom su kelnytėm kambaryje. Apie 10 mėn. nunešiau puoduką į vonios kambarį ir po miegelio sėkmingai padarėm sysiuką.Buvo pagyros, plojimai, nešimas kartu išpilti ir tt. Dabar jau suvokia, kad daro sysi, nes pasižiūri ir pati sako. Sodinam po miego, truputį po valgio, ilgiau pažaidus, bet sėdim trumpai mirksiukas.gif Didelis reikaliukas dar neišeina biggrin.gif , bet viskam ateis savo laikas, svarbu nieko nedaryti prievarta ir turėt kantrybės mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
As nezinau ka ir daryt... Pradejom sestis ant puodo jau nuo 7-8 men kazkur. Tai ji nei bijojo nei, idomu buvo iki pat 11 men dazani padarydavo ant puodo, kartais net kakutis iseidavo, mat as parodydavau vis kaip pastenet, tai ji budvo mane megdžioja ir padaro. O nuo 11 su puse men - baisu. Kazko pradejo puodo bijot, vos tik pamato kad nesuosi artyt ti isikabina i mane is visu jegu ir rekia visa gerkle. nenori nors tu ka. Kartais po miego nusinesu - padaro, o visa diena tik pamato kad prie puodo inam ir asaros.

Gal kas susiduret? kaip elgetes? ar visai nesodint kuri laika ir po to vel bandyt?
Atsakyti
o kaip susidraugauti su puoduku nakti g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif ??
diena jokiu problemu, net per pietu miega, nakti wub.gif doh.gif ax.gif
Papildyta:
ir pats mazasis verkia susigedes, labai noretu pabusti sausas, bet vis nepavyksta, nebent retai...
bandem ir vidury nakties pasodint, ir paryciais- nieko....
Atsakyti
Maniškė 2 metų pradėjo prašytis ant puodo, anksčiau reikėdavo gaudyti momentą. Bet nakčiai bei pokaičiui ji vis dar su sauskelnėm ax.gif
Atsakyti