Oi sunkus reikalai su tuo puodu
1,5 metu mergaiciuke viska supranta ir rodo, kur reikia viska daryti.... bet nesedi, na 5 sekundes
Laukiam geresniu laiku
Mano dukryte nors ir sedi ant puodelio, bet nieko nedaro. Kartais pati nusimauna kelnytes atsiseda ant puodelio, pasedi kelias minutes ir atsistoja nieko nepadariusi. Pradejom lankyit darzeli, bet ir ten i puodeli nieko nedaro, nors tu ka!
Viena karta isejo padaryti dideli reikala ir maza, bet daugiau deja ne, bandau sodinti vis tiek, juk reikia kazkaip pratintis, nesinori per prievarta kankinti, kad paskui nebutu dar didesniu bedu, a tai is vis bijos puodelio, kaip kokio baubo.
Nu va kaip sunku su siais reikalais
na aš tai savo angelėlį nuo 10 mėn pratinu ant puoduko, tai iš pradžių padarydavo ir pats norėdavo atsisėst ant puoduko, o dabar tai pasodini ir sėdi taip kol neatsibosta
o nulipęs pridaro ant grindų
QUOTE(skruzde21 @ 2007 12 09, 12:54)
na aš tai savo angelėlį nuo 10 mėn pratinu ant puoduko, tai iš pradžių padarydavo ir pats norėdavo atsisėst ant puoduko, o dabar tai pasodini ir sėdi taip kol neatsibosta
o nulipęs pridaro ant grindų 
Todel,kad jis nesupranta vaikas ko is jo nori
Kam tas toks ankstyvas sodinimas tai nesuprantu
QUOTE(rututu @ 2007 12 08, 01:26)
Oi sunkus reikalai su tuo puodu
1,5 metu mergaiciuke viska supranta ir rodo, kur reikia viska daryti.... bet nesedi, na 5 sekundes
Laukiam geresniu laiku 
Mano sūnelis irgi rodydavo [pusantrų metukų būdamas] ,kad nori ,tačiau ant puodo nedarė ,bet praėjo dar keli mėnesiukai ir be problemų pradėjo daryt ant puoduko
Su maniske tai jokiu problemu
ant puoduko pradejom sestis apie 9-10 mėn, kai pradejo vaikscioti..buvo vasara ir nenorejau kad vaikas sustu su pampersais
Buvo visko..reikejo DAUG KANTRYBES i diena pakeisdavau apie 10-15 pedkelniu
taikydavausi kada ji ant poduko nori.. bet rezultatas mane dziugina nuo metuku jau prasosi kakucio o nuo 1 ir 2 mėn siusiuko kaip ji sako- Sikaku
Kai tik is lopsio griztam tai maunam lauk pampersa, maunames triusikus(beje, labai sunku gaut maza ismiera tokiam pypliui) pedkelnes ir dukstam namie
Buvo visko..reikejo DAUG KANTRYBES i diena pakeisdavau apie 10-15 pedkelniu
Kai tik is lopsio griztam tai maunam lauk pampersa, maunames triusikus(beje, labai sunku gaut maza ismiera tokiam pypliui) pedkelnes ir dukstam namie
oi musu irgi laikia tie vargeliai
Ne viename literatūros šaltinyje perskaičiau, kad pradėti bandyti sodinti ant puodo vaiką galima tik maždaug nuo 1,5, nes tik tada TA VIETA
pradeda sietis su atitinkamomis smagenų dalimis, pranešančiomis vaikui apie artėjantį prie kelnyčių daiktą
Tad aš net nesistegiu būti protingesnė už tų straipsnių autorius ir vaiko nekankinu su tais sisiuko ir kakučio gaudymais (nors maniškei jau 1,5 m.)
Beje, gerai viena patyrusi 3 vaikų mama yra pasakiusi, kad tą laiką, kuomet "gaudome" vaikų sisiukus ir kakučius geriau išnaudotumėme ugdymui ir bendravimui su vaiku
O kur, be to, skubėti - jei tik negaila pinigų sauskelnėms, jei tik nešunta užpakaliukai
, neforsuokim įvykių
Juk dauguma patyrusių mamų kalba - atėjo laikas ir pats atsisėdo
Beje, turiu ir aš pažįstamų, jaunų mamyčių, kurios visiškai nepritaria tokiai mano nuostatai. Kiek žmonių, tiek patirčių ir nuomonių
Beje, gerai viena patyrusi 3 vaikų mama yra pasakiusi, kad tą laiką, kuomet "gaudome" vaikų sisiukus ir kakučius geriau išnaudotumėme ugdymui ir bendravimui su vaiku
O kur, be to, skubėti - jei tik negaila pinigų sauskelnėms, jei tik nešunta užpakaliukai
Beje, turiu ir aš pažįstamų, jaunų mamyčių, kurios visiškai nepritaria tokiai mano nuostatai. Kiek žmonių, tiek patirčių ir nuomonių
Papildyta:
QUOTE(Kaliopė @ 2007 12 11, 15:10)
Ne viename literatūros šaltinyje perskaičiau, kad pradėti bandyti sodinti ant puodo vaiką galima tik maždaug nuo 1,5, nes tik tada TA VIETA
pradeda sietis su atitinkamomis smagenų dalimis, pranešančiomis vaikui apie artėjantį prie kelnyčių daiktą
Tad aš net nesistegiu būti protingesnė už tų straipsnių autorius ir vaiko nekankinu su tais sisiuko ir kakučio gaudymais (nors maniškei jau 1,5 m.)
, neforsuokim įvykių
QUOTE(Kaliopė @ 2007 12 11, 15:10)
, neforsuokim įvykių
Neturiu ką ir pridurt...
Sveikos, mamytes,
Mes irgi vargstame su tuo puoduko reikalu
Maniskiam jau 2 metai ir tik dabar kartais prikalbinu pasedet, tai mazas reikaliukas iseina (nors pats nesipraso, pataikysi tai pataikysi
), o su dideliu tai kategoriskai ne, nueina pasislepia ir viskas
Mes irgi vargstame su tuo puoduko reikalu