QUOTE(Ievuuska @ 2013 09 09, 11:29)
Šiemet pasikeitė viena auklėtoja, tad nesu tikra, kaip ten viskas vyks šiais metais.
Pavyzdžiui man labai patiko pernai, kad kalėdinis vakarėlis tai buvo ne santa clausai ir visokie "Jingle Bells", o vaikučių spektaklis pagal lietuvių tautosaką, su kaukučiais, laumėm ir seniu šalčiu. DAr kas patinka, tai kad vaikai skirtingo amčiaus - nuo 3 iki 5 metų.
Muzikinės grupės esminis privalumas buvo Auklėtoja, kurios šįmet darželyje nebėra (gavo darbą prie pat savo namų, o prieš tai važinėdavo kasdien..traukiniu). Va dėl tos auklėtojos, jos požiūrio, jos sąmoningo noro ir gebėjimo netramdyt, nedresuot, o prižoiūrėt laisvus, nebijančius, pasitikininčius savimi vaikus, buvo verta leisti. Kas yra dabar - nežinau, maniškė išėjo į priešmokyklinę.
Taip, toje grupėje vaikai mišraus amžiaus, maniškė joje sėdėjo nuo dviejų iki šešerių metų, tai jai buvo beveik kaip namai, labai norėjo eit į darželį, tieisog bėgdavo. Dabar, kitoje grupėje - jos reakcija jau kitokia (o gal ir normalu, visgi, nauja grupė, nauji vaikai, nauja auklėtoja, auklytė etc) .
Muzikos užsimėmimai - sakyčiau šiaip sau, minėtas kalėdinis vakarėlis su kaukučiais ir tautotsaka - kiek pamenu, ne muz. mokytojos, o vienos šaunios, iniciatyvios ir su idėjom mamos nuopelnas. Prieš tai kažko originalesnio nebuvo, būdavo, ir kad pagal fonogramą vaikai choru rėkia, absoliučiai negirdėdami nei savęs, nei kito (tai nelabai gerai mu.klausos, apskirtai, muzikalumo ugdymui).
Tvora yra, minusas - nėra normalaus parkavimo prie daržo, rytais visi stovi su mirksiukais ant šaligatvio (ačiūdie, nė karto dar nenubaudė, bet vis tiek nemalonu). Privalumas - išties erdvus žalias kiemas, vaikams yra kur palakstyti.
Direktorė išties labai šilta moteris ir ne kyšininkė
Kas dar man patinka - kontekstas, daržą lanko daug menininkų vaikų, t.y. jautrių, nepasikėlusių, nesistengiančių kaip nors "pakazuchintis", nerungtyniaujančių, kieno čia džipas krūtesnis ir vaiko džinsai "firmiškesni". Tokia paprasta atmosfera, o tuo pačiu - pakankamai kultūringa.
Auklėtojų yra visokių, man pasakojo, kad vaikai net keiksmažodžių parsinešdavo iš vienos auklėtojos. Žodžiu, kaip jau pasiseks.