Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio žaizdelės, operacijos

Gimdžiau du vaikus. Po pirmojo gimdymo atsirado zaizdele kaklelyje, bet gydytojas pasake, kad jeigu gimdysiu antra, zaizdeles netvarkys. Dabar, po antro gimdymo, atlikus tepineli del veziniu lasteliu, papilomos viruso atsakymas buvo, kad yra tik reakcija i mikrobus, bet nei papilomos viruso nei veziniu lasteliu nera.

Atlikus kolposkopija gydytojas pasake, kad reikia uzsaldyti zaizdele.

Taciau jis prasitare, kad kartais geriau uzdeginti, nei saldyti. Saldymas veliau sukelia problemu, gali kilti gimdos uzdegimai.

Beje, as gydytojui nepaminejau, kad visa vaikyste esu sirgus pusles uzdegimais, ir dabar retkarciais pasitaiko.

Gal geriau isvis netvarkyti tos zaizdeles? O gal geriau uzdeginti?
Atsakyti
Šiuo metu gimdos kaklelio tyrimo ir gydymo taktika tokia: jei atlikus onkocitologinį tepinėlį ir kolposkopiją pakitimų nerandama, jokie gydymai nereikalingi. Jei, esant normaliam onkocitologiniam tepinėliui, tiriant kolposkopu randami pakitimai, reikia paimti tyrymą būtent iš tos vietos, o ne šaldyti, ar deginti.
Atsakyti
laba diena, buvau nuejusi pas ginekologe, ji mane apziurejo ir pasake,kad g.kaklelyje yra zaizdele, kaip ji sako igimta. apziurejo, atliko onkocitologini, ir sake nieko blogo, bet jos zodziais tariant ji man taip pasake: kaip dukrai ar savo vaikui rekomenduoju uzdeginti azotu. Ar reikalinga tai daryti ar vertetu laukti. esu negimdziusi taciau po metu noreciau pastoti, man 24 metai. ar deginimu pasekoje nesusidarys randu, del ko veliau taps apsunkintas gimdymas?dekui
Atsakyti
Jei atlikus onkocitologinį tyrimą patologinių pokyčių nerasta, nieko daryti nereikia.
Atsakyti