Įkraunama...
Įkraunama...

Muzikos mokykla

Mūsų viena dukra nuo 5 metų pradėjo paruošiamąją muzikos mokyklos klasę, sesė su ja 3 metų būdama paeidavo, kartais nenorėdavo, dabar jos 6 ir 4 m., abi mielai eina, šešiametė dar gavo smuiko ir vokalo pamokas. Nežinau, ar smuiku pati užsinorėjo, ar aš užkrėčiau, nes pas savo labai gerą mokytoją norėjau leisti. Mažai dar tų pamokėlių buvo, kol kas labai nori.
Atsakyti
sveikos,

gal atsiras, galinti atsakyti, nes pati info nerandu.
dukra pradėjo lankyti Yamaha programą "linksmieji klavišai". Mokytojos teigimu, tai tokia pati mokykla, kaip ir kiekviena muzikos mokykla, suteikianti tokį patį muzikinį išsilavinimą g.gif aš kažkaip abejočiau, kad ji prilygsta "tradicinėms" muzikos mokykloms...
gal yra žinančių, kaip iš tikrųjų?
Atsakyti
Manau, kad priklauso nuo mokytojo, nuo instrumento ir ptogramos. Del prgarmos nieko negaliu pasakyti, instrumenta, jei reikia pirkti is Yamahos, tai vat skirtumas toks, kad dar esi biznio dalis, bet, cia juk patys ir renkames. Mokytojas, gali buti geresnis, gali but prastenis, nei muzikos mokyloje o del programos tai va reiktu psaidometi, kiek ir kokius dalykus vaikai mokosi paprastoje muzikos mokyklo,e ir ka teigia Yamahos programa. Gal kas atsakys. Kadangi as mokiausi Ciurlionio menu mokykloje, tai ten buvo tikrai daug visko salia bendro lavinimo
Atsakyti
Ikišau savo nosį į šitą temą ir nesusilaikiau nepakomentavusi. Elife, mano sūnus nuo kūdikystės iki 1 klasės lankė Yamaha muzikos pamokas, štai čia mano kantrybė ir baigėsi. Kadangi vaikas turi polinkį muzikai ir jam tikrai patiko muzikuoti, įstojo šiais metais į tradicinę muzikos mokyklą. Ir į Yamahos pusę net žiūrėti vaikas nebenori. Visų pirma pradėkime nuo to, kad ten jau vien patys pagrindai pradedami netaisyklingai dėstyti. Vaikamas, sėdintiems prie klavišų, neaiškinama, kad daužyti jų negalima, nemokamas rankų pastatymas. Antra, pats instumentas - pigūs sintezatoriai, dabar mūsų namie stovi tikras pianinas, ir patikėkite, skirtumas nuo elektrinių - milžinškas. Trečia, Yamaha yra gryna komercija, jų rengiami vaikų "koncertukai" grynų grniausia fonograma.. Jei mano vaikas guodėsi, kad per vieną jų koncertuką, dviejų eilių sintezatoriai buvo nepajungti.. Tai pagalvokite, kaip tokiame "koncerte' turėjo jaustis pats atlikėjas. Ketvirta, neišmoko nei vienos melodijos iki galo, vieną apsimokę, puola prie kitos.. Kai paklausiau mokytojos, kodėl taip, buvo pasakyta: toks Yamahos pamokų principas smile.gif Žodžiu, nepasakysiu ,kad Yamaha vienas ištisinis minusas, natų aiką išmokė, į muzikalkę įstojo be problemų, meilę muzikai, improvizacijai įskiepjo, bet... Visgi pirmumą teikčiau tradicinei mokyklai, ir tikrąjam instumentui. Kita vertus, jei jums muzika tik pasižaidimas, o netikras vaiko pomėgis, gal to ir užtektų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fainulkina: 25 spalio 2015 - 23:38
QUOTE(klmn @ 2015 09 06, 16:16)
Sveikos mamytės. Turiu klausymą. Sūnus įstojo į muzikos mokyklą, bet nori spėti lankyti ir krepšinį. Tai turiu klausymą, gal kas lanko mėgėjų klasę? Gal ten mažiau privalomų dalykų? Ir iš viso kuom skiriasi mėgėjų klase nuo pagrindinės? Ir dar kaip su instrumentu? Mes saksofonu grosime, tai ar privaloma jį iš karto turėti, nes kainos jų tai  blink.gif . O jeigu sūnus už metų nebenorės groti tai kur jį dėti  doh.gif

daugiau kainuos mėgėjams smile.gif pvz anksčiau muzikos mokykla Vilniuje kainuodavo 72 litukus mėnesiui- tuo tarpu mėgėjų grupėje 150litukų. plius mėgėjai gali eiti nors ir 20metukų mokintis smuiku... jokio skirtumo, tačiau diplomo negausit. Šiaip pirmi metai nematau aš labai didelio apkrovimo- 1 valanda tik instrumentas ir 2 solfedžio. antrais metais dukra pasiėmė dar pianino 0,5 valandos ir plius dar vis tik pasiėmė choro pamokas... man nepatiko mokyklos chore net nepaaiškino kvėpavimo ir išsižiojimo (ką jau ką o chorus aš pralankiusi ir 4 metus katedroje ir paskui pedagoginiame- plius muzikos mokykloje 2 metus taigi manau praktikos turiu ir matau, kad vaikas blogai dainuoja, kad jinai įkvepia plaučiais, nepakankamai išsižioja... ir buvau teisi- nuėjus muzikos mokykloje į chorą teko papildomai imti pamoką kad išmokinti dukrą išsižioti ir teisingai kvėpuoti dainuojant

QUOTE(elifė @ 2015 10 19, 14:33)
sveikos,

gal atsiras, galinti atsakyti, nes pati info nerandu.
dukra pradėjo lankyti Yamaha programą "linksmieji klavišai". Mokytojos teigimu, tai tokia pati mokykla, kaip ir kiekviena muzikos mokykla, suteikianti tokį patį muzikinį išsilavinimą g.gif aš kažkaip abejočiau, kad ji prilygsta "tradicinėms" muzikos mokykloms...
gal yra žinančių, kaip iš tikrųjų?

neprilygsta- net pasakysiu daugiau jei lanko mažas vaikas smuiko pamokas Yamahoje o paskui ateina mokintis į paprastą mokyklą tai mokytojai keikiasi net necenzūriniais žoodžiais (dažniausiai mintyse). Daug sunkiau vaiką atpratinti nuo netaisyklingo laikymo nei jį išmokinti nuo 0. Plius patys pamastykite- paima klasėje 5-10 smuikininkų juos sustato ratu ir jie "groja" vienu metu ,viskas tvarkoje? bet dabar situacija- paprasta muzikos mokykla- mokytoja paima 1 vaiką ir su juo groja 30min(2 kartus į savaitę). Per tas 30 min net ir 2 klasėje taisomas vaikas- štai dukra savaitę intensyviai viena grojo ir... kad būtų lengviau pradėjo dėti smuiką ant riešo- aš nepastebėjau- o tai didelė klaida- labai didelė. šiam kūriniui gal irne, tačiau vėliau nesugrosi kitų, o vyresnėse klasėse bus sunku atprasti- mokytoja pastebėjo iš karto, kiekvieną smulkmeną- stryko laikymas mostas... per kelis mėnesius paimami tik keletas kūrinėlių. irmiausia išmokstamos natos paskui picikato - pagrojama pirštais- paskui imamas strykas ir grojamas kūrinys per 1 natą bet svarbu kaip strykas laikomas kuri dalis grojama kurioje vietoje atkeliama... tik po kelių savaitčių pradedamas groti kūrinys VISAS nuo uždavimo- pirmose klasėse einama vėžlio greičiu...Ir štai ateina iš yamahos mokyklos mokinaii į valstybinę mokyklą- žiūrėkim į akis tikisi gauti greitai diplomą- ir susiduria su problemomis- kūrinį rodos pagroja- bet kažkodėl mokytojai nepatenkinti ir meta juos 1, geriausiu atveju į 2 klasę, vietoje jų norėtos 3-6.. ir nesupranta kodėl. O kaip gali tu vaiką priimti į jo norimą 3-6 klasę jei vaikas nemoka net smuiko teisingai laikyti? Mano dukra dabar irgi sumąsčiusi paima ir bet kokį kūrinį sumėto ant smuikelio- o ką? kur natos yra jinai jau girdi jai nesunku- tačiau pati sako kad "mama negerai aš čia groju- bet sau gi groju"
mano nuomone dabartinio yamahos mokyklėlės lygio negalime mes prilyginrti muzikos mokyklos lygiui bent jau smuiko klasės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klepesova: 11 lapkričio 2015 - 20:53
QUOTE(Klepesova @ 2015 11 11, 21:49)
neprilygsta- net pasakysiu daugiau jei lanko mažas vaikas smuiko pamokas Yamahoje o paskui ateina mokintis į paprastą mokyklą tai mokytojai keikiasi net necenzūriniais žoodžiais (dažniausiai mintyse). Daug sunkiau vaiką atpratinti nuo netaisyklingo laikymo nei jį išmokinti nuo 0. Plius patys pamastykite- paima klasėje 5-10 smuikininkų juos sustato ratu ir jie "groja" vienu metu ,viskas tvarkoje? bet dabar situacija- paprasta muzikos mokykla- mokytoja paima 1 vaiką ir su juo groja 30min(2 kartus į savaitę). Per tas 30 min net ir 2 klasėje taisomas vaikas- štai dukra savaitę intensyviai viena grojo ir... kad būtų lengviau pradėjo dėti smuiką ant riešo- aš nepastebėjau- o tai didelė klaida- labai didelė. šiam kūriniui gal irne, tačiau vėliau nesugrosi kitų, o vyresnėse klasėse bus sunku atprasti- mokytoja pastebėjo iš karto, kiekvieną smulkmeną- stryko laikymas mostas... per kelis mėnesius paimami tik keletas kūrinėlių. irmiausia išmokstamos natos paskui picikato - pagrojama pirštais- paskui imamas strykas ir grojamas kūrinys per 1 natą bet svarbu kaip strykas laikomas kuri dalis grojama kurioje vietoje atkeliama... tik po kelių savaitčių pradedamas groti kūrinys VISAS nuo uždavimo- pirmose klasėse einama vėžlio greičiu...Ir štai ateina iš yamahos mokyklos mokinaii į valstybinę mokyklą- žiūrėkim į akis tikisi gauti greitai diplomą- ir susiduria su problemomis- kūrinį rodos pagroja- bet kažkodėl mokytojai nepatenkinti ir meta juos  1, geriausiu atveju į 2 klasę, vietoje jų norėtos 3-6.. ir nesupranta kodėl. O kaip gali tu vaiką priimti į jo norimą 3-6 klasę jei vaikas nemoka net smuiko teisingai laikyti? Mano dukra dabar irgi sumąsčiusi paima ir bet kokį kūrinį sumėto ant smuikelio- o ką? kur natos yra jinai jau girdi jai nesunku- tačiau pati sako kad "mama negerai aš čia groju- bet sau gi groju"
mano nuomone dabartinio yamahos mokyklėlės lygio negalime mes prilyginrti muzikos mokyklos lygiui bent jau smuiko klasės.

Pasidomekite, Yamahoje nemoko groti smuiku, bent Lietuvoje..
Esu baigusi smuika, tad visus uzkulisius meno mokyklose zinau ir nieko labai gero pasakyti negaliu. Aisku, yra puikiu pedagogu ir paprastose muzikos mokyklose, kurie puikiai ismano savo darba ir idiegia meile muzikai, deja, ju vienetai. O like daznai tik atgraso nuo muzikavimo.
Sunus lanke Yamaha, bet kai pradejo lankyti 1 klase nusprendem stot i Dvariono muz. mokykla. Istojo. Pirmus metus palanke, o antru nebaige, nes man ir jam nepatiko tarybiniu laiku mokymo sistema, mokytojo nemeile vaikams, mustras ir gasdinimas. Jau geriau mano vaikas su dziaugsmu lankys privacia muzikos mokykla, mokysis ilgiau (nors klausimas, daug ir nuo vaiko gabumu priklauso mirksiukas.gif ), bet dziaugsis mokymosi procesu, o ne atvirksciai.
Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2015 11 11, 22:36)
Pasidomekite, Yamahoje nemoko groti smuiku, bent Lietuvoje..
Esu baigusi smuika, tad visus uzkulisius meno mokyklose zinau ir nieko labai gero pasakyti negaliu. Aisku, yra  puikiu pedagogu ir paprastose muzikos mokyklose, kurie puikiai ismano savo darba ir idiegia meile muzikai, deja, ju vienetai. O like daznai tik atgraso nuo muzikavimo.
Sunus lanke Yamaha, bet kai pradejo lankyti 1 klase nusprendem stot i Dvariono muz. mokykla. Istojo. Pirmus metus palanke, o antru nebaige, nes man ir jam nepatiko tarybiniu laiku mokymo sistema, mokytojo nemeile vaikams, mustras ir gasdinimas. Jau geriau mano vaikas su dziaugsmu lankys privacia muzikos mokykla, mokysis ilgiau (nors klausimas, daug ir nuo vaiko gabumu priklauso  mirksiukas.gif ), bet dziaugsis mokymosi procesu, o ne atvirksciai.

smuiku moko Suzuki kiek žinau
maniškė pradėjo lankyti Yamahoj klavišinius, tai kol kas eina noriai ir su džiaugsmu, skundžiasi, kad tik 1x/sav. blush2.gif nežinau, kaip kiti mokytojai, bet mūsiškė atrodo šauni - kiek pastebėjau, tai moko ir kaip rankas laikyti ir t.t. ko gero, visur visokių pedagogų yra ax.gif
Atsakyti
Nu jau Suzuki, mokytojas be issilavinimo ir be kategorijos nepadirbs, nes Suzuki priima mokytojus ir ju "kokybe" ne tik tikrina , bet ir augina. Grojimas kartu, t.y. ansamblis Suzukyje yra karta per savaite kartu su tevais ir visada privalomai yra pamoka vaikui su tevais, nes ir tevai kartu mokosi groti instrumentu Taip, kad apie bloga laikyma, ranku padeti tikrai nera nei kalbos, nes mokomas ir suauges, kuris su vaiku namie repetuoja. Be to, Suzukyje nemoko natu, o roja is klausos, natos atkeliauja gerokai eliau, pradinese knygose yra lavinamas grojimas is klausos ir lipdomas kurinys taktas po takto.
kadangi grojusi esu M.K. Ciurlionio mokykloje smuiku, dabar su vaikais grojam pagal Suzuki, tai galiu tik pasakyti, kad darbas yra labai ne standartiskas ir visada atsizvelgimas i vika. O vaikams vienam 15, kitam 6, taip, kad metodai mokymosi laaaaaaaaaabai skiraisi biggrin.gif
Atsakyti
apie Kauno muzikos mokyklas
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 11 12, 09:43)
Nu jau Suzuki, mokytojas be issilavinimo ir be kategorijos nepadirbs, nes Suzuki priima mokytojus ir ju "kokybe" ne tik tikrina , bet ir augina. Grojimas kartu, t.y. ansamblis Suzukyje yra karta per savaite kartu su tevais ir visada privalomai yra pamoka vaikui su tevais, nes ir tevai kartu mokosi groti instrumentu Taip, kad apie bloga laikyma, ranku padeti tikrai nera nei kalbos, nes mokomas ir suauges, kuris su vaiku namie repetuoja. Be to, Suzukyje nemoko natu, o roja is klausos, natos atkeliauja gerokai eliau, pradinese knygose yra lavinamas grojimas is klausos ir lipdomas kurinys taktas po takto.
kadangi grojusi esu M.K. Ciurlionio mokykloje smuiku, dabar su vaikais grojam pagal Suzuki, tai galiu tik pasakyti, kad darbas yra labai ne standartiskas ir visada atsizvelgimas i vika. O vaikams vienam 15, kitam 6, taip, kad metodai mokymosi laaaaaaaaaabai skiraisi biggrin.gif

Bendradarbės dukra lanko Suzuki Kaune- jokių privalomų pamokų su tėvais. Ir iš natų antrokė mergaitė groja.Paskaičiusi šitą postą specialiai paklausiau.
Atsakyti
Nu keista tada mokykla...t.y. Suzuki principas yra pagrindinis, kad tevai su vaikais groja, nebent tevai jau yra muzikantai ir jiems mokytis tuo instrumentu nereikia. Nezinote pas kokia mokytoja groja? nes Suzukines mokytojos visos isvardintos asociacijos puslapyje, jei zmogus dirba toje mokykloje tik kaip muzikos mokytoja, tai na sakyciau tiesiog muzikos mokytoja, bet nedirbanti Suzuki mtodu.
Tiesa, vieniems vaikas natos pvz. gali bti raktas ir motyvacija groti, mano abu vaikai groja ne is natu, nors dukra budama 5 jau natas pazinojo
Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2015 11 11, 21:36)
Pasidomekite, Yamahoje nemoko groti smuiku, bent Lietuvoje..
Esu baigusi smuika, tad visus uzkulisius meno mokyklose zinau ir nieko labai gero pasakyti negaliu. Aisku, yra  puikiu pedagogu ir paprastose muzikos mokyklose, kurie puikiai ismano savo darba ir idiegia meile muzikai, deja, ju vienetai. O like daznai tik atgraso nuo muzikavimo.
Sunus lanke Yamaha, bet kai pradejo lankyti 1 klase nusprendem stot i Dvariono muz. mokykla. Istojo. Pirmus metus palanke, o antru nebaige, nes man ir jam nepatiko tarybiniu laiku mokymo sistema, mokytojo nemeile vaikams, mustras ir gasdinimas. Jau geriau mano vaikas su dziaugsmu lankys privacia muzikos mokykla, mokysis ilgiau (nors klausimas, daug ir nuo vaiko gabumu priklauso  mirksiukas.gif ), bet dziaugsis mokymosi procesu, o ne atvirksciai.

Žinote Dvarionio mokykla suprastėjo. Labai daug neigiamų atsiliepimų išgirdau. Ir ne tik iš jūsų. Asmeniškai mes lankome Algirdo muzikos mokyklą. Viskas buvo gerai, bet... gerai nebūna visad. Mūsų superinė smuiko mokytoja išėjo į pensiją. Dabar virkauju net nežinau kas vaikui pamokas ves. verysad.gif vieni nervai. Vaikui super kaip patiko ir groti ir mokytoja, plius pasiėmė dukra antrą instrumentą pianiną. kadangi tai antras instrumentas užtenka ir sintezatoriaus. nei smuiko nei fortepiono mokytoja nemuštravo dukters (nežinau kaip bus su nauja mokytoja) aišku chorinio dainavimo mokytoja pamuštravo, bet ten jau visai kitas lygis- dainų dainelėse bei po pasaulį malasi... tai ir muštruoja- ir dukra jau nelabai patenkinta, tačiau dar metelius liepiau atlankyti- jei nemeilė nepasikeis rašysiu prašymą ir permesim į labiau mėgėjišką lygį. Nors dalyvauti konkursuose su choru patinka. tik pats mokymosi procesas dainų išmokimas mintinai ir pan... sunkiau jai . Gal ir per daug aš leidau nori smuiko- prašau, nori fortepijono- prašau... nori dainuoti prašau, dar norėjo ir fleitos- pristabdžiau- sakau ta yamahos fleita išilgine ir mokykloje pasigrojate- tai kam čia dar- norės galės kokių 10 metų pasiimti jei ištemps...O dėl dvarionio- tai pas mus papildomas pamokas ne tik iš jos, bet ir iš Čiurlionio mokyklos ateidavo vaikai... ir mokėdavo pilną kainą
Atsakyti