Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 04, 10:46)
as irgi buvau,bet nieko nenusipirkau.Nezinau  gal viska pavasariui atidėsiu ir šiaip per muges man galva susisuka rolleyes.gif .Važiuosiu pas visų išgirtą dr.Amsiejų Ringauduose,nes man kaip tik pakeliui.Aš irgi tik akštaūgių noriu,kad galėtum po medeliu pasėdėti mirksiukas.gif
Pas ką pirkote,gal tinklalapį turi?Galėtumėte pasiskaityti g.gif
Papildyta:
kiekk skaičiau norėčiau red kroft ir visų išgirto melrozo,kurio vaisiai vos ne iki birželio laiko ax.gif

Man irgi vis norisi nuvaziuoti pas Amsieju. Tik neprisiruosiu. Bandziau rasyti el. laiska, kol kas neatsake.
Papasakosit, jei apsilankysit pas Amsieju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2008 10 04, 21:44)
melrose buvo, ragavau bet kol kas nelabai skanus, nezinau, norejau jo bet susilaikiau kazkaip  rolleyes.gif . Pirkau is ivairiu vietu, babtu medelyno, amsiejaus ir dar tokios bobelkos  rolleyes.gif , siaip pas amsieju tik zemauges, na pusiau zemauges su M26 poskiepiu, nors gal ir kitokiu turi bet gal nelabai  g.gif . Pora pirkau su MM106, sitos biski didesne auga, o tokiu aukstaugiu  labai tai niekas ir neturejo, ne mada matyt jau  rolleyes.gif

Mano obelaite su M106 kiek aukstesne uz zmogu,o su M26 abi numire-uzpraeita ziema nusalo visiskai,Dzukijos salciai nepatiko.Mugeje girdejau daug ka skundziantis zemaugiu obelu neatsparumu,kalbejo zmones,pirke obelaites is Amsiejaus.Labai daug kas ieskojo aukstaugiu.Manau,sugris ta mada,atsigres i zmoniu poreikius.
Nezinau del 4 deziu nuo obels,bet mano 8 metu obelys atveda gal po 40,daugiu daugiausiai 50 obuoliu,tiesa,neprameciuoja.

Papildyta:
QUOTE(AStonke @ 2008 10 06, 17:42)
Taip dabar visi iš tikro nuvertina tas aukštaūges obelis...Manau dar grįš tie laikai,kai visi vėl pradės vertinti senąsias protėvių obelis ...

Klausiau laida apie tai,kad Britanijoj susigriebta surasyti senasias vaismedziu,vaiskrumiu,darzoviu veisles ir ju paplitimo vietas.Ir pas mus tai ateis ...gal po 15 metu...
O siaip reikia ismokti skiepyti-nieko ypatingo,panasu i chirurgo darba-su skalpeliu galima pasitreniruoti ant ivairiu sakeliu,o po to iskiepyti i seklini augaleli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 09 spalio 2008 - 01:02
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 10 09, 01:59)
Mano obelaite su M106 kiek aukstesne uz zmogu,o su M26 abi numire-uzpraeita ziema nusalo visiskai,Dzukijos salciai nepatiko.Mugeje girdejau daug ka skundziantis zemaugiu obelu neatsparumu,kalbejo zmones,pirke obelaites is Amsiejaus.Labai daug kas ieskojo aukstaugiu.Manau,sugris ta mada,atsigres i zmoniu poreikius.
Nezinau del 4 deziu nuo obels,bet mano 8 metu obelys atveda gal po 40,daugiu daugiausiai 50 obuoliu,tiesa,neprameciuoja.

Prieš keletą metų ir mes iš Amšiejaus pirkom medelių. Nė vienas neprigijo schmoll.gif Pirkom ir iš kitų medelynų - tie auga kuo puikiausiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2008 10 09, 08:16)
Prieš keletą metų ir mes iš Amšiejaus pirkom medelių. Nė vienas neprigijo  schmoll.gif  Pirkom ir iš kitų medelynų - tie auga kuo puikiausiai  rolleyes.gif

pazystamas pirko tai veisles neatitiko. Vienas besisukantis sodininkysteje sake, kad Amsiejus daugiau sneka nei dirba smile.gif gal tame ir priezastis? Sake, kad neblogas augintojas turi naujesniu veisliu, bet nera super patikimas.
Atsakyti
man irgi reikia aukštaūgių ,nes sklypas didelis,bet dar niekur nerandu doh.gif
Atsakyti
Čia išvardinta nemazai medelynų: http://www.rojaussod...topic.php?t=934

O čia institute http://www_lsdi_lt/medelynas.htm
yra aukštaūgiu sėklinių,bet man tai veislės netiko...
Skambinausi siandien kalbėjau su pačia vedėja kokia tai,pati pripažįsta,kad zemaūgęs obelys nieko gero,šaknys buna labai aukštai,kadangi medziai mazi,iššąla greitai,obuoliu mazai,daug prieziūros formuojant vainika ...ir tt..Tai bet vistiek aukštaūgiu neveisia,tik tas kelias veisles...jau pardedu bijoti,kad aukštaūgio iš vis nerasiu niekur doh.gif o ir tas medelis zemaūgis kuri pasodinau,dar ims ir išals ziema..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AStonke: 09 spalio 2008 - 15:04

Reikia patarimo 4u.gif

tokia situacija: vaismedziai [obelys] pasodinti auga 4 metus. reikia jas iskelt i kita sklypa. Jei dabar [si rudeni] nespesim to padaryt, ar galima pavasari?
ar geriau palaukt kito rudens?

Ar galima tiesiog iskast, ir persodint,
ar reikia palaipsniui atkirtinet po dali saknu? [cia kai didelius pygliuocius taip perkeliant, kad uzsiaugintu trumpesniu maitinanciu saknu]
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2008 10 09, 15:54)
Skambinausi siandien kalbėjau su pačia vedėja kokia tai,pati pripažįsta,kad zemaūgęs obelys nieko gero,šaknys buna labai aukštai,kadangi medziai mazi,iššąla greitai,obuoliu mazai,daug prieziūros formuojant vainika ...ir tt..Tai bet vistiek aukštaūgiu neveisia,tik tas kelias veisles...jau pardedu bijoti,kad aukštaūgio iš vis nerasiu niekur  doh.gif o ir tas medelis zemaūgis kuri pasodinau,dar ims ir išals ziema..

tai rinkites, kad poskiepis butu atsparesnis salciams nes ir zemaugiu poskiepiu yra pasirinkimas ne tik pagal auguma, bet ir pagal atsparuma ziemojimui nors siuo metu kai tokios ziemos irnesakyk.gif . pats sodinsiu zemaugius, viena eile ir eileje kas metra. Formuoti yra vienas juokas kai zinai kaip ka daryti, jei nezinai manau internete galima rasti galybe ivairiausiu budu ar kokia knyga pasiskaityti. Man zemaugiai grazu, obuolius skinti net pasistiebti nereikia. Visos naujos veisles jei norite graziu obuoliu be kirmeliuku ir sasu purskiamos, o tai labai didelis pliusas zemaugems.
jei norite aukstesniu sodinkite su MM106 poskiepiu pusiau zemaugius.

aukstaugiu siais laikais nelabai kam reikia. pramoninei tik is zemaugiu, prie nuosavu namu nedideliuose sklypuose irgi zemaugiai valdo. Problema yra tame, kad zemaugiams reikia zymiai daugiau prieziuros, saknys sekliai tai ir palieti reikia ir trasu negalileti ir t.t. viska atlikus turesite puiku mini soda aplipusi raudonskruosciais obuoliais.
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2008 10 09, 15:54)
Čia išvardinta nemazai medelynų:  http://www.rojaussod...topic.php?t=934

O čia institute  http://www_lsdi_lt/medelynas.htm
yra aukštaūgiu sėklinių,bet man tai veislės netiko...
Skambinausi siandien kalbėjau su pačia vedėja kokia tai,pati pripažįsta,kad zemaūgęs obelys nieko gero,šaknys buna labai aukštai,kadangi medziai mazi,iššąla greitai,obuoliu mazai,daug prieziūros formuojant vainika ...ir tt..Tai bet vistiek aukštaūgiu neveisia,tik tas kelias veisles...jau pardedu bijoti,kad aukštaūgio iš vis nerasiu niekur  doh.gif o ir tas medelis zemaūgis kuri pasodinau,dar ims ir išals ziema..

tai kurios skaitosi aukštaūgės?sodinsimeir žemaūgių,bet vistiek soda didelis,taireikia daugiau aukštaūgių...
Atsakyti
Oo gal kas galit aprasyti kaip paciam prisiskiepyti aukstaugiu obelu. Tikrai pabandyciau 4u.gif

Aciu
Atsakyti
Tam institute aukštaūgės: Sėklinis poskiepis (aukštaūgis)
‘Freedom’
‘Katja’
‘Telissaare’

O savaitgali prie Megos,ir prie Kauno pilies irgi vyks sodininku mugės-bandysime ten nulėkti irgi gal,ką užmatysime...Asmeniškai žieminio,tai noriu Klono Reneto mirksiukas.gif nelabai kas ji turi.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2008 10 10, 15:43)
Tam institute aukštaūgės:  Sėklinis poskiepis (aukštaūgis)
‘Freedom’
‘Katja’
‘Telissaare’

O savaitgali prie Megos,ir prie Kauno pilies irgi vyks sodininku mugės-bandysime ten nulėkti irgi gal,ką užmatysime...Asmeniškai žieminio,tai noriu Klono Reneto  mirksiukas.gif nelabai kas ji turi.. g.gif

šiaip kai skaitai ,tai giria melrose,nes laiko iki birželio...
Atsakyti