Įkraunama...
Įkraunama...

Išpažintis Krikščionybėje

QUOTE(Getter @ 2008 03 31, 01:16)
Karusia - tu tiki arba ne, niekas tavęs neįtikins tuom kuom tu netiki arba nenori tikėti doh.gif  Pvz jei aš netikiu, kad sniegas krenta iš dangaus, tu man aiškink, paskaitas skaityk, įtikinėk kaip nori - aš nepatikėsiu  schmoll.gif 

Bet kas juokingiausia, jis vis tiek kris iš dangaus, ar ne ... smile.gif
Man patinka taip galvoti...Sniegas krenta ne todėl kad (tu tiki...), o nepaisant to...
O netikėti...koks tolkas? biggrin.gif
O iš tikrųjų kokia prasmė netikėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 31 kovo 2008 - 00:23
QUOTE(Karusia @ 2008 03 30, 22:52)
Una Li, kai kallbama apie dievo meilę wub.gif kalbama didžiai pakiliu tonu. kai pradedam kalbėtis apie kiek realesnį gyvenimą - tonas staiga nusileidžia iki "tu turi priimti".... nelieka apsisprendimo, apie kurį taip garsiai šaukiama.

O aš tau siūlau alternatyvą-visiškai priešingą variantą, kuriame visi sprendimai pasirinkimai ir atsakomybė tavo ir tik tavo. Bet tau ir tai netinka. Tau netinka niekas, ką siūlo kiti iš savo patirties. O savo neturi. Nerandi. Pagaliau gal neieškai.
Gal kaip raganaitė-tupi čia ir kitus nervuoja nes neturi ką veikti ar tingi?
O sniegas, kaip rašo Getter ir Norako, nežiūrint tavo požiūrio į jį vistiek krito ir kris. Tik gali juo džiaugtis, o gali neigti. Gali būti teisi-jei nori, o gali būti laiminga.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 03 30, 23:52)
Una Li, kai kallbama apie dievo meilę wub.gif kalbama didžiai pakiliu tonu. kai pradedam kalbėtis apie kiek realesnį gyvenimą - tonas staiga nusileidžia iki "tu turi priimti".... nelieka apsisprendimo, apie kurį taip garsiai šaukiama.

Pakiliu tonu kalbama todėl, kad kas patyrė tą meilę, niekada to neužmirš. Juk ir apie žmonių meilę kiek daug prikalbėta, nors ji retai būna ta Didžioji, tikrai ne visi ją randa, motinos meilė irgi daug kam kelia pakilius jausmus...
O realų gyvenimą irgi gali priimti ar nepriimti ir nuo to priklausys tavo būsena. Neseniai nugailėjom, kad vienai bendrai pažįstamai daug stresų teko patirti, bet po minutės mano pašnekovė sako: juk ir mums mašiną buvo pavogę, ir man teko palaidoti mamą, žuvusią avarijoj, ir aš slaugiau tėvą, gulintį ant lovos, ir mano sūnus buvo metęs studijas, gal ir aš daug stresų patyriau, tik kažkodėl visai kitaip juos išgyvenau (pastaroji visuomet linksma, energinga, mokanti iš savęs pasišaipyti). Skirtingi žmonės tą pačią naštą neša visai skirtingai...
Staiga , o aš džiaugiuosi, kad čia tupi, matyt turi vilties (ar pati pakilti, ar mus nutupdyti ne taip ir svarbu - svarbu viltis, o ji jau dieviškas jausmas biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 03 31, 10:47)
Staiga , o aš džiaugiuosi, kad  čia tupi, matyt turi vilties (ar pati pakilti, ar mus nutupdyti ne taip ir svarbu - svarbu viltis, o ji jau dieviškas jausmas biggrin.gif ).

Būtum kur šalia ir geriau pažįstama, pasakyčiau tau "eik tu švilpt" lotuliukas.gif
Ar tokia žemiška atrodau? tongue.gif ir nutupdyti noriu? blink.gif Skrajokit, mielosios. Ir geriau būt ne pažemėm ar patvartėm. Pasaulis kur kas platesnis, nei tau bažnyčia leidžia jį pajusti.
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2008 03 31, 00:22)
Bet kas juokingiausia, jis vis tiek kris iš dangaus, ar ne ...  smile.gif
Man patinka taip galvoti...Sniegas krenta ne todėl kad (tu tiki...), o nepaisant to...
O netikėti...koks tolkas?  biggrin.gif

Na rašiau ne jumis, bet atsakysiu biggrin.gif
O jei aš tikiu, kad sniegą iš lėktuvų kas nors išpila tongue.gif Kaip tada?
O jei grįžtant prie temos apie išpažintį, jei aš tikiu kad vienintelis tarpininkas tarp manęs ir Dievo yra Jėzus, ir aš savo nuodėmes ižpažįstu tik Jam ir jaučiu atleidimą viduje, nes tą patvirtina Šventoji dvasia kaip tada? O jei kitas patiki nuodėmių atleidimu tik kai kunigas pasako, kad jos atleistos? Kaip tada? Taigi - esmė yra KUOM TU TIKI ir viskas. O jei išimant tavo žodžius "nepaisant to" - tai turbūt nepaisant kuom tikiu aš ir kuom tiki kitas, visgi tiek mano, tiek jo nuodėmės atleistos, nes esmė, kad jas atleidžia Dievas (matydamas tiek mano, tiek kito vidų ir nuoširdžią atgailą) - ne kunigas ir ne aš pati, ane? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 03 31, 02:16)
Karusia - tu tiki arba ne, niekas tavęs neįtikins tuom kuom tu netiki arba nenori tikėti doh.gif  Pvz jei aš netikiu, kad sniegas krenta iš dangaus, tu man aiškink, paskaitas skaityk, įtikinėk kaip nori - aš nepatikėsiu  schmoll.gif  Čia tas pats - pasirenki tiki ar ne, jei tiki klausimai šiek tiek pasikeičia, jei netiki - tada jie papraščiausias kitų provokavimas  mirksiukas.gif  Nesupyk, aš nepiktai...aš savo laiku irgi daug klausinėjau, bet atėjo tas laikas kai Dievas davė ramybę tam kiek jau žinau,o nuo to, kad sužinosiu kažkokią smulkmeną mano tikėjimas nepasikeis  4u.gif

ai, tai man dabar tikėti, kad viskas, kas įvyko - į gerą? mastau.gif ar čia ką norėjai pasakyti? kad kitų apsisprendimai yra svarbesni nei mano? ar kad nesvarbu kas įvyko, svarbu tikėti ir džiūgauti? ai, dar atgailauti, nes visada mes kalti, tik mums niekas... g.gif mazochizmas ir nekitaip .. irnesakyk.gif
QUOTE(Staiga @ 2008 03 31, 10:20)
O aš tau siūlau alternatyvą-visiškai priešingą variantą, kuriame visi sprendimai pasirinkimai ir atsakomybė tavo ir tik tavo. Bet tau ir tai netinka. Tau netinka niekas, ką siūlo kiti iš savo patirties. O savo neturi. Nerandi. Pagaliau gal neieškai.
Gal kaip raganaitė-tupi čia ir kitus nervuoja nes neturi ką veikti ar tingi?
O sniegas, kaip rašo Getter ir Norako, nežiūrint tavo požiūrio į jį vistiek krito ir kris. Tik gali juo džiaugtis, o gali neigti. Gali būti teisi-jei nori, o gali būti laiminga.

ane? gali sugrąžinti praėjusius metus? išgydyti traumas? beje, minėjau - fizines traumas, trukdančias gyventi? mastau.gif ar pulti tikėti kad Abraomas su Sara sulaukę 120 metų pradėjo kūdikius planuoti? wub.gif viskas kontroliuojama? ir iki šiol tai žinote tik tamsta? mastau.gif kvepia pigiu populizmu mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(norako @ 2008 03 31, 02:22)
Bet kas juokingiausia, jis vis tiek kris iš dangaus, ar ne ...  smile.gif
O netikėti...koks tolkas?  biggrin.gif

o tikėti - koks tolkas? mastau.gif gyvenimas nuo to nepasikeis, tik dar pridės sunkumų, moralinių įpareigojimų, kažkokių apeigų ar pan. bent man - pakenkė. tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 31 kovo 2008 - 18:20
QUOTE(Karusia @ 2008 03 31, 20:21)
ai, tai man dabar tikėti, kad viskas, kas įvyko - į gerą? mastau.gif ar čia ką norėjai pasakyti? kad kitų apsisprendimai yra svarbesni nei mano? ar kad nesvarbu kas įvyko, svarbu tikėti ir džiūgauti? ai, dar atgailauti, nes visada mes kalti, tik mums niekas...  g.gif  mazochizmas ir nekitaip .. irnesakyk.gif

ane? gali sugrąžinti praėjusius metus? išgydyti traumas? beje, minėjau - fizines traumas, trukdančias gyventi? mastau.gif  ar pulti tikėti kad Abraomas su Sara  sulaukę 120 metų pradėjo kūdikius planuoti? wub.gif viskas kontroliuojama? ir iki šiol tai žinote tik tamsta? mastau.gif kvepia pigiu populizmu mastau.gif
Papildyta:

o tikėti - koks tolkas? mastau.gif gyvenimas nuo to nepasikeis, tik dar pridės sunkumų, moralinių įpareigojimų, kažkokių apeigų ar pan. bent man - pakenkė. tikrai.

Dėl apsisprendimų svarbos matai pati, kad kartais svarbesni tavo, o kartais kitų, nuo aplinkybių priklauso.
Sugrąžinti, išgydyti... gali, bet tai sunku. Lengviau surasti džiaugsmą nepaisant tavo nurodytų aplinkybių. Apgalvok kas svarbiau... Jei svarbiausia ramybė, laimė - ieškok to pas Jį wub.gif
Kaip gali apmąstyti kas pasikeistų jei įgytum tai ko dabar net nesupranti? Neap[mąstysi, nesistenk. Jei pabandytum įtikėti pajustum, kad (perfrazyuosiu) Jo jungas švelnus, Jo našta lengva. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 03 31, 19:21)
1 ai, tai man dabar tikėti, kad viskas, kas įvyko - į gerą? mastau.gif ar čia ką norėjai pasakyti? kad kitų apsisprendimai yra svarbesni nei mano? ar kad nesvarbu kas įvyko, svarbu tikėti ir džiūgauti? ai, dar atgailauti, nes visada mes kalti, tik mums niekas...   g.gif  mazochizmas ir nekitaip .. irnesakyk.gif

2 ane? gali sugrąžinti praėjusius metus? išgydyti traumas? beje, minėjau - fizines traumas, trukdančias gyventi? mastau.gif  ar pulti tikėti kad Abraomas su Sara  sulaukę 120 metų pradėjo kūdikius planuoti? wub.gif viskas kontroliuojama? ir iki šiol tai žinote tik tamsta? mastau.gif kvepia pigiu populizmu mastau.gif
Papildyta:

3 o tikėti - koks tolkas? mastau.gif gyvenimas nuo to nepasikeis, tik dar pridės sunkumų, moralinių įpareigojimų, kažkokių apeigų ar pan. bent man - pakenkė. tikrai.

1 viskas kas atsitinka musu gyvenime - turi prasme ir butent mum mirksiukas.gif tik daznai tai pamatome ar suvokiame gana veliau doh.gif zmogus pats pasirenka savo gyvenimo kelia dar pries ateidamas i sia zeme ax.gif
2 o ar sugrazinti metai be igytos patirties ka nors pakeistu g.gif ar nebutu to paties kelio ir tu paciu sprendimu g.gif tiesiog kiekviena karta kazka prarasdami - kazka ir atrandame biggrin.gif (tik ne visada tai suprantame verysad.gif )
3 kievienam savo kelias ax.gif ir niekas kitas uz tave juo nenueis verysad.gif todek kelia pats zmogus ir turetu rinktis - jei jam patinka bedavoti ir skustis, jis tuo keliu eina ir pats kuria sau ateiti, kitas atranda tikejimo kelia, trecias asmeninio tobulejima, ketvirtas ... bet atsakomybe uz kiekvieno pasirinkta kelia turi prisimti pats zmogus, ir kol jis to nesuvoks, o kaltins aplinkybes, situacijas, kitus zmones ar dar kazka - tol ir nepajudes is vietos blink.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 31 kovo 2008 - 19:23
QUOTE(Karusia @ 2008 03 31, 19:21)

Jūs tikrai??? Tikrai pakenkė??? Tikėjimas? ??mano nuostaba nesuvaidinta, pirmą kart gyvenime matau žmogų, kuris ne rado tikėjimą (radusių daug pažįstu netekty, vienatvėj, retai kas šiaip, kasdienybėj, jokio vertinimo čia, tik keliai skirtingi), bet kad pakenktų? unsure.gif
Tikrai būtų įdomu, kaip, kodėl, ką vadinat pakenkimu?...kaip keista...
Ir dar...jei jums nepadėjo, kodėl taip inirtingai atiminėjat iš kitų viltį (jums ką, gera be jos? kodėl norit, kad ir kitiems taip būtų?...), na juk logikos dėsniai sako, jei vienam netinka, tai dar nereiškia, kad netiks kitam, pagal vieną juk nedera spręst apie visus. Beje, jei kiti sako, kad jiems padėjo, kodėl nenorit (netikit jais?...), kad kažkam padėtų dar, kodėl norit, kad jūsų pvz būtų universalus, ir kodėl negalvojat, kad gal ne ten ieškojot, jei vis dar ieškot, kad ir čia, kodėl ne atvira širdim? be jos tikrai nieko kito nerasit, kaip tik patvirtinimą, kad pasaulis yra blogis...Pasaulis yra joks ir visoks, kaip ie mes..., jis toks, kokį mes jį matom...
gal aš kiek per asmeniškai unsure.gif , bet tikrai nustebino jūsų postas...sukėlė minčių šiaip...sau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 31 kovo 2008 - 20:05
QUOTE(darius333 @ 2008 03 31, 21:22)
1 viskas kas atsitinka musu gyvenime - turi prasme ir butent mum  mirksiukas.gif
3 kievienam savo kelias ax.gif
bet atsakomybe uz kiekvieno pasirinkta kelia turi prisimti pats zmogus, ir kol jis to nesuvoks, o kaltins aplinkybes, situacijas, kitus zmones ar dar kazka - tol ir nepajudes is vietos  blink.gif
4u.gif

ane? kokią prasmę žmogaus gyvenime turi absoliutus blogis - sužalojimas tarkime, kuris daro įtaką visam tolimesniam gyvenimui, paverčia niekais visus siekius, norus? paaiškink prašau?
3. sprendimus priėmiau ne aš. priėmė kiti. man liko tik žaizdos. kur matai mano pasirinkimą? jei pasirinkikmas ne mano, atsakomybė už tuos dalykus - taip pat. atsakomybė - tiems žmonėms ir jeigu toks yra - dzievuliui.

QUOTE(norako @ 2008 03 31, 21:47)
Jūs tikrai??? Tikrai pakenkė??? Tikėjimas? ??mano nuostaba nesuvaidinta, pirmą kart gyvenime matau žmogų, kuris ne rado tikėjimą (radusių daug pažįstu netekty, vienatvėj, retai kas šiaip, kasdienybėj, jokio vertinimo čia, tik keliai skirtingi), bet kad pakenktų?  unsure.gif
Tikrai būtų įdomu, kaip, kodėl, ką vadinat pakenkimu?...kaip keista...

taip. kažkokios viltys sudėtos nežinia kam, griežtos moralinės normos (su visais perlenkimais) žmogui, kuris ir taip turi padidintą kaltės jausmą, atgailos praktikos (į temą) tame tarpe. nesakau, kad būvimas bendruomenėje nedavė visiškai nieko gero, bet blogo - tikrai taip. čia turbūt reiktų pasakyt- karsta.gif išsivadavau, ir tai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 03 31, 21:00)

aš papildžiau savo postą...
Atsakyti
QUOTE(Staiga @ 2008 03 31, 12:34)
Ar tokia žemiška atrodau? 

Aš čia apie Karusią blush2.gif ... O tu ne?
Atsakyti