Išpažintis lyg savotiškas procesas-ryte nevalgai, pasipuoši, keliauji į bažnyčią, atlieki apsivalymą...Kai žinai, kad tai tikrai reiks atlikti, stengiesi nuodėmių nedaryti.
Man tas ritualas primena tramdomuosius marškinius. Gerai, kažkas prilaiko, jei žmogui to reikia.
Įdomu kaip būtų, jei staiga paskelbtų, kad išpažintys nuo šiol atliekamos individualiai, namuose ar miške ir kada kas nori? Dalis žmonių netektų dalies gyvenimo. Ir kaip čia buvo minėta gali netyčia nutrūkęs nuo pavadžio ir demoralizuotis. O jei atimtų Bibliją? Ką tuomet cituotų?
O prisirišimai negerai.
QUOTE(Karusia @ 2008 04 03, 14:34)
O prie ko cia as? Tai tu klausk smirdincios silkes...
O dabar dar pagalvojau - kodel smirdinti? Gal cia tik tau silkes kvapas nepatinka...

Karusia, dvasiniai ligoniai sunkiai pasiduoda gydymui, manes tai jau nebestebina

Papildyta:
QUOTE(Staiga @ 2008 04 03, 15:40)
Išpažintis lyg savotiškas procesas-ryte nevalgai, pasipuoši, keliauji į bažnyčią, atlieki apsivalymą...Kai žinai, kad tai tikrai reiks atlikti, stengiesi nuodėmių nedaryti.
Man tas ritualas primena tramdomuosius marškinius. Gerai, kažkas prilaiko, jei žmogui to reikia.
Įdomu kaip būtų, jei staiga paskelbtų, kad išpažintys nuo šiol atliekamos individualiai, namuose ar miške ir kada kas nori? Dalis žmonių netektų dalies gyvenimo. Ir kaip čia buvo minėta gali netyčia nutrūkęs nuo pavadžio ir demoralizuotis. O jei atimtų Bibliją? Ką tuomet cituotų?
O prisirišimai negerai.
O prisirišimai negerai.
Staiga, tavyje tiek ismities, kodel nenori pasistengti suvokti, kad skirtingiem zmone, reikalinga skirtinga patirtis? Kodel neigiam kitu patyrima? tik todel, kad savaji isaukstintume? Pries du tukstancius metu zmones nuzude Kristu delto, kad tas dryso kreiptis i kunigus tiesiogiai...negi neuztenka savivokos, kad suvoktume jog zmonija keiciasi? Todel keiciasi ir apeigos bei asmeninia keikvieno zmogaus poreikiai.Ziurekim savosios baznycios tikejimo...
o ne kitus atvertinekim:) Moteros moteros... dievo vardu kryziuociai zmones zude, o cia sutvere savuosius dievus bandom pasauli apversti

QUOTE(LinguLingu @ 2008 04 03, 16:58)
O prie ko cia as? Tai tu klausk smirdincios silkes...
Karusia, dvasiniai ligoniai sunkiai pasiduoda gydymui, manes tai jau nebestebina
O ir ant ligonio... kaip galima ant jo pykti?

klausiu. laukiu. ir netgi nepykstu

nors tema apie išpažintį. o gal reiktų dadėti + manipuliaciją. bet ne, čia būtų apie silkę.
vistik apie išpažintį. kodėl kažkam ji priimtina arba ne
Oi, Lingu, visą savo toleranciją išspaudžiau, visus likučius sudėjau kiek radau, tiek prirašiau kad kiekvienam savo, kad ir gerai kaip yra, o tu vėl man kaip šlepete per pakaušį.
Man tai stabdis, kitiems-procesas, kuriame gyvena ir kvėpuoja. Į sveikatą.
Na, bet kuriuo atveju užtikrinu tave, kad seniai suvokiau kad kiekvienam skirtinga patirtis ir savas kelias. Dalinamės žiniomis ir ginčijamės, diskutuojame.
Dar neįtikinau? Ir Luknę, ir UnaLi myliu, net susapnavau šianakt. Ar gana?
Man tai stabdis, kitiems-procesas, kuriame gyvena ir kvėpuoja. Į sveikatą.
Na, bet kuriuo atveju užtikrinu tave, kad seniai suvokiau kad kiekvienam skirtinga patirtis ir savas kelias. Dalinamės žiniomis ir ginčijamės, diskutuojame.
Dar neįtikinau? Ir Luknę, ir UnaLi myliu, net susapnavau šianakt. Ar gana?
QUOTE(Staiga @ 2008 04 03, 10:15)
Ne kiekviena mintis kurianti.
Jak tak?

gal griovimas yra kūryba, tik mums nesimato, o vytimas - žydėjimas...
juk net neigdami vis tiek teigiam, nu aš čia pavariau

QUOTE(Staiga @ 2008 04 03, 10:15)
1 Ne kiekviena mintis kurianti.
2 O apie prielaidas- kai darom kitų veiksmams ir mintims, esam įsitikinę, kad jos tikrų tikriausia tiesa, iš to darome savo išvadas, siunčiame kaltinimus ir nuodijame atmosferą,
3 Kūryboje žinoma, be prielaidų ir hipotezių neapseisi.
4 Vat ir padariau kadaise prielaidą, kad išpažintis (krikščioniška) nuodija žmogų.
5 Labiau mėgstu jos mokytoją Don Miguel Ruiz:) bet tiedu žmonės, mokytojai, gerokai pakedeno mano suvokimą, ačiū jiems
2 O apie prielaidas- kai darom kitų veiksmams ir mintims, esam įsitikinę, kad jos tikrų tikriausia tiesa, iš to darome savo išvadas, siunčiame kaltinimus ir nuodijame atmosferą,
3 Kūryboje žinoma, be prielaidų ir hipotezių neapseisi.
4 Vat ir padariau kadaise prielaidą, kad išpažintis (krikščioniška) nuodija žmogų.
5 Labiau mėgstu jos mokytoją Don Miguel Ruiz:) bet tiedu žmonės, mokytojai, gerokai pakedeno mano suvokimą, ačiū jiems
1 jei griovimo negalima vadinti kuryba - tada sutinku

2 apie kitu mintis ir veiksmu priezastys - tai gal ne prielaidos, o subjektyvus poziuris

3 kuryboj butina laisve ir fantazija

4 gal nereiketu painioti katalikybes ir krikscionybes

5 geltona - brrrr... visiksai nesimato

Papildyta:
QUOTE(Staiga @ 2008 04 03, 11:42)
Man tai įprotis yra stabdis.
o dantu valymas ?

QUOTE(Staiga @ 2008 04 02, 21:03)
Žinoma supratau. Paprastai neskaitau postų kur dominuoja "o aš tai, o aš, aš ir aš"
""Apie tai galėčiau kalbėti tik per savo prizmę, o ne tavo""-gaila kad matai tik šiuos du variantus. Pažiūrėk kaip kiti rašo
Antra vertus, ne bendravimo atėjau čia mokyti, soryy
""Apie tai galėčiau kalbėti tik per savo prizmę, o ne tavo""-gaila kad matai tik šiuos du variantus. Pažiūrėk kaip kiti rašo

Antra vertus, ne bendravimo atėjau čia mokyti, soryy
Taip ir nesupratau, kiek supratai

Šiaip abstrakčiai postringauti ir aš moku, bet nemėgstu, nes kitam žmogui būna sunku suprasti. Todėl manau, kad geriau rašyti remiantis sava patirtimi, nes kitas gali ją palyginti su savąja. Taip ir suprasti vienas kitą lengviau. Žinoma, yra tokių stičių, kuomet gali tik savo žiniomis grįsti nuomonę. Viskas gi priklauso nuo situacijos

o išpažintis yra geras dalykas, ypač tada, kuomet jauti poreikį ją atlikti.
QUOTE(Una Li @ 2008 04 03, 11:39)
1 Žinai, o aš manau, kad nėra geresnio pedagogikos atradimo kaip išpažintis. Vaikas jau nuo 8 - 10 metų perima saviugdą, savikontrolę į savo rankas. Jis pripranta matyti savo veiksmų ar žodžių, ar minčių priežastis, šalinti pasekmes. Nežinau, kokius būčiau užauginusi vaikus, jei ne išpažintis - labai jau siaustų turėjau
. Bet jei matydavau, kad eina išpažinties, vadinasi, viskas tvarkoj, žino, ką daro.
Papildyta:
2 Gak tu labai disciplinos žmogus, o aš, jei nepasiskirčiau sau terminų, tai ir plaukiočiau sau be laiko nuovokos. Mane demoralizuoja, stabdo netgi reta išpažintis - daug daugiau savyje pradedu nepastebėti, toleruoti ir aplinkiniams nuo to lengviau nesidaro
.

Papildyta:
2 Gak tu labai disciplinos žmogus, o aš, jei nepasiskirčiau sau terminų, tai ir plaukiočiau sau be laiko nuovokos. Mane demoralizuoja, stabdo netgi reta išpažintis - daug daugiau savyje pradedu nepastebėti, toleruoti ir aplinkiniams nuo to lengviau nesidaro

1

o siaip KB praktikoj labai geras dalykas buvo vietoj ispazinties - indulgencijos

sioj vietoj matyt reik sutikti su Staiga, kad kas per daug - tas negerai

2 man matyt irgi truksta disciplinos - sedziu SP, vietoj to, kad darbus dirbciau ir pinigus uzdirbciau

o siaip tai aisku - kiekvienam savo: ir tikejimas, ir atradimai, ir kelias, ir religija, ir naujas ar platesnis zvilgsnis, ir galu gale ispazintis

QUOTE(darius333 @ 2008 04 03, 18:19)
Stabdis. Ypač kai laaabai miego noriu, o čia 3 minutės

Skirkim taktiką ir strategiją, religiją ir tikėjimą, dvasinius dalykus ir kasdienius darbus ir t.t. Tuomet viskas susidėlioja į savo vietas ir tampa aišku ir paprasta.

QUOTE(Staiga @ 2008 04 03, 16:24)
Ir Luknę, ir UnaLi myliu, net susapnavau šianakt. Ar gana?
Jeigu taip, kaip šianakt - prašom nesapnuot

QUOTE(darius333 @ 2008 04 03, 19:29)
1
o kaip tada su berzine kose ???
o siaip KB praktikoj labai geras dalykas buvo vietoj ispazinties - indulgencijos

Būna atvejų, kai vaikui be beržinės košės neišaiškinsi, kad nedurtų kitam akies. Kategoriškai šios priemonės neatsisakau, jei reikia greit pasiekt rezultatą, o galvos, su kuria galėtum pasišnekėt vaikas neturi.
Yra racijos ir tose indulgencijose - jei kainelė nemaža, gal ir griekų tiek nedarytų gerbiamieji ponai (juk ne ubagams tas indulgencijas pardavinėjo)