Įkraunama...
Įkraunama...

Išpažintis Krikščionybėje

QUOTE(mamalora @ 2008 10 31, 14:38)
nori būti aukščiau už Dievą, jei taip klausinėji? žmogus daug dalykų negali aprėpti savo protu, nes Dievas žmogui davė protą. Dievo protas žymiai galingesnis, protingesnis. žmonės Jo proto NIEKADA iki galo nesuvoks.  smile.gif

Klausinėju, nes man tai įdomu mirksiukas.gif O žmogus visada aukščiau už mitą, stabą, dogmą, fantaziją, nes žmogus tai sukuria, o ne atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 10 31, 15:45)
Klausinėju, nes man tai įdomu  mirksiukas.gif O žmogus visada aukščiau už mitą, stabą, dogmą, fantaziją, nes žmogus tai sukuria, o ne atvirkščiai.

šaunuolė. še tau balionuką 4u.gif
jei žmogus sukuria dogmą, fantaziją, o žmogų sukuria Dievas, tai kas tada? kas aukščiau: Dievas ar žmogus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamalora @ 2008 10 31, 15:13)
šaunuolė. še tau balionuką 4u.gif
jei žmogus sukuria dogmą, fantaziją, o žmogų sukuria Dievas, tai kas tada? kas aukščiau: Dievas ar žmogus? g.gif

Dėkui bigsmile.gif

taip, dievas aukščiau tada, kai jis sukuria žmogų. O jūs tik manote, kad dievas sukūrė žmogų. O tikite tuo todėl, kad žmogus sugalvojo šį mitą, kad dievas yra kūrėjas ir kad jis aukščiau už viską.
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 10 31, 16:59)
Dėkui  bigsmile.gif

taip, dievas aukščiau tada, kai jis sukuria žmogų. O jūs tik manote, kad dievas sukūrė žmogų. O tikite tuo todėl, kad žmogus sugalvojo šį mitą, kad dievas yra kūrėjas ir kad jis aukščiau už viską.

Oi prajuokinai, nei vienas nera auskciau uz kita, nes kiekvienas ten, kur turi buti, savo vietoje... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 10 31, 13:29)
Man tai labai keista kaip žmonės gali tikėti biblija, kuri tėra tik "įvairių autorių raštų rinkinys"

Aš tai nesuprantu, ko čia stebėtis? Na gerai, gali netikėti, tuo, ką rašo Biblija, žodis žodin. Bet ji juk ne tik pasakoja, kas yra Dievas, tačiau ir duoda pamokymų, kaip gyventi, kad jaustumeisi gerai. Tik perkeltine prasme. O kaip vaikystėje skaitydavome pasakas? Ten irgi juk daug pamokymų. Gal reikėtų plačiau į viską žiūrėti?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 31, 16:38)
Aš tai nesuprantu, ko čia stebėtis? Na gerai, gali netikėti, tuo, ką rašo Biblija, žodis žodin. Bet ji juk ne tik pasakoja, kas yra Dievas, tačiau ir duoda pamokymų, kaip gyventi, kad jaustumeisi gerai. Tik perkeltine prasme. O kaip vaikystėje skaitydavome pasakas? Ten irgi juk daug pamokymų. Gal reikėtų plačiau į viską žiūrėti?

Aš ne tik galiu netikėti, aš ir netikiu. bigsmile.gif
Biblija tai pasaka. O jūs tikite pasakos herojais. Ar tikite fėjomis? mirksiukas.gif Jei netikit- kodėl? Niekas neįrodė, kad jų nėra, o pasakose rašoma, kad jos egzistuoja. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 10 31, 16:52)
Aš ne tik galiu netikėti, aš ir netikiu.  bigsmile.gif
Biblija tai pasaka. O jūs tikite pasakos herojais. Ar tikite fėjomis?  mirksiukas.gif Jei netikit- kodėl? Niekas neįrodė, kad jų nėra, o pasakose rašoma, kad jos egzistuoja. smile.gif

o aš ir nesakau, kad Dievo egzistavimo įrodymas yra Biblija.

pasakose svarbiausios ne fėjos ir kiti herojai, o pagrindinė mintis, kurią norima jomis perteikti. pradinėse klasėse tą mokė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 10 31, 14:45)
Klausinėju, nes man tai įdomu  mirksiukas.gif

O kodėl jums įdomu? Kokį atsakymą norite surasti? Kodėl tas, jūsų manymu, mitas susilaukia tiek daug dėmesio, tikėjimo ar kaip?
Na, tiesiog nelabai suprantu, kam diskutuot su, kaip sakėte, panašiom į ligones biggrin.gif ? Juk tikintiesiems neįrodysite, kad Dievo nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ababa: 31 spalio 2008 - 17:39
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 31, 17:23)
o aš ir nesakau, kad Dievo egzistavimo įrodymas yra Biblija.

pasakose svarbiausios ne fėjos ir kiti herojai, o pagrindinė mintis, kurią norima jomis perteikti. pradinėse klasėse tą mokė  tongue.gif

Jūs nesakote, bet kažkas sakė, kad biblija tai dievo testamentas, kurį padiktavo pats dievas. Ar pasakas diktuoja fėja ar raudonkepuraitė? biggrin.gif

QUOTE(ababa @ 2008 10 31, 17:39)
O kodėl jums įdomu? Kokį atsakymą norite surasti? Kodėl tas, jūsų manymu, mitas susilaukia tiek daug dėmesio, tikėjimo ar kaip?
Na, tiesiog nelabai suprantu, kam diskutuot su, kaip sakėte, panašiom į ligones  biggrin.gif ? Juk tikintiesiems neįrodysite, kad Dievo nėra.

Kaip suprast kodėl įdomu? Negi draudžiama domėtis tuo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 10 31, 17:52)
Aš ne tik galiu netikėti, aš ir netikiu.  bigsmile.gif
Biblija tai pasaka. O jūs tikite pasakos herojais. Ar tikite fėjomis?  mirksiukas.gif Jei netikit- kodėl? Niekas neįrodė, kad jų nėra, o pasakose rašoma, kad jos egzistuoja. smile.gif

As tikiu, nes jie man tokie pat tikri, kaip ir tavo rasinejimai cia forume... tai taip vadinami ELEMENTALAI - vandens, oro, erdves ir zemes gyventojai, kurie darbuojasi padedami mums neismaneliams, tik neklausk ka jie daro, cia tau paciai namu darbams issiaiskinti
Jei suvoksi viena dalyka, kad viskas yra pagal musu tikejima, tai naturalu, kad Dievas egzistuoja tiems, kas juo tiki ir kuo daugiau tikinciuju, tuo didingesnis DIEVAS.JAm uztektu tik uzsimerkti ir pasaulis subyretu, todel esam skatinami budeti...bet ir cia tu rasi ka paklausti, tik as daugiau nieko sia tema nebesakysiu, pati aiskinkis... bigsmile.gif
O gal ir apsigalvosiu, parasysiu ka nors tokio, ka jausiu norinti parasyti i tema
Atsakyti
QUOTE(Coochie Coo @ 2008 10 31, 17:51)
Jūs nesakote, bet kažkas sakė, kad biblija tai dievo testamentas, kurį padiktavo pats dievas. Ar pasakas diktuoja fėja ar raudonkepuraitė?  biggrin.gif
Kaip suprast kodėl įdomu? Negi draudžiama domėtis tuo?  g.gif

argi kas sako, kad draudžiama?
tiesiog įdomu. Jūs atėjote čia, kaip viesulas (nesupraskit neigiamai) biggrin.gif, vos ne į kiekvieną pasakymą, atsakote, kad dievo nėra ir tai išmyslas pačių žmonių, sakote, kad tai nesąmonė, po to dar klausiate, ko mes iš jūsų norime ir panašiai.
Tai ir pasidarė įdomu, kodėl taip, nes pavyzdžiui, jei man neįdomus, koks dalykas ir galvoju, kad tai išmyslas, daugių daugiausiai tik paskaitau, ką žmonės mano, kaip galvoja, bet niekad nepuolu neigti, kad to nėra, net jei ir pati manau, kad to nėra.

Jei nenorite atsakyti į šį klausimą, tai taip ir sakykite. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.99 @ 2008 10 31, 19:18)
sekant jusu logika:
liuto sunus-liutas
vilko sunus - vilkas
dievo sunus-dievas.
O as ir esu dievo vaikas.
Vadinasi as esu dievas.

Taip, visiskai teisingai.Tik skirtumas tas, kad as naudoju ispazinties sakramenta, nes gerbiu savo Teva, o tamsta, ne.Skirtumas tas, kad as tikiu savo Tevo pazadais, o tamsta ne...tad tamsta esi dievas, nes esi DIEVO vaikas

Eilini karta lasikartosiu ir parasysiu Deepak Chopros megstama pavizdi - jei DIEVAS yra visos visatos auskas, o as auskinis laikrodis ar ziedas, tai ar as nesu auksas?
Kalbant apie MEILE - DIEVAS TAIP PAMILO PASAULI, kad atidave savo VIENATINI SUNU uz tokius vaikus paklydelius "dievus" kaip tamsta...juk pats rasei, kad viskas jovalas...
Yra apie ka susimastyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinguLingu: 31 spalio 2008 - 19:16