Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

Nezinau ar pades, bet idesiu ekleriniu sausainiu su kremu recepta blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš darau tokį: į 2,3 stiklinės vandens dedu 100g sviesto ar margarino,užvirinu. Tada suberiu 2 stiklines miltų ir gerai išmaišau,kad neliktų gumuliukų.Kai pravėsta iki 50 laipsnių temperatūros,įmušu 5 kiaušinius,pastoviai maišant,įlašinu romo kvapų.Tešlą sudedu į celofano tūtą (ar maišelį) ant skardos išspaudžiu "dešras" ir kepu maždaug 180 laipsnių orkaitėje,kol pagels. Kremui: 1 litras grietinės su gera stikline cukraus ir citrinos rūgštele. Kloju į formą vieną prie kito, tuos vamzdžius (jau ne "dešros,nes tampa tuščiaviduriai), užpilu kremu,po to kitą eilę vamzdžių,vėl kremo. Palieku nakčiai,kad "susitupėtų".Tarp sluoksnių galima dėt razinų,riešutų,želė gabaliukų,vaisių ir t.t. Dažniausiai darau iš dviejų ar trijų porcijų,nes iš vienos būna per mažai...
Atsakyti
QUOTE(Grytute @ 2006 05 13, 02:31)
Karta teko skanauti pasakiskai skanu torta - moteriskaite, kuri juo vaisino, pavadino ekleriniu ar kazkaip panasiai. Deja, recepto kazkaip ir nesuzinojau. Gal kuri nors turite. Labai  ax.gif labai noreciau issikepti.

Tai tikrai ekleriniu pyrageliu tortas. Aprasymas gana ilgas, bet jei turi kantrybes stai receptelis:
250g pieno
60g margarino
250gmiltu
6 kiausiniai

Puode uzverdamas pienas, i ji dedamas supjaustytas margarinas, iberiama truputis druskos. Kai pienas uzverda, puodas nukeliamas nuo ugnies ir beriami issijoti miltai, energingai plakant mediniu saukstu, kad nesusidarytu gumuliuku. Puodas statomas atgal ant ugnies ir maisoma, kol tesla supuola i viena gabala ir atsoka nuo puodo dugno. Sis plikymas trunka 1-2 min. Tada i tesla imusamas vienas kiausinis ir greitai isplakama. Teslai leidziama atvesti iki 70 laipsniu( kad nesuvirtu kiausiniai) ir puodas istatomas i karsto vandens vonele. Tada po viena dedami like kiausiniai ir energingai plakama, kol gaunama elastinga, vientisa , blizganti tesla. Ji turi buti tokio kietumo, kad ispaudus i skarda gaminiai islaikytu forma. Teslos kietumas reguliuojamas kiausiniu pagalba. Jei reikia galima ideti ir daugiau ar maziau.
Plikytiems kepiniams skarda pasildoma ir istepama riebalais, pabarstoma miltais. I skarda isspaudomi per konditerini maiseli kastono dydzio rutuliukai , tarp ju paliekami dideli tarpai, nes tesla labai iskyla. Kepami 200-220 temperaturoje, apie 30-40 min. Gaunasi tusciaviduriai pyrageliai. I ju vidu svirksto pagalba idedamas kremas ( sviestinis ar su varske koks nors, arba grietine su zelatina). Neturint svirksto pyragelius galima truputi ipjauti ir krema ideti tiesiog sauksteliu.
Po to visus rutuliukus sukrauti ant padeklo kaip kugi ir uzpilti sokolado glajumi. O galima kiekviena rutuliuka mirkyti glajumi ir formuoti torta. Skanaus! drinks_cheers.gif
Atsakyti
O as tuos pripurkstus sausainiukus sudedu i torto forma ir uzpilu plakta grietinele,sumaisyta su siek tiek zelatinos,tada atsargiai saukstu paspaudziu,kad grietinele uzpildytu visus tarpus ir atsaldau,o isemus is formos,torta apipilu sokoladu.
As per kazkoki baliuka valgiau ir kazka panasaus i eklerini torta.Prisimenu,kad jis siaip visai neisvaizdziai atrode,nes buvo tie pyrageliai obuolio dydzio ir sulipyti i tokia kruva,kad mes visi pro sona eidami juokemes,na tikrai atrode kaip arklio(atsiprasau labai)padarytos kruveles,bet,kai paragavom,tai ta kruvele sunyko staigiai.To pyragelio vien puse buvo aplieta glajumi,o viduj buvo puse pripildyta kremu,o kita zele thumbup.gif ...bet kaip tai padaryti,tai niekaip iki siol neissiaiskinau blink.gif
Atsakyti
butinai parasyk kaip isejo ir jeigu galesi idek nuotrauka.
Atsakyti
Mmmm... Jau koks skanumeli gavosi! Tik isvaizda ne kokia. Pirmas blynas! Antros pazadu ideti nuotrauka. thumbup.gif Vyrui patiko, tai po savaiteles pakartosiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grytute @ 2006 05 23, 20:55)
Mmmm... Jau koks skanumeli gavosi! Tik isvaizda ne kokia. Pirmas blynas! Antros pazadu ideti nuotrauka.  thumbup.gif  Vyrui patiko, tai po savaiteles pakartosiu. biggrin.gif

Pagal kurį receptuką darei?
Atsakyti
QUOTE(argutiene @ 2006 05 23, 22:58)
Pagal kurį receptuką darei?



Pagal paskutini gaminau pacius eklerus, o ir jusu pasiskolinau krema, nes ten nebuvo parasyta. Bet manau, kad isbandysiu visus receptus. As didele smalize. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grytute: 30 gegužės 2006 - 20:22
O pasakykit jūs man yra tokių tortų pirkti maximoj, rimi, ar dar kažkokioje tortų pardotuvėje?
Baisu eksperementuoti...
Atsakyti
Bent jau as tai nemaciau, todel ir prasiau recepto. smile.gif Beje, nebijok eksperimentuoti - pirmas blynas daznai buna prisviles, bet uztat po to kaip smagu pacios pagaminta torta sveis tongue.gif t.
Atsakyti
Plikytos tešlos pyragėliai (eklerai) su vaniliniu įdaru ir šokoladu

Plikytai tešlai:
500 ml vandens, 150 ml šalto, supjaustyto sviesto, 1 š. smulkaus cukraus, 0,25 šaukštelio druskos, 400 ml kvietinių miltų, 5-6 dideli kiaušiniai.

Pyragėliams:
1 didelis kiaušinis, 1 šaukštelis vandens, 125 ml riebios grietinėlės.

Vaniliniam įdarui:
5 dideli kiaušinių tryniai, 150 ml cukraus, 70 ml kvietinių miltų, žiupsnelis druskos, 500 ml pieno, 4 lašeliai vanilės kvapo.

Šokoladiniam aptepui
500 ml cukraus, 250 ml riebios grietinėlės +1-2 šaukštai, 225 g rupiai sukapoto kartaus juodojo šokolado, 2 šaukštai pašildyto sviesto, 1 šaukštelis vanilės kvapo.

Vandenį, sviestą, cukrų ir druską užvirinti puode ant vidutinės ugnies. Nukaitus suberti išsyk visus miltus ir smarkiai maišyti mediniu šaukštu, kol išeis tiršta košė. Užkaisti puodą ant vidutinės ugnies ir vis maišyti, kol košė ims nelipti prie puodo sienelių. Nukaitus leisti 5 min. ataušti. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart viską gerai išsukti. Tešla turi būti ne per kieta, bet ir netižti.
Orkaitę įkaitinti iki 220C. Į skardą įtiesti sviestinio popieriaus. Plikytą tešlą supilti į maišelį su 2 cm skersmens vamzdeliu (turima omeny kepimo maišelis, bet galima naudoti paprastą, padarius skylutę) ir išspausti 10 cm ilgio strypelių. Kiaušinį nesmarkiai suplakti su vandeniu ir aptepti strypelius. Išvagoti strypukų paviršių šakute, kad kepant per daug neiškiltų, ir kepti 15 min. Sumažinti orkaitės karštį iki 200C ir kepti dar 15 min. Aštriu peiliu perėžti kepinukų šonus, kad išeitų oras ir vėl įkišti orkaitėn ir pravėrus dureles palaikyti ten 10 min. Ištraukus iš orkaitės perkelti ant grotelių ir galutinai ataušinti.
Suplakti grietinėlę iki purumo. Kiaušinių trynius ir cukrų plakti, kol pabals ir sutirštės. Pieną, druską, vanilę užvirinti puode ir nukaitus įmaišyti trynių tyrėn. Puodą pastatyti ant lėtos ugnies ir nuolat maišant mediniu šaukštu kaitinti iki 80C. Sumaišyti su grietinėle. Sušvirkšti apie 3 šaukštus įdaro į kepinuką.
Cukrų ir 250 ml grietinėlės vis pamaišant užvirinti ant silpnos ugnies. Pavirus 1 min. nukaisti ir įmaišyti šokoladą. Vėl pastatyti ant ugnies ir nemaišant virinti . Nukaitus sudėti sviestą, supilti vanilę ir nemaišant įstatyti į dubenį su labai šaltu vandeniu. Palaikyti 5 min. Paskui 5-10 min. plakti mediniu šaukštu, kol mišinys neteks blizgesio. Įmaišyti šaukštą grietinėlės ir palikti 3-4 min. Po to vėl maišyti, kol taps tepus.
Pyragėlius aptepti šokoladiniu aptepu ir 15 min. padėti į šaldytuvą.
Atsakyti
Mačiau maximoj plikytos tešlos tortą/pyragą. Jaučiu apie tokį čia ir kalbėta buvo. Bet va kodėl aš kvaiša nenusipirkau jo nors gabalėlio paragauti???
Atsakyti