gal kam dar reik rankinuko valentino dienos proga... savo nuotraukos neturiu, nes jaunosios damos išėjo pasipuošę į darželį... labai gražiai išsiformuoja širdelė

angliškas aprašymas
čialietuviskai pažodžiui būtų:
užmetam 4 akis. mezgame ratu.
1 eile: visos gerosiomis
2 eilė: *1 gera, 1 uzdejimas* pakartojam 4 kartus. uzmetimas - siūlą tarp akių sukryžiuojam, uždedam ant virbalo ir išmezgam geraja akimi. bent jau tokį aš dariau.
padalinam akis: 1 virbalas - 4 akys. 2 ir 3 virbalai po 2 akis.
3 eilė: gerosiomis
4 eilė: 1 virbalas 1 gera, 1 uzdejimas, gerosios akys iki tol kol ant virbalo liks 1 neišmegzta akis, uždejimas, 1 gera akis
2 virbalas 1 gera, 1 užmetimas, mezgame iki galo virbalo gerosiomis akimis
3 virbalas: mezgame gerosiomis akimis kol lieka 1 neišmegzta akis ant virbalo, 1 uždėjimas, 1 gera akis.
kartojame 3 ir 4 eiles tol kol ant virbalų bus 60 akių (pgl schemą 40 akių, bet pas mane labai mažulytis gavosi, tai padidinau)
išmezgame dar 7 eiles gerosiomis akimis (jei yra noras pakaitaliojame kitokios spalvos siūlą kaip nuotraukoje). Nutraukiam siūlą.
Jei mezgėme iki 60 akių, tai akis pergrupuojame taip:
1 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo
2 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo + antras virbalas. Viso 30 akių
3 virbalas=3ex virbalas
megsime tik 2-ą virbalą
1 eilė: SSK (pirmą akį nukeliam, antrą išmezgam ir nukeltą permetam per tą išmegztają. arba pažiūrėkit google SSK kaip mezgasi), mezgame gerosiomis kol lieka 2 neišmegztos, 2 akys sumegztos geraja akimi.
apsukame mezginį
2 eilė: 12 blogųjų akių, SSP (tas pats kas SSK, tik akį išmezgam blogaja), 2 akys sumegztos blogaja, blogosiomis iki galo.
Taip kartojam 1 ir 2 eiles (tik antrojoje jau reikes nebe 12 blogųjų, o 10/8/6) kol liks 12 akių. tada iš blogosios pusės mezgame tokią eilę
2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP, 2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP.
Per likusias akis perveriame nutrauktą siūlą. pusė širdies baigta.
analogiškai numezgame antrąją pusę. sugalvojam rankeną (aš tiesiog nunėriau pynelę + eilę su 1 užmetimu). uzsegimas aprašyme irgi padarytas nunėrus tik pynelę. (aš visai nedariau)
LABAI PAPRASTA ir greita.