Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(z.lineta @ 2011 02 21, 17:39)
na va,as su naujienom ir gerom:
visgi su verslo liudijimu paskola bustui man teikia:)
tik as nurodzius buvau menesini 3000,tai vienas bankas 170000,kitas 190000 duoda, o persiskaiciavau pajamas,gaunas i menesi virs 4000,tai manau duos kiek as noriu:)))
negaliu isvis patiketi dar

thumbup.gif Dabar belieka pradėti ieškotis busto ir laukti lengvatinių starto ax.gif

QUOTE(porfyra @ 2011 02 22, 08:18)
Upoksnis teisi. Reikia veluoti ne maziau kaip tris menesius t.y.91 diena.Bet lizinga mano vardu velavo sumoketi tik du menesius ir itrauke i SAIS. Zodziu zaidzia kaip nori!

Bet Jūs galit išsireikalauti, kad išbrauktų, nes nepažeidėt nurodyto termino g.gif
Atsakyti
QUOTE(porfyra @ 2011 02 22, 10:18)
Labas rytas. 4u.gif Sveikinu su dziugiom naujienom. smile.gif  O ka sake del tu velavimu? Ar tu tiesiog neitraukta i SAIS??
Upoksnis teisi. Reikia veluoti ne maziau kaip tris menesius t.y.91 diena.Bet lizinga mano vardu velavo sumoketi tik du menesius ir itrauke i SAIS. Zodziu zaidzia kaip nori!

na neuzkliuvo kolkas jiems niekas:)
Atsakyti
Galiu parašyti dėl vėlavaimų, t.y. kaip tai tikrinama smile.gif

1. Jei esat tam tikro banko klientas, mokat ir vėluojat sumokėti turimą paskolą, tai banke fiksuojami visi vėlavimai ir ši istorija lieka visam laikui. Kada pageidaujat imti naują paskolą ir yra žiūrima į jūsų skolinimosi istoriją būtent šiame banke. Žodžiu, jei turit ar turėjot ir vėl norit. Kiti bankai tos info neturi. Klientams, turintiems blogą skolinimosi istoriją, jei ji nėra kritiška,naujos paskolos gali būti išduotos, tačiau jau gaunat prastesnes palūkanas (didesnes). Jei ta istorija buvo kritiška, tai į tą banką jau galit net neiti, nes tikrai nefinansuos. Kitų bankų paslaugomis galit naudotis, nes jie to nežino......
2, Kitas variantas, jei jūs vėlavote mokėti virš 60- 90 dienų ir jūsų duomenys yra perduoti į SAIS (skolininkų sisitmą). Čia yra perduodama inormacija ir bankų, ir lizingų, ir telefonų..., ir kitų paslaugųbendrovių. Jei jūsų duomenys yra šioje sistemoje- tuo metu jūsų nekredituos niekas unsure.gif
3,Tačiau nenusiminkit, čia informacija nėra saugoma amžinai...Jei skolą apmokėjote, tai netrukus jūsų duomenų ten neliks smile.gif Čia yra tik skolininkai ir duomenys vis atnaujinami.

Ir dabar dar patarimas, jei turite finasinių įsipareigjimų bankms, tai tik bendraukit, o ne dinkit iš banko akiračio smile.gif Jei susidarius bėdai, sumažėjus pajamoms ir pan. laiku kreipsitės į banką, tai viskas yra sutvarkoma ir surandamos išimtys....Stenkitės nevėluoti ir mokėti laiku, kartais geriau jau ilgesnis vėlavimas, bet vienas ar du, negu kas mėn. ir po kelias dienas. Tos kelios dienos rodo jūsų neasakingumą. Žodžiu, parašiau visą romaną biggrin.gif .
Ir pabaigai- naudokitės vieno pasirinkto banko paslaugomis, susikurkite jame gerą skolinimosi istoriją nuo mažų paskolyčių, kreditinių kortelių, o tada kreipkitės dėl būsto paskolos. Bankas jūsų lauks išskėstom rankom ir jūs gausit pačias geriausias finansavimo sąslygas. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraigiuss: 26 vasario 2011 - 07:56
sveiki matau cia daug zinanaciu apie sios reikalus yra,
noreciau pasiteirauti, gyvenu su tevais ir dukra, noriu pirkti vina kambario buta pati pigiausia, esu issikyrusi, bet tevai turi 3 kambariu buta, ar man imanoma tikietis pirkti lizingu buta jei mano pajamos 1500 Lt per menesi ( cia su alimentais is valstybes 195 Lt) ir ar galeciau pretenduoti i kazkokia parama valstybes gaunant ta busta?
Atsakyti
QUOTE(panterra86 @ 2011 03 03, 17:05)
sveiki matau cia daug zinanaciu apie sios reikalus yra,
noreciau pasiteirauti, gyvenu su tevais ir dukra, noriu pirkti vina kambario buta pati pigiausia, esu issikyrusi, bet tevai turi 3 kambariu buta, ar man imanoma tikietis pirkti lizingu buta jei mano pajamos 1500 Lt per menesi ( cia su alimentais is valstybes 195 Lt) ir ar galeciau pretenduoti i kazkokia parama valstybes gaunant ta busta?

Jei neturit savo vardu nekilnojamo turto, galit pretenduoti mirksiukas.gif Pirmiausia nueikit į banką ir sužinokit, kokio dydžio paskolą Jums gali suteikti. Tada žinosit, kokio dydžio paskolą galit paimti.
Atsakyti
QUOTE(porfyra @ 2011 02 21, 11:17)
drinks_cheers.gif Teisingai. Tai vadinama SAIS (lyg ir nesumaisiau raidziu eiliskumo) kiekvienas velavimas ir isiskolinimas  itraukkiamas i duomenu baze ir saugomas 10 metu.Jo negalima nei koreguoti nei pasalinti.

vadinasi tikrai SAIS, o saugoma informacija tikrai 10 metų, jei planuojate ateityje imti paskolą mirksiukas.gif tai mokėjimus reikia atlikti laiku, nes vėlavimai tikrai pakiša koją paskolai gauti

Papildyta:
QUOTE(z.lineta @ 2011 02 21, 11:26)
o dabar gal ir toks nelabai kl:
o ar jie mato ir telefonu velavimus?na jei veluoju susimoket uz abonementa????
va cia tai papulciau:)

mato visus vėlavimus, kad pvz. elektros

Papildyta:
QUOTE(Sunreja @ 2011 02 20, 14:30)
As ir turiu pora men velavimus, kazkada nesumokejau vartojamosios paskolos du men, ta prasme velavau, bet mano vadybininke uztikrino, kad tas itakos netures, nes tai tik vienintelis kartas, o daugiau viskas tvarkoj  mirksiukas.gif

kai kuriuose bankuose turi įtakos ir neduoda naujos paskolos, o kituose nekreipia didelio dėmesio
Atsakyti
QUOTE(henrieta75 @ 2011 03 05, 23:43)
kai kuriuose bankuose turi įtakos ir neduoda naujos paskolos, o kituose nekreipia didelio dėmesio

Nei Swed, nei Nordea tas neuzkliuvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(henrieta75 @ 2011 03 06, 00:43)
vadinasi tikrai SAIS, o saugoma informacija tikrai 10 metų, jei planuojate ateityje imti paskolą mirksiukas.gif tai mokėjimus reikia atlikti laiku, nes vėlavimai tikrai pakiša koją paskolai gauti
Papildyta:
mato visus vėlavimus, kad pvz. elektros

Papildyta:

Netikrina bankai 10 metų skolų biggrin.gif Svarbu, kad tuo metu nebūtumet skolininkų sąraše, o archyvo niekas neieško ir netikrina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sraigiuss @ 2011 03 10, 22:21)
Netikrina bankai 10 metų skolų biggrin.gif Svarbu, kad tuo metu nebūtumet skolininkų sąraše, o archyvo niekas neieško ir netikrina biggrin.gif

O kodel tada tikrina kelis metus atgal?
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif
Skaitinėjau temą ir išmasčiau: pagal pateiktą įstatymą, aišku kalbu apie save, aš auginanti tris vaikus ir turinti būstą, kurio plotas kievienam nariui yra 12,97 m3, bet jau sulaukusi 35 metų, galiu pretenduoti į valstybės būsto kredito subsidiją 20 proc. Suprantu, kad dar turi atitikti pajamos.
paaiškinkit ar taip? g.gif Arba čia kaip visi įstatymai tarp eilučių nori apeini nori ne? kam reikės tas bus praleistas blink.gif

6 straipsnis. Subsidija būsto kredito daliai apmokėti
1. Subsidija būsto kredito daliai apmokėti teikiama šių kreditų gavėjams, jeigu jie gavo valstybės remiamą būsto kreditą iš bankams pagal savivaldybes nustatyto valstybės remiamo būsto kredito limito bei atitinka šio Įstatymo 4 straipsnio 1 dalies sąlygas ir jeigu jie yra:

1) buvę našlaičiai ar be tėvų globos likę asmenys ar jų šeimos, iki jiems sukaks 35 metai, šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų (įvaikių), arba asmenys, kuriems Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka yra nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis arba kurie yra pripažinti nedarbingais (netekusiais 75–100 procentų darbingumo) ar iš dalies darbingais (netekusiais 60–70 procentų darbingumo), arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė, arba šeimos, kuriose yra asmuo, kuriam Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka yra nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis arba kuris yra pripažintas nedarbingu (netekusiu 75–100 procentų darbingumo) ar iš dalies darbingu (netekusiu 60–70 procentų darbingumo), arba kuris yra sukakęs senatvės pensijos amžių ir jam nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė, – apmokama 20 procentų suteikto būsto kredito (ar būsto kredito likučio) sumos;

Atsakyti
LAba diena visiems :noreciau su jumis suprantanciais pasikonsultuori 4u.gif
pries 3.5 metus eme paskola pajamos kaip ir isnese (tuo metu turbut visiems isnesdavo) buvom tryse 2 suauge ir vaikas.dabar musu bendros pajamos yra 1800 lt., 2010 metu pabaigoje gime neigalus vaikas (iki 2013 lengvas neigalumas) musu buto kvadratura 46 M2 t.y. 11.2 M2 zmogui.Ar galeciau pretenduoti i kokia nors busto lengvata,nes atidavus paskola lieka ne pilnas 1000 pragyventi ir mokesciams.Gyvenam kaune.Busto paskolai ememe 150000 lt.Mums abiems 27 metai...gal kas gali pakonsultuoti siuo klausimu?kur kreiptis?ka daryti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(evitosmartynosmama @ 2011 03 18, 15:11)
LAba diena visiems  :noreciau su jumis suprantanciais pasikonsultuori  4u.gif
pries 3.5 metus eme paskola pajamos kaip ir isnese (tuo metu turbut visiems isnesdavo) buvom tryse 2 suauge ir vaikas.dabar musu bendros pajamos yra 1800 lt., 2010 metu pabaigoje gime neigalus vaikas (iki 2013 lengvas neigalumas) musu buto kvadratura 46 M2 t.y. 11.2 M2 zmogui.Ar galeciau pretenduoti i kokia nors busto lengvata,nes atidavus paskola lieka ne pilnas 1000 pragyventi ir mokesciams.Gyvenam kaune.Busto paskolai ememe 150000 lt.Mums abiems 27 metai...gal kas gali pakonsultuoti siuo klausimu?kur kreiptis?ka daryti? blush2.gif

O koks lengvatos tikslas g.gif Jums lengvatą suteiktų, jei pirktumėt kitą butą mirksiukas.gif O jei norit gauti lengvatą, kad sumažintų įmokas - nieko padėti negalės schmoll.gif
Atsakyti