Įkraunama...
Įkraunama...

Pneumo-23

QUOTE(giedryte @ 2010 10 15, 14:15)
Mes pasiskiepijom pries 2.5 metu ir jokio efekto, kaip sirgom sloga taip ir sergame, gal net daugiau nei anksciau. Pinigu metymas i ora ir vaiko imunines sistemos zalojimas. Labai gailiuosi, kad paklausiau daktares ir paskiepijau. Dabar ne uz jokius pinigus neskiepyciau schmoll.gif  AKIU DUMIMAS SITAS SKIEPAS. Cia mano nuomone 4u.gif

bet kad tas skiepas nuo slogos ir neapsaugos. Sis skiepas veikia bakterijas o ne virusus. Todel jis nei nuo persalimu, nei nuo slogu tikrai neapsaugo.
As dar neapsisprendus ar skiepyti siuo skiepu ar ne. Pernai kai labai sirgo, tai KMUK ir isgirdau apie si skiepa ir labai siule pasveikus skiepyti. Bet va kol kas dar info renkuosi.
Beje jis dar neieina i privalomu skiepu plana, tai vaikams iki 2 m kainuoja 200lt (ir jei neklystu reikia 4 kartu), o virs 2 metu tai vienkartine vakcina ir 85lt. Nuo 2011m lyg planuoja itraukti i skiepu planus.
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 10 19, 10:12)
bet kad tas skiepas nuo slogos ir neapsaugos. Sis skiepas veikia bakterijas o ne virusus. Todel jis nei nuo persalimu, nei nuo slogu tikrai neapsaugo.
As dar neapsisprendus ar skiepyti siuo skiepu ar ne. Pernai kai labai sirgo, tai KMUK ir isgirdau apie si skiepa ir labai siule pasveikus skiepyti. Bet va kol kas dar info renkuosi.
Beje jis dar neieina i privalomu skiepu plana, tai vaikams iki 2 m kainuoja 200lt (ir jei neklystu reikia 4 kartu), o virs 2 metu tai vienkartine vakcina ir 85lt. Nuo 2011m lyg planuoja itraukti i skiepu planus.

g.gif o ens itraukti i privalomu skiepu sarasa??? nu cia idomiai.

iki 2 metu jeigu vaiaks nelanko kolektyvo, ligos buna retos, nebent vyr broliukai ar sesutes enpasidalina namuose. taip pat teveliai is darbu neatnesa.

mums labai pagelbejo nuo besikartojanciu sinusitu 4u.gif
Atsakyti
Vieniem skiepas suveikia, kitiems ne. Gal cia ir sutapimai yra, gal ne. Yra 50x50 ir nezinai i katra puse pasisuks. Virusai mutuoja ir jau skiepai kaip ir neapsaugo... As savo kito maziuko tikrai neskiepysiu tokiom vakcinom, kaip bus taip bus, daug ligu isaugama, kaip sakoma, nereik verkti vis, o reik keisti poziuri i situacija. Tad mes bandome kitais budais stiprinti imuniteta, tikiuos pavyks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedryte @ 2010 10 21, 14:03)
Vieniem skiepas suveikia, kitiems ne. Gal cia ir sutapimai yra, gal ne. Yra 50x50 ir nezinai i katra puse pasisuks. Virusai mutuoja ir jau skiepai kaip ir neapsaugo... As savo kito maziuko tikrai neskiepysiu tokiom vakcinom, kaip bus taip bus, daug ligu  isaugama, kaip sakoma, nereik verkti vis, o reik keisti poziuri i situacija. Tad mes bandome kitais budais stiprinti imuniteta, tikiuos pavyks ax.gif

cia buvo rasome kelis kartus skiepas ne nuo viruso, kuris atseit mutuoja, o nuo bakteriju: Pneumokokines seimos ar padermes (nezinau). jis yra sepcifinis, ypac jeigu pel ligas yra uzauginamas is skrepliu, noses ar gerkles paseliu. jeigu kompliakcijos sukeliamos kitu bakteriju, zinoma Pneumo skeipas nuo ju neapsaugo. schmoll.gif

panasiai kaip pasiskiepyti nuo vejaraupiu ir pasakoti, koks skiepas neefektyvus preis gripa. skirtingi dalikai.

zinoma jusu teise rinktis, kas jusu viakui geriausia, nei agitacija cia vyksta nei kas... g.gif
tik nereikia maisyti virusu su bakterijom... ir klaidinti zmones. kam labai reikia - pasiklaus pediatro ar seimos gyd.

4u.gif
Atsakyti
As turiu klausimuka, tiems kas skiepinote vaikucius siuo skiepu - ar buvo kokia nors reakcija i skiepa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gied @ 2010 10 26, 14:15)
As turiu klausimuka, tiems kas skiepinote vaikucius siuo skiepu - ar buvo kokia nors reakcija i skiepa? g.gif

Pasiskiepijom vakar...Kolkas nieko neįprasto schmoll.gif Temperatūros nėra ax.gif Pabūsim šią savaitę namie, o jau kitą į darželį keliausim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gied @ 2010 10 26, 15:15)

g.gif mums nebuvo, nei tempos, nei nuotaikos sugedusios... viskas gerai praejo. del rankos rigi nesiskunde vaikas, ebt as lisna karta ir enklausiau kad neprisimintu, nes pats faktas, kad jam durem jam nepatiko...
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2010 10 26, 16:18)
g.gif mums nebuvo, nei tempos, nei nuotaikos sugedusios... viskas gerai praejo. del rankos rigi nesiskunde vaikas, ebt as lisna karta ir enklausiau kad neprisimintu, nes pats faktas, kad jam durem jam nepatiko...

Mums lygiai taip pat. Tik rankutę gal skauda truputį, nes nenori, kad tą vietą liesčiau g.gif Nors nei paraudimo, nieko nėra.
Atsakyti
Na va mes pasiskiepijome.. Ana penktadieni, pirmadieni isejome i darzeli, penktadieni jau kosulys+ sloga.. Tik si karta sloga skaidri ne zalia.. tai manau virusines kilmes, jau ne bakterines kaip buvo..
As manau mano vaiko sirgimo priezastis psichologine, nervojas ir serga..nenori i darzeli ne uz ka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzada @ 2010 11 02, 19:32)
Na va mes pasiskiepijome.. Ana penktadieni, pirmadieni isejome i darzeli, penktadieni jau kosulys+ sloga.. Tik si karta sloga skaidri ne zalia.. tai manau virusines kilmes, jau ne bakterines kaip  buvo..
As manau mano vaiko sirgimo priezastis psichologine, nervojas ir serga..nenori i darzeli ne uz ka blush2.gif

tuomet jums pas psichologa reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2010 11 02, 20:24)
tuomet jums pas psichologa reikia g.gif

manote pades? 4u.gif ir kur LT tokie gera rast, man jie tokie atrodo labiausiai nepazenge sioje srityje( Lietuvoje).
Atsakyti
QUOTE(Dzada @ 2010 11 02, 22:30)
manote pades? 4u.gif  ir kur LT tokie gera rast, man jie tokie atrodo labiausiai nepazenge sioje srityje( Lietuvoje).

g.gif jus pati galvojate kad problema yra psichologine, tai jau puse darbo 4u.gif . mazai kas pripazista, kad tokia problema apskritai yra tavo (mano, savo, musu) vaikui. dazniausiai kaltinami darzeliai, aukletojos, bet kas, tik en vaiko psihologija.
pirma reikai susitaikyti su tuo, o paskui kreiptis pagalbos (jeigu yra kur) musu pol-koje yra toks vaiku krizes centras, ar pan. nagai nezti ten nueiti su savo vaiku, bet pripazistu, kad ir as su vyru nesame idealus tevai, labiau blogais mus pavadinciau. musu neiaks nemokino , kaip aukleti vaikus. bandau kovoti su savim.
Vaiku raidos centras veikai puikiai, mano draugiu vaikai lanke ten del mykciojimu ir kitu problemu, tai susitvarkyti galima lengviau nei mes isivaizduojame. dazniausiai kad vaikai kencia del musu su jumis nemokejimo jiems pateikti informacija kad ir del to darzleio, MES nemokame motyvuoti. ne vaikai... lengviau skeipa vaikui suleisti, nei pasikalbeti... deja tokia mano mintis apie siuolaikinius tevelius, ir apie mane pirmoje eileje... unsure.gif MES bijome darzeliu, todel vaikai nenori ten eiti...
Atsakyti