Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis su nuolat verkšlenančia drauge?

Mano visos dejuojancios drauges irgi fainos draugiskos.Ir kas is to?Skundziasi gyvenimu nuolatos,na gal kokiu pertrauku ir buna.O iseidamos sako,kaip gerai su tavim pasikalbejau ir man lengva.o man?Viena turejau tai dejuodavo nuolatos ir vyras blogas ir mama jos niekada nemylejo ir brolis su zmona apkalba ir t t dabar nebendrauju su ja,tai jeigu gatvej susitinku,tai priversta isklausyti tiradas kaip ja visi skriaudzia ir isnaudoja.TAI TOKIA KATEGORIJA ZMONIU IR JU NEPAKEISI.TURI PPIIMT KAIP YRA ARBA ATSIRIBOT.
Atsakyti
manau drauges jau nebeperauklesi schmoll.gif as turejau tokia viena - mano problemos ne problemos, o jos maziausias nesklandumas - pasaulio pabaiga...gaila, bet kuo toliau tuo labiau tolom...bet gal tavo drauge pasikeis ir pasidarys nebe tokia verkslenanti 4u.gif
Atsakyti
Jus, mergaites, kalbat apie drauges... O as turiu tokia virsininke... Kuri, galbut ir geras zmogus, bet pilnas nepasitenkinimo, nuolat pastebi kas bloga, visi aplinkui blogi, tonas - nuolat nelaimingas ir prislegtas, ypac man ima juokas, kai ji jaucias itin prislegta - normaliose situacijose. Zodz, ta kolege is manes siurbia mano energija g.gif ir nutraukt santykiu negaliu doh.gif bandau atsiribot, bet ji vis tiek mane siurbia g.gif Gaunas dvigubas inasas - duodu jai savo darbinias galias ir nori nenori tenka atiduot ir emociniu pajegumu verysad.gif Man is jos naudos, kol kas jokios schmoll.gif
bet vis tiek tikiu, kad sugebesiu arba nuo jos atsikratyti arba atsiimti is jos tai - ka ji nori is manes nuolat gauti, plius dar ir paskriausdama mane lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija Pinavija @ 2008 02 07, 17:44)
Jei ji jusu drauge, gal pradziai pabandykite ja suprasti? ax.gif
Pasakykite, kad ja vertinate, priminkite jos geras savybes.
Bet...
Pasakykite jai atvirai , ka JUS jauciate, kai ji skundziasi.
Nesakykite, kad ji ne taip supranta ivykius, ar kad jos blogas charakteris. Jai tikriausiai vis dar skaudu del tu dalyku, todel jie vis islenda. Kai atsiskote ja isklausyti, ji galbut pasijunta atstumta ir reikalinga tik pramogai? Pasistenkite pateikti pastabas taip, kad kritika jai butu priimtina.
Padekite jai suprasti, kad nuolat kalbedama apie praeities nuoskaudas ji pati neleidzia joms "iseiti". Kad praeitis egzistuoja tik musu atmintyje ir yra tiek svarbi, kiek svarbos jai patys suteikiame.

Padekite draugei suprasti savo klaidas. Turekite kantrybes. Ji nepasikeis per viena diena. Bet juk rasete, kad ji verta jusu laiko?

P.S. Nors pateikti liepiamaja nuosaka, tai tik pasiulymai. 4u.gif  Siuo momentu man kazkodel taip "rasosi". g.gif

bet kiek gi galim klausytis topaties? as zinau kaip jei buvo sunku. as zinau kad ji viena. Kai jei tik bandau ka pasakyt, paguosti ja, Parodyt kad ja suprantu , kad man gaila, jis apsiverkia ir pradeda sneket apie savizudybes visokias ir kad nebenori sitaip gyventi. Nutraukti draugystes nenoriu. ji man mielas sirdziai zmogus . Tik nezinau kaip elgtis tom dienom kai ji pradeda sitaip sneket. smile.gif ir kas svarbiausia glumintu tai jei ji issigalvotu viska. o ji istiesu viska patyre kar tas labai vercia man nesmagiai jaustis. jei nuolat skauda galva, ji geriau pasiskus man bet kai sakau eik pas gydytojus ji sako ai tai vistiek greit mirsiu... doh.gif
Papildyta:
beje aciu uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
simacabana labai tave suprantu, nes pas mane irgi yra tokia pat drauge. susitinki tai apsisarvuoju kantrybe nes zinau kad ta vakara busiu issunkt. cia dar viena pazystama patare, sako nuo tokiu vampyru apsaugo jei ziogely kur isisegi. nu bet nzn ar tai padejo ar tiesiog jau pripratau ir ismokau neisijausti i jos gyvenima taip kaip seniau uz ja pergyvendavau.bet tai supratau viena, kad tokiu zmoniu tikrai nepakeisi. nors viena karta bandziau jai pasakyti kaip jauciuos, kad susitinkam ir kalbam tik apie ja, o jei bandau as pasiguost, tuoj tema pakeiciama, o jei ir papasakoju tai kaip sienai, tai net noro nera kazka jai pasakoti. pirma karta neisgirdo, tada atsiribojau nuo jos visai, bet ji mane pasigavo,pakalbejom, arsiprase,sake kad suprato. nors praejo laiko ir vel ta pati dainele. tai dabar imuosi kitos taktikos. gaila man jos istikruju nes ji neturi daugiau draugu, tai nebenoriu zmogaus skaudinti, nes siaip zinau kad mane gerbia, pasitiki ir pan. tai paprasciausiai retai su ja susitiknu,o kai susitinku jau pasiaukoju tuo kad reikes daug atklausyt ir pan.. manau tiesiog reikia susitaikyt su tuo ir tiek..
kantrybes mergaites mums su tokiom draugem:D
Atsakyti
QUOTE(Liute13 @ 2008 02 07, 18:51)
Ir nieko,uztrenkiai duris.Arba bendrauji toliau ir gadini savo sveikata arba pasakai viso gero.Yra dar viena iseitis ismokt negirdet.

Durys jau seniai uztrentos. Gyvenam skirtinguose miestuose pagaliau.
Be skaiciaus zinuciu per diena. Begale praleistu skambuciu. Min viena zinute per menesi: " nebegaliu, nusizudysiu"
Matyt didziausia klaida mes visos su tokio tipo zmonemis darome, kai isklause zmogaus pirmuju nusiskundimu, leidziame jiems pasakoti ta pati antra, paskui trecia karta. O jau tada "vezimo" nesustabdysi schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(simacabana @ 2008 02 08, 00:44)
bet kiek gi galim klausytis topaties? as zinau kaip jei buvo sunku. as zinau kad ji viena. Kai jei tik bandau ka pasakyt, paguosti ja, Parodyt kad ja suprantu , kad man gaila, jis apsiverkia ir pradeda sneket apie savizudybes visokias ir kad nebenori sitaip gyventi. Nutraukti draugystes nenoriu. ji man mielas sirdziai zmogus . Tik nezinau kaip elgtis tom dienom kai ji pradeda sitaip sneket. smile.gif  ir kas svarbiausia glumintu tai jei ji issigalvotu viska. o ji istiesu viska patyre kar tas labai vercia man nesmagiai jaustis. jei nuolat skauda galva, ji geriau pasiskus man bet kai sakau eik pas gydytojus ji sako ai tai vistiek greit mirsiu... doh.gif
Papildyta:
beje aciu uz patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Nu malionu, kad nepaniekinai ax.gif .

Sako, nusizudys? Yra zmoniu, kuriems galimybe numirti yra savotiska paguoda. Tipo, paskutinis koziris, jei jau butu visai sakes. Galimybe pasitraukti ir nebekenteti. Tai yra abstrakti ideja, kuri nuramina ir leidzia toliau plaukti pasroviui.
O jeigu ja sukonkretinti?
Nebenori gyventi? Tai ka darysi? Mirsi? Na, reiks tikriausiai zudytis, taip va, panorejusi,paprastai nenumirsi.
Kaip zudysies?
Karsies? Reikia tiketis, kad tau pasiseks, nes kartais stuburas neluzta ir tenka kaboti, kol uzdusti. Brrrr..
Vaistais? Greiciausiai apsivemsi ir apsikakosi, ras tokia smirdancia ir susukta, gal vis dar gyva. Uzdarys kuriam laikui i psichiatrine. Neaisku, kokia liksi po tokiu bandymu.
......................................................................

Gal dar pagyvenk kiek? Spesi numirt. Gal pirma nuvaziuok i Italija? Pries mirti, t'sakant? Gal isirasyk i koki pazinciu puslapi? Jei nepasiseks, galesi ramia sirdimi mirt, bent jau busi pabandziusi. O jei pasiseks?
.......................................................................

Praeitis yra toks dalykas, kurio niekas negali pakeisti. Nei drauge, nei popiezius, nei pats dievas. Buvo tokia, kokia buvo, ka dabar daryt? Konkreciai?

Gal paprasyti jos papasakoti, kaip ji isivaizduoja ateiti? Ar po 20 metu ji vis dar pasakotu tau, kaip jos tetis muse mama? Ne? O kada baigtu? Po 5? 2?
Ar tai istrintu fakta, kad tetis muse mama?
Kas istrintu?
Gal uzmarstis?
..........................

Suvalgykite pyrago.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelija Pinavija: 08 vasario 2008 - 11:01
QUOTE(Lelija Pinavija @ 2008 02 08, 10:55)

Gal paprasyti jos papasakoti, kaip ji isivaizduoja ateiti?

Tu juokauji? blink.gif
Taigi tokio tipo zmonems "ateities" ner schmoll.gif
Pabandyk uzklaust, tuoj asarom apsipils... nesityciok swoon.gif .."..cia nezinau kaip iki vakaro isgyvent, o tu klausi kas po metu bus? cray.gif "

tease.gif
Atsakyti
QUOTE(simacabana @ 2008 02 07, 23:44)
bet kiek gi galim klausytis topaties? as zinau kaip jei buvo sunku. as zinau kad ji viena. Kai jei tik bandau ka pasakyt, paguosti ja, Parodyt kad ja suprantu , kad man gaila, jis apsiverkia ir pradeda sneket apie savizudybes visokias ir kad nebenori sitaip gyventi. Nutraukti draugystes nenoriu. ji man mielas sirdziai zmogus . Tik nezinau kaip elgtis tom dienom kai ji pradeda sitaip sneket. smile.gif  ir kas svarbiausia glumintu tai jei ji issigalvotu viska. o ji istiesu viska patyre kar tas labai vercia man nesmagiai jaustis. jei nuolat skauda galva, ji geriau pasiskus man bet kai sakau eik pas gydytojus ji sako ai tai vistiek greit mirsiu... doh.gif
Papildyta:
beje aciu uz patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tiesiog grieztai uzdrausk jai sneketi su tavimi apie savizudybes, pasakyk, kad tai nenormalu, kad tai yra pati didziausia nesamone, galu gale pabandyk nuvesti ja pas gydytojus, nes juk verkti ir sneketi apie savizudybe tai nera normalu. Ja jau reikia gydyti. Zmogui padeti juk reikia, o tau ji ne svetima, tuo labiau, kad prarasti tu jos nenori. Dar labai geros Vijos Pinavijos mintys siek tiek auksciau. Pritaikyk ka nors ir elkis su ja griezciau. Reikia, kad ji suprastu, kad taip daugiau negalima.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 08, 17:25)
Tiesiog grieztai uzdrausk jai sneketi su tavimi apie savizudybes, pasakyk, kad tai nenormalu, kad tai yra pati didziausia nesamone,  Reikia, kad ji suprastu, kad taip daugiau negalima.

Ir parodyk jai filmą "Kur nuneša sapnai". Gal ką susivoks...
Papildyta:
QUOTE(lad @ 2008 02 07, 19:58)
pas mus kolegė tokia buvo, tai išėjo iš darbo, direktorei motyvuodama, kad mes ją išėdėm blink.gif kai ši paklausė kaip... atsakė, kad amžinai vaidinom laimingas blink.gif

Žiauru pagalvojus kaip žmogus turi jaustis, galvodamas, kad kiti vaidina laimingus..., bet šiaip nu labai juokinga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2008 02 08, 16:03)
Tu juokauji?  blink.gif
Taigi tokio tipo zmonems "ateities" ner  schmoll.gif 
Pabandyk uzklaust, tuoj asarom apsipils... nesityciok  swoon.gif .."..cia nezinau kaip iki vakaro isgyvent, o tu klausi kas po metu bus? cray.gif

tease.gif

Na taip, kas bus po metu? Ar vis apie ta pati verks, ar jau bus nusizudziusi?
Nuobodu metus verkt, zudytis irgi baisiai nemalonu, tai gal visgi ka pabandyti? Kitoki poziuri, psichologa, psichiatra, psichoterapija, kelione, sporta, pazinciu kluba, i Turkija nuvaziuot, darba pakeist, na, KAZKA daryt gal ...
Atsakyti
as gal pasakyciau,kad arba keistu ka nors savo gyvenime,kad taip nebutu,arba...jei nenori keist tai tegul baigia skustis
Atsakyti