Įkraunama...
Įkraunama...

Azalijos

Gal žinot mamytės, ar nužydėjusią azaliją reikia apkarpyti, na tuos nužydėjusius žiedus su stiebais?
Pas mane yra 2. Tai viena niekad nekarpyta, tik baigia žydėti ir vėl pradeda. Kitą gi mokslo labui apkarpiau ax.gif . noriu pažiūrėti kaip geriau ax.gif
Atsakyti
gal jau apkarpymo rezultatai matosi? blush2.gif labai jau savaja popinu, bet maza ji dar, jei ka nukirpsiu, tai ir psio jai bus, o taip noretusi, kad didesne uzaugtu ax.gif o balkone jai nieko? g.gif ar nest namo? 4u.gif
Atsakyti
O mano azalija auga, lapus leidzia, nevysta, bet tik sukrauna ziedu pumpurus ir nudziuna jie, nei vienas dar neprasiskleide. Ir taip jau antri metai. Nesuprantu, kas jai darosi? g.gif Ar jus su tokiais reiskiniais nesusidurete?
Dar girdejau, kad jos labai bijo skersveju.
Atsakyti
Gal biški rododendrų/azalijų trąšomis patręšti? Rūgštesniu vandenėliu palaistyti?
Atsakyti
pas mane tai jos visai neauga, netgi nusipirkus zydincias po keletos dienu stovi be ziedu ir susisukusiais lapais, nepatinka jai pas mane tarp kaktusu augti. sad.gif
Atsakyti
Pas mane irgi taip būdavo, kol galų gale nusigaluodavo. Tai šiemet persodinau į azalijų žemę (taip ir vadinasi). Ir baisiai jautrios perlaistymui arba pertręšimui - iškart lapai krenta, na bet išsilaikė, nors ir nelabai gražūs krūmeliai. Užtat dabar skleidžia po vieną žiedą (nežinau ar tik pagal joms skirtą sezoną biggrin.gif biggrin.gif Dar šiek tiek patręšiu.

Tiesa, kai nusipirkau, kol nebuvo minusinės temp., tai laikiau stiklintame balkone (na taip iki +5C), tai žiedai gan ilgai laikėsi. Paskui iš 3 krūmų beliko 1, bet vat žydi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 27 birželio 2005 - 13:53
ech... o mano jau numiro... cry.gif
Atsakyti
mano azalijai apatiniai lapeliai tokiom tamsiom demelem pajuoduoja, ir dziuva.... sad.gif laistau, lyg pakankamai. persodinau i azaliju zeme, bet ziedu siais metais nesukrove, nors po persodinimo labai veseti pradejo. o dabar sakeliu virsuneles auga, o is apacios lapeliai krenta.... g.gif gal turit ideju kas cia gali buti?
Atsakyti
Jeigu azalija nudziuvo neskubekit ismesti! Mano buvo visai nudziuvusi griauciai liko sudziuve nei vieno lapelio. Tai as kaip tingine esu patingejau ismesti nunesiau i balkona ir palikau likimo valiai. Nelaisciau net neziurejau i ja, bet po kokiu dvieju menesiu ateinu ziuriu lapai zaliuoja! Pasirodo, kad buna stebuklu. thumbup.gif
Kai persodinejau savo gelyte istraukiau is vazono, o ten vien saknys zemes net nebuvo tai norejau paklausti ar negalima tu saknu kaip nors apmazinti ar nepakenks jai?
Nepykit, kad su klaidom rasau, bet pas mane kitaip neiseina!
Atsakyti
QUOTE(Malvyna @ 2005 07 12, 11:17)
norejau paklausti ar negalima tu saknu kaip nors apmazinti ar nepakenks jai?

As pavasari savo azalijai irgi per puse saknu numazinau - ir nieko, kol kas dar gyva ir l.graziai zaliuoja.
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(ditux @ 2005 04 04, 21:58)
gavau dovanu balta azalija. labai nenoriu, kad ji numirtu. zinau, zinau, daug vargo ja issaugot...

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif kai manęs nenumarinti? lepinkit mergaitės, lepinkit, šokoladą vertinu ir braškes wink.gif dar alus tinkamas patiekalas thumbup.gif thumbup.gif tongue.gif
pamačiau naujose žinutėse, soriukas, negalėjau susilaikyti wink.gif
Atsakyti
doh.gif zurnale radau straipsni apie azalijas. pasirodo, kad nuo rododendru jos skiriasi tik tuo, jog dazniausiai numeta lapus ax.gif (cia gal siaip kam idomu) ax.gif
Atsakyti