Įkraunama...
Įkraunama...

Tibetas

Gal yra apsilankiusių ten. Labai laukiu įspūdžių, patarimų, nuotraukų. Bet kokios informacijos 4u.gif
Atsakyti
Priklauso nuo to ką nori pamatyti ir kaip keliauti. Esu Tibete buvusi bent 5 kartus, paskutinį kartą iki Kailašo kalno buvome nuvažiavę. Turiu draugą tibetietį gidą, jis man ir suorganizuodavo viską. Taigi rašyk ko nori, mėginsiu papasakot.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tashilhamo: 06 rugsėjo 2009 - 15:13
Būtų labai įdomu matyti ir skaityti bent vieną iš tų penkių kelionių pasakojimą su nuotraukomis mūsų skyrelyje - "Kelionių fotoreportažai" spausti čia: Ten sukaupėme daugybę puikių kelionių aprašymų, kurie būna labai naudingi šio Forumo dalyviams, susiruošusiems pakeliauti po vieną ar kitą šalį. Labai lauksime Jūsų fotoreportažo!
Atsakyti
QUOTE(Tashilhamo @ 2009 09 06, 14:11)
Priklauso nuo to ką nori pamatyti ir kaip keliauti. Esu Tibete buvusi bent 5 kartus, paskutinį kartą iki Kailašo kalno buvome nuvažiavę. Turiu draugą tibetietį gidą, jis man ir suorganizuodavo viską. Taigi rašyk ko nori, mėginsiu papasakot.

Kaip smagu, kad bent kazkas atsiliepe is Tibete buvusiu bigsmile.gif Labai idomios nuotraukytes smile.gif

Mes draugu gidu neturim, tai keliausim per kelioniu agentura. Siaip mes prate keliauti savarankiskai, bet Tibetas toks krastas, kad maziau problemu keliaujant per kelioniu agentura (nei savarankiskai ieskantis gido). Jei nieks nepasikeite, tai mes keliausim maza grupele as su vyru ir dar kazkas viso mes trys ir gidas smile.gif Isvykstame kita 6ni.
Musu turas atrodys taip:

http://www.kumuka.co...px?tourid=ASNT1

Keletas klausimu:

Mes visa turetum gauti skubos tvarka per 1 diena. tuo pasirupins musu gidas. Tik esu skaiciusi, kad geriau nerasyti, pildant prasyma vizai, kad keliauji butent i Tibeta tipo geriau rashyti shiaip kokius Kinijos miestus, bet galvoju jei musu gidas tvarkys tas visas neaishku ka jis sakys. Na as tikiuosi, kad gidas pades mums uzpildyti tas formas, pasakys ka rashyt ko nea, bet vistiek gal turi kokiu patarimu ir zinai ka ten reiks pildyt (aisku turi zinot smile.gif )

Del skiepu. Ar skiepijais nuo ko nors ir nuo ko patartum pasiskiepyt. Mes nekeliausim savarankiskai ir lankysimes labiausiai turistu lankomose vietose.

Ar nera problemu nusipirkti Sim kortele mob telefui. Ta prasme ju yra visur? Ar yra koks skirtumas koki tinkla pasirinkti? Kaip ryshys ten veikia? Ar brangu skambint i Lietuva ?smile.gif

Ka patartum butinai isideti is daigtu, kurie tikrai pravers? Mes veshimes miegmaishius jei kartais vieshbuciuose ne itin geros salygos bus ar nakti butu saltoka.

Kaip del kalnu ligos? Ar labai jautesi aukscio pokytis? Suprantu, kad cia dar kiekvienas skirtingai pernesha tai, bet vistiek. Ar vartojai kokius medikamentus ir pan.

Kaip ten keliai kokios kokybes?

Tiek gal pradziai :0

Labai dekui is anksto 4u.gif

Atsakyti
Maršrutas geras. Labai gerai, kad pradėsite nuo Lasos - bus galimybė pamažu adaptuotis prie aukščio, o aukščiausią nakvynės tašką Everesto bazinę stovyklą pasieksite kelionės pabaigoje.

Lasoje nusipirkite vaistų nuo aukštikalnių ligos. Dažniausiai jų galima rasti viešbučiuose ar vaistinėse. Geriausi yra žoliniai Radiolos preparatai. Birželio mėn. viešbutyje pirko draugai po 25 yuanių už dėžutę, o jų reikės daugiau dėžučių, todėl geriau įsigykite Lasoje. Nors Shigatse pakankamai didelis ten irgi turėtų būti. Aš pati matyt praeitam gyvenime buvau kalnų ožka - aukštikalnėse jaučiuosi geriau nei žemumose, bet esu reta išimtis. Svarbiausia nepervertinti savo jėgų ir atrasti sau tinkamiausią vaikščiojimo ritmą. Svarbu eiti ramiai, kvėpuoti ramiai ir stabiliai, nedaryti staigių judesių ar nebėgioti, kadangi pritrūkus oro kvapą atgauti nebus taip lengva. Jeigu sunku, geriau eiti lėtai, sustojant pailsėti. Būtina gerti daug vandens.

Jūsų maršrute keliai labai geri. Beveik vistur asfaltas, tik jau leidžiantis link Nepalo vietomis dar remontuojamas kelias ir pasitaiko žvyro ruožų.

O vizą jums darys Nepale? Nes kadangi mes keliavome iš Kinijos pusės, tai mums reikėjo Kinijos vizą pasidaryti Lietuvoje. Bet kai 2005 keliavau iš Nepalo - Kinijos vizos nė nereikėjo. Taigi čia tau atsakyti gali tik jūsų kelionės organizatorius.

Privalomų skiepų nėra, bet aš esu pasiskiepyjusi, kadangi Kinijoje gyvenau 5 mėnesius, tai nutariau nerizikuoti.

Sim kortelę gali įsigyti be problemų, paprašyk vietinio gido pagalbos, nes ten yra labai durna sistema - sim kortelės skirtos konkrečiai provincijai ir kitose gali neveikti arba būti labai brangi, arba net gali būti neįmanoma jos papildyti. Todėl pirkdama sim kortelę prašyk kad veiktų visame Tibete, o dar geriau - visoje Kinijoje ir kad būtų bet kur papildoma, tada galėsi ją dar kartą panaudoti, kai sugrįši pakeliauti, tarkim po Kiniją, ar paskolinti draugams. Skambinti nėra pigu, bet vėlgi jie turi visokių tarptautinio skambinimo kortelių, su kuriomis skambinti yra kiek pigiau. Čia vėl tau turėtų pagelbėti gidas. Bet jeigu nori pirkti kortelę tik skambinimui namo, tai, manau, neverta, nes kiekviename mieste rasi tarptautinių skambučių kontorą iš kurios paprastai ir nebrangiai paskambinsi. Kiniujoje yra mokami ir įeinantys skambučiai, todėl tau skambinantys namiškai taip pat tuštins sąskaitą.

Miegmaišiai yra labai gerai, bet neimkite sunkių ir šiltų, užteks plonučių lengvučių, juk vien tik dėl higienos juos verta imti. Net prasčiausiuose svečių namuose turi sunkias vatines antklodes - apsiklosite ir bus šilta.

Būtinai pasiruoškite šiltų rūbų. Vėjo neperpučiamas striukes su kapišonais, kepures, skaras ar šalikus ir pirštines. Geriausia rengtis svogūno principu - daug sluoksnių rūbų, kad lengvai galėtumėte nusirengti, jeigu saulė užkaitins ir apsirengti, kai bus vėsu. Batai turi būti kietu padu ir aukštu aulu, kad nejaustumėte kiekvieno kamenėlio po kojomis.

Būtinai turėkit gerą apsaugą nuo saulės - akinius ir kremus net SPF 50 ar panašiai. Saulė ten labai arti smile.gif

Jeigu geriate kavą pasiimkite tirpios, nes normaliai kavai plikyti nepakaks vandens temperatūros. Geriausia turėti su savimi termosą, nes karšto vandens nemokamai gausite visur pakeliui.

Pasiimkite kokių nors lietuviškų džiuvesėlių, tirpių sriubų, užpilamų košių, jeigu kartais sustreikuotų skrandis ar pavargtumėte nuo tibetietiško maisto. Visada praverčia riešutai, razinos, saldainiai, šokoladas ir kitokie smulkūs užkandėliai. Galite turėti it lietuviškų lašinukų bei dešros, tik supakuokite vakuumiškai, kad neatimtų pasienyje.

Pasiimkite būtiniausių vaistų: angliukų, nuskausminamųjų, mikdomųjų, virškinimą gerinančių. Gerai yra turėti drėkinantį purškalą noriai ir drėkinančių lašų akims, nes aukštikalnėse labai sausėja gleivinė.
Atsakyti
QUOTE(Tashilhamo @ 2009 09 07, 21:57)

Didelis dekui uz toki issamu atsakyma 4u.gif

Vaistu mes nusipirkt planuojame pries isvykdami, jau turim gydytojo israshyta recepta tik niekaip neprisiruoshiam nueit pasiimt tu vaistuku ax.gif (Diamox vadinasi). Jei jie nepades gal dar del visa ko ir Radiolos nuvykus nusipirksim smile.gif

Mes skrendame i Kathmandu ir tik atvykus i vieshbuti bus susirinkimas, kurio metu surinks pasus ir vietinis gidas mums turetu iki kitos dienos padarytio skubia visa. Mes jau tikslinomes su keliones organizatoriais ar pakankamai laiko bus ja gauti - organizatoriai uztikrino, kad spes mums ta visa isimti - tikimes, kad taip ir bus ( is tikro ta programa kur daviau nuoroda yra sioks toks pakitimas. Delto, kad Kinijos oro linijos perpildytos pagal pradini plana, mes vietoj 3 dienu Kathmandu praleisime tik 1 diena ir skrisime i Lhasa. O pagal programa dvi dienos Kathmandu nusikelia i turo pabaiga. Tikiuosi aiskiai parashiau smile.gif ) Taip pat vietinis gidas mums issims ir leidima keliauti po Tibeta. Tik man siek tiek dar neaisku, kaip su sugryzimo viza i Nepala, nes mes is Kathmandu skrendame i Lhasa ir tada dzipais gryshtame atgal i Kathmandu. Turesime kirsti Nepalo siena. Ar imanoma viza issiimti is anksto ar galima bus ja nusipirkti pasienyje. Ar sunkiai ji isduodama?

Mes irgi nutareme nerizikuoti ir pasiskiepyti.Skiepijomes kelioniniu skiepu istaigoj (nzn tiksliai kaip ji vadinas) biggrin.gif nuo tetanus, difterijos, polio typhodo ir hepatito A. Nzn gal ir per daug cia prisiskiepijom, bet taip mums rekomendavo. Pernai buvom Maroke be skiepu, nors ten ir rekomenduojama ir ten patys isinuomave mashina vazinejomes ir nieko, bet cia nezinosi kada kas ir kaip smile.gif

Del namiskiu, tai kasdien neskambinsim. Gal tik zinute parashysim, kad viskas ok arba jau teks is budeles paskambint smile.gif Na dar tikiuosi ir su internetu ne problema turetu but smile.gif

Miegmaisiai musu lengvuciai. Rinkadamiesi ziurejom, kad kuo maziau vietos uzimtu. Del striukes dar galvoju ar vaziuoti su ta kuria turiu ar visgi nepagailet pinigeliu ir nusipirkti is specializuotos parduotuves. Mes gyvename Airijoje, tai su sios salies orai man toks bliuzonas bet kokiu atveju ir veliau praverstu smile.gif Gerus kalninius batus gavau pernai gimtadienio proga thumbup.gif

Ideja del termoso labai gera thumbup.gif kazkaip nepagalvojau...
Kai parasei del gleivines, tai idomu kaip man su kontaktinaiis lesiais bus... Skaiciau, kad kalnuose gali akys per jautriai reaguoti i pokycius ir kont.lesius tenka mest lauk... Aisku linzes butu patogiau, nors is kitos puses higieniniais sumetimais akiniai turbut geriau.... Tik beda, kad neturiu akiniuir su dioptrijom ir nuo saules unsure.gif Nezinau ka cia reik sugalvot tokiu atveju....

kai nesu buvusi Tibete tai labai sunku isivaziduoti ka ten rasim nuvyke... Tai net nezinau ka dar cia paklausus... Kaip ten su anglu kalba, imanoma susikalbeti, orientuotis? Nes kiek mus ispejo kelioniu organizatorius angliskai gidas kalbes nelabai gerai.

DAR KARTA DEKUI UZ PATARIMUS 4u.gif

beja, tikrai butu shaunu jei atsirastu bent vienas fotoreportazas apie Tibeta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedulia: 07 rugsėjo 2009 - 23:39
Diamoxo gali nusipirkti, bet negerk - chemija. Pavojingiausia yra tada, kai nuimami kalnų ligos simptomai, tada ir mirti galima. Mano požiūriu geriau žoleles gerti - geresnis poveikis ir mažiau žalos.

Striukę geriau įsigyk, juolab, kad ir Airijoj pravers.

Keliavo mano draugė su kontktiniais lešiais, tik ji vežėsi vienkartinius ir kasdieną keitė, mes su higiena ten kartais sunkoka. Aš pati turiu akinius su dioptrijom, o lešių ir šaip nenešioju.

O, kad Katmadu gale - netgi gerai, sakyčiau. Būtinai nueikit į Thamelio parduotuvių rajoną. Rojus moteriškėms smile.gif Myliu Kathmandu smile.gif

Jeigu norėsi įsigyti Tibetietiškos juvelyrikos, tai Kathmandu gerokai geresnė kokybė, nors ir kainos aukštesnės.

Ech.. turėčiau tau vieną prašymą... jeigu laiko laisvo turėsi... Pirkau knygų, bet neatkeliauja dar... būt gerai knygyne pasiklausti kada išsiuntė... Jeigu neapsunkinsiu, parašyk - detaliau parašysiu kur paklausti.

Oi dar sugalvojau... parašyk kada tiksliai Lasoj būsi ir kokiam viešbutyje gyvensi.. gal mano draugas gidas kur netoliese bus, perduočiau jam dovanų, o jis jums vakarą praskaidrintų. Tik jis toks tibetietis - patrijotas - aš vis pergyvenu, kad per savo patriotiškumą nuo kinų nenukentėtų. Ai.. bet iš Airijos skrisi.. neišeis, turbūt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tashilhamo @ 2009 09 07, 23:20)

As siiap aplamai labai labai retai kada kokius vaistus vartoju, bet nezinant koki poveiki man turet gali kalnai smile.gif tai nenoriu rizikuoti. Manau mes diamox nusipirksim, bet visu pirma pasistengsim nuvyke tu zoliniu preparatu paieskoti ir pirma juos vartot jei jausim, kad neisiversim. O kaip tiksliai jie vadinasi?Radiola?smile.gif

As kontaktinius tik ypatingom progom isidedu arba kai saules akiniai reikalingi ir naudoju vienkartinius. Labai tikiuosi, kad bus imanoma man juos ir Tibete nesioti nesualergizuos akiu, nes tada tektu rinktis arba saule kest, arba nieko nematyt unsure.gif

Del dovanu, tai turbut neisheis. Kiek suprantu tu Lietuvoje, o as Airijoje. Del knygyno galeciau gal ir uzklaust. O kada tu paskutinikart gryzai is Tibeto? Kaip sugalvojai ten nuvykti? Kas traukia ten gryhsti vel ir vel? smile.gif Domiesi, praktikuoji budizma ar tik shiaip jauti trauka tam krastui, jo zmonem?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedulia: 08 rugsėjo 2009 - 00:34
Vaistų pavadinimo neatsimenu. Bet ten angliškai parašyta.

Ai dar. Nusipirkite Lhasoj atvirlaiškių ir pašto ženklų iš Everesto bazinės galėsite išsiųsti smile.gif Mes anasyk paštininką su savo atvirlaiškiais iš lovos išvertėm smile.gif buvo labai juokinga jam į lovą juos atiduoti biggrin.gif Bet atvirukai adresatus bent jau Lietuvoje pasiekė.

O dėl Tibeto... Gyvenau ten kažkur kadaise, turbūt smile.gif O buvau biržely

Praktikuoju Boną - senąją Tibeto religiją klestėjusią dar iki budizmo.
Atsakyti
QUOTE(Tashilhamo @ 2009 09 07, 23:43)
Ai dar. Nusipirkite Lhasoj atvirlaiškių ir pašto ženklų iš Everesto bazinės galėsite išsiųsti smile.gif Mes anasyk paštininką su savo atvirlaiškiais iš lovos išvertėm smile.gif buvo labai juokinga jam į lovą juos atiduoti biggrin.gif Bet atvirukai adresatus bent jau Lietuvoje pasiekė.

Šiaip aš pati organizuoju ir vadovauju kelionėms. Ne tik į Tibetą, Į Kiniją, Etiopiją, Boliviją, Mongoliją, Kamčiatką, Peru, Čilę, Argentiną.. Va sausį Birmon ruošiuos.

O dėl Tibeto... Gyvenau ten kažkur kadaise, turbūt smile.gif O buvau biržely

Praktikuoju Boną - senąją Tibeto religiją klestėjusią dar iki budizmo.

Skaiciau, kad Everesto kampinge auksciausiai isikures pastas pasaulyje smile.gif Ir nuotrauka buvo prideta - toks kioskas biggrin.gif

Sekancia kelione noreciau i kokia Pietu Amerika smile.gif

Tikiuosi ir as kokia kalnu ozka praeitam gyvenime buvau ax.gif smile.gif

Skaiciau apie Bona J.Ivanauskaites knygoje. Tikiuosi iki keliones spesiu visa Tibeto mandala perskaityti... vis nerandu laiko... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedulia: 08 rugsėjo 2009 - 22:09
Tashilhamo, o kaip ten su rozetemis tinka tik kinishki kishtukai? ar lengvai ju galima vietoje nusipirkt?

Beja, ka reiskia slapyvardis, jei ne paslaptis smile.gif

dekui
Atsakyti
sveiki,

na va as jau po keliones i Tibeta. Mano sipudzius ir nuotraukas galima rasti cia:

Fotoreportazas is Tibeto

gal kam pravers... ax.gif

Atsakyti