Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vaikas gimęs metų gale/pradžioje?

Na temos pavadinimą gal ir nelabai aiškiai suformulavau, bet esmė tame, kad:
pvz. mano vyresnėlis gimęs metų gale. Bet į darželį jis papuolė su tais metais gimusiais, ir natūralu, kad jis su jais palyginus, ypač pradžioje, nebuvo labai vienodų gebėjimų. Dabar lyg ir susilygino, bet skirtumas šiek tiek jaučiasi. Nerimauju, ar tai neatsilieps mokykloje, kur irgi bus visi vienų metų gimimo g.gif O kitu atveju - negi dabar praleisi dar vienus metus ir neisi į mokyklą, kai visi draugai darželio jau bus nuėję g.gif

O dukra gimusi metų pradžioje, o dar brolį turi vyresnį kaip pavyzdį, tai ji tikrai lyginant su bendraamžiais pranašesnė. Dėl to, leidau ją į vyresnių grupę - metais anskčiau gimusių. Taigi, ji ten kaip ir mažiausia, bet tik pagal ūgį biggrin.gif Bet vėlgi nerimauju dėl mokyklos.

Tai iš savo patirties pasakykit, kaip jums atrodo geriau, kai vaikas kolektyve vyriausias ar jauniausias? g.gif
Atsakyti
...galiu pasakyti tik iš savo patirties...Klasėje buvau beveik visada jauniausia....bet viena iš protingiausių, t.y. geriausių mokinių...tiesiog buvau tokia stropuolė...už mane keliom savaitėm jaunesnė klasiokė - taip pat buvo super gabi mergina...viena iš klasės lyderių...manau, kad metų kitų skirtumas nieko nereiškia mokykloje...jis gal ryškesnis tik daželyje...

P.S. Į mokyklą pradėjau eiti 5 metų...nes greit suėjo 6 (gimus į metų pabaigą)..ir mama nenorėjo dar metų užtesti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulytuke: 05 balandžio 2005 - 11:30
Kurį laiką mano mergučė buvo grupėje jauniausia (dabar šalia penkerių šešerių metų vaikučių yra priimti trys trejų metų vaikai ir viena, ką tik atšventusi penkmetį). Nemanau, kad tai kaip nors atsispindi vaiko gabumuose, lavinimęsi ir t.t. Maniškė jau laisvai su intonacija skaito, o vyresni grupės berniukai dar raidžių nepažįsta, ji puikiai atpasakoja tekstą arba pati jį kuria, moka sudėti-atimti dešimties ribose ir t.t., kas daugeliui sekasi gana sunkiai. Tačiau nelabai mėgsta piešti ar dirbti kitus darbelius (karpyti, klijuoti...), kuriuos žymiai gražiau ir dailiau atlieka kitos mergaitės ir net kai kurie berniukai. Į mokyklą dar neleisiu, nes į pensiją vis viena anksčiau neišleis (rugsėjį jai bus be mėnesio šešeri).
Aš pati gimusi metų pabaigoje, jau po Kalėdų. Į mokyklą išėjau beveik aštuonerių, nes nesulaukusios septynerių nepriėmė, nors irgi puikiai skaičiau ir rašiau. Klasėje buvau visur kur lyderė ir visokių nesąmonių pramanytoja, nes pradinėje mokykloje neturėjau ką veikti.Tad sėkmingai tempiau pastabas ir dvejetus už drausmę...
Atsakyti
Maniškis gimęs metų pradžioj. Bet manau, kad esmė čia ne datoje, o vaiko gabumuose, ir tame ar nors kiek su tuo vaiku užsiimama. Maniškis ilgą laiką buvo jauniausias, nes lankė kartu su vyresniais, šiemet visi išėjo į paruošiamą, o maniškis liko. Dabar jau jis vienas iš vyresnių, bet ir anksčiau ir šiais metais jis vienas iš gudriausių. Tikrai galėčiau leisti į mokyklą nuo šešerių, bet to nedarysiu.
Sakyčiau visada suspės. Tuo labiau, kad yra smulkutis, o metų ant kaktos neparašyta, tai kas kad bus vienas iš vyriausių, o gal pats vyriausias klasėje.
Atsakyti
Aš irgi dar nežinau, ką darysim. Dar vaikui 5 metukai, bet pateko į parengiamą grupę (kitur nebuvo vietų). Pats jauniausias, bet dar prieš metus užsispyrė ir išmoko užsirišti batų raištelius. Rugsėjo mėnesį pradėjo skaityti. Na bet piešti ar spalvinti... nenori, nes "man taip gražiai kaip tau neišeina". Sausio mėn. bus šeši. Tikriausiai šešių ir žingsniuos mokyklon, negi tris metus parengiamoj grupėj sėdės.
Atsakyti
As tai visada zinojau ,kad sueis dukrai 7 o tada taip ,jau galim eiti i mokykla.Ji gimus geguze ,bet tai nekeicia reikalo palyginus pvz su sausiu.Ne moksluose ir gebejimuose esme .Yra ir socialinis subrendimas ,kur 6 ir 7 metai tikrai skiriasi.O kad kazka moka labai gerai tik nereikia perlenkti lazdos su tais mokymais.
Atsakyti
Pritariu. Na ir kas, kad kažką moka daugiau nei kiti. Pamanyk, skaito, rašo... O fizinė, socialinė, psichinė branda? Pagaliau, koks man skirtumas, kokie tie kiti vaikai ir kiek jie (ne)moka. Žiūriu į savo vaiką ir mąstau, kas JAM geriau.
Atsakyti
mano dvyniai gimę metų pradžioj, daržely visi grupiokai 2000m, tik jaunesni, mes vyriausi grupėje, tai po tokių draugų ir šveplina abu nors moka gražiai kalbėti ir žaidžia durnus žaidimus kaip mažiukai, bet kadangi žadam mokyklon leisti 6,8m, tai šį rudenį eis jau į parengiamąją grupę ,o kita dalis pasiliks, tą grupę paliks tik gal 4-5 vaikai.
Atsakyti
Man si tema taip pat aktuali mano vyresneliui truksta tik 21 dienos ir jis jau butu 2003 metu vaikas. Grupeje jis yra jauniausias, nors ugiu, judrumu ir neatsilieka, taciau jau aukletoja is jo reikalauja tokio savarankiskumo: pats nusirengtu, apsirengtu, sisiotu i klozeta, puodas darzelyje tokio amziaus joms nesuprantamas dalykas... Beto mes turim problemeliu su kalba (vaikstom pas logopede). Lygindama jo sugebejimus su praeitais metais matau didele pazanga, juk tie jo kiti grupes vaikai taip pat pries metus viso to nemokejo... Jau pradejau jaust aukletojos neigiama nuostata i ji... Manau tam didele itaka turi jo amzius. Svarstau galimybe ji jau rudeni perkelt i kita grupe, nes jei ir toliau taip tesis mano vyresnelis gali likti nuskriaustas.
Atsakyti
Maniškė gimusi sausio 14 d. Darželio grupėje ji ir dar viena mergytė yra trimetukės, o kiti jau beveik keturmečiai. Bet nejaučiu didelio skirtumo. Maniškė visiškai jau aiškiai šneka, dėsto mintis ir tuo lenkia beveik pusę grupės draugų. Jau anksčiau pastebėjau, kad jai įdomiau su vyresniais, tad leidau iš karto į darželį. O dėl mokyklos juk bus pats tas: sausį sueina 7 m., o rugsėjį – į pirmą klasę. O gal metais ankčiau? Beje, man kažkodėl gaila tų mažuliukų, nuo 6 m. einančių į mokyklą, bet žiūrėsim, kai mums bus tongue.gif
Atsakyti
Mano mazius gimes grruodzio 12. Dabar jam dveji metai ir trys menesiai ir Lopselio grupeje jis pats jauniausias. bet aukletoja atsistebet negali - savarankiskas, pats valgo, nuo naujuju metu be pampo vaiksto. vienu zodziu viskas ok.is kitos puses as pati skatinu jo savarankiskuma. tiesa kalba mazius ne visai aiskiai. todel namuose daugiau demesio skiriu smulkiosios motorikos lavinimui...
apie mokykla dar negalvoju......
Atsakyti
Gal gali apie smulkiaja motorika parsyt placiau. Manau ji mum labai praverstu. smile.gif
Atsakyti