Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vaikas gimęs metų gale/pradžioje?

Mano dukra gimusi gruodzio 7 d.Gyvenam uzsienyje , tai cia be jokiu kalbu vaikai pradeda eiti i mokykla pagal gimimo metus.Si rudeni prades i mokykla eiti eiti visi 2000 - kai , nesvarbu ar sausi ar gruodi gime.Siaip tai dideliu skirtumu tarp vaiku darzelyje nepastebejau g.gif .O va sunui i mokykla teks eiti 6,5 m nes gimes sausio 15 d. , kaip berniukui , tai gal visai ir i nauda biggrin.gif .
Atsakyti
Mano sunus irgi gimes metu gale,jei matysiu,kad jis dar nepasiruoses eiti i mokykla,vesiu metais veliau
Atsakyti
Maniškė gimus visai prieš pat Naujuosius 12 mėn. 29 d., bet man nesijaučia jokio skirtumo darželyje. Viskas pas mus liux. O į mokyklą esu kategoriška, ji eis nuo 7 metų.
Atsakyti
maniškė irgi gimus gruodžio 28 d.ir eina į mokyklą nuo 6 metų.na bet pakankamai gabi yra ir dabar nesijaudinu, kaip iš pradžių galvojau kaip čia jai seksis.na gal smulkoka yra,kitos mergaitės kažkaip stambesnės, bet čia ne problema.
Atsakyti
Mazoji gimusi 2005 sausio 1d. (dabar 3m), tai realiai dar siemet neturejom eiti i darzeli, bet po ilgu apmastymu ir sudetingos kovos mus galu gale perkele. Kodel? Esam dideles tiek ugiu, tiek ir protu 4u.gif , palyginus su kitais vaikais tai kai kuriem dar toli iki jos 4u.gif
Tikrai nesigailiu tai pasielgus, nes vaikas jauciasi gerai, aukletojos giria kaip gabu vaika, o i mokykla manau leisiu su visa grupe, nebent matysiu, kad vaikui per anksti. cool.gif
Atsakyti

Mano mažute irgi gymusi metų pradžioje kovo 5 dieną, darželio grupejė jį jauniausią ir nežinau ką toliau daryti ar perkelti jį jauniausią ar kartų su vyresnę ir toliau tegu einą.

Jos sugėbejimai nelabai geri, šeip jinai savarankiška, bet kalbeti sekasi sunkiai, o piešti,klijuoti, renktis gerai,tai uš tai ir dvejoju ir nežinau ką daryti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilija84 @ 2008 05 20, 21:00)
Mano mažute irgi gymusi metų pradžioje kovo 5 dieną, darželio grupejė jį jauniausią ir nežinau ką toliau daryti ar perkelti jį jauniausią ar kartų su vyresnę ir toliau tegu einą.

  Jos sugėbejimai nelabai geri, šeip jinai savarankiška, bet kalbeti sekasi sunkiai, o piešti,klijuoti, renktis gerai,tai uš tai ir dvejoju ir nežinau ką daryti. g.gif

Yra keli variantai: arba nuo rudens pervesti į jaunesnių vaikų grupę, su kuriais ji ir pabaigtų darželį, arba kai jos grupiokai eis į priešmokyklinę, ji tuomet pereis pas jaunesnius. O jei matysit, kad viskas sekasi puikiai, gal ir su vyresniais žygiuos mokyklon.

Maniškė nei tai metų pradžioj, nei gale gimusi, balandžio vidury, nu bet nenorėjau jokiais būdais aš jos į lopšelį vesti, šustra, protinga mergina, aiškiai kalbanti, savarankiška, na ir įsipaišėm į šiek tiek vyresnių gretas (tarp kurių ir nekalbančių kokie 5 buvo, ir su sauskelnėm dar keli). Pradėjom lankyti trimečių grupę, kai maniškei buvo 2,4 m. Na ir ką - nemačiau jokio skirtumo - kuo puikiausiai pritapo prie tų vyresnių vaikų, per pasirodymus visada gauna vienus iš pagrindinių vaidmenų, viskas gerai sekasi. Tačiau kaip bus, kai ateis metas eiti į priešmokyklinę grupę dar nežinau. Kai ateis tas laikas, tada ir spręsiu.
Atsakyti
Šioje temoje kviečiu pasikalbėti tėvus turinčius metų gale gimusius vaikus. Ypatingai, jei jūsų vaikas yra mažiausias darželio grupėje, jam nesikeičia dantukai, jis nemoka skaityti (nors jūs visaip jį lavinate namuose, jis lanko būrelius ir pan.).

Mūsų šeimos situacija yra identiška aprašytai straipsnyje delfi Turime lapkričio gale gimusį vaiką, jam pagal dabartinius įstatymus reiktų eiti į mokyklą 6 metų ir 9 mėnesių. Jis mažiausias darželio grupėje, neatsiranda motyvacijos mokytis, šiaip ne taip išmoko sudėti ir atimti dešimties ribose, suskaičiuoja (kartais su klaidomis) iki 20, raidžių užtikrintai pažįsta gal nepilnai pusę, kitas painioja (tai prisimena tai ne). Dviejų raidžių tarpusavyje nejungia. Šiap yra labai vaikiškas -- vien žmogaus voro ir pan. žaidimai galvoje doh.gif Apie naujus metus iškrito du apatiniai dantukai -- daugiau nekliba nė vienas.
Darželio parengiamąją grupę lankė, be to porą metų lankė keramikos, dailės būrelius, yra lankęs 2 metus (ankščiau) muzikos mokyklėlę, pastaruosius 3 mėnesius lankė rytų kovų menų būrelį. Namie ne kasdien, bet dažnai imamės šio bei to pasimokyti, bendraujam su vaiku tikrai daug, knygos skaitomos kas vakarą ir pan.
NENORIME JO ŠIAIS METAIS LEISTI Į MOKYKLĄ NES:
-- manome, kad mūsų vaikas tiesiog dar nėra pribrendęs mokyklai. Vieni bręsta greičiau, kiti lėčiau (manau niekas nesiginčys, kad berniukai vidutiniškai bręsta lėčiau nei mergaitės), ir pusė metų tokiame amžiuje yra tikrai daug.
-- nenorime, kad patektų į užburtą ratą: nesiseka mokytis--nepatinka mokytis--dar labiau nesiseka mokytis--ir t.t.
-- nenorime, kad jam mokykloje tektų konkuruoti su puse metų ir daugiau vyresniais, visa galva fiziškai už jį aukštesniais, emociškai brandžiais, skaitančiais ir rašančiais vaikais (deja tenka pripažinti, kad vaikai linkę konkuruoti, nustatinėti kiekvienam jo statusą ir pan. ir nevisada tokie tolerantiški ir geranoriški kitokiems kaip kad norėtume mes).

Labai kviečiu tėvelius su panašiomis problemomis bendrauti čia, šioje temoje, arba rašyti mums asmeniškai matildabarysa@gmail.com

Pabandysime pakviesti bendrauti šia tema ne tik tėvelius, bet ir pradinių klasių mokytojus, psichologus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifigenija: 04 birželio 2009 - 13:58
http://www.alfa.lt/s...009-06-03_07-23

straipsnis, kurio nuorodą radau temoje "vaikas nekalba"

Manau, kad Jūsų situacija yra na tokia daugiau "emocinė", tėvų požiūrio situacija. Ir tai, ką Jūs nurodėte kaip "problemas", tai man norėtųsi turėti tokių "problemų".
Daugiau tėvų sutiksit aukščiau minėtoje temoje... kur vaikai turi vienokių ar kitokių raidos problemų, ligos padarinių, o va į mokyklą vistiek turės eiti pagal kalendorių.

O Jūsų vaikas sveikas. Su kuo labai sveikinu. Ir aišku, linkiu, kad viskas įvyktų taip, kaip Jūs norite. 4u.gif
Atsakyti
Laba,
mums gresia panasiai tokia situacija kitamet verysad.gif

Yra panasiu temu ir pasvarstymu ta tema smile.gif

http://www.supermama...howtopic=430550
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirvita: 04 birželio 2009 - 14:38
QUOTE(Sirvita @ 2009 06 04, 14:32)
Laba,
mums gresia panasiai tokia situacija kitamet verysad.gif

Yra panasiu temu ir pasvarstymu ta tema smile.gif

Na, kad nerandu tokios temos g.gif -- randu tik besikalbančius tėvus kurių vaikai skaito, skaičiuoja vos ne nuo vystyklų ir kurie sprendžia problemą kaip kuo anksčiau savo gabų vaiką leisti į mokyklą blink.gif

O mums kyla konkreti problema -- nepriima antrus metus į parengiamąją grupę darželyje. Sakome -- susimokėsime, atsako -- nėra galimybės doh.gif Ir šiaip labai sunku atlaikyti aplinkinių spaudimą -- toks jausmas, kad su šia problema susiduria tik vienetai ir visi susigėdę susigūžę tyli. O pati matau dar sudėtingesnį variantą kaiminystėje -- berniukas gimęs gruodžio mėn., labai vaikiškas, be to auga dvikalbėj šeimoj ir labai blogai kalba abiem kalbomis. Ir mūsų darželyje man atrodo yra dar bent jau vienas toks atvejis -- kai vaikas atrodo gerokai jaunesnis už kitus savo grupės vaikus.
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2009 06 04, 15:45)
Na, kad nerandu tokios temos  g.gif  -- randu tik besikalbančius tėvus kurių vaikai skaito, skaičiuoja vos ne nuo vystyklų ir kurie sprendžia problemą kaip kuo anksčiau savo gabų vaiką leisti į mokyklą  blink.gif

O mums kyla konkreti problema -- nepriima antrus metus į parengiamąją grupę darželyje. Sakome -- susimokėsime, atsako -- nėra galimybės  doh.gif Ir šiaip labai sunku atlaikyti aplinkinių spaudimą -- toks jausmas, kad su šia problema susiduria tik vienetai ir visi susigėdę susigūžę tyli. O pati matau dar sudėtingesnį variantą kaiminystėje -- berniukas gimęs gruodžio mėn., labai vaikiškas, be to auga dvikalbėj šeimoj ir labai blogai kalba abiem kalbomis. Ir mūsų darželyje man atrodo yra dar bent jau vienas toks atvejis -- kai vaikas atrodo gerokai jaunesnis už kitus savo grupės vaikus.


Jums aktuali tema

Bet kokiu atveju neturit pasirinkimo - vaikas, kuriam kalendoriniais metais sukanka 7, privalo pradėti lankyti mokyklą unsure.gif Kad ir kaip tėvai nenorėtų mirksiukas.gif

O Jūs bandėt atlikti brandumo testą g.gif Gal tik tėvams atrodo, kad vaikas nesubrendęs unsure.gif
Atsakyti