Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija XIV

Liucerna gerą, supratingą draugą turi, žino ką dovanų vežti.
Pats augalas tai atrodo net nesuregavęs, neužilgo ir žiedukų turėtum sulaukti.
Kiek pažastinukų esu merkusi vandenin, kad įsišaknytų, tai labiau pasiteisina nei tiesiai į žemę.
Bet kaip ištraukusi iš vandens sodinu, tai jaunam augaliukui sunkiau adaptuotis, įsitvirtinti augimui. O iš karto atskyrus pasodintas į žemę, jei įsikabina, tai auga geriau, nors šaknyjasi įlgiau...Čia tokie mano pastebėjimai, man visgi priimtinesnis būdas merkiant į vandenį, stebint pakitimus laukimas neprailgsta.

Pas tave manau jis dabar tame adaptaciniame periode, jei toliau lapukai nevysta..
Įsišaknijas augaliukas, turėtų augti, tik neperdžiovink, bet ir neperliek. matysi kad apatiniai lapeliai daugiau vysta juos nuimk, bent toje didesnėje foto, 5 lapukus.

Laukiam daugiau patarimų g.gif

Tik dabar įsiskaičiau , kad tavo " vaikai " buvo su šaknelėm, tai tu juos dar merkei, kad iš karto nesodinai su Rima?
Pagalvojus logiškai, jei taip,tai šaknytės turėjo sureaguoti, nes jos juk iš žemės į vandenuką pateko, o paskui vėl į žemę, tai rezultato gali tekti ir palaukti, bent taip aš manau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 11 vasario 2008 - 21:10
Ačiū, Sigute. Matai, manau, kad per dvi savaites tų vaikiukų centrai gal būtų jau nusileidę, o matau, kad gyvi. Jei ims minkštėti, tai skinsiu iš karto. O tie vaikiukai iškart su šaknimis atsiskyrė. Gal išgyvens...
Atsakyti
Apgaubk maišeliu, ar į šiltnamiuką patalpink, bet drėgmę tai jau stebėk, jie opūs.
Papildyta:
QUOTE(Liucerna @ 2008 02 11, 21:09)
. Gal išgyvens...

Tik to ir linkiu. wub.gif
Atsakyti
Liucerna ar schelinge dar yra šiltnamiukų..tų kur po du supakuoti...galvoju kad man gerai būtų...Ir pamiršau kainą... blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 02 11, 23:15)
Liucerna ar schelinge dar yra šiltnamiukų..tų kur po du supakuoti...galvoju kad man gerai būtų...Ir pamiršau kainą... blush2.gif  mirksiukas.gif

19 litų už 2 vnt.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 02 11, 22:15)
Liucerna ar schelinge dar yra šiltnamiukų..tų kur po du supakuoti...galvoju kad man gerai būtų...Ir pamiršau kainą... blush2.gif  mirksiukas.gif

Agurkus auginsi lotuliukas.gif

O jei rimtai tai nebrangus dalikėlis, visgi pora. Bet jau pavasaris tai tikiuosi išsiversti su turimais, naujų nebeprireiks.
O pas tave Rimule ūkis plečiasi ne juokais. bigsmile.gif
Atsakyti
Rimuleee, yra dar visokių kitokių, ne tik tų. Ir platesnių, ir gilesnių, bet siaurų. Galiu ryt paimti, nes ir sau pirksiuosi.
O aš nemoku to geltono šrifto įvesti... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liucerna: 11 vasario 2008 - 22:41
Agurkus auginsi : blush2.gif : Na jo ..bet garsiai negi sakysi -Čia ne sanpaulijos...Tiksliau papriką ir pomidorus....

Na pas mus tų Brangių šiltnamių irgi yra aš galvoju ,gal tik dėžutes pirkt po padėklais..ar šiltnamiukus ...reikai kainas apsvarstyt..
pažiūrėt kas apsimoka ....O kas augaliukam geriau.... g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Gėlytėms padėkliukai gal per gilūs? Pvz., Sanpaulijoms... neįsivaizduoju, nebent ryžtumeis jas sėti biggrin.gif

Atsakyti
Sveikos antradienio rytą....
Aš savo vieną sanpauliją šiuo metu bandau atnaujinti, gal ir kartosiuosi, kas gausis, stebėjimus žadu parodyti. Esu jau keletą taip atnaujinusi, bet va, vis per darbus neužfiksavau augimo pakitimų. Turint kelis vienodus jau suaugusius augalus, nebaisu ir paeksperimentuoti. viršutinę augalo dalį taipt pamerkiau įsišaknyjimui.
user posted image

Štai radau nuorodą, irgi apie augalų atnaujinimą, gal kam bus naudinga, tai atnaujinama priešingu būdu, viršutinia augalo dalimi, kaip augalas dėl vis nuskinamų lapukų, užsiauginą "koją" , tampa nebeišvaizdus...
http://xobbi.narod.r...ter/omolaz.html

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 12 vasario 2008 - 09:57
O ka darysi su apatine?Gal ji leis naujus lapus?
Atsakyti
Kaip jau minėjau tai mano ne pirmoji sanpaulija taip atnaujinama, tad drąsiai galiu pasakyti, o ir parodyti turiu ką, tai pernai metų atnaujintas augalas, tik per nežinojimą buvau palikusi per mažai lapukų, tai augaliukas sunkiai pradėjo augti, . O šiaip tai buvo išleistos dvi viršūnytės, tad be gailesčio vieną pašalinau, ir kaip matai rezultatas. Pačius apatinius senuosius lapukus reiktų nuskinti jau, nors jie nemaišo, jei gerai įsižiūrėsi 4 į šalis išsiplėtę, tai senojo, prieš atnaujinimą augalo lapukai.

user posted image
Atsakyti