Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija XIV

Taip maniškis tamsus, stipriai garbanoti , karpyti lapų kraštukai, bet gi augalui jau doh.gif 4metukai, jis veteranas pas mane.
O tavasis jaunutis, gležnutis, suaugs pasikeis, būk kantri. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamce,geliu baze yra Sakalu g.prie Onkologijos ligonines netoli,vadinasi firma "Tik geles",toks raudonas pastatas.Ir siaip ten yra neblogu gelyciu visokiu,bet dirba trumpai.Pirmadieni-sestadieni 8-14val.
Atsakyti
Palaikiau aš lapuka vandeni, bet jis vistiek neatsigavo. Nors kotelis visiškai geras.. Lauksiu rezultatų rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės sanpaulijų augintojos smile.gif
Pas mane irgi yra toks augalas, bet nedrįstu sakyt, kad aš jį auginu doh.gif Tiesiog prieš kokius metus ar daugiau nusiskyniau labai gražios sanpaulijos lapelį ir įsisodinau. Labai greit prigijo, bet vietoj žiedų turiu pilną, jau tiesiog kietai prisikimšusį vazonėlį lapelių blink.gif ir jokio žiedelio niekada...
Dabar persodinėju kitas gėles ir nežinau, ar galima iš tos sanpaulijos dar ką nors gero padaryti? Gal išėmus atskirti visus kerus ir po vieną į mažiukus vazoniukus sodint, kad vėl neprilapotų g.gif
Atsakyti
Sveika užsukusi čia....
Raganėle tu padarei vieną mažą klaidelę, pasodinai lapuką jis sėkmingai priaugino nemažą kiekį "vaikiukų", ir tu jų paugėjusių neišskaidei, neišskirstei, tai ir prisikimšo kaip tu sakai lapelių.Suaugo "vaikai" krūvoje. Kas gausis sunku pasakyti, bet bandyk, kad ir pavėluotai išskirstyk. Išimk iš vazono, atsargiai bandyk atskirti juos padalinti kereliais, tiesiog kad būtu su viena centrine skrotele, manau nebus lengva, gali būti jau ir suaugę augaliukai į krūvą, tada pasinaudok peiliuku, ir atidalink. susodink atskirai į ne per didelius vazonėlius, apgaubk maišeliu, padaryk kaip šiltnamiuką, neužmiršk vėdinti, laistyk labai saikingai, nelaikyk ant tiesioginių saulutės spindulių. Sėkmingai prigis, tai ir žiedukų turėtum sulaukti. Trumpai tokie patarimai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakar gavau sanpauliją dar vieną thumbup.gif

user posted image

Bet kodėl iš parduotuvių visos sanpaulijos net vanduo sunkiasi iš žemių. Žinau kad nedažnai reikia lieti snapaulijas.. Bet po šitiek daaaug? blink.gif unsure.gif
Atsakyti
Ačiū, Sigute, už patarimus 4u.gif skirstysiu gėlytes, ten galima tam šipšynėlyje įžiūrėti gal 6 kerus, tai tiek ir vazonėlių pirksiu (molinių? g.gif aš viską persodinėju dabar į molinius, nes visos gėlės juose "laimingesnės" pasijunta).
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 15, 17:53)
Bet kodėl iš parduotuvių visos sanpaulijos net vanduo sunkiasi iš žemių. Žinau kad nedažnai reikia lieti snapaulijas.. Bet po šitiek daaaug? blink.gif  unsure.gif

Ne veltui mes sakome, kad prekybos centruose sanpaulijos yra arba paskandintos, arba išdžiovintos.
Mano nuomone niekas ten su jomis nesicackina, praeina pro visas ir pila kiek telpa, taip ir norisi tas ponias prižiurinčias paraginti užsukti pas mus pasiskaitinėti apie gėlių priežiūrą, kad ir laikiną.
Tavo sanpaulija graži, tokia pavasariška. mirksiukas.gif

QUOTE(raganele @ 2008 03 15, 17:59)
ir vazonėlių pirksiu (molinių? g.gif  aš viską persodinėju dabar į molinius, nes visos gėlės juose "laimingesnės" pasijunta).

Gal gausi nedidelių molinių, nes per didelis vazonas sanpaulijai nėra gerai.
Galėtum foto parodyti, kaip atrodo tas tavo "šipšynėlis". Va taip ir igausi savos patirties, o ji yra pati geriausia. Sėkmės! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 15 kovo 2008 - 18:06
Dar svarbu,pries skirstant kera nelieti kelias dienas,kad lapukai nebutu tokie trapus(jei neteisingai parasiau Sigute pataisys) mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, sanpaulijų šipšynėlyje radau 12 blink.gif
user posted image

beje, idėja pragręžti skyles puodeliuose buvo gan drąsi doh.gif grąžtas kaito iki raudonumo...
Tas, kurių šaknelės nenusidraskė atskiriant - susodinau, lauksiu kas gausis photo.gif
user posted image
Atsakyti
Sanpaulijas liejate į lėkštele?
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2008 03 15, 20:46)
Na, sanpaulijų šipšynėlyje radau 12 blink.gif
Tave galima sveikinti už ryžtą išgelbėti savo sanpauliją... thumbup.gif wub.gif thumbup.gif
Pirmosios nuotraukos vaizdas sanpaulija milžinė, net 12 vaikiukų, tai jau tikrai daug, net netikėjau kad ji tokia didelė pas tave . Jau tikrai reikėjo gėlytę gelbėti. g.gif
Smagu kad pavyko atskirti. Papasakok smulkiau kaip sekėsi, ar labai tie "vaikiukai" susikabinę augo. blink.gif
Ir puodukų panaudojimas, mintis puiki. Taip smagiai, žaismingai jos atrodo.
O kurie be šaknelių liko galėjai merkti į vandenuką, įsišaknyjimui. Jei sėkmingai prigys, turėsi puikių sanpaulijų. Tikiuosi žiedukų sulauksi neužilgo iš šio būrelio.
Lauksiu tolimesmių pranešimų apie šių gražuolių augimą... drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Diglė @ 2008 03 15, 20:52)
Sanpaulijas liejate į lėkštele?
Aš savo sanpaulijas lieju ne į lėkštelę. Lieju per viršų, tik labai jau saugau lapukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 15 kovo 2008 - 22:03