Įkraunama...
Įkraunama...

Hematoma

Sveikos biggrin.gif

Va mūsų mažuliukui jau 12 dienų. Gimdymas ir visa kita ganėtinai sklandžiai praėjo, bet galvytėje turim paviršinę hematomą, ir mūsų akim ji ne tokia jau maža. Ligoninėj visi sutartinai tikino kad tai nuo greito gimdymo ir kad ji per laiką rezorbuosis, tačiau mum atrodo kad ji dar nė kiek nesumažėjo... Kažkaip neramu... unsure.gif

Gal yra mamų kurių leliukai irgi ją turėjo? Kada ji išsivaikščiojo? Na pasidalinkite patirtim blush2.gif
Atsakyti
Musu vaikas turi irgi ant galvos hemangioma nuo gimimo ir jau trys menesius is pradziu ji kiek augo dabar sustojo augti, bet ir nemazieja tai musu daktare dave mums siuntima i Santariskes istirti ja,bet kiek zinau tai nieko baisaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi žinau kad nieko baisaus. Pediatrė ligoninėj sakė kad traukti neapsimoka, nes atseit ji ir taip gražiai pati išsiaikšto. O daktarytė mūsų liepė su kepure vaiką namie laikyt, dabar tai dabar, o kaip vasara... Jei ji dar neįsivaikščios... Ir šiaip mažai info apie tokius dalykus,,, doh.gif
Atsakyti
mes irgi turim ant nugarytes, atsirado po 2 savaiciu viena o paskui dar kita salia sad.gif kolkas gydytoja stebi...mana aiskino taip , kad jei ta hematoma kai vaikui sueis 4 menesiai vis dar dides tai tada reikes tirtis ir tada lazerio pagalba salinti, o jei nedides daugiau tai iki 1 metuku turi isnykti pati.....
Atsakyti
QUOTE(InGridutia @ 2008 02 11, 10:26)
Aš irgi žinau kad nieko baisaus. Pediatrė ligoninėj sakė kad traukti neapsimoka, nes atseit ji ir taip gražiai pati išsiaikšto. O daktarytė mūsų liepė su kepure vaiką namie laikyt, dabar tai dabar, o kaip vasara... Jei ji dar neįsivaikščios... Ir šiaip mažai info apie tokius dalykus,,,  doh.gif

Labutis, mano sunyčiui ir buvo nuo per gimdymą panaudoto vakumo unsure.gif Ketvirtam mėnesyje išnyko mirksiukas.gif Matau dar visai mažiulyčiai, tikrai nepergyvenk pavasariui prasidėjus tos kepurytės jau nebereikės, kaip supratau yra kalbama apie namie nešiojimą ax.gif Mum ir liepė būt su kepuryte, o aš kvailutė katik iškepta mamytė balandžio vydurį laikiau savo kleckutį su ta kepuryte namie. lotuliukas.gif Dabar, tai juokas ima, o tada ne iki juoko buvo doh.gif Pastebėjau, kad po kepuryte ant kaktytės atsirado kažkokių puslelių doh.gif Skambinu sesutei, atlėkė išsigandus kas tam mano vaikui biggrin.gif ogi pasirodo jam per šilta su ta kepuryte hihihi.gif blush2.gif ir prakaitiniais spuogeliais išbėrė doh.gif Nugis atleistina jaunai mamytei biggrin.gif tad ta kepurytė reikalinga pradžioje, kad apsaugoti galvyte mirksiukas.gif Žinai per google labai daug gali susirasti informacijos, tiesiog surink žodelį KEFALOHEMATOMA :mirksiukas:
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 02 12, 01:01)
mes irgi turim ant nugarytes, atsirado po 2 savaiciu viena o paskui dar kita salia sad.gif kolkas gydytoja stebi...mana aiskino taip , kad jei ta hematoma kai vaikui sueis 4 menesiai vis dar dides tai tada reikes tirtis ir tada lazerio pagalba salinti, o jei nedides daugiau tai iki 1 metuku turi isnykti pati.....

Sveikutė manau tu šneki apie hemangioma o ne apie hematoma ax.gif
hemangioma mirksiukas.gif Čia šnekasi mamytės apie tai blush2.gif
Atsakyti
Mūsų dukrytė irgi turi ant kaktos hemangioma. Kolkas ji nedidėja tik į viršų kyla, bet dėl visa ko vežam penktadienį gyd. Pošiūnui parodyti- atsarga gėdos nedaro, tuo labiau, kad ant veiduko ta bjaurybė, ir nesinori, kad merginai koks randas ar dėmė liktų visam gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 02 12, 03:09)
KEFALOHEMATOMA :

Jo jo,aš čia būtent apie šitą, o ne apie hemangiomą smile.gif

Beje, daktarė liepė vaiką namie su kepuryte laikyt ir dar merliuką sulankstytą į keturias dalis ant tos hematomos uždėt.. Niu bus matyt, kaip ji čia mums vaikščios. Stengiuosi nepergyvent, bet kad MB per kiekvienas maudynes vis raukosi ir daro į kelnes kai pamato tą galvytę... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(InGridutia @ 2008 02 10, 23:39)
Sveikos biggrin.gif

Va mūsų mažuliukui jau 12 dienų. Gimdymas ir visa kita ganėtinai sklandžiai praėjo, bet galvytėje turim paviršinę hematomą, ir mūsų akim ji ne tokia jau maža. Ligoninėj visi sutartinai tikino kad tai nuo greito gimdymo ir kad ji per laiką rezorbuosis, tačiau mum atrodo kad ji dar nė kiek nesumažėjo... Kažkaip neramu...  unsure.gif

Gal yra mamų kurių leliukai irgi ją turėjo? Kada ji išsivaikščiojo? Na pasidalinkite patirtim  blush2.gif

Mano maziukas gime sausio 14 ir irgi turi sia "bedele". Tai is tiesu nuo greito gimdymo. Maniskis kaip kulka issove jau per pirma stumima. Dabar jam 4 savaites ir hematoma tik dabar pradejo mazeti. Pradzioje buvo tikrai labai nemaza. Didesne nei kudikio kumstelis. Pamatysit viskas bus gerai smile.gif Blogiausiu atveju yra nesudetinga operacija atliekama, bet dazniausiai jos neprireikia.
Atsakyti
Ir mes ją turėjom, tokią nemažą.Tai iš pradžių labai pergyvenau, bet gydytoja sakė, kad turi praeiti savaime ir tikrai, vėliau net nepastebejau, kaip dingo tas guzas galvoje ax.gif Tai gal per menesį ir išnyko.Todėl ir jums linkiu nepergyventi, pranyks mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(InGridutia @ 2008 02 12, 21:20)
Beje, daktarė liepė vaiką namie su kepuryte laikyt ir dar merliuką sulankstytą į keturias dalis ant tos hematomos uždėt.. Niu bus matyt, kaip ji čia mums vaikščios. Stengiuosi nepergyvent, bet kad MB per kiekvienas maudynes vis raukosi ir daro į kelnes kai pamato tą galvytę...  ax.gif

O kam ta merliuką ant jos dėti? g.gif Mes nieko nedėjom ir taip praejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget-me-not: 12 vasario 2008 - 21:36
QUOTE(InGridutia @ 2008 02 12, 20:20)
Jo jo,aš čia būtent apie šitą, o ne apie hemangiomą smile.gif

Beje, daktarė liepė vaiką namie su kepuryte laikyt ir dar merliuką sulankstytą į keturias dalis ant tos hematomos uždėt.. Niu bus matyt, kaip ji čia mums vaikščios. Stengiuosi nepergyvent, bet kad MB per kiekvienas maudynes vis raukosi ir daro į kelnes kai pamato tą galvytę...  ax.gif

Tikrai nedėjau jokio merliuko, tik paprasčiausiai kepuryte, nes vistiek dar mažulytis. Bet jei namie begalo šilta taigi galima ir be jos mirksiukas.gif matai pas mus buvo labai mažiukas guziukas gal, kaip didesnis lazdyno riešutas, bet vistiek buvo be galo baisu suvokti, kad pas tavo kūdikėli galvoje kraujas blink.gif doh.gif blush2.gif Dviejų mėnesiukų atlikome galvytės echoskopija, patikrinti ar viskas tvarkoje su smegenimis. O jum manau jau tūrėjo duoti siuntima pas neurologą g.gif nes mus kaip tik išrašinėjo iš gimdymo namų vedėja sako pirmoje eilėje pas neurologą. blush2.gif Bet mūsų situacija rimtesnė buvo ax.gif
O jei jūs atsipirkote tik su šia hematoma, tad aukite sveikučiai ir tikrai, kaip sakė Forget-me-not net nepastebėsit, kaip ji pranyks ir mum taip buvo bigsmile.gif net nežinau tiksliai kada pranyko tiesiog nepastebėjau ax.gif
Atsakyti
Niu pas mus tai ji nemaža tokia. Nepasakyčiau kad labai jau greitai išstūmiau, pusvalandį gal ant stalo buvau g.gif Ta hematoma tokia pailga pas mus per pakaušį gal kokie 8 cm, kaip leliuko pėdutė tokia. Niu man ji atrodo dar nemažėja, bet jau ir nedidėja. Nežinau kam daktarė liepė tą merliuką dėt, bet dedu. Ir pas nervų daktarę sakė siųs kai mėnesio sulauksim ir eisim svertis, tada duos siuntimą...

Jo jo, žinau, ten traukia jiems tą kraują lauk. Mano sesei buvo. Mama sakė, kad 3 paras jai vaiko nerodė, paskui atnešė su galvą perrišta ir sako - va tavo kareivis biggrin.gif Po to dar visokius protinius ir raidos atsilikimus jai ten prognozavo. Ale netgi labai protinga mergiotė užaugo 4u.gif
Atsakyti