Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 3 dalis

Pamastyk, kad jei pasiliksi abi pavardes koki parasiuka ilga reikes deti..... blush2.gif
Tarkim: "Ieva Ievaite-Ieviene" arba Ievė. O jei pavarde ilgesne? blink.gif
Atsakyti
Niu gal ir tavo tiesa.. blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
As net nesuku sau del to galvos.Esu senamadiska ir imsiu tik vyro pavarde,ir ne su e biggrin.gif
Atsakyti
As tai imsiu vyro 4u.gif senai svajojau buti -iene tongue.gif smile.gif
Atsakyti
O mano pavardė bus paukščio pavadinimas, tai gražiai skamba ir su ė. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2008 05 26, 16:33)
o as tai pvz nesuprantu tokiu dalyku, kai zmones issirkiria kodel zmona pasilieka vyro pavarde????? Na suprantu kai yra tam tikros aplinkybes, bet siaip tai nematau reikalo

Pavyzdziui tam,kad su vaiku butu vienodos pavardes ir nereiketu kiekvienam aiskint kas ir kaip.

QUOTE(xxsxx @ 2008 05 28, 14:44)
As net nesvarsciau.... Pasirinkau "-iene"....  blush2.gif  bigsmile.gif
Taciau pikta pasidare kai rotuseje paklause, kodel nenoriu buti "-e"....  dry.gif
Tai mano asmeninis reikalas, man atrodo, kad taip as isreiskiu savo tikejima vyru, parodau jam, kad neabejoju savo pasirinkimu ir patikiu jam savo gyvenima....
Nauja pavarde - naujas gyvenimas... BENDRAS gyvenimas!....  bigsmile.gif

Na nelabai taktiski zmones pasitaike.Buna.
O kodel jeigu -iene,tai jau vyro pavarde.Taigi cia anytos lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
as pasirinkau iene (-e su mano vyro pavarde negraziai skamba smile.gif

tiesa, norejau paklaust - nuo kurio momento laikoma kad 'pavarde pasiketusi'?.. nuo santuokos liudijimo isdavimo ar nuo paso pakeitimo?.. biggrin.gif
Atsakyti
Ilgai galvojau kuria imti pavarde vyro ar neutralia.Visgi nusprendziau,kad geriausia,jei busiu su tradicine vyro pavarde ir mano vyras tuo labai patenkintas yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(kacumota @ 2008 06 07, 22:59)
Pavyzdziui tam,kad su vaiku butu vienodos pavardes ir nereiketu kiekvienam aiskint kas ir kaip.
Na nelabai taktiski zmones pasitaike.Buna.
O kodel jeigu -iene,tai jau vyro pavarde.Taigi cia anytos  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

koks kieno reikalas,neini ir nesiskelbi kad mamaos ir vaiko pavarde skiriasi!o kai ta mama isteka antra karta ir pavarde pasikeicia vyro?lygiai tas pats! g.gif manau kad cia ne tame esme............ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svedyjona @ 2008 06 08, 22:15)
koks kieno reikalas,neini ir nesiskelbi kad mamaos ir vaiko pavarde skiriasi!o kai ta mama isteka antra karta ir pavarde pasikeicia vyro?lygiai tas pats! g.gif manau kad cia ne tame esme............ 4u.gif

na as pasakiau viena konkretu pavyzdi is patirties.Vaziuojant i uzsieni tikrina dokumentus-kodel pavardes skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(kacumota @ 2008 06 09, 12:29)
na as pasakiau viena konkretu pavyzdi is patirties.Vaziuojant i uzsieni tikrina dokumentus-kodel pavardes skiriasi?

na pvz as nesitekejusi dar ir mano pavarde skiriasi,mergaite turi tevo pavarde.pakolkas su jokiom problemom del pavardziu nesusiduriau!dabar jau nesureiksminama tokie dalykai! g.gif aisku cia tik mano nuomone........
Atsakyti
o as galvoju, kad pasiimsiu vyro pavarde tik su -e, nes su -iene labai jau ilgas parasas gausis, ir taip vardas 3 skiemenu, o dar pavarde butu 4 skiemenu, manau jau per ilga g.gif nors maniskis nelabai patenkintas, noretu kad -iene buciau... bet juk ne jis nesios ir pasirasines ta pavarde schmoll.gif
Atsakyti