Pasirnikau pavarde si -iene, nes su galune -e butu skambeje ziauriai kvailai. O dabar pavarde normali, netgi grazi, manyciau

QUOTE(sundew @ 2008 07 31, 15:07)
As taip pat pasirikau pavarde su galune -e

QUOTE(Raimondukas @ 2008 07 31, 15:33)
As taip pat pasirikau pavarde su galune -e
Man tokia pavarde labai graziai skambejo, o svarbiausia pati jauciuosi savo "vietoj" kai pagalvoju jog jau nuo rugpjucio 9 d. busiu Liutke
Taip kad esminis dalykas manau pasirenkant pavarde yra tas kaip Jus jausites "nesiodama" ta pavarde. 

Labai grazi pavarde

QUOTE(zole @ 2008 07 31, 17:01)

Aš rinkausi -ienė
, nes vyras nelabai norejo
, kad būčiau -ė, o ir nelabai jau įprastai skambėtų ilga pavardė su galūne -ė. -ė tinka tik trumpom pavardėm

QUOTE(kvalaseviit @ 2008 08 01, 15:11)
Aš rinkausi -ienė
, nes vyras nelabai norejo
, kad būčiau -ė, o ir nelabai jau įprastai skambėtų ilga pavardė su galūne -ė. -ė tinka tik trumpom pavardėm 

Tikrai nemanau, kad nuo ilgumo priklauso, ar tinka ar ne. Kaip tik ilgom pavardem daug graziau nebeimti dar priesags, o paimti tik -e. Cia daugiau nuo paskutines priebalses priklauso. Va kaip liaga minejo, su Č gale kiek neiprastai skamba tokios pavardes.
As irgi pasirinksiu -ė. O gimus mergaitei, galima bus duoti pavarde su galune -ė ar ne? Gal kuri zinot, butu idomu...?

QUOTE(Orrange @ 2008 08 01, 23:41)
As irgi pasirinksiu -ė. O gimus mergaitei, galima bus duoti pavarde su galune -ė ar ne? Gal kuri zinot, butu idomu...? 

Bus galima ir durytei duoti ė galune

Mes su vyru rimtai mastom apie tai ir jeigu, atejus laikui gims, dukryte, tai tikriausiai duosim pavarde su ė galune

Na as ir domejausi mergyciu pavardem tai galima ė, aitė, ytė, bet as mergytei vis delto -aitė rinksiuos

QUOTE(zole @ 2008 08 01, 15:34)
Tikrai nemanau, kad nuo ilgumo priklauso, ar tinka ar ne. Kaip tik ilgom pavardem daug graziau nebeimti dar priesags, o paimti tik -e. Cia daugiau nuo paskutines priebalses priklauso. Va kaip liaga minejo, su Č gale kiek neiprastai skamba tokios pavardes.
Čia tik tavo nuomonė.